- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kerk en Sneeuwkoningin slaan handen ineen

Vanaf zondag 19 december tot en met Tweede Kerstdag worden de deuren van de Martinuskerk aan het Kerkplein dagelijks geopend van 10.00 tot en met 20.00 uur. ‘Onder de toren’; in het voorportaal van de kerk wordt de mogelijkheid geboden om een kerstwens voor iemand anders op te schrijven en in de kerstboom te hangen. Daarnaast kunnen mensen, die daar behoefte aan hebben een kaarsje branden. De sneeuwkoningin beoordeelt na afloop alle wensen en gaat haar uiterste best doen om een aantal wensen in vervulling te laten gaan. 

Nu tal van activiteiten geen doorgang kunnen vinden door de aangescherpte coronamaatregelen leidt dit ook tot nieuwe inzichten en creatieve ideeën. De organisatie van Magisch Markelo blies enige weken geleden het jaarlijkse evenement rond de Sneeuwkoningin af. De geldende maatregelen lieten het niet toe om het evenement te organiseren. In en rond de Martinushof bestaat al langer het idee om de Martinuskerk te openen in de periode voor kerst om mensen de mogelijkheid te bieden om bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken.

“Toeval bestaat niet zeggen ze dan, maar we hebben elkaar gevonden en bundelen onze ideeën. Hiermee hopen we dat heel veel kinderen met hun ouders naar de kerk komen om onder de toren een wens op te schrijven en in een speciale kerstbal in de kerstboom op te hangen. We zorgen dat de deuren dagelijks geopend zijn, om iedereen in de gelegenheid te stellen om hun wens voor iemand anders, te delen met de Sneeuwkoningin”, vertelt Marti Pluijgers namens de werkgroep. Vanaf zondag liggen pennen, papiertjes, kerstballen en kaarsjes klaar voor iedereen die de kerk wil bezoeken tijdens deze decembermaand waarin we aangewezen zijn op het eigen huishouden.