- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Iljitsj IJsebrands geeft bomenworkshop

Op uitnodiging van de bomenwerkgroep Hof van Twente geeft Iljitsj IJsebrands zaterdag op de Holterberg een workshop over het oogsten van bomen in de praktijk. Tijdens de workshop leert men meer over bomen, gaat men zaailingen van Lijsterbes, Vuilboom, Den, Eik en Beuk insteken, opbinden en inkuilen. De workshop wordt gehouden op het dagrecreatieterrein tussen Holten en Nijverdal midden op de Sallandse Heuvelrug en is het startschot voor het eerste oogstevent. De komende 12 weken gaan vrijwilligers zaailingen oogsten.

De zaailingen worden vanaf komende zaterdag 12 weken lang iedere zaterdag uitgedeeld en/of geplant op bomenhubs. Voor vragen of aanmelding als vrijwilliger, oogstlocatie, plantlocatie of kan men contact opnemen met Alexandra Tempelman of Mignon Sanchez terecht via email. Meer informatie is ook te vinden via Meerbomen.nu.

Deelname aan de workshop is gratis en wordt aangeboden door de gemeente Hof van Twente. De workshop begint zaterdag om 10.00 uur met een introductie door de bomenwerkgroep en meerbomen.nu, gevolgd door een toelichting op het herkennen van bomen en een workshop oogsten in de praktijk door bomendeskundige Iljitsj IJsebrands uit Markelo.