- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Aanhouding Winterkamperweg

Afgelopen nacht heeft de politie Hof van Twente tijdens een verkeerscontrole een automobilist aangehouden op de Winterkamperweg in Markelo. Bij de man is een speekseltest afgenomen waaruit bleek dat de automobilist onder invloed van verdovende middelen reed. Daarnaast was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek hij nog een bekeuring voor een eerdere overtreding open te hebben staan. In de personenauto van de man trof de politie inbrekerstuig aan en een aantal sleutellopers voor e-bikes. De politie geeft aan dat man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en meerdere processen-verbaal tegemoet kan zien. De man is meegenomen naar Borne en het voertuig is ter plaatse blijven staan. 

Vernielingen Stokkum
Op het schoolplein van Obs Stokkum zijn vernielingen aangetroffen. Oplettende noabers hebben de veroorzakers weten te achterhalen en aangesproken op hun baldadigheid. De vernielingen zijn inmiddels hersteld.

Fraude
Afgelopen week zijn bij de politie Hof van Twente een aantal aangiftes van fraude gedaan. Zo werd bij een zogenaamde helpdeskfraude ten onrechte 900 euro afgeschreven van de bankrekening van het slachtoffer. Ook is er een aankoopfraude gemeld. Via het internet zijn er goederen aangekocht die niet geleverd zijn. 

Snelheidscontrole Haaksbergerweg
Op vrijdag 3 december is er tussen 7.00 en 15.30 uur aan de Haaksbergerweg in Markelo gecontroleerd op snelheid. Bij de deze controle zijn er 1.790 voertuigen gecontroleerd waarvan er 27 te hard hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.