- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gerda Bruins stopt na 23 jaar als raadslid

20140315 gerdabruins tnFractievoorzitter Gerda Bruins-Veltkamp van de VVD stopt na deze raadsperiode. De Markelose keert na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet meer terug in de gemeenteraad, zo blijkt uit de kieslijst die de VVD Hof van Twente afgelopen weekend heeft vastgesteld. Op deze lijst staan op plekken 3, 5 en 6 nieuwkomers. “Als raadslid zijn de afgelopen jaren meerdere lastige dossiers gepasseerd. Zoals de ineensmelting van de gemeentelijke organisaties, een nieuw gemeentehuis, het bungalowpark, het varkenscluster en afgelopen jaar de hack. Maar voor mij stond in al die jaren het algemeen belang van de gemeente Hof van Twente voorop, ook al stond dat af en toe haaks op het partijbelang”, aldus Gerda Bruins terugkijkend op de afgelopen jaren.

Op de kieslijst van de VVD wordt lijsttrekker Wim Meulenkamp gevolgd door huidig raadslid André Elbert. Op nummer drie zien we nieuwkomer Martine Overmeer, gevolgd door huidig raadslid Edwin Scherperman. Merel Lugtmeier is nieuw op plek 5 evenals Antion Mordjaneh op plek 6. Op nummer zeven staat Willemien Schoneveld. De top acht wordt afgesloten met Gerrit Lammertink.

Gerda Bruins acht het tijd voor een nieuwe generatie en ziet dat de kandidaat raadsleden staan te popelen om aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren heeft ook Gerda Bruins ervaren dat het takenveld van een raadslid wel erg veel wordt. De nieuwkomers adviseert ze dan ook om zich te baseren op de hoofdlijnen en niet te veel op details in te gaan. Als raadslid ben je er volgens Gerda voor elke burger in Hof van Twente. “Ga met respect met elkaar om. Gun de ander ook een keer wat” besluit Gerda Bruins haar advies richting de nieuwkomers.

Gerda Bruins-Veltkamp is sinds het ontstaan van de gemeente Hof van Twente in 2001 onafgebroken fractievoorzitter van de VVD en stond zowel in 2006 als in 2010 als lijsttrekker op de kieslijst. Van 1999 tot 2001 was ze raadslid voor de VVD in de gemeente Markelo.