- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Groepen 8 van Kindcentrum Markelo planten struiken en bomen

In het kader van de Struikenactie van de Groene Loper Hof van Twente organiseert de Coöperatie Markelokaal één van de plantactiviteiten die vandaag in de Hof van Twente worden uitgevoerd. Samen met leerlingen van OBS de Zwaluw en Basisschool de Welp zijn vanmorgen op twee locaties in Markelo struiken geplant.

Langs de Potbeek en Hemmelweg
In de buurt van de Potbeek zijn een vijftigtal struiken geplant langs een akker bij de Potbeek in Markelo door groep 8 van Basisschool de Welp. De Hemmelweg in Markelo is een veel bezocht wandelpad. Langs de Mariakapel en door de karakteristieke zandweg langs de akkers naar de Stokkumerweg. Een oud en veel belopen route door mooie natuur. In de berm langs een van de akkers hebben de kinderen struiken en wat fruitbomen in de grond geplant. De berm is daarnaast weer ingezaaid met oude bloemenzaden.

Bomen en struiken maken Gezond!
Ina van de Riet inspireerde de kinderen via een Bomenles van HofPower over het nut en noodzaak van struiken en bomen voor een gezonde natuur en biodiversiteit. Bij de Hemmelweg stond de Kuierkoare van Markelokaal met het plantmateriaal klaar. Na het planten van de bomen en struiken hebben de kinderen hun naam op een plankje geschreven. Deze plankjes zijn als herinnering aan deze dag aan de boompalen vastgemaakt. Met een gezond hapje en drankje is deze leerzame buitenactiviteit afgesloten.

Uitgifte struiken via de Groene Loper Hof van Twente op zaterdag 27 november
“In de Hof van Twente zijn er nog genoeg plekken die meer groen kunnen gebruiken”, stelt Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente. “Eetbaar groen in de buurt is leuk, lekker en trekt vogels, vlinders, bijen en insecten aan”. Aanstaande zaterdag planten bewoners in een aantal buurten gezamenlijk eetbare struiken en bomen en ook een aantal Rustpunten doen mee. De Hof van Twente waaronder ook Markelo wordt door deze actie weer een stukje groener.

Er zijn steeds meer mensen in de Hof van Twente met ideeën om hun eigen omgeving en buurt groener willen maken. Bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een moestuinproject te beginnen of samen een natuurspeelplaats te ontwikkelen. Een bijenlint zaaien of bomen planten met de mensen uit jouw straat? Natuur in de buurt geeft sfeer en is gezond! Door samen te werken met anderen komt jouw idee verder. Heb je ook een groen idee om samen met anderen in jouw buurt te realiseren? Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente.