- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Lunchen bij de koeien bij Melkveebedrijf Udink

Op zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 14.30 uur organiseert Melkveebedrijf Udink in nauwe samenwerking met Het Eetbare Erf een rondleiding en lunch tussen de koeien. Dit gebeurt met het oog op de Dutch Food Week die van 9 tot en met 16 oktober in Nederland plaatsvindt. Het belangrijkste thema tijdens de Dutch Food Week is ‘Waar komt ons voedsel nou eigenlijk vandaan?’ Daarnaast staan de dagen in het teken van voedsel(verspilling) en natuurlijk; lekker eten. Vraagt u zich ook af wat er allemaal gebeurt voordat een pak melk of yoghurt kant en klaar in de koeling van de supermarkt ligt? Wilt u wel eens weten wat er allemaal op de boerderij gebeurt? Op deze vragen, en natuurlijk andere vragen, geven Henk en Alina Udink u graag een antwoord. Zij nodigen u daarom van harte uit om een kijkje te nemen in de ‘keuken’ van het melkveebedrijf aan de Brummelaarsweg 12 in Markelo. De kosten voor de rondleiding en de lunch bedraagt 10 euro per persoon. 

Programma
Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar en volgt een rondleiding op het melkveebedrijf. Henk en Alina nemen u door middel van een rondleiding mee over het moderne melkveebedrijf, hierin is van alles te zien van de voedselproductie en duurzaamheid. ‘Het Eetbare Erf’ heeft aansluitend, heerlijke gevulde pannenkoeken gebakken met natuurlijk melk van de koeien van het melkveebedrijf en het meel van Coöperatie MarkeLokaal. Tijdens de lunch waar u onbeperkt kunt genieten van de pannenkoeken is er voldoende tijd om met elkaar te praten over de boerderij en de verbinding tussen de boer en burger. Daarnaast is er ook gelegenheid om te kijken en te ervaren hoe de koeien worden gemolken. Henk en Alina melken hun koeien drie keer per dag en voor de 2e melking om 12.45 uur bent u van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Het Eetbare Erf
‘Het Eetbare Erf’ is er op gericht om gerechten te bereiden met en van producten die op het eigen erf aanwezig zijn. Denk daarbij aan gerechten die vroeger ook veel op tafel kwamen. Men gooide geen voedsel weg; van alle restjes kon ook best weer wat lekkers gemaakt worden.

Aanmelden
Iedereen is welkom, even aanmelden vooraf is wenselijk. Dit doet u door te bellen naar 06-45446126 of een mail te sturen aan Alina Udink.