- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Diamanten bruidspaar Heilersig

Samen met burgemeester Ellen Nauta hebben Dina en Gerrit-Hendrik Heilersig vanmorgen hun trouwalbum nog eens doorgebladerd. Foto’s die exact 60 jaar geleden gemaakt zijn, want vandaag vieren ze hun diamanten huwelijk. Al rond hun 16e kregen ze verkering. Dina: “Het is ook nooit uit geweest, dat is best bijzonder”. Dina was 24 jaar toen ze trouwde met de toen 26-jarige Gerrit-Hendrik en verruilde toen de Stokkumse grond voor de boerderij aan de Enkelaarsweg in Markelosebroek. De boerderij heeft een rijke geschiedenis want de 13e generatie staat klaar om het familiebedrijf voort te gaan zetten.

Dina en Gerrit-Hendrik zijn getrouwd in de trouwzaal van Het Beaufort door de toenmalige burgemeester de Beaufort. Bij cafĂ© Hargeerds nu de Kroon vierden ze hun huwelijksfeest. “De jaren zijn voorbijgevlogen”, vertelt het diamanten bruidspaar. Beide zijn nog “prima te pas”; “hier en daar wel een pijntje maar niet om te klagen”, aldus Gerrit Hendrik.

Trots vertellen Dina en Gerrit-Hendrik over hun vier kinderen en 7 kleinkinderen. “We hebben ze niet ‘kwasterig’ opgevoed’, vertelt Dina lachend. Allemaal wonen ze op een redelijke afstand van het ouderlijk huis waarvan er een op een uurtje rijden woont. Daar rijden ze zelf niet meer naar toe maar met de auto kunnen ze zich beide in de directe omgeving nog goed redden. Dina werkte vroeger volop mee binnen het bedrijf net zoals ook haar schoondochter Janet dat nu doet. Naast de kinderen heeft Dina ook jarenlang de zorg voor haar zwager Arend op zich genomen.

De hele familie kijkt alweer uit naar de jaarlijkse Fokveedag, die aanstaande zaterdag wordt georganiseerd bij De Haverkamp in Markelo. Als dat achter de rug is, gaat het bruidspaar verhuizen naar een mantelzorgunit met een geweldig uitzicht achter de huidige woning. Kleindochter Emmy neemt als 13e generatie haar intrek in de boerderij en zet het boerenbedrijf voort.

Op de vraag van de burgemeester “Wat heeft u haar vanmorgen gegeven?” antwoordt Gerrit-Hendrik lachend: “een knuffel’. Schoondochter Janet verraste het bruidspaar vanmorgen met prachtige corsages. Op tafel staat een mooi bloemstuk die ze hebben gekregen namens de gemeente Hof van Twente met een bijbehorende brief met de felicitaties voor hun diamanten huwelijksdag. Vanmiddag stond er een fotoshoot op het programma met de kinderen, kleinkinderen en aanhang natuurlijk. Daarna vierden ze hun 60-jarige huwelijksdag in kleine kring bij De Haverkamp.