- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Fruitpersdagen Maarkels Landschap op Kaasplein

Stichting Maarkels Landschap organiseert op zaterdag 18 september en zaterdag 9 oktober van 8.00 tot 17.00 uur haar jaarlijkse fruitpersdagen op het Kaasplein in Markelo. Om te voorkomen dat er bij de fruitpers een lange wachttijd ontstaat, is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt. Voor aanstaande zaterdag is er na 15.00 uur nog plek om uw fruit te laten persen. Ook voor de tweede fruitpersdag zijn er nog plekken beschikbaar. 

Geperst sap
Het geperste fruit kunt u direct meenemen nadat het geperst is. De vijf-literpakken kosten € 6,50 en de drie-literpakken € 4,50. Wilt u minder pakken sap dan de hoeveelheid appels die u meeneemt dan doet u de stichting Maarkels Landschap een plezier door de rest van het fruit aan hen te schenken.

Aanmelden
U kunt zich per mail aanmelden onder vermelding van uw naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Vermeld ook hoeveel kilo fruit u meeneemt (minimaal 100 kg). Heeft u zelf te weinig kilo’s fruit, verzamel dan samen met buren en kennissen. 100 kilo fruit levert 70 liter sap op. Uw opgave kunt u sturen aan  maarkelslandschap@gmail.com. Heeft u voorkeur voor een bepaalde tijd, dan kunt u dit aangeven. De organisatie probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het maken van de indeling.