- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Groot onderhoud N753 Markelo en N754 Diepenheim

Deze week is de uitvoering gestart van het groot onderhoud op de N753 tussen Markelo en Goor. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd op de N754 tussen Markelo en Diepenheim. Het onderhoud is nodig om de weg ook in de toekomst veilig en begaanbaar te houden. Provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen en voert zij groot onderhoud uit. Bij groot onderhoud gaat het om het vervangen van de verharding van een heel wegvak of een gedeelte ervan. Het bestaande asfalt wordt hierbij vervangen door nieuw asfalt. Bij de N753 gaat het om de hoofdrijbaan en het fietspad. Bij de N754 gaat het alleen om de hoofdrijbaan. Het bestaande asfalt wordt vervangen door nieuw asfalt. Ook worden aan beide wegen de daarbij behorende bermen en inritten aangepakt.

Werkzaamheden
De provincie voert onder andere de volgende werkzaamheden uit aan de N753; het vervangen van asfalt en opnieuw aanbrengen van markeringen, opschonen en op juiste diepte brengen van sloten, vervangen/herstellen van duikers (een duiker is een koker die, onder bestrating door, watergangen met elkaar verbindt), afwerken van de bermen en verwijderen van overtollige verharding (onder andere SRV opstelplaatsen) en het aanpassen van bestaande uitwegen. Aanvullend worden de volgende werkzaamheden aan de N754 uitgevoerd; aanbrengen van een middelgeleider bij de kruising Ensinkgoorsdijk – Stokkumerweg, aanbrengen van bermverharding, herstellen van asfalt op het fietspad als gevolg van wortelopdruk van bomen en aanbrengen van kantmarkeringen op het fietspad.

Planning
De werkzaamheden zullen ongeveer 5 weken per provinciale weg duren. De werkzaamheden zijn uiterlijk 12 november 2021 gereed.

Bereikbaarheid
De N753 en de N754 zijn onderdeel van elkaars omleidingsroutes. De aannemer zorgt ervoor dat de omgeving zoveel mogelijk bereikbaar blijft en zorgt dat de omgeving op de hoogte wordt gehouden tijdens de werkzaamheden. De aannemer informeert aanwonenden over de exacte startdatum van de werkzaamheden. Ook de bussen van Syntus Twents maken gebruik van de omleidingsroutes waardoor de bushaltes aan de Goorseweg tijdelijk niet gebruikt worden.