- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zonovergoten SGW op Herikerberg

Onder perfecte weersomstandigheden is dit weekend de SGW Markelo verreden op en rondom het Hippisch Centrum gelegen aan de voet van de Herikerberg. Zowel op de zaterdag als ook vandaag verschenen 200 combinaties aan de start van de SGW Markelo. Binnen twee maanden wist de organisatie een volledig NK voor pony’s te organiseren nadat de oorspronkelijke organisatie de handen eraf had getrokken.

Een dikke pluim is daarmee op zijn plaats voor de groep vrijwilligers die onder leiding van Aalt van de Kamp zorgden voor een prachtige cross met een goed verzorgde aankleding. De deelnemers reageerden enthousiast na afloop en gaven aan voldoende uitdaging en spektakel in de cross te hebben gevonden. Bovendien wordt de SGW in Markelo goed aangeschreven doordat de cross geheel verreden wordt op bosterrein.
De bouwploeg werkte in de afgelopen maanden steevast elke donderdag onder aanvoering van Aalt aan de hindernissen. Tijdens de cross waren de mannen goed zichtbaar in de nieuwe outfit die gesponsord is door hoofdsponsor MZ Boomverzorging. Met kleine transportvoertuigen wist de bouwploeg binnen het crossterrein de hindernissen voor elke rubriek tijdig aan te passen.

Publiek genoot met volle teugen waarbij niet alleen de waterbak op het terrein in trek was. Wandelend of fietsend genoot het publiek dit weekend van deze mooie tak van paardensport.