- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Line-up bekend Dorpsfeestweekend De Kroon

De line-up voor het dorpsfeestweekend van De Kroon is bekend. Hoewel moet worden voldaan aan verschillende regels is er een uitgebreid programma vastgelegd dat De Kroon organiseert op het Dorpsfeestplein in het laatste weekend van augustus. De kaartverkoop start online op donderdag 19 augustus om 19.00 uur. Bezoekers moeten bij het betreden van het feestterrein een geldige QR code kunnen laten zien of negatief testbewijs. Op de zaterdagmorgen wordt mogelijk nog speciaal iets voor de kinderen georganiseerd.

Invulling dorpsfeestweekend
De Kroon en kermisexploitant René Duursema zijn na de aankondiging van het bestuur van stichting Dorpsfeest Markelo in gesprek gegaan met elkaar maar vooral met gemeente Hof van Twente over een passende invulling van het laatste volle weekend van augustus in Markelo. Het bestuur besloot begin juli definitief om het Dorpsfeest Markelo dit jaar niet te organiseren. Het kermisterrein wordt ingericht op het Roggeplein en de parkeerplaats tussen Dirk en De Kroon. Het feestterrein waar volgens Robert Volkers plek is voor maximaal 750 zit-/staanplaatsen wordt door De Kroon ingericht op het Kaasplein. 

Denken in oplossingen
Organiseren betekent ook de uitdaging aan gaan. “We hebben een idee geopperd bij de gemeente en vergunning aangevraagd welke is verleend. Vorig jaar hebben we bewezen dat we kunnen werken onder een strak coronabeleid. De Kroon denkt in oplossingen, niet in problemen. Waar een wil is is een weg, het is ons vak om snel te kunnen schakelen. Niet voor niets is onze lijfspreuk ‘het is altijd feest als je bij De Kroon bent geweest”, vertelt Robert met een knipoog.

De Line-up van de Kroon
Vrijdagmiddag 27 augustus 16.00 tot 19.30 uur
Dr. Ink. Hét muzikale medicijn. Paul Schabbink en Marcel Mengerink. A-Meezing duo.

Vrijdagavond 20.30 tot 0.00 uur
De band HIKE

Zaterdagmiddag 28 augustus 15.00 tot 19.00 uur
Falsh und verruckt

Zaterdagavond 20.00 tot 0.00
Kroepin

Zondagochtend 29 augustus 10.00 tot 14.00 uur
Cabaret met Andre Manuel en Thijs Kemperink en de band Reflexxion

Zondagmiddag 15.00 tot 19.30
de Paloma’s

Zondagavond 20.00 tot 0.00 uur
de band STEAM

Kermis
De kermis duurt vijf dagen en start op woensdag 25 augustus. De toegang tot het beveiligde kermisterrein is gratis en de gastheren en gastvrouwen houden toezicht, bijvoorbeeld op het naleven van de coronaregels. Op he terrein geldt een verplichte looproute, welke de bezoekers langs alle attracties voert. “We vragen je vriendelijk om 1,5 meter afstand te houden. Als het op een moment te druk wordt dan wordt het kermisterrein tijdelijk  afgesloten en zullen we je vragen om even geduld te hebben”, geeft René Duursema aan. Onderstaand alvast een greep uit wat er dit jaar naar Markelo komt:
Autoscooter
Disco Jumper
Booster
Extreme Trip
Boobytrap Hotel Fun House
Lucky Cranes
Pusher
Babyflug
Draaimolen