- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo voorop in tractorveiligheid

Het Markelose Safertractors aan de Bovenbergweg is een belangrijke producent als het gaat om veiligheid van tractoren. In meer dan 30 landen verkoopt het Markelose bedrijf inmiddels de Agribumper. Met deze bumper wordt de zichtbaarheid van grote tractoren verhoogd en daarmee de veiligheid verbeterd. Veel loonwerkers laten hun tractoren inmiddels voorzien van een tractorbumper. Zo ook Maas Markelo. Voor Safertractors test het loonwerkbedrijf de Agribumper Toolbox-line. Dit nieuwe model is een combinatie van een frontgewicht, tractorbumper en groot opbergvak voor bijvoorbeeld kettingen, sleeptouw, zaaigoed of gereedschap. De komende tijd zal deze nieuwe Agribumper dan ook bij veel Markelose agrariƫrs op het erf en land verschijnen.

De nieuwe bumper is voorzien van 2 grote LED dagrijlampen met knipperlicht, breedtemarkering en bumperstokken en heeft altijd een variabel gewicht van 400 tot 1.500kg. Zo vallen tractoren sneller op in het drukke verkeer zowel overdag als ook in het donker, en kan bij een eventuele aanrijding de tractor niet bovenop een personenwagen terecht komen maar schuift deze aan de kant. Maas Markelo test de 700 kilo uitvoering met een afneembaar ondergewicht, met name bij het inkuilen zodat de tractor niet te zwaar wordt want ook Markelose boeren zijn zuinig op hun bodem. Bijzonder aan de Toolbox-line is het naar voren klappende deksel waaraan je kunt werken of bijvoorbeeld lunchen.

De Agribumpers zijn verkrijgbaar voor meerdere merken en modellen. Safertractors is gevestigd op dezelfde locatie als Wevers Sport.