- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

13e editie Doggy Plons in buitenbad

Voordat het buitenbad wordt gesloten, wordt het zwemseizoen afgesloten met een duik voor én met onze trouwe viervoeters. Helma Lek vertelt enthousiast: “Wat begon als een jaarlijkse afsluiting van het buitenzwembad met de hondenplons is uitgegroeid tot één van de leukste uitjes die je voor je hond kunt bedenken”. Zondag 12 september is het weer zover: in zwembad ‘De Vijf Heuvels’ wordt van 10.00 tot 13.00 uur voor de 13e keer de Doggy Plons gehouden. Helaas was er geen hondenplons in 2020 vanwege het corona-virus, maar dit jaar belooft het net zoals in de voorgaande keren een daverend succes te worden. Een unieke dag die niet gauw zal worden vergeten.

Sportfondsen Hof van Twente organiseert de Doggy Plons in samenwerking met Welkoop Markelo. Een activiteit die echt thuis hoort in het programma van zwembad ‘De Vijf Heuvels’ en die door hondenliefhebbers erg gewaardeerd wordt. Hond en baas kunnen samen een ‘frisse’ duik nemen in het zwembad. Ook zijn er verschillende andere randactiviteiten zoals een demonstratie van een hondenschool en waar ook zelf met de hond het circuit uit te proberen is. Maar ook is er een dierenarts aanwezig, waar men terecht kan voor een gratis check up van de hond. Fotostudio Markelo is wederom aanwezig om een mooie sfeerimpressie te maken van het vertier voor mens en dier.

Voor kinderen is er ook van alles te doen zoals lekker klimmen en klauteren op de speeltoestellen of een spel spelen op de veldjes. De kiosk is open waar men terecht kan voor een drankje en/of snack. De toegang bedraagt € 4,00 per hond. De opbrengst komt zoals ieder jaar grotendeels ten goede aan een goed doel. Dit jaar is door de organisatie gekozen voor Dierenambulance Hof van Twente.