- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kermis en aangepast vertier in Dorpsfeestweekend

In het laatste weekend van augustus, staat Markelo in het teken van Dorpsfeest Markelo. Corona zorgt echter ook dit jaar voor een ander verloop van het weekend. Toch hebben De Kroon en kermisexploitant René Duursema aangegeven momenteel met de gemeente Hof van Twente in gesprek te zijn over een passende invulling van het Dorpsfeestweekend. Zo zijn er plannen voor een kermisterrein op het Roggeplein en de parkeerplaats van Dirk maar ook een feestterrein met maximaal 750 zit-/staanplaatsen op het Kaasplein en een beachterras naast De Kroon. “Natuurlijk moeten we aan regels voldoen en moeten bezoekers bijvoorbeeld een toegangscheck doen. Toch willen we voor meerdere doelgroepen in meerdere tijdsblokken, proberen om een beetje Dorpsfeestgevoel te organiseren. Zo hebben we Thijs Kemperink en André Manuel benaderd voor een aangepast Fruhshopprogramma op de zondagmorgen”, vertelt Robert Völkers van De Kroon. Ook De Haverkamp is tijdens het Dorpsfeestweekend geopend. Jos Nijland: “Op het tuinterras en in de zaal gaan we zeker wat proberen te organiseren. Aangezien er geen meerdaags evenement georganiseerd mag worden, is een opzet zoals we die vorig jaar hebben gecreëerd niet mogelijk”.

Noaberschap ten top
Corona zorgde ook vorig jaar voor een andere invulling van het weekend. Het Kaasplein werd niet omgedoopt tot Dorpsfeestplein. Veel programma onderdelen werden geannuleerd of op een andere wijze ingevuld. De feesttent op het Kaasplein werd niet opgebouwd door stichting Dorpsfeest Markelo, maar wel werd hier een flink terras en podium gebouwd door de Kroon. Hier vond ook het fruhshoppen plaats maar gelijke tijd waren er ook bij De Haverkamp, de Poppe en Herberg de Pot cabaret optredens en assisteerden de vrijwilligers van Dorpsfeest Markelo achter de bar bij de Markelose horeca. Samen werd de schouders gezet onder het laatste weekend van augustus, noaberschap ten top.

Stichting Dorpsfeest Markelo
Op 10 juli nam het bestuur van stichting Dorpsfeest Markelo de beslissing al om geen festiviteiten te gaan organiseren na de bekendmaking  van de nieuwe maatregelen op dat moment. Een uitzondering geldt voor het biljarttoernooi om de titel Biljartkoning en -koningin. Voorzitter Hilko Pruntel gaf toen ook aan te hopen dat de Markelose horeca evenals vorig jaar wel de mogelijkheid krijgt om een passende invulling te geven aan het feestweekend. Hiervoor moesten de maatregelen nog meer versoepeld worden maar Hilko gaf aan dat de horeca al meerdere keren bewezen heeft snel te kunnen schakelen wanneer dat noodzakelijk is.