- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wandelen in je eigen tempo

Vanaf de start in mei, wandelt de Markelose Alie Mensink wekelijks mee aan de GoodGoanMarkeloWandelChallenge. Samen met een vriendin die diabetes type 2 heeft werd ze door een fysiotherapiepraktijk in Markelo doorverwezen naar deze wandelgroep. Af en toe wandelen er zorgprofessionals uit Markelo mee. Erna Veninga, poh-er bij huisartsenpraktijk Bruins-Slot vertelt: “Ik zie in mijn werk veel mensen met diabetes type 2. Een gezonde leefstijl is daarbij ontzettend van belang. Tijdens het wandelen heb ik mensen gesproken die meedoen omdat ze graag van de medicatie af willen of juist willen voorkomen diabetes type 2 te krijgen. Soms zie ik mensen in mijn werk die moeilijk te motiveren zijn om iets in hun leefstijl aan te passen. De wandelchallenge is laagdrempelig. Veel mensen hebben zich uit eigen beweging aangemeld nadat zij het bericht van Salut op deze lokale nieuwssite Maarkelsnieuws hadden gelezen. Dat is juist erg mooi, men krijgt op deze manier veel tips om de leefstijladviezen in de praktijk in te zetten”. 

Net als haar vriendin heeft ook heeft Alie ook een wat hogere bloedsuikerwaarde, waardoor ze nu gemotiveerd is om echt in beweging te komen. “Mooi is dat ik nu, na 10 weken wandelen, van de huisarts te horen heb gekregen dat mijn bloedsuikerwaarden niet verder omhoog gaan en ik gelukkig geen medicatie hoef te gebruiken voor diabetes type 2”, zegt Alie. Zij vertelt dat de laagdrempeligheid van de wandelchallenge haar erg aanspreekt. “Ik kan meelopen in mijn eigen tempo”, geeft Alie aan. Er worden verschillende afstanden aangeboden en ook helpt Martine van Salut. Zij heeft de wandelchallenge in Markelo opgezet; zij helpt je je eigen grenzen te bewaken. De begeleiding is prettig’, zegt Alie, ‘als ik me opgejut gevoeld zou hebben dan was ik afgehaakt’. Naast de wekelijks gezamenlijke wandeling loopt ze minimaal twee keer per week voor zichzelf. De gezamenlijke wandelingen werken goed als stok achter de deur voor haar. ‘Dat heb ik nog nodig’, geeft zij aan. Alie is er nu klaar voor praktische handvatten te krijgen op het gebied van een gezonde leefstijl waar ze echt wat mee kan. Tijdens deze 20 weken durende wandelchallenge is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl, maar bovenal is het ook erg gezellig met elkaar!

Is het voor u ook belangrijk meer in beweging te komen of om beter op uw leefstijl te letten? Neem dan contact op met Martine of Evelien van Salut, bel 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl. Zij gaan graag met u in gesprek om samen te onderzoeken wat u nodig heeft en wat het beste bij u past.