- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Het Eetbare Erf zoekt naar feestelijke beelden en verhalen

Het Eetbare Erf heeft in de afgelopen jaren twee boekjes uitgebracht. Letterlijk en figuurlijk smaakte dit voor Diederik, Gerrie, Alie, Mini, Henk en Gerrit naar meer en is er meer dan voldoende inspiratie voor een derde boekje. Het team heeft nu gekozen om het thema ‘Iets te vieren’ uit te werken en is inmiddels gestart met het verzamelen van lekkere recepten die binnen dit thema passen. Het boekje dat aan het eind van dit jaar wordt uitgegeven wordt ingericht met verschillende hoofdstukken zoals ontbijt, koffietijd, lunch, vijf-uurs borrel en diner. Deze hoofdstukken worden ingericht met feestelijke recepten die gemaakt worden van producten van het eigen erf. Voor het boekje wordt gezocht naar beeldmateriaal en verhalen van Markeloërs die iets bijzonders hebben gevierd en dit willen delen door het beschikbaar te stellen voor de derde uitgave van Het Eetbare Erf. Materiaal kan tot 15 augustus per mail aangeleverd worden bij Diederik Roeterdink.

“Natuurlijk hopen we op heel veel materiaal en is het misschien zo dat we een selectie moeten maken. Wanneer we in Markelo iets te vieren hebben doen we dat meestal met een hapje en een drankje. Denk maar eens aan die 100.000 liter koe, een geboorte of een speciale verjaardag. Vanmiddag hebben we al een aantal heerlijke recepten uitgewerkt van een ontbijttaart, mueslikoek, smoothies en een hartige taart. We maken allemaal elke keer iets dat we gezamenlijk beoordelen en zo werken we toe naar de invulling van het nieuwe boekje van Het Eetbare Erf”, vertelt Diederik enthousiast. De liefde voor koken en gebruik maken van de producten van het eigen erf is dé rode draad voor Het Eetbaar Erf.

Met de Stokkumse es op de voorgrond wordt de ontbijttaart gemaakt van yoghurt en verse aardbeien geproefd en beoordeeld. Het team is enthousiast en heeft direct een aantal tips paraat om de taart nog een extra smaakbeleving mee te geven. Zo volgen alle gerechten op tafel en wordt er genoten van een uitgebreide proeverij. “Proeverijen worden ook door Het Eetbare Erf georganiseerd op locatie. Helaas was dit in de afgelopen periode door de coronamaatregelen natuurlijk niet mogelijk maar langzamerhand komen de aanvragen hiervoor gelukkig weer binnen”, vertelt Alie.