- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Definitief streep door Dorpsfeest

Vol enthousiasme werd vorige week op ludieke wijze door Stichting Dorpsfeest Markelo aangekondigd, dat er eind augustus feest gevierd kon worden in Markelo. Met een volmondig ‘Ja Markelo het gaat door!’ liet het bestuur weten de uitdaging aan te gaan en alles op alles te zetten om het Dorpsfeest door te laten gaan. “Na de aankondiging van de nieuwe maatregelen zijn we genoodzaakt de organisatie van het Maarkels Feest 2021 te stoppen. Het Dorpsfeest gaat dit jaar definitief niet door en dat vinden we heel jammer. We zijn de uitdaging vol enthousiasme en trots aangegaan, maar zijn in amper een week tijd, ingehaald door de realiteit”, reageert voorzitter Hilko Pruntel.

Hilko vertelt: “We wisten dat dit feest voorwaardelijk zou zijn. Cijfers moesten dalen, meerdaagse evenementen moesten mogen. De besmettingscijfers stegen en tot in elk geval 13 augustus zijn meerdaagse evenementen niet toegestaan. Daarna is het echt te kort dag nog iets op touw te zetten, als er dan al sprake zou zijn van versoepeling.” De Markelose horeca heeft vorig jaar laten zien op korte termijn snel te kunnen schakelen en Markelo toch een aangepast Dorpsfeest-weekend te laten beleven. Wellicht zijn de maatregelen na 13 augustus zo ingericht, dat de horeca hier op in kan springen.

Wat vooralsnog gewoon doorgaat, is het biljartkampioenschap dat deel uitmaakt van het Maarkels Feest, maar georganiseerd wordt in de horecagelegenheden. 109 heren en 22 dames gaven zich afgelopen week op voor de strijd om de titel Biljartkoning en-koningin van Markelo.

“Markelo, het is wat het is. Dit jaar worden er geen activiteiten meer georganiseerd door Stichting Dorpsfeest Markelo. We kijken er met z’n allen naar uit om in 2022 weer een volwaardig feest te mogen organiseren”, besluit Hilko.