- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Textiel Race; laatste week om textiel in te leveren

Textiel inzameling kan beter, leuker en makkelijker. Met de Textiel Race nemen scholen in Nederland het gedurende vier weken op tegen het afgedankte textiel. Textiel kan zo hergebruikt of gerecycled worden en gaat niet verloren. Groep 8 van Obs de Zwaluw is een van de scholen in Nederland, die zich momenteelĀ  inzetten om zoveelĀ  mogelijk afgedankt textiel in te zamelen. Tot volgende week vrijdag loopt de Textiel Race en zamelt groep 8 zoveel mogelijk textiel in.

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude kleding of kapotte textiel liggen. Bijvoorbeeld een hoeslaken met gaten, een spijkerbroek of schoenen die niet meer passen. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om dit weg te brengen naar de kringloopwinkel of kledingcontainer.

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk oude kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen. Oude en kapotte textiel kunt u tot volgende weeg vrijdag brengen in de hal van het Kindcentrum Markelo. De leerlingen wegen de zakken en zorgen ervoor dat alles in de textielcontainer wordt gegooid. De school scoort hier punten mee die worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van oude kleding en textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!