18e Jaargang | donderdag 28 maart 2024

Diefstal fietsen uit schuur

Aan de A. ten Hovestraat is woensdag 27 maart rond 01.30 uur een inbraak in een schuur gepleegd. Onbekende personen hebben het slot geforceerd en twee elektrische fietsen weggenomen. De fietstassen die op de fietsen zaten, zijn in de buurt van de tennisvereniging teruggevonden. Men heeft aangifte gedaan van de diefstal. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden die in de genoemde tijd iets verdachts hebben gezien in de buurt van de plaats delict.  Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met 0900-8844. (meer…)

Lees meer

Biljartkoning wint ook LOGO met De Kroon 5

Dat Stef Wassink zijn zenuwen in bedwang weet te houden op het biljartlaken in het heetst van de strijd is vorig jaar duidelijk geworden na het winnen van de titel Biljartkoning 2024. Samen met zijn biljartteam De Kroon 5 heeft hij gisteravond opnieuw laten zien het nog niet verleerd te zijn. Met zijn teamleden Jorijn Assink, Dirk Hameka en Jurjen Lammertink werd hij gisteravond kampioen van de Biljartbond LOGO in de klasse Libre 5b.

Lees meer

Nieuwe gecertificeerd EHBO-ers

Vanavond hebben zes deelnemers met succes de Eerst Hulpopleiding bij de EHBO vereniging Markelo-Diepenheim. Daniek, Gerhard, Heleen, Melissa, Miranda en Willem Jan hebben het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ontvangen en zijn nu gecertificeerd EHBO-er met dank aan de ondersteuning van de kaderinstructeur, lotusleden, lesassistenten en bestuursleden tijdens de lessen. De EHBO-ers hebben tevens de module evenementenzorg gevolgd, waarmee er voor evenementen competente EHBO-ers ingezet kunnen worden. (meer…)

Lees meer

Preventieve eikenprocessierupsen start in april

Gildebor begint komende maand in opdracht van de gemeente Hof van Twente met de preventieve bestrijding van eikenprocessierupsen. De actie, uitgevoerd vóór het ontwikkelen van brandharen, vindt plaats tijdens avond- en nachturen, wat mogelijk geluids- en verkeershinder kan veroorzaken. Gewoonlijk verschijnen de eerste eikenprocessierupsen begin april. De rupsen worden behandeld met nematoden, kleine aaltjes die uitsluitend de rupsen doden. Dit biologische middel, onschadelijk voor mens, dier en plant, wordt met hogedrukspuiten op boomtoppen verspreid om de rupsen te bereiken. De preventieve bestrijding richt zich voornamelijk eikenbomen binnen de bebouwde kom in Markelo en overige kernen van Hof van Twente. In buitengebied gaat het om de omgeving van scholen. De gemeente bevordert tevens natuurlijke bestrijding door het planten van bloeiende plantensoorten die natuurlijke vijanden aantrekken, waardoor de noodzaak voor nematoden afneemt. Besproeiing met nematoden is beperkt tot avond- en nachturen vanwege de afbraak door UV-straling. De besproeiing vindt plaats in twee rondes, zodat ook latere generaties rupsen worden aangepakt.

Lees meer

Gevonden voorwerpen

Afgelopen maandag is bij Plus Wichers Schreur een zwart portemonneehoesje  gevonden. Wie herkent het etuitje en weet je wat er in zit? Neem dan contact op met de redactie van Maarkelsnieuws door een mail te sturen aan redactie@maarkelsnieuws.nl.  In het buitengebied van Markelo is een case gevonden van airpods. Helaas zitten er geen 'oortjes' meer in. Wie is de case verloren? Neem contact op met de redactie en we brengen je in contact met de vindster. [gallery ids="122467,122468,122477"]

Lees meer

Raad stemt in met woning in dwarsritschöppe

De herziening van het bestemmingsplan dat het mogelijk moet maken om een dwarsritschöppe op een perceel aan de Bovenbergweg 12 in Markelo te verbouwen tot een woning stond vanavond als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad. Tegen het plan was geen zienswijze ingediend en ook de raad vond het niet nodig het plan te bespreken, bij de behandeling van het agendapunt werd het dan ook direct afgehamerd door burgemeester Ellen Nauta. Met het verbouwen van de voor Markelo karakteristieke dwarsritschöppe tot woning blijft de karakteristieke bebouwing behouden. Uit de toelichting van het bestemmingsplan blijkt verder dat op termijn het erf nog een impuls zal krijgen. Dit zal worden bereikt door de eveneens op het perceel staande woonboerderij en tweede schuur te slopen en in plaats daarvan een nieuwe woning met bijgebouw te bouwen.

Lees meer

Wandel je fit in Markelo

Salut daagt je samen met huisartsen en andere zorgprofessionals uit om samen te wandelen in Markelo. De wekelijkse wandelingen zijn onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge. Het doel: samen werken aan gezondheid en gezelligheid. De Nationale Diabetes Challenge is een programma van de Bas van de Goor Foundation, waarbij je gedurende ongeveer 20 weken in je eigen buurt wandelt onder begeleiding. Op dinsdagavond 14 mei om 18.30 uur start in Markelo de eerste wandeling, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende wandeltempo's en afstanden. Ook als je nog niet veel ervaring hebt, ben je van harte welkom. Men kan trainen voor wandelafstanden van 3 of 5 kilometer, aangepast aan jouw mogelijkheden. (meer…)

Lees meer

AutoMaatje dit jaar al 70 maal ingezet in Markelo

Dit jaar zijn er circa 70 ritten uitgevoerd door ANWB AutoMaatje in Markelo. Met in totaal meer dan 650 ritten in Hof van Twente in 2024 blijft de service van Salut populair onder deelnemers. In Markelo hebben acht vrijwillige chauffeurs deze ritten verzorgd. AutoMaatje brengt minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming brengt tegen een tarief van € 0,35 per kilometer. De dienst is beschikbaar in heel Nederland en zelfs naar Duitsland. (meer…)

Lees meer
 
Het weer in Markelo