18e Jaargang | dinsdag 16 april 2024

Obs de Zwaluw zamelt zaterdag oud papier in

Aanstaande zaterdag vanaf 9.00 uur gaan de vaders/verzorgers van de leerlingen van Obs de Zwaluw op pad om oud papier op te halen langs de bekende routes. Heb je ze net gemist of breng je het liever zelf naar de papiercontainer van Obs de Zwaluw, dan ben je tussen 9.oo en 11.00 uur van harte welkom op het verzamelpunt naast Welkoop Markelo aan het Pastoriepad. Ouders en verzorgers zullen hier tussen 9.00 en 11.00 uur klaarstaan om je oud papier in ontvangst te nemen.  (meer…)

Lees meer

Herikerberg wacht spannende motorcrossfinale

Het motorcrosscircuit ‘De Herikerberg’ is komende zondag het toneel van de finale van de Dutch Masters of Motocross 2024. Meerdere toprijders gaan in Markelo van start, waaronder tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Herlings komt naar Makrelo om zijn titel in de MX1 klasse te prolongeren, een klasse waarin ook Calvin Vlaanderen, Romain Febvre (Fra), Brian Bogers, Benoit Paturel (Fra) aan de start zullen staan. In de MX2 klasse gaan ook vele toprijders van start. Cas Valk staat met 3 punten voorsprong op Rick Elzinga aan de leiding in deze klasse. Naast Elzinga zal het voltallige Yamaha fabrieksteam met Thibault Benistant (Fra) en Andrea Bonacorsi (Ita) aan de start in Markelo komen. Het belooft dan ook een spannende finale van de Dutch Masters of Motocross te worden op de Herikerberg in Markelo. (meer…)

Lees meer

Harald Veenstra met Oranje Boven bij HVV

De Hervormde Vrouwen Vereniging organiseert op woensdag 24 april vanaf 19.30 uur in de Martinushof haar slotavond van het seizoen. Het bestuur heeft voor deze avond Harald Veenstra uitgenodigd met zijn voorstelling 'Oranje Boven'. In dit sfeervolle liedjesprogramma dat omlijst wordt door beelden haalt Harald een aantal mooie herinneringen op aan het Huis van Oranje. Een hommage boordevol herkenning, humor en met zowel bekende als nieuwe liedjes. Zo komen zeker verhalen over Wilhelmina die al op haar achttiende jaar koningin werd en Juliana die gewoon het liefst met ‘mevrouw’ aangesproken wilde worden naar voren. Maar ook blikt hij terug op de verlovingstijd van Beatrix met Claus en de komst van Maxima in het leven van Willem-Alexander. Het belooft wederom een bijzondere en muzikale avond te worden waar het bestuur hoopt weer veel dames te mogen begroeten. Voor deze avond hoeft u geen lid te zijn van de HVV.   

Lees meer

Seinen op groen voor elektrificatie spoorlijn Markelo

Het demissionaire kabinet trekt 98 miljoen uit om de komende jaren de treinverbinding tussen Zutphen en Oldenzaal, en Almelo en Hardenberg te elektrificeren. Dit gaat om de spoorlijn die deels door Markelo loopt. Gedeputeerde Dadema: “Dit is ontzettend mooi nieuws voor ons. Dit brengt ons een stap dichterbij ook om deze trajecten robuuster en meer comfortabel te maken voor de reizigers en de omgeving.” Dit nieuws werd vandaag bekend gemaakt in de voorjaarsnota die naar de Tweede Kamer is gestuurd. (meer…)

Lees meer

Donderdag fotopresentatie in Anholtskamp

Geert Jan Bittink komt donderdagmiddag 18 april vanaf 14.00 uur een fotopresentatie verzorgen in woonzorgcentrum Anholtskamp. Op uitnodiging van de Unie van Vrijwilligers vertelt hij die middag over Markelo en Diepenheim en zal hij ook een korte film laten zien over de Dorpsfeestoptocht. Om de middag bij te wonen wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro, dat is inclusief een kop koffie of thee.

Lees meer

Kleurrijke avond met Ondernemend Markelo

Wat het bestuur van Ondernemend Markelo betreft is het de hoogste tijd om een kleurrijke avond te organiseren voor ondernemers die lid zijn van de vereniging maar ook voor ondernemers die geen lid zijn, mits ze wonen in Markelo of een bedrijf hebben in Markelo. Donderdagavond 25 april staat daarom een ondernemers avond vanaf 19.30 uur bij Erve Meenderinkboer op de agenda. Na aanmelding bent u als ondernemer van harte welkom.     

Lees meer

Nog ruim 700 extra openbare laadpalen tot 2030

Uit de actualisatie van de integrale laadvisie van de gemeente Hof van Twente blijkt dat er op dit moment 78 openbare laadpunten voor elektrische voertuigen zijn. De meeste actuele prognoses van ElaadNL van Hof van Twente voor 2030 is dat er dan 815 openbare laadpunten nodig zijn. Dat betekent dat de gemeente de komende 6 jaar nog 737 openbare laadpunten moet realiseren. Een eerste uitgangspunt is dat rijders van elektrische voertuigen deze zoveel mogelijk laden op eigen terrein. Indien dit niet mogelijk is kan een laadpaal in de openbare ruimte worden aangevraagd. In tegenstelling tot enkele andere gemeente acht het college van burgemeester en wethouders het onwenselijk om kabelgoten toe te staan van een particulier laadpunt, waarbij het voertuig op openbaar terrein staat. (meer…)

Lees meer

Mannenkoor haalt zaterdag oud papier

Het Markelo's Mannenkoor en de Stichting Paard en Ponysport hebben het ophalen van het oud papier langs de bekende route deze maand met een week vervroegd. Met het oog op Koningsdag wordt het oud papier niet op de laatste zaterdag van de maand opgehaald maar een week eerder namelijk op zaterdag 20 april.  

Lees meer
 
Het weer in Markelo