Gewoon Aans met ‘Volk’ op de planken

De eerste productie ‘VerrasSing’ in 2016-2017 met vele voorstellingen in de regio, ontving veel positieve geluiden wat directe aanleiding was voor het zeskoppige revuegezelschap Gewoon Aans om met veel energie een tweede productie te schrijven. Gezien de speeldata van Gewoon Aans voor het komende seizoen is dat gelukt. Het nieuwe programma voor jong en oud kreeg de naam ‘Volk’ mee en afgelopen weekend werd de eerste try-out gepresenteerd. Markeloër Rinus Meulman maakt deel uit van het revuegezelschap en neemt net als vorig seizoen, vol enthousiasme een van de rollen op zich. “De try-out afgelopen zaterdag in Roswinkel werd door het publiek enorm goed ontvangen. Aankomende week hebben we nog een try-out gepland in Angerlo en dan moet natuurlijk alles staan als een huis.”, lacht Rinus. Met vijf van de zes spelers uit de Hof kan het niet anders dan dat de première een thuiswedstrijd moest gaan worden. De première van de nieuwe voorstelling ‘Volk’ zal dan ook plaatsvinden in De Reggehof in Goor op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober. Voor beide voorstellingen zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Gewoon Aans staat, zoals ze zelf zeggen, voor een heerlijk avondje uit vol met actuele spitsvondige uitingen verbaal en non verbaal. De pure streektaal kenmerkt het revuegezelschap. Na de opheffing van het bekende revuegezelschap “Boer’nleu”, hebben twee leden, die er respectievelijk 10 en 36 jaar deel van hebben uitgemaakt het gezelschap “Gewoon Aans” opgericht.