Crossweekeinde op Manege Snorrewind

Manege Snorrewind in Markelo organiseert op 14 en 15 oktober haar jaarlijkse onderlinge cross. In deze SamenGestelde Wedstrijd (SGW) komen ruim 60 ruiters uit de omgeving op paarden èn pony’s van de manege of eigen viervoeter aan start. Alle ruiters hebben de afgelopen weken meerdere crosslessen gevolgd. Op zaterdag 14 oktober worden de hele dag dressuurproeven gereden. Zondag 15 oktober komen de ruiters eerst aan start in een springparcours en  kan er genoten worden van een prachtige crosscountry door bos en weide rondom de accommodatie. De combinaties zullen in galop een ruim 2 kilometer lange route afleggen, waarbinnen een aantal crosshindernissen genomen moeten worden. De prachtig aangeklede natuurlijke obstakels zijn onder leiding van de Goorse parcoursbouwer Harrie Meijer gebouwd. Meijer viert hiermee een jubileum; hij bouwt dit keer zijn vijfentwintigste crossparcours voor Manege Snorrewind. Natuurlijk is het springen door de waterbak een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Na afloop wordt ook weer het jaarlijkse cabaret opgevoerd, waarin vele ruiters op hilarische wijze belicht zullen worden. In het strodorp op het terrein kunnen toeschouwers  een hapje en een drankje nuttigen. Natuurlijk is de toegang op beide dagen gratis.