Nieuw atelier jubilerende modevakschool

Onder Modevakschool Ria begon Ria Nijenhuis in 2007 voor zichzelf met het geven aan cursussen om zelf mode te maken en het maken van kleding op maat. De naam is enkele jaren geleden gewijzigd naar Modevakschool Twente. Onlangs besloot Ria haar atelier te vergroten om meer ruimte te creëren voor onder meer haar cursisten en naaibenodigdheden. Het 10-jarig bestaan van de modevakschool wordt aanstaande zaterdag gevierd met de opening van dit vernieuwde en uitgebreide atelier aan de Stationsweg 12.

Van 11 tot 16 uur staat de deuren open en kunt u kennis maken met Ria, haar werk, cursussen en naaibenodigdheden. Tijdens de open dag demonstreert Ria hoe je met linialen van Westalee rondingen of blaadjes naait. Deze naaitechniek wordt vaak gebruikt bij het maken van quilts, maar ze zijn ook erg geschikt voor bijzondere kledingstukken. In 2015 stond op Maarkelsnieuws een Uitgelicht over Modevakschool Twente.