Burendag in Markelo

De vierde zaterdag in september staat in het teken van Burendag. Samen met de buurt vier je een feestje en zorg je ervoor dat je iets goeds doet voor elkaar en de buurt. Dat is het doel waarmee Burendag is ontstaan. In Markelo staat deze datum bij een aantal buurten dan ook al even op de agenda. Zo heeft de Wiemerinkhook een bijdrage aangevraagd om de jeu de boules banen op te kunnen knappen aan de Noordachtereschweg. Vanmorgen werden zij door de gemeente al verrast met een heerlijk taart voor bij de koffie waarna vrolijk met elkaar werd gestart aan de geplande werkzaamheden.  Vanmiddag volgt een sportieve bezigheid voor de buurt en bijbehorende gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje. De buurtvereniging van de Tolbuurt en de Loosboersstraat/Lammertinkweg organiseren elk jaar een gezellige middag voor de bewoners. Voor de kinderen worden spelletjes georganiseerd en voor de buurtbewoners is er gelegenheid om gezellig bij te kletsen onder het genot van koffie en een drankje. “Het is juist leuk om deze dag daarvoor te gebruiken. “Niet alleen de leden van de buurtvereniging zijn hier welkom maar ook de mensen die geen lid zijn of dicht aan onze buurt grenzen komen gezellig even buurten. Zo leer je elkaar kennen op een andere manier en niet alleen van het goedendag zeggen op een afstandje”, vertelt een buurtbewoner van de Loosboersstraat enthousiast.