Minimale hoeveelheid fruit voor fruitpersdagen gewijzigd

Maarkels Landschap organiseert op zaterdag 23 september en dinsdag 10 oktober twee fruitpersdagen op het vernieuwde plein in het centrum van Markelo. Het aantal aanmeldingen hiervoor blijft achter bij voorgaande edities. Volgens de organisatie zou dit in verband staan met de vorst waardoor veel van de oogst verloren is gegaan. Juist om deze reden hebben zij dan ook besloten om ditmaal ook de mogelijkheid te bieden om kleinere hoeveelheden aan te melden en niet vast te houden aan de minimale hoeveelheid van 100 kilogram fruit. 

Om te voorkomen dat er bij de fruitpers een lange wachttijd ontstaat, is het nodig dat men zich vooraf opgeeft. Dit kan door een mail te sturen met daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Bij de opgave dient u te vermelden hoeveel kilo fruit u meeneemt. Het geperste fruit kan direct worden meegenomen in vijf literpakken. 100 kilo fruit geeft circa 70 liter sap en de perskosten bedragen € 5,50 per pak. U dient contant te betalen. Na opgave krijgt u bericht van de organisatie hoe laat u verwacht wordt.