Markelose deelname Hofkracht & Woonfestival

Markelo maakt deel uit van gemeente Hof van Twente. Een gemeente die vooral bekend staat om zijn mooie, groene en landelijke omgeving. Op zaterdag 14 oktober zal vanuit Hofkracht en de gemeente het Hofkracht & Woonfestival worden georganiseerd op het voormalige TSB terrein in Goor. Dit evenement moet heel veel voorbeelden en praktische informatie gaan geven over groen, duurzaamheid en wonen in de Hof van Twente. Op het gebied van bouwen, huren en wonen in de verschillende kernen van de Hof zullen onder meer makelaars u veel informatie kunnen verstrekken. “Met onze bouwkundige insteek kunnen we veel informatie geven bij vragen rondom beschikbare kavels of benodigde vergunningaanvragen bij een eventuele verbouwing van de huidige woning”, vertelt een van de mogelijke deelnemers uit Markelo. Maar ook zullen er talloze mogelijkheden worden geboden voor jong en oud om kennis te maken met duurzaamheid. Denk hierbij eens aan zonne-energie, waterenergie, woningisolatie en mogelijkheden om geld te besparen met verduurzaming. Een aantal ondernemers uit Markelo heeft zich reeds aangemeld bij de organisatie als deelnemer op het evenement.

Een aantal inwoners in Hof van Twente vonden dat het beter en vooral leuker kon: informatie delen en inspireren over duurzaamheid. Zo ontstond Hofkracht. HofKracht bestaat sinds maart 2017. De werkgroep bestaat uit 7 personen: Anita Leeftink (uit Markelo), Henk Koop (uit Diepenheim), Bert Eggink (uit Goor), Marianne Hutten (uit Goor), Miranda Hagreis (uit Goor), Ina van de Riet (uit Hengevelde) en Alice Slijkhuis (uit Markelo). De gemeente is blij met het initiatief van inwoners om met HofKracht een platform te vormen. Daarom wordt er waar mogelijk met elkaar samengewerkt.

“Het Hofkracht & Woonfestival is vrij toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur aan de D.J. Bunschotenstraat 14 in Goor. Door de diversiteit aan ondernemers die zich op het festival presenteren is het evenement geschikt voor alle leeftijden”, aldus de organisatie van het evenement.