Film Jackie in Het Beaufort

In de filmzaal van Het Beaufort zal op donderdag 21 september de film Jackie worden gedraaid. De filmvoorstelling begint om 20.00 uur. Een half uurtje eerder is de zaal geopend. De entree bedraagt 7,00 euro inclusief een drankje in de pauze. Jackie is een Amerikaans-Chileens-Franse film uit 2016 die geregisseerd werd door Pablo Larraín. De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Natalie Portman. De biografische film geeft het verhaal weer van Jacqueline Kennedy Onassis tijdens de vier dagen na de moord op haar echtgenoot John F. Kennedy.

Er is geen echtpaar in de Amerikaanse geschiedenis dat dichterbij een officieus koningshuis komt dan John Fitzgerald Kennedy en zijn vrouw Jacqueline ‘Jackie’ Lee Bouvier. Het stel is in de harten van alle Amerikanen gesloten, wat alleen nog maar sterker werd nadat de president tijdens een autoparade in Dallas in november 1963 werd doodgeschoten. Nog geen drie jaar was JFK de bewoner van het Witte Huis en echt veel heeft hij in die korte periode niet kunnen bereiken. Kennedy bemoeide zich met de Cuba-crisis en gaf een historische toespraak in Berlijn. Dat is het dan ook wel zo’n beetje. Na zijn dood kreeg zijn persoon, ondanks alle privéschandalen die hem troffen, een haast mythische status. Maar hoe heeft zijn weduwe Jackie de periode van first lady en de laffe moord op haar man ervaren? Wat voor beeld is van haar achtergebleven, anders dan dat ze vijf jaar na de dood van haar echtgenoot hertrouwde met de rijke Griekse zakenman Aristoteles Onassis?