Vogelschieten 1930

Een van de columnisten in de rubriek onsProat op Maarkelsnieuws dacht enkele weken geleden met enige weemoed aan een gezellig feestje, lekker buiten, met je voeten in het gras, biertje in de hand en uitzicht over de flank van de Markeloseberg. Dit dan opgeluisterd met de muzikale klanken van de Grösmeijers en op de achtergrond het knallen van een geweer. Het traditionele vogelschieten op het grasveld aan de Schoolstraat dat verplaatst zal worden naar het Kaasplein, zodat het één wordt met het gebeuren in de tent en de kermis. Hij vindt dit eeuwig zonde. Het is niet alleen de strijd om de titel Schutterskoning, maar het is met name de gezelligheid en de leuke sfeer aan de Schoolstraat die het vogelschieten zo bijzonder maakt.

In de Oude Toren plaatsen we vandaag een foto uit het archief van Stichting Heemkunde Markelo uit het jaar 1930. Tijdens het School-en Volksfeest in Wanninksweide was daar ook het Vogelschieten. Op de foto ziet u Schutterskoning (met bloemen) H. J. Oplaat.