Maarkelse dames bij de Pride in Amsterdam

Foto v.l.n.r.: Marian klein Zandvoort, Annemie v.d. Schoot, Dini klein Teeselink, Wilma Nijland, Gerrie Dennissen, Annette Wold, Marietje Scholten, Christine Schreurs en Andrea Arends.

Afgelopen zaterdag zijn een aantal dames (en echtgenotes van) van de tentcommissie van Dorpsfeest Markelo naar de Pride Amsterdam geweest. ’s Morgens om 09.09 uur vertrokken 9 dames, in opperbeste stemming met de trein vanuit Holten naar Amsterdam. In Amsterdam aangekomen, moest er natuurlijk eerst een kopje koffie met een stuk appelgebak worden genuttigd bij Loetje. Vervolgens via de Prinsengracht samen met enkele duizenden mensen in optocht naar de Nieuwe Herengracht. “Wat een gezellige drukte, dat kent wie in Maarkel neet!!”, aldus de dames. Een mooi plekje vinden viel vanwege de drukte niet mee, maar uiteindelijk kwamen de dames op de Prinsengracht een stoep voor een pand tegen die niet bezet was. Na goedkeuring van de bewoners werd de Dorpsfeestvlag opgehangen en werd de kleurrijke parade van boten bekeken over de vele toeschouwers heen. De vlag trok zeker de aandacht want zelfs vanaf de boten werd geroepen : “Welkom Markelo, leuk dat jullie er zijn”!

Moe maar voldaan keerden de dames huiswaarts waar zij verder gaan met de laatste voorbereidingen voor Dorpsfeest Markelo.