Derk Schreurs: 29.000 km en 750 kopjes koffie

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dat is wat de 81-jarige Derk Schreurs moet hebben gedacht toen hij onlangs besloot om te stoppen met zijn vrijwillige inzet als vrijwilliger/chauffeur voor het Nederlandse Rode Kruis Hof van Twente in Markelo. Twintig jaar trouwe dienst waarin hij ten alle tijden klaar stond en het bestuur nooit tevergeefs een beroep op hem deed wanneer het eens nodig was om een éxtra ritje te rijden. “Het Rode Kruis is hem natuurlijk zeer erkentelijk voor deze 20 jaar vrijwilligerswerk en daarom kreeg hij dan ook een speciale speld opgespeld om hem te bedanken voor de 20 jaar die hij als vrijwilliger verbonden is geweest aan het Rode Kruis. Femie Keppels, Johanna Beumer en Jacqueline Gootjes hebben hem daarnaast een bijbehorende oorkonde en een bos bloemen overhandigd toen zij hem vereerde met een bezoek”, vertelt Nettie Gouman.

Derk zou Derk niet zijn als hij niet een aantal leuke wetenswaardigheden in petto had voor zijn bezoek. Als chauffeur van de Rode Kruis Bus reed hij in de afgelopen 20 jaar maar liefst 29.000 kilometer. In al die jaren heeft hij 153 verschillende personen vervoerd naar de Dagopvang en de middag van de Welfare in Markelo. Op de Dagopvang kreeg hij altijd een kopje koffie aangeboden wat neerkomt op zo’n 750 koppen koffie. Van de ouderen op de Dagopvang en de dames Johanna Beumer en Marjo Mestebeld die hem gedurende al die 20 jaren begeleidden op de Rode Kruis Bus, kreeg Derk een kaart om hem te bedanken. Namens het bestuur van Rode Kruis Hof van Twente in Markelo; “Derk, nogmaals heel hartelijk bedankt voor je inzet en voor de toekomst ‘Good Goan'”.