Kort politienieuws

Afgelopen nacht is het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige Markeloër die in Almelo onder invloed van alcohol een voertuig bestuurde. De agenten zagen de man na middernacht rijden in Almelo waar hij opviel door zijn rijgedrag en aan de kant werd gezet. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en mocht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De alcomobilist blies 850 Ugl wat ver boven de gestelde limiet ligt van 220 Ugl. De alcomobilist mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

In de opslagplaats van de Algemene begraafplaats in Markelo is gepoogd in te breken tussen maandag 31 juli 16.00 uur en dinsdag 1 augustus 7.15 uur. Medewerkers van Gildebor troffen een geforceerd slot aan. De politie geeft aan dat het lijkt alsof de daders hebben geprobeerd met de cilindertrekmethode de opslagplaats te openen waar materieel is opgeslagen. Bij deze werkwijze die overigens ook wel de Bulgaarse methode wordt genoemd vergt het voor de inbreker niet veel moeite om binnen te komen. Misschien zijn de daders gestoord tijdens de inbraak waardoor het bij een poging tot inbraak is gebleven. Heeft u iets verdachts gezien rondom het bovengenoemde tijdstip dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Hof van Twente 0900-8844.