Familiefietsdag de boer op in Markelo

Dit jaar voert de route van de Familiefietsdag De Boer op richting de Markelose buurtschappen Kerspel Goor, Elsenerbroek en Stokkum. De route die wordt georganiseerd op woensdag 16 augustus is circa 35 kilometer en wordt georganiseerd door de VVV Hof van Twente en de Vrouwen van Nu afdeling Diepenheim. Onderweg kan er een kijkje worden genomen bij verschillende bedrijven, zo is er bij de boerderij van de familie Goorhuis (tevens Atelier de Schoppe) een koffiestop ingericht. Op het erf van de familie Neutenberg in Elsenerbroek worden pannenkoeken gebakken. Een paar honderd meter verderop kan een kijkje worden genomen op het gemoderniseerde melkveebedrijf met ruim 125 koeien dat in hoge mate geautomatiseerd is. Denk hierbij aan een melkrobot, kalverdrinkautomaat en een geautomatiseerd voersysteem. Maar ook Hoveniersbedrijf en Plantencentrum Wentink met eigen kwekerij en Loonbedrijf Lammertink zetten de deuren van hun bedrijven wijd open voor de deelnemers aan de fietstocht. 

De kosten voor deelname aan de fietstocht bedraagt € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten kan tussen 9-12 uur vanaf het VVV Agentschap in Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim. De locaties zijn tot 16.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op de website van de VVV in Diepenheim.