Beusbergen weer terug in de optocht

Na één jaar afwezigheid, keert Beusbergen weer terug in de Markelose optocht. Met het onderwerp ‘Rusland’ wil de buurt weer hoge ogen gooien richting de jury en het publiek. De kleine wagenbouwgroep van Beusbergen herbergt veel personen die wel een hamer kunnen vasthouden, maar echte technische mensen ontbreken. Daarom hopen de wagenbouwers deze editie behalve met de wagen, ook indruk te maken met de dansgroep van maar liefst 17 personen. “We gooien alles op de dans” vertelt Henri Wittenberg lachend. “We hebben dit jaar voor ons doen een zeer strakke wagen waar het Rode Plein van Moskou op zal worden uitgebeeld. Dat leent zich niet voor heel veel mensen op de wagen, dus dan er maar voor”. De buurt bouwt dit jaar de wagen aan de Koenderinksweg waar een boogloods is neergezet. Behalve Beusbergen bouwt ook de Koekoek hier de wagen. “De samenwerking is perfect en we hebben het zeer gezellig” vervolgt Henri. “We lenen elkaars gereedschap en maken gebruik van materialen die door de andere buurt is meegebracht. De Koekoek heeft toevallig het onderwerp ‘Verenigde Staten van Amerika’ maar van een koude oorlog is zeker geen sprake”.