Goudkoorts in de Molenbuurt

De wagenbouwers van de Molenbuurt doen dit jaar mee met het onderwerp ‘Canada’. Om precies te zijn keert de buurt terug naar het jaartal 1900, toen de goudzoekers hun heil zochten aan de de oevers van de Bonanza Creek in de regio Klondike. Alles wat zo kenmerkend was voor die tijd komt terug in de optocht en daarom zal de buurt waarschijnlijk één van de langste wagens van het deelnemersveld herbergen. Het wordt nog een hele klus om dit gevaarte door de straten van Markelo te manoeuvreren, maar met Rijschoolhouder Geert Relker als buurtbewoner, verwachten de Molenbuurt hiermee geen problemen. Blikvanger op de wagen zal de reusachtige Grizzly beer zijn, die zeker bij het publiek de nodige reacties zal gaan opleveren. Daarnaast hoopt de buurt dat de vakjury dit jaar meer oog zal hebben voor de techniek op en om de wagen, dan voor de verschillende dansgroepjes voor de wagens. “We zijn wagenbouwers en geen dansers” is een geluid dat door de wagenbouwers van de Molenbuurt breed wordt gedragen.