Piraterij op De Esch

Met wat sturing van het lot, gaat voor de wagenbouwers van De Esch een lang gekoesterde wens in vervulling. Door zelf de keuze ‘Caribisch gebied’ aanhankelijk te maken bij de optocht commissie in plaats van het getrokken onderwerp: Jemen/Saoedi Arabie, kunnen de wagenbouwers nu aan de slag met het maken van een schip. De buurt kiest als sub-onderwerp voor de Piraterij, iets ‘wat ze aait zo hebt a doane’ in het gebied ten zuidoosten van de Golf van Mexico. Met een op schaal nagebouwd schip hoopt de buurt dit jaar weer hoge ogen te gaan gooien bij de jury, maar zeker ook bij het publiek. “De moeilijkheid is om een goede inkijk en doorkijk te geven bij het maken van deze wagen, maar wat met technisch vernuft hopen we dit toch voor elkaar te gaan krijgen” vertelt Harry Kornet, één van de fanatieke wagenbouwers van de buurt. “Daarnaast willen we net als vorig jaar (de buurt werd toen 2e met Keetje Tippel) weer een verhaal gaan uitbeelden. Dus met een duidelijk begin en eind. We hebben nog veel werk te verzetten en de late vakantie en het ‘vroege’ Dorpsfeest, zijn niet in ons voordeel. We hebben dit jaar dan ook een zeer strakke planning gemaakt, en zo moet het uiteindelijk goed gaan komen, maar tijd over houden doen we zeker niet” De buurt bouwt de wagen momenteel bij de familie Scholten aan de Rijssenseweg, maar zal een week voor de optocht verkassen naar de de hal van de familie Overmaat in de eigen buurt.