Vogel zoekt vogels – update –

Vanavond kregen we op de redactie een opmerkelijk bericht binnen. De familie Vogel is een aantal vogeltjes kwijt. Het ingezonden bericht willen wij u zeker niet onthouden:
Zoals iedere ochtend ging Patrick Vogel vol enthousiasme naar buiten naar zijn volière. Zijn vogeltjes zijn altijd heel erg blij om hem te zien en tjilpen er dan gretig op los. Bijna het mooiste wat er is, zou je denken op zo’n vroege ochtend. Maar deze vrijdagochtend was alles anders. Hij kwam bij zijn volière en hoorde een angstvallige stilte…. Patrick keek en bedacht zich geen moment: iedereen nu! Naar beneden komen! De hele familie Vogel inclusief mevrouw Vogel rende naar beneden. Netjes stonden ze op een rij, van groot naar klein. Meneer Vogel probeerde zo rustig mogelijk zijn prangende vraag te stellen: wie van jullie heeft het deurtje van mijn volière gisteren niet dicht gedaan? Vol schrik keek de familie Vogel naar rechts, naar een lege volière… al zijn pracht en praaltjes, verdwenen…. geen vogeltje, op de vier na die nog steeds in de rij stonden, te bekennen. En toen: “Mick gedaan” zijn de kleine jongen van net 3. Natuurlijk kon meneer Vogel niet boos worden op de kleine eerlijke Mick maar feit was wel dat alle andere vogeltjes waren gevlogen.

Tot vanavond: mevrouw Vogel liep met haar zoon Cas en dochter Lune de laatste avond van de vierdaagse. Plotseling stopte ze en riep: kijk daar! Ons vogeltje! En wat bleek? Een van de vogeltjes van de familie Vogel zat heerlijk in het weiland te genieten van zijn vrijheid! Mevrouw Vogel en de andere lopers bedachten zich geen moment en probeerde deze prachtige gele parel nog weer te pakken te krijgen. Maar deze vogel liet zich niet nogmaals vangen door een Vogel. Hij dacht, jullie kunnen me de boom in! Of liever gezegd “ik vlieg zelf snel de boom in”. Dus ziet u een mooi kleurig vogeltje vliegen? Benader ze dan rustig en vriendelijk en probeer deze met lieve woorden te lokken zodat deze weer terug kunnen naar het fijne huisje bij de familie Vogel.
Blijkbaar zijn de vogeltjes over heel Markelo verspreid. Gezien een aantal berichten die op Facebook te vinden zijn. Zo ook in de keet bij de kameraden van Christiaan Mensink waar een kanarie het op het bier heeft voorzien.
Update Zaterdag 20 mei  14.58 uur:
De familie Vogel heeft inmiddels drie kanaries terug. Heeft u een kanarie gezien en gevangen dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.