Familie Sligman wint Agroscoopbokaal 2017

Uit handen van Yvon Jaspers ontving de familie Sligman uit Markelosebroek, afgelopen dinsdag in Zwartsluis de Agroscoopbokaal 2017 voor hun uitzonderlijke resultaat in de vleespluimsector. Een pluim voor drie generaties die zich met elkaar inzetten om op hun pluimveebedrijf een zo goed mogelijke kwaliteit te produceren. De familie Sligman hanteert de stelregel in hun vleespluimbedrijf, dat je gezonde dieren nodig hebt om kwaliteit te produceren en handelt daar ook naar.  Ginie Sligman is samen met haar moeder Gerda en dochter Mayyra verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op het vleeskuikenbedrijf aan de Rouwelaarsdijk. Al ruim een jaar hebben zij geen antibiotica gebruikt. De resultaten laten zien dat de kuikens over een goede gezondheid beschikken en dat er sprake is van een efficiënte voedselproductie. De gemiddelde technische resultaten over 2016 laten bovendien zien dat zij zeer goed scoren op duurzaamheid.   

Naast de onderscheiding voor de familie Sligman werden nog zeven onderscheidingen uitgereikt aan ondernemers uit verschillende sectoren vanwege hun uitzonderlijke resultaten.