Nieuwe stap Schildersbedrijf Assink

Een nieuwe stap in een Markelo’s schildersbedrijf dat al bestaat sinds 1934. Dave Assink zet Schildersbedrijf Assink gezamenlijk voort met zijn vader. Peter Assink zal hierbij langzaam een stapje terug doen en zich volledig richten op het schilderen. “Het is fijn om te zien dat Dave de verfgenen van mij heeft geërfd. Met de komst van deze jonge generatie in het bedrijf krijg je allebei nieuwe inzichten en kun je van elkaar leren. Zo zijn we momenteel bezig met ‘groene’ verf. Naast het feit dat deze verf een goede kwaliteit heeft, is het ook goed voor het milieu en dat vinden wij beiden een must”, aldus Peter die enthousiast is over de toetreding van zijn zoon tot het schildersbedrijf.

Voor Dave is het schildersvak niet nieuw. Na zijn opleiding Middle Management Vastgoed Onderhoud aan het Cibab waarbij Dave Assink bij meerdere bedrijven stage liep, heeft hij eerst ‘de benen bij een andere werkgever onder tafel gestoken’. De werkervaring die hij hierbij in Enschede en Deventer opdeed hebben hem nu laten inzien dat hij graag het schildersbedrijf van zijn vader, gezamenlijk wil gaan voortzetten.

Peter Assink werd overigens zelf eind vorige eeuw op een bijzondere manier eigenaar van het schildersbedrijf. Hij kwam bij het Markelose sigarettenwinkel annex schildersbedrijf van Boer aan de Holterweg om sigaren te halen en raakte daarbij in gesprek met Diny Boer. Uiteindelijk kocht hij naast sigaren ook het schildersbedrijf. Dat hij destijds nog maar een paar maanden in Markelo woonde maakte de stap nog opmerkelijker. “Gelukkig hebben we altijd veel steun gehad van Johan en Gerrit Leeftink, die al jaren als schilder voor het bedrijf werkzaam waren”, aldus Peter Assink.