onsProat: Feest

Wat een geweldige dag was het afgelopen koningsfeest in Markelo. De Oranjevereniging had alles in het werk gesteld om er weer een mooie dag van te maken met kinderspelen, seniorenprogramma, zeskamp en natuurlijk als afsluiter de spetterende Soundmixshow. Persoonlijk vond ik het jammer dat de muziek de overhand had, en dan vooral het volume, waardoor er enkele zangers of zangeressen bijna niet boven het geluid uit konden komen met hun stem. Zal wa zo mut`n! Het seniorenprogramma was een beetje tegenstrijdig met aan de ene kant een Duitstalig schlagerkoor en aan de andere kant de Canadese Ontario Legions Pipes and Drums Band met een supergaaf optreden. Zo zijn er een groot aantal Canadezen aanwezig op dit moment in Markelo ter ere van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2017. Van de Canadese gasten die bij De Haverkamp verblijven heeft Jim Meurkes Hollandse ouders. De beide oudjes leven nog en zijn 89 en 87 jaar oud en verblijven al sinds hun jeugd jaren in Canada. Van oorsprong komen ze uit het Gelderse Didam. Jim en zijn vrouw Dee vertelden dat de oudjes nog alleen maar dialect kunnen praten en het liefst naar Omroep Gelderland kijken. En ook graag op de hoogte willen blijven wie er dood is gegaan in Didam. De roots blijven kennelijk toch trekken. Maar wat is Markelo groots in evenementen organiseren, nu ook weer aan zoveel Canadezen onderdak bieden, petje af voor alle vrijwilligers en gastgezinnen die dit mogelijk maken. Het kan alleen maar in ons mooie Markelo.

Wat een drama toch in Markelo nu de Rabobank de pinautomaat per direct heeft gesloten. Het getuigt wel van een stukje onkunde door niet eerst een alternatief aan te bieden maar gelijk de boel te sluiten. De reden van sluiten is natuurlijk wel te begrijpen en misschien ook wel zeer verstandig. Maar de oplossing is dichtbij nu Frans Berghuis niet naar ‘Het Kaasplein’ gaat maar zich gaat vestigen in de voormalige apotheek. Er komt dus nog wel een bunkertje vrij op Het Kaasplein waar perfect een pinbox in kan staan, zelfs wel meerdere! Mocht er dan toch een plofkraak komen zijn er meerdere problemen in een keer opgelost. Weg met het Aleppo van Markelo. Slopen a la Görkink, gewoon in een paar dagen alles ‘glad’. Daar kun je zien dat er een stukje Rijssens ondernemerschap achter zit, neet drammen maar anpak`n!!!!

De dames van Sportclub Markelo zijn ons vorige week al voorgegaan met het behalen van de titel. Velen hebben er een onvergetelijke dag met veel bier en champagne aan over gehouden. Met een heuse oude schoolbus richting Klein Dochteren om daar met vele supporters een ware kampioenswedstrijd te spelen inclusief zenuwen, een rode kaart, gelukkig een doelpunt en vuurwerk na afloop. Maar enkele hebben het einde van de dag niet helemaal gehaald. Hoe dat toch kon??? Vandaag kunnen wij, Sportclub Markelo 45+, het felbegeerde kampioenschap binnen halen, een puntje is er nog nodig om dit veilig te stellen. Toch zijn er al wel de nodige kriebels vanmorgen, iets eerder wakker. Het zal je toch maar gebeuren dat het mis gaat. Oké, het is maar spel natuurlijk, maar toch! De dames van ZPC de Hof kunnen er over meepraten, in het zicht van de haven stranden. De bloemen stonden klaar, de platte wagen was versierd en toch werd de laatste wedstrijd verloren, jammer! Maar ik hoop dat u samen met ons een prachtige, zonnige en feestelijke zondag zult hebben. Onze wedstrijd begint om 10.00 uur aan de Endemansdijk en de entree is gratis. Maar kom op tijd want vol is vol.

Fijne zondag

Willian