Oplichting is van alle tijden

Als je ’s morgens de krant hebt gelezen dan zie je hoe weer een aantal lieden de zaak hebben opgelicht, of gefraudeerd, gesjoemeld om zich te verrijken ten koste van anderen. Dat dit iets is van alle tijden, kunt u lezen in bijgaande brief (waarschuwing) uit 1891 die ons een dezer dagen werd toegezonden. (meer…)

Gerrit Leunk koninklijk onderscheiden

Het afscheid van Gerrit Leunk bij begrafenisvereniging De Laatste Eer liep voor hem vanavond onverwachts anders na een korte speech van voorzitter Henk Schreurs. Burgemeester Ellen Nauta was via de zijdeur binnengekomen en richtte onverwachts het woord tot Gerrit. “Meneer Leunk, ruim 35 jaar heeft u zich ingezet voor begrafenisvereniging De Laatste Eer. In 1980 trad u toe tot het algemeen bestuur en vijf jaar later ontfermde u zich over de financiën en de administratie. U werd door de leden benoemd tot penningmeester en administrateur. Een omvangrijke taak en in 1993 werden de taken van penningmeester en administrateur gesplitst. Het penningmeesterschap droeg u over aan uw opvolger. Lange tijd was u het eerste aanspreekpunt van de vereniging en werd u gebeld om een overlijden te melden. Ook ’s avonds en in het weekend. Bovendien bent u al ruim 30 jaar drager bij uitvaarten. Een traditie die u met waardigheid bekleedt. Onlangs mocht u uw 70e verjaardag vieren en dat was voor u een mooi moment om ook uw administratieve taken voor de vereniging over te dragen. Al die jaren heeft u met een enorme betrokkenheid en nauwkeurigheid de administratie en in de beginjaren ook de boekhouding bijgehouden. Men zegt over u, ik citeer, “Gerrit is een zeer betrokken bestuurslid; is financieel goed onderlegd en is goed op de hoogte van de regels en gemaakte afspraken. Hij stelt het belang van de vereniging altijd op de voorgrond. Een trouw verenigingsman”, aldus burgemeester Nauta.  (meer…)

Bruidspaar Zandvoort 60 jaar getrouwd

Op deze zonovergoten dag is het precies 60 jaar geleden dat Albert en Hanna Zandvoort elkaar het ja-woord gaven. Anders was het op woensdag 22 mei 1957 toen het kil en regenachtig was volgens het diamanten bruidspaar. Toch mocht dat de pret niet drukken en werd er ’s avonds bij Café Hargeerds in Markelo een groot feest gegeven. Hanna die is geboren in Ambt Delden maar al op jonge leeftijd verhuisd naar het Markelosebroek liet voor deze heugelijke dag een witte bruidsjurk maken door Jo Sanderman. Na hun trouwen trok Hanna in bij Albert en zijn familie aan de Winterkamperweg. Nog steeds woont het bruidspaar in dit prachtige stukje Markelo met een wijds uitzicht over de weilanden. Weliswaar is er in de afgelopen jaren wel het een en ander veranderd op het erf. Zo werd een nieuwe woning gebouwd voor de zoon en zijn gezin waar Albert en Hanna inmiddels ook een gedeelte van bewonen. Op de plek van de oude boerderij werd een nieuwbouw woning gebouwd en woont kleinzoon Arjan met zijn gezin. “Je bent hier nooit alleen en dat is fijn. Het is ook fijn om te kunnen genieten van de achterkleinkinderen die zo dichtbij zijn”, vertelt Hanna. (meer…)

Greve zet Grote Prijs van Tubbergen op zijn naam

Nadat Markeloër Willem Greve vrijdag al een tweede plek in de  Big Tour 1.45 rubriek met zijn paard Carrera wist te bemachtigen won het duo vandaag de Grote Prijs van Tubbergen. Greve wist vanmiddag opnieuw met de hengst Carrera het springparcours van Jumping Schröder Tubbergen foutloos te rijden en in de barrage van de Final Big Tour 1.45, een tijd neer te zetten van  39,15 seconden. Greve die als laatste deelnemer in de rubriek startte wist de tijd van Jeroen Dubbeldam uit Weerselo te kloppen. Dubbeldam stond lange tijd bovenaan genoteerd met een tijd van 40,64 seconden. Gert-Jan Bruggink uit De Lutte reed in een tijd van 41.30 seconden het parcours rond en eindigde daarmee op een derde plek waarmee het podium een Overijssels tintje kreeg. Op de plaatsen vier tot en zes eindigde respectievelijk de Nederlanders Albert Zoer, Frank Schuttert en Kevin Olsmeyer.  Willem Greve bedankte de familie Schröder voor het perfect organiseren van de wedstrijd in Tubbergen en sloot af met: “Er is niks mooiers om hier in Twente voor eigen publiek te rijden”.

Zonovergoten derde Hof van Twente Triathlon

De derde editie van de Unive Oost Hof van Twente Triathlon is, mede dankzij het heerlijke weer, prima verlopen. De triathlon is ook dit jaar weer georganiseerd door de Triathlonvereniging Hof van Twente in samenwerking met zwembad De Vijf Heuvels. Vanmorgen om 09.30 uur ging de eerste jeugdgroep van start voor hun triathlon. Voor elke jeugdige deelnemer lag er bij de finish een medaille klaar. Vanaf 10.15 uur startten de volwassenen, in totaal 10 series en daarna nog de trio’s en de bedrijventeams. Het prachtige weer trok veel publiek naar de triathlon en het publiek moedigde de deelnemers enthousiast aan. De deelnemers gingen eerst het water in voor 20 banen zwemmen, daarna op de fiets voor een afstand van 20 kilometer en ten slotte nog 5 kilometer hardlopen met de finish in de Kösterskoele. De definitieve uitslagen zijn later vanavond te vinden op de website. (meer…)

Bruidspaar Groteboer 60 jaar getrouwd

Dat het leven goed is in Markelo, is wel duidelijk, want wederom is een echtpaar 60 jaar getrouwd. Deze keer gaat het om de heer en mevrouw Groteboer. Allebei geboren en getogen in Beusebergen in Holten, maar al sinds 1975 woonachtig aan de Roudaalterweg. Samen wonen ze op een plek met prachtig uitzicht over de weilanden. Johan Groteboer is bijna 85 jaar en Dine Groteboer-Vosman is 80 jaar, maar ondanks hun hoge leeftijd zijn ze gezond van lijf en leden. Ze rijden allebei nog auto en wonen zelfstandig. Trots laten ze de brief zien met de felicitaties van het Koninklijk Huis voor hun jubileum. Ze hebben elkaar ontmoet in Holten, toen Dine 15 jaar was en Johan 19. Er werden in Holten geen dansavonden gehouden, maar de jeugd liep heen en weer door de straten van Holten, vertelt Dine. Als een jongen dan een leuk meisje zag, vroeg hij of hij haar naar huis mocht brengen. Zo is het voor Johan en Dine ook begonnen en na 4 jaar verkering werd er getrouwd.

(meer…)

onsProat: Vier het leven

Ik bin jeurig ‘ewes! Nog maar 43 lentes jong ben ik geworden. ‘Nog maar’ omdat ik van plan ben om er nog minimaal 43 bij te doen. Je moet toch bepaalde wensen en doelen in het leven hebben. Ook al heb je het zelf niet in de hand. En ik zal jullie vertellen, ik houd van een feestje. Meer dan zelfs, en onze deur staat altijd open voor alles en iedereen op elk moment van de dag, maar een verjaardag in huis houden vind ik altijd meer dan verschrikkelijk. De één komt binnen en wil koffie, de ander wil direct een borrel en de derde wil toch liever een glas rechtsom geroerde muntthee. Dan is de koffiemelk of suiker weer op en de grootste stress van de avond is of je alle bier en wijn wel koud genoeg hebt en houdt. En aangezien het afgelopen dinsdag warm was moesten we de hele bende ook nog eens van binnen naar buiten verplaatsen. Want met dit weer kun je toch niet binnen zitten, vonden bepaalde vriendjes. Oké, oké, oké….dan verplaatsen we alles van binnen naar buiten. Jullie je zin. (meer…)

Volop bedrijvigheid op Kaasplein

Tevreden achterom kijkend sluit Egbert Hargeerds aan het eind van de middag de bouwhekken rondom het Kaasplein. De voorzitter van de Tentcommissie van Dorpsfeest Markelo maakt er geen geheim van dat de groep vrijwilligers al even stond te popelen om aan de slag te gaan. De groep vrijwilligers is enthousiast en zetten met elkaar de schouders eronder. Vrijwilligers van alle leeftijden zetten zich in om de klus te klaren. “Het is inderdaad wel hard werken maar de gezelligheid onder elkaar maakt heel veel goed”, vertelt een van de vrijwilligers. De afgelopen week is de kelder in het Kaasplein dichtgemaakt door de Markelose loonbedrijven Markvoort en Lammertink. Hierbij is onder het plein een retentiesysteem aangebracht waardoor regenwater in de grond kan infiltreren. Vrijdagmorgen kreeg de groep vrijwilligers van het Dorpsfeest Markelo het sein dat zij mochten starten met het uitzetten en aanleggen van de ondergrondse voorzieningen. (meer…)

Willem Greve pakt tweede plek

De Markelose springruiter Willem Greve heeft vrijdag beslag weten te leggen op de tweede plek in 1.45 rubriek op Jumping Schröder in Tubbergen. Greve wist met de 10-jarige hengst Carrera in de barrage een tijd neer te zetten van 41.03 seconden. De snelste tijd werd neergezet door de Nederlandse Sanne Thijssen die met Stippel de tijd stopte op 40.49. De derde plek was voor Kim Hoogenraat die met de 9-jarige merrie Donatella l ‘Espoir finishte in 42.42 seconden. Een volledig Nederlands podium na een spannende barrage waarbij de eindtijden ook nog eens dicht bij elkaar lagen.

Veel deelnemers tijdens de Avond4daagse

Met bloemen, snoep en cadeautjes werden vanavond de deelnemers van de Avond4daagse ingehaald door familie en vrienden. Rijen dik hadden zich verzameld aan het Beukenlaantje ter hoogte van de ingang van Kösterskoele. De afgelopen vier avonden verliepen met een wisselend weerbeeld. Waar de temperatuur woensdagavond zomers was te noemen liepen de wandelaars vandaag een gedeelte in een miezerig regenbuitje. Dat deed niets af aan het enthousiasme van de deelnemers. Met een grote glimlach liepen de wandelaars de 5 of 10 kilometer route die vandaag over de Herikerberg en de Hulpe terug door het dorp langs de Molen van Buursink en weer eindigde bij het start- en finishpunt in de Kösterskoele. Hier ontvingen de deelnemers hun aandenken in de vorm van een medaille. DJ Thijs zorgde voor passende muziek waardoor menigeen nog even gezellig zat na te praten. “Ik ben nog lang niet moe, volgend jaar ga ik vier avonden de 10 kilometer lopen”, aldus een 9-jarige jongen die als een van de eerste vanavond enthousiast de Koele in kwam lopen. Vooral vandaag liepen veel eendagslopers mee. In totaal liepen 550 deelnemers alle vier de avonden, deze werden aangevuld met ruim 100 deelnemers die tekende voor 1 dag.  (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen