8e Jaargang | vrijdag 6 maart 2015

Politie waarschuwt voor Engels sprekende asfalteerders

politieIn Twente en Noordoost Gelderland zijn Engels sprekende asfalteerders actief waarvoor de politie uw oplettendheid vraagt. Diverse meldingen zijn er de afgelopen tijd binnengekomen bij de politie over burgers die door deze mensen benadeeld zijn. De asfalteerders benaderen burgers en bieden aan om opritten of erven te asfalteren. Bij het aangaan van een “klus” worden bedragen van enkele duizenden euro’s gevraagd. De kwaliteit die wordt geleverd is slecht en regelmatig werden de klussen niet afgemaakt. Meerdere burgers zijn hierdoor voor duizenden euro’s benadeeld. De politie adviseert niet in zee te gaan met deze mensen.

Hof van Twente Triathlon zoekt vrijwililgers

Logo-HVT-Triathlon-copyOp 10 mei 2015 staat de 1e Hof van Twente Triathlon gepland. Inmiddels is door de organisatie al veel gerealiseerd en wordt er achter de schermen hard gewerkt om dit evenement te laten slagen. Qua aanmeldingen heeft de organisatie niet te klagen, want alle series zijn inmiddels volgeboekt. Ook een aantal vrijwilligers heeft zich gemeld bij de organisatie. Toch is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het in goede banen leiden van deze wedstrijd met een groot aantal deelnemers uit de Hof van Twente. Vooralsnog wil de organisatie graag in contact komen met mensen die op vrijdag 8, zaterdag 9 en/of zondag 10 mei zouden willen assisteren. Op vrijdag en zaterdag is er hulp gewenst in de middag en avond, op zondag vanaf ongeveer 08.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

triathlon markelo

(meer…)

“The Final Push” van Keep Them Rolling in Markelo op 8 april 2015

Bijna 70 jaar geleden, om precies te zijn op 8 april 1945, werd Markelo bevrijd door de Canadezen. Onder de naam “The Final Push” worden de operaties Plunder, Varsity, Forrard On en Amherst tussen 27 maart en 12 april 2015 nieuw leven ingeblazen door de oude voertuigenvereniging Keep Them Rolling (KTR). Genoemde acties luidden in 1945 de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland in. KTR komt op 8 april 2015 in Markelo met een rit die vanuit het bivak in Delden naar de Canadese begraafplaats te Holten leidt.

KTR01 (Large)

(meer…)

Udink opent Grand Café Soestdijk

Na een flinke verbouwing heeft Grand Café Soestdijk aan de Oude Markt in Enschede gisteren onder toeziend oog van vele belangstellenden haar deuren geopend. Uitbater Dinand Udink uit Markelo vroeg vader Gert Udink om de officiële handeling te verrichtten. Met het doorknippen van een oranje lintje werd de opening van Grand Café Soestdijk en Apres ski club de crazy Kangaroe een feit. Het pand heeft een flinke verbouwing ondergaan de laatste weken. Grand Café Soestdijk zet vandaag voor bezoekers haar deuren wijd open. U kunt hier terecht voor een kop koffie, de lunch, diner of even lekker komen borrelen aan de bar. Op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is daarnaast in een zaal achter in het pand de Apres Ski Club de crazy Kangeroe geopend vanaf 23.00 uur. Markeloër Robert Völkers benadrukt dat het geen apres ski bar betreft maar een Apres Ski Club. Dit is een omvangrijker begrip zodat er meerdere soorten muziek gedraaid kunnen worden. De dagelijkse leiding van Grand Café Soestdijk zal worden gevoerd door Robert Völkers. 

(meer…)

70 jaar vrijheid

oudetoren_040315_02Knielend 1e van links: A.Wagenaar, 3e van links: J.H.Dijkink, 6e van links: G.H.Sligman. Deze mannen waren gelegerd aan de IJssel.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat het leger van Nazi Duitsland ons land binnenviel waarop vijf jaar van onderdrukking volgde totdat we 70 jaar geleden werden bevrijd door het geallieerde leger. Het Oranjecommite Markelo haakt hier met Koningsdag op in met het thema 70 jaar vrijheid. De Stichting Heemkunde Markelo beschikt over archiefmateriaal uit de periode 40-45 beschikt. De komende tijd gaan we in De Oude Toren, zo nu en dan berichten et cetera uit die periode publiceren. Voor hen die de bange meidagen van 1940 en daarna de jaren van onderdrukking niet bewust hebben meegemaakt, wordt deze periode steeds meer een stuk wereldgeschiedenis.

(meer…)

Ontwerp centrumplein niet voor zomer

Melkfabriek 002

Eerder werd al bekend dat het Dorpsfeest van dit jaar niet zal worden gehouden op het terrein van de door de gemeente aangekochte oude Cobercofabriek. Dat de gemeente de tijd neemt voor de planvorming blijkt uit een memo aan deze week gestuurde memo aan de gemeenteraad door verantwoordelijk wethouder Harry Scholten. In deze memo staat dat er voor de zomer nog geen ontwerp verwacht hoeft te worden, een schetsontwerp volgt na de zomervakantie. Dit ontwerp zal vervolgens nog vertaald moeten worden in een definitief ontwerp. De planning is om dit definitief ontwerp eind 2015 af te ronden om vervolgens in 2016 over te kunnen gaan tot herontwikkeling van het Cobercoterrein. Vorige week is er een informatieve bijeenkomst geweest tussen de gemeente en de buren van het Cobercoterrein. Het idee is om de inwoners van Markelo op een creatieve wijze te betrekken bij de planvorming.

(meer…)

Gebruikers Het Stroaten krijgen sleutels

013

“Ik wens jullie veel succes en vooral ook veel pioniersdrift”. Met deze woorden sprak Joke Mengerink, lid van de Raad van Bestuur van Carint vanmiddag de gebruikers van het nieuwe gebouw “Het Stroaten” toe. Dat gebeurde in het kader van de sleuteluitreiking aan de toekomstige gebruikers van het gloednieuwe pand op de plaats van het voormalige gemeentehuis. En ook zei ze: “Dit project is gerealiseerd op een moment waarop het de moeite waard is gezien de huidige situatie van de zorg.” Herman Munster van Carint Reggeland Wonen reikte vervolgens de sleutels aan de toekomstige gebruikers, waarvan huisarts Ingrid Rosing de eerste exemplaren in ontvangst mocht nemen. “De sleutels zijn om alles af te kunnen sluiten maar ik hoop dat overdag de deuren open blijven zodat de gebruikers bij elkaar naar binnen kunnen” aldus Munster. In het pand nemen naast genoemde huisartsenpraktijk de apotheek, een Mensendiecktherapie, de prikpost van het Deventer ziekenhuis, een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, een verloskundige en een praktijk voor fysiotherapie hun intrek. Ook zijn er ruimtes voor Carint zelf waaronder het maatschappelijk werk. Na de sleuteluitreiking werden de gebruikers in het gebouw zelf geinformeerd over de wijze van gebruik.Vanaf nu kunnen de gebruikers beginnen met hun eigen inrichting. Op 18 april a.s. zal een open dag worden gehouden terwijl de officiële opening is gepland op 5 juni.

950 varkens geruimd bij bedrijf Holtdijk

varkensBij een varkensbedrijf aan de Holtdijk in Markelo worden op dit moment 950 zeugen geruimd omdat het bedrijf zich volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) al langere tijd niet aan de regels zou houden. Dat meldt RTV Oost vandaag. Naast de zeugen die naar de slacht gaan zijn er op het bedrijf ook biggen aanwezig, die zullen worden verkocht. Tjitte Mastenbroek heeft namens de NVWA aan de regionale omroep laten weten dat het bedrijf al meerdere malen de kans heeft gehad om zaken te verbeteren, maar de varkenshouder hield zich volgens de NVWA niet aan de regels van het varkensbesluit en dierenwelzijn. Het bedrijf was al langere tijd in beeld bij de NVWA. Bij het bedrijf stonden gisteren en vandaag vrachtwagens waar de varkens werden ingeladen.

Inbraak Fokkerstraat en Rijssenseweg

20070909 politieIn een woning aan de Fokkerstraat is tussen vrijdag 27 februari en zondag 1 maart ingebroken. Ten tijde van ontdekking van de inbraak was nog niet bekend wat er was weg genomen. Een week eerder werd er in een schuur aan de Rijssenseweg ingebroken. Deze inbraak moet zijn gepleegd tussen zaterdag 21 februari en vrijdag 27 februari. Bij deze inbraak werden een mountainbike, merk Orbea en een boormachine van het merk Bosch ontvreemd. De boormachine werd later in de tuin van de buren aangetroffen. Bent u getuige, heeft u iets verdachts gezien of heeft u andere informatie over deze zaken, bel dan de politie 0900-8844.

Voorverkoop Trend Event 2015 gestart

Over enkele weken is het dan zover. Uitgaanscentrum Dieka wordt voor één dag omgetoverd. 70 bedrijven zullen zich op 25 maart 2015 aan u presenteren in de prachtige zalen. Tijdens deze dag kunnen de bezoekers genieten van volop demonstraties, workshops, shopping en een grote fashionshow. Maar liefst 50 modellen showen de nieuwste mode op de catwalk. Speciaal voor de kinderen gaat er ’s middags een extra zaal open. Zij kunnen daar geheel gratis leuke workshops volgen, er is een limonadefontein en een pizzarette, een springkussen en nog veel meer kinderplezier.

20130926 trend event2
(meer…)

onsProat

Uitgelicht

Oude toren