9e Jaargang | vrijdag 29 mei 2015

Culinair tintje aan De Hofhouding

Het programma De Hofhouding heeft morgenvroeg tussen 10.00 en 12.00 uur een culinair tintje. Er wordt aandacht besteedt aan een binnenkort in Markelo te houden Dinner Show en er wordt gesproken met de exploitanten van het nieuwe restaurant WooodS. Verder horen de luisteraars wat er te beleven valt op de eerste Voorjaarsdag van museum Tichelwaark. Dat alles wordt afgewisseld met de vaste programma-onderdelen, zoals de Jarige van de Dag, het cabaretfragment, het stratenspel en natuurlijk muziek. De presentatie berust bij Marianne de Wilde en Henk Hondelink.Wilma Kloots en Gerben Klein Nagelvoort zijn verantwoordelijk voor de regie en de techniek.

hofstreekfm

Al plannen dit weekend?

wandelschoenenVrijdag is de laatste loopavond van de succesvolle Avond4daagse 2015. Maar liefst 630 deelnemers gingen dinsdag van start voor deze 5e editie. En mocht je niet meewandelen: ga dan gezellig je vriendjes/vriendinnetjes inhalen met een bloemetje bij de Kösterskoele! Speciaal voor deze vierdaagse heeft Hoveniersbedrijf Bloemendal een actie opgezet t.b.v. de Markelose Friso den Dolder die vecht tegen kanker. Bij Bloemendal zijn speciale wandelvierdaagseboeketjes te koop voor € 5 en € 3,50 waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de dure behandeling die Friso momenteel ondergaat in Duitsland.

Of sluit de maand mei af met een avondje discozwemmen in Zwembad De Vijf Heuvels. Het begint vrijdagavond om 18.30 uur en duurt tot ca. 20.00 uur.

(meer…)

Zwemvierdaagse in juni

zwemvierdaagse

Van 9 tot en met 12 juni organiseert zwembad ‘De Vijf Heuvels’ in Markelo samen met ZPC de Hof de zwemvierdaagse. Op vier dagen kan er van 18.00 tot 19.30 gezwommen worden en zijn er allerlei activiteiten op het terrein, zowel in het zwembad als daarnaast. Iedereen met minimaal zwemdiploma A mag meedoen aan de zwemvierdaagse. Meedoen kan door een inschrijfformulier in te vullen, deze liggen vanaf 1 juni bij de receptie van het zwembad. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, dit is inclusief een medaille. Nieuw dit jaar is een baan speciaal voor volwassenen. De zwemvierdaagse is voor iedereen geschikt en zo kunnen volwassenen ervoor kiezen om rustig te zwemmen. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden, namelijk 1.000, 2.000 of 4.000 meter in 4 dagen. De jongste kinderen en senioren zwemmen 250 meter per avond, oftewel 10 baantjes. Overige deelnemers mogen kiezen uit 20 of 40 baantjes per avond. Op vrijdag ontvangen deelnemers na het behalen van de juiste afstanden een medaille als aandenken.

(meer…)

Verslag avond4daagse dag 3

Maarkelsnieuws-kosterskoele-wandel4daagse-20150528jhbg6Alweer de derde dag van de avond4daagse. De route van vanavond bracht de deelnemers richting de Bovenberg. Op de gevaarlijke oversteekpunten waren net als de vorige dagen het geval was, verkeersregelaars ingezet zodat er veilig overgestoken kon worden. Het was heerlijk wandelen met een mooie blauwe lucht en zelfs de zon liet zich nog zien. De regenbui van vanmiddag had het zandpad inmiddels heel wat minder stoffig gemaakt. En ondanks dit enorme voordeel ging de ranja met de koek gesponsord door “de Kaaswinkel”  van van der Vegt er gretig in. Dit keer waren het de ouders van leerlingen van de Zwaluw die de bemanning van de ranja-post voor hun rekening namen. (meer…)

Digitale informatieborden voordeliger

infomormatiebordEen voorbeeld van een digitaal informatiebord in de kern van Markelo

Vorig jaar is door de gemeente het besluit genomen om de huidige aankondigingsborden van evenementen te vervangen. De borden die staan bij binnenkomst van de kernen van Hof van Twente zouden worden vervangen door maximaal 20 digitale informatieborden. Het college heeft besloten om de huidige borden te vervangen door 11 digitale borden. In Markelo gaat het hierbij om 1 bord op de Holterweg en een bord in de kern. Naast de analoge informatiekasten zullen ook de huidige plattegrondinformatiekasten komen te vervallen. De exploitatielasten voor de gemeente zijn bij de digitale informatieborden lager dan bij de huidige analoge borden.

(meer…)

Waar flinke Nederlanders worden gevormd

2015-05-28-oudetoren

Deze openingszin staat te lezen in een artikel over de volkshogeschool Diependaal in het blad Panorama van 31 oktober 1940, dat wij onlangs onder ogen kregen. Oorspronkelijk is de volkshogeschool opgericht als een soort school: voor het ganse volk, waar omtrent alle levensvragen in hun hoogste betekenis een bezielende voorlichting gegeven werd. Alle jeugdige volwassen vinden er een plaats, want een der doelstellingen is het doen verdwijnen van de kloof, die onnodig in ons volk ontstaan is door de vorming van een afzonderlijke klasse van “welopgevoeden” en de verwaarlozing van de anderen, de “onontwikkelden”.

(meer…)

Verslag Avond4daagse dag 2

Previous Image
Next Image

De tweede avond van de Avondvierdaagse voerde de deelnemers richting Stokkum.De organisatie van de Kösterskoele had werkelijk weer een prachtige route uitgezet. Een mooie wandeling door het glooiende landschap die vooral voor de 10 km wandelaars pittig was door het mulle zand. Toch was het zeer de moeite waard om door het Napoleonpaadje te lopen en te kunnen genieten van de Markelose dreven. De extra ranjapost was dan ook een fijne verrassing voor de 10 kilometer wandelaars. (meer…)

Eerste Voorjaarsdag op Tichelwaark Rohaan

Op zaterdag a.s. 30 mei organiseert Theeschenkerij en museum Tichelwaark Rohaan haar eerste Voorjaarsdag. Vanaf 11.00 uur zijn er tal van activiteiten op de locatie Tichelweg 4 in Markelo. Belangrijke attractie is het schaapscheren. Een ervaren schaapscheerder zal een aantal schapen van de warme wolvacht ontdoen. Bezoekers kunnen ook meteen zien wat er met de wol gebeurt want een aantal dames zal met vaardige handen het spinnewiel bedienen. Ook kunnen de onlangs geboren lammeren worden bewonderd. Er zijn diverse brocantestands en men kan kantklossers en mandenvlechters aan het werk zien. Bewoners van zorgboerderij doen hun best zelfgemaakte producten aan de man of vrouw te brengen en kinderen kunnen spelen in de zandbak of een ritje maken op een pony. Harmonicaspelers zorgen voor een gezellig sfeertje. Natuurlijk is er koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Alle reden dus om een bezoekje te brengen. De voorjaarsdag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

TICHELWAARK

Geld gevonden bij Mariakapel

20110214mariakapelVanmorgen is er door een Markelose mevrouw een geldbedrag gevonden op het zandpad nabij de Mariakapel in Markelo. Bent u de rechtmatige eigenaar van dit geld dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.

 

Opgave houtdorp 2015

20140813 houtdorp2In de laatste week van de zomervakantie organiseert de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo het jaarlijkse houtdorp voor basisschoolleerlingen uit Markelo vanaf 6 jaar of die na de zomervakantie naar groep 3 gaan. Vanaf dinsdag 11 augustus tot en met vrijdag 14 augustus 2015 zal er worden getimmerd, geschilderd en is er veel vermaak voor de kinderen.

(meer…)

Laatste nieuws

Oude toren