SC Markelo uitgeschakeld in bekertoernooi

Het eerste elftal van Sportclub Markelo gaat niet verder in het bekertoernooi. De beslissende wedstrijd in de poule, tegen de Witkampers, werd met 2-0 verloren. In Laren troffen de Markeloers een fysiek, sterke tegenstander, die uiteindelijk ook verdiend wonnen. De Markeloers kregen in de wedstrijd een handvol goede mogelijkheden, maar ook de thuisploeg had meerdere kansen op een hogere score. Voor de Markeloers rest nu de competitie, en die begint a.s. zondag met een thuisduel tegen FC Aramea.

'Hoftoernooi - voetbal - sportclub markelo 2016 (1)

Brandweer in nieuw tenue

DSC_0099 (Custom)a

De zwarte pakken van de brandweer in Markelo zijn vandaag vervangen door lichtbruine pakken met striping. Het Markelose korps heeft er voor gekozen om alle korpsleden gelijktijdig over te laten stappen op de nieuwe pakken. De pakken zijn in het eerste kwartaal van dit jaar ter beschikking gekomen van de 31 korpsen van Brandweer Twente en vervangen de oude pakken die de laatste vijf jaar dienst hebben gedaan. De nieuwe uitrukkleding bestaat uit een praktisch nieuw pak dat naast veiligheid ook moet zorgen voor meer bewegingsvrijheid. 

(meer…)

Cobercoterrein wordt ‘De Kaasfabriek Markelo’

StichtingDeKaasfabriekMarkeHet bestuur van de Stichting De Kaasfabriek Markelo

De naam voor de locatie van het voormalige Cobercoterrein is bekend. De Kaasfabriek Markelo is uit vele inzendingen gekozen als de nieuwe naam voor het plein en de fabrieksonderdelen die blijven staan. Vanmiddag is met het ondertekenen van de oprichtingsakte van de gelijknamige stichting door voorzitter Wim van Tiel, secretaris Frank Leensen en penningmeester Arjan Eertink de aftrap gegeven om invulling te geven aan deze nieuwe beeldbepalende plek in de Markelose dorpskern. De stichting is al met meerdere partijen in gesprek voor het mogelijk vestigen in De Kaasfabriek Markelo. “We zitten nu nog in een stadium van het proces dat er nog onderdelen kunnen worden aangepast”, aldus Wim van Tiel die partijen oproept om zich bij het stichtingsbestuur te melden indien men plannen heeft iets te gaan doen in, bij of op De Kaasfabriek Markelo.

(meer…)

Film Rokjesdag in Het Beaufort

rokjesdag

Op woensdag 31 augustus 2016 begint in Het Beaufort in Markelo het nieuwe filmseizoen met de film Rokjesdag, de nieuwste romantische komedie van regisseur  en oud-Markeloër Johan Nijenhuis. De voorstelling begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 7,00 inclusief een pauzedrankje. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

(meer…)

Open dag SC Markelo

'Hoftoernooi - voetbal - sportclub markelo 2016 (9)

Voetbalvereniging Sportclub Markelo organiseert op zaterdag 3 september een open dag. Om de start van het nieuwe seizoen luister bij te zetten en om iedereen kennis te laten maken met deze tak van sport, zal tijdens de open dag het voetbal centraal staan. Naast de verschillende bekerwedstrijden die bij de jeugd, de gehele dag worden gespeeld, zal er om 11.00 uur een presentatie plaats vinden van de spelers van het eerste elftal. Vervolgens zal er door hoofdtrainer Anne de Jong een demo-training worden gegeven op het hoofdveld.

(meer…)

Dorpsfeest was weer machtig mooi

DCIM100MEDIADJI_0022.JPGFoto: Max van der Heijden

Na 5 dagen Dorpsfeest is met de klanken van Mooi Markelo gisteravond het feest even voor twaalven ten einde gekomen. Een editie die de geschiedenis in gaat als een zonovergoten editie, wat vooral tijdens het vogelschieten en optocht erg aangenaam was. Mogelijk de laatste editie op de plek naast De Kroon. Nog even nagenieten van het Dorpsfeest Markelo 2016, kan door het bekijken van de foto’s op onze fotosite en de reportages op ons videokanaal.

Eerste deel frühschoppen nu terug te zien

De eerste van de 3 duo’s die tijdens het frühschoppen de tent vermaakten staat online op het videokanaal Markelo.nl. Door problemen met het geluid in de tent is het eerste gedeelte wat slechter verstaanbaar, dan het tweede gedeelte van de reportage van Rudi Bussink en Alexander Daalwijk alias Noaber & Noaber. Dankzij inbreng van Henk Bussink en de Grösmeijers was het geluid na ongeveer een kwartier flink verbeterd. Later kunnen op Markelo.nl ook de reportages van de duo’s Henny Klein Twennaar/Wim Greven en Willian Potman/Arie Lodeweges worden bekeken.

Rijssenseweg en Herike-Elsen winnaars optocht

Rijssenseweg 2016 (Custom)‘Godfried Bomans’ van de Rijssenseweg

De Rijssenseweg is de grote winnaar geworden van de juryprijs bij de themawagens tijdens de optocht die in 2016 het thema ‘Alderbastend beroemd & berucht’ meekreeg. De jury kende de wagen van de Rijssenseweg met ‘Godfried Bomans’ de meeste punten toe en daarmee bereikte de Rijssenseweg een nieuwe mijlpaal. Evenals De Zwarte Smit wist de Rijssenseweg nog nooit eerder de eerste prijs te behalen. Elke andere plek, van 2 tot 18, had de buurt als eens gehaald. De Esch werd met ‘Keetje Tippel’ zowel bij jury als publiek tweede, Herike-Elsen was bij het publiek met ‘Mr. Bean ‘ de grote winnaar.

(meer…)

De Zwarte Smit wint bij vrije wagens

Zwarte Smid 2016 (Custom)‘Mad Max’ van De Zwarte Smit

De wagen ‘Mad Max’ van De Zwarte Smit is vanmiddag door de jury als winnaar naar voren gekomen bij de vrije wagen. In de tropische omstandigheden was het voor veel deelnemer erg warm, de vuurspuwende wagen De Zwarte Smit maakt het nog een beetje warmer. Het is voor het eerst dat de De Zwarte Smit de eerste plek wist te behalen, een tweede plek was tot nu toe de hoogste behaalde plek. De groep eindigde dit jaar bij de vrije wagen voor ‘KWW into Africia’ van KWW en ‘Wij doen Normaal’ van Maak oe neet al te na.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen