onsProat: De tocht der tochten

Elfstedentocht…..rot een eind op! Amstel Gold Race…..lachertje! Tour de France…..met 2 vingers in de neus! NK Veldrijden Surhuisterveen….kijken is zwaarder dan meedoen! Nee, voor de echte tocht der tochten moet je vanaf nu in Markelo zijn. De vorig weekend voor het eerst verreden MTB NoaberritEn ik was erbij!

Misschien zijn jullie net zo verrast als de andere deelnemers, want de eerste opmerking die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg was ‘Goh, we hadden iedereen verwacht, behalve jou Tijink!’ En bedankt hé!

Dus mensen…inderdaad…ik fiets zo nu en dan de MTB route van Markelo. En om mijn sportieve imago nog iets op te vijzelen…ik loop ook hard! Nou ja, volgens ingewijden is het meer slepp’n langs de kaante, maar goed. Toch verrassend hé?
En nee…ik ben niet overal de beste in, maar ik doe het wel. En zo dus ook afgelopen weekend.

Ik wilde eerst niet meedoen aangezien ik geen goede mountainbike had. Een antiek geval uit ongeveer 1995 die doortrapte en waar 5 van de 6 versnellingen niet meer werkten. Dus dat ging hem niet worden. Maar toen werd ik uitgemaakt voor prutser door een erg aardig vriendje. Dat laat ik me natuurlijk geen 2x zeggen en heb dus direct een nieuwe MTB fiets gekocht! Natuurlijk in Markelo, want als er iets mee is kan ik er zo mee naartoe. Handig toch? Binnen 2 dagen was ie er. Topservice van Marcel 36! Dus aan het materiaal kon het niet meer liggen! (meer…)

Succesvolle eerste dag Dance2Demo

Met zo’n 750 bezoekers vandaag in Sporthal De Haverkamp mag duidelijk zijn dat dansen populair is. Met vandaag 3 shows en morgen nog een show laten vele danseressen (en een enkele danser) zich van hun beste kant zien. De Dance2Demo vandaag was in handen van eMotions Markelo, morgen ligt de organisatie bij Raduga uit Enter. Verschillende verenigingen uit de regio hebben zich ingeschreven voor dit dansevenement. Vandaag waren dansgroepen uit onder andere Bunschoten, Bathmen, Hattem, Nijverdal en Apeldoorn naar Markelo gekomen. Het publiek kreeg een afwisselende voorstelling te zien: van kleine prinsesjes tot een grote groep piraten en van opzwepende discomuziek tot emotionele dansen op klassieke muziek.  (meer…)

Sportclub uit naar koploper

Morgen gaat het eerste van Sportclub Markelo op bezoek bij de koploper van de competitie, WVV ’34 uit Hengevelde. Thuis werd nipt met 2-1 verloren van dit elftal. Voor de Markeloërs is het belangrijk om morgen punten te pakken, de ploegen die onder Markelo staan beginnen namelijk punten te pakken en komen dichterbij in de ranglijst. De selectie is fit en compleet, maar de laatste weken voetbalt de ploeg moeizaam en weet weinig punten te halen. WVV ’34 is een goede degelijk spelende ploeg die achterin weinig kansen weg zal geven, het zal daarom een lastige wedstrijd worden morgen.

Paardensport op de Herikerberg

Een groot deel van het motorsportparcours op de Herikerberg maakt deel uit van de Samengestelde Wedstrijd voor paarden en pony’s aankomend weekend. Zowel zaterdag als zondag kunnen paardensportliefhebbers genieten van het crossparcours met hindernissen en een geweldige waterpartij. De oude waterbak is in ere hersteld door de bouwploeg van de SGW commissie. Tevens is er een nieuwe route en hindernissen voor de kleinste/jongste ruiters/pony’s. Zowel op zaterdag als ook op zondag starten de eerste deelnemers vanaf 10 uur. Voordat de deelnemers mogen starten in de cross wordt eerst een dressuurproef en een springparcours afgelegd op het terrein van de Stichting Paard- en Ponysport aan de Potdijk in Markelo.  (meer…)

Kaartverkoop Mirrewinter van start

Na menig repetitiemoment gevolgd door een flink aantal opnamedagen, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de verfilming van Mirrewinter The Movie,  het verhaal over een  boerenfamilie in het laatste oorlogsjaar 1944 in Markelo en lief en leed met elkaar delen. De première van de oorlogsfilm van het Oosten voor publiek vindt plaats op zondag 10 juni bij Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Twee voorstellingen staan deze dag gepland namelijk om 15.00 uur maar ook een avondvoorstelling om 19.30 uur. De kaartverkoop voor de première van de film, die gebaseerd is op het boek ‘Mirrewinter op het Platteland’ van schrijver Gert Jan Oplaat, start aanstaande zaterdag. Kaarten zijn vanaf 21 april verkrijgbaar bij De Haverkamp en kosten 10 euro per persoon inclusief koffie/thee en een Mirrewinter gadget.  (meer…)

Buitenbrand Meenweg

De brandweer is even voor half vijf vanmiddag met spoed uitgerukt voor een buitenbrand aan de Meenweg in Markelo. Ter plaatse bleek tijdens werkzaamheden nabij het gemaal enkele bomen te zijn aangewakkerd. De brandweer wist de oorzaak snel in de kiem te smoren en gaf dan ook even na half vijf het sein brand meester. Door de droogte die momenteel heerst zijn hulpdiensten en natuurbeheerders extra alert op het ontstaan van natuurbrand. 

Markelose bedrijven werkten mogelijk met vervuild straalgrit

Twee Markelose bedrijven komen voor op de lijst van 594 bedrijven waar met mogelijk kankerverwekkend straalgrit is gewerkt afkomstig van Eurogrit uit Dordrecht. Hierbij gaat het om Avia Markelo en Defensie Pijpleiding organisatie. In totaal zijn er van de 594 bedrijven, 21 gevestigd in Twente en de Achterhoek. Naast grote namen als Rijkswaterstaat, Shell, Blokker, McDonalds’s staan ook deze twee Markelose bedrijven op de lijst van bedrijven die hebben gewerkt met straalgrit dat mogelijk vervuild was met asbest. Kankerverwekkende asbestvezels werden vorig najaar ontdekt in het straalmiddel. Het bedrijf uit Dordrecht leverde het straalmateriaal aan circa 130 bedrijven, die het deels weer aan andere bedrijven leverden. (meer…)

DNA onderzoek: wolf in Markelo

DNA onderzoek heeft uitgewezen dat er een wolf heeft huisgehouden in Markelo. “De onderzoeksresultaten hebben dit definitief bevestigd”, vertelt Bertus Pape die vanmorgen de uitslag heeft ontvangen. Begin april werd hij onaangenaam verrast toen hij een dood en gewond schaap aantrof in zijn kudde aan de Hochtweg in Markelo. De avond voordat de wolf  toesloeg in zijn kudde was het dier al gesignaleerd in de buurt. Ook zou het dier half maart op de flanken van de Dingspelerberg zijn waargenomen. 

Verplaatsen komgrens Stationsweg

Gisteravond tijdens de raadsvergadering van gemeente Hof van Twente is de raad unaniem akkoord gegaan met het verplaatsen van de komgrens aan de Stationsweg in Markelo. Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Stationsweg is klaar en zal naar verwachting in de zomer van dit jaar uitgevoerd worden. Het betreft het gedeelte tussen de huidige komgrens en de Stationsstraat nabij De Haverkamp. Hierbij zal de huidige komgrens ter hoogte van de Voordesdijk verplaatst worden tot nabij de Koenderinksweg. De belijning op het betreffende weggedeelte wordt aangepast en een chicane aangebracht bij de huidige komgrens. Tevens zullen twee wegversmallingen worden aangebracht om de overlast van hardrijders voor aanwonenden zoveel mogelijk weg te nemen. Deze maatregelen komen voort uit het uitvoeringsprogramma van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan. Wethouder Harry Scholten geeft aan dat de betreffende bewoners erg tevreden zijn. “Eigenlijk is iedereen hier tevreden met de oplossing die we gezamenlijk hebben gevonden. De planning loopt iets uit maar dat is de prijs die we betalen door een langer participatietraject te hanteren” geeft Scholten aan na enkele vragen van D66.

De ‘Badmutse’ stopt met Brookduo

Met toch een dubbel gevoel heeft Hennie Tijink besloten om te stoppen als helft van het Brook Duo. Achttien jaar geleden nam hij de plaats in van Jan Henk Berendsen die samen met Gert Jan Oplaat in 1989 het Brook Duo startte en in 2000 aangaf te willen stoppen. “Het besluit van Hennie is begrijpelijk maar ontzettend jammer. Je raakt na zoveel jaren van samenwerken enorm op elkaar ingespeeld en weet zonder woorden wat je aan elkaar hebt”, vertelt Gert Jan.  “Het kost me gewoon moeite om het tempo bij te houden van Gert Jan die bruist van de energie en alweer tien liedjes op de plank heeft liggen voor onze nieuwe CD die in december wordt gepresenteerd bij De Haverkamp”, vertelt Hennie zichtbaar trots. Hennie maakt dan ook dit jaar af waarin veel optredens staan gepland maar ook de cd presentatie, de Heimwee theatertour en natuurlijk de Kerkentour staan weer gepland. “Maar ik ben na dit jaar niet helemaal uit beeld, als ik eens moet inspringen doe ik dat natuurlijk graag”, lacht Hennie.  (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen