10e Jaargang | donderdag 26 mei 2016

Roefelen met de JAM groot succes

Previous Image
Next Image

Vanmiddag hebben ruim 170 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Markelo geroefeld. Stichting Jeugd Activiteiten Markelo organiseert de roefeldag en maken het op deze manier mogelijk om de jeugd een ‘actieve’ blik te laten werpen achter de schermen van winkels, bedrijven, instellingen of verenigingen.  Zo’n 35 bedrijven in Markelo hadden vandaag hun medewerking toegezegd aan de JAM. Maar ook brandweer, het gemeentehuis van Hof van Twente en de politie verleende graag hun medewerking aan de Roefeldag 2016.
(meer…)

Avond4daagse van start

-Wandelvierdaagse-dag1-MMHN_20160524_DSC_0493_

Ruim 570 deelnemers hebben zich voor de start van de Avond4daagse ingeschreven om de komende vier dagen de uitgezette route van vijf of tien kilometer te gaan wandelen. De Avond4daagse wordt net als voorgaande jaren georganiseerd op initiatief van het Stichtingsbestuur van het Openluchttheater de Kösterskoele met de hulp van vele vrijwilligers. De route van vanavond liep richting Stokkum waarbij het kerkenpad en het tichelwerk, maar ook een flink gedeelte van de Herikerberg werd opgenomen in de prachtige route van de eerste dag van de Avond4daagse. Ouders van obs Stokkum verzorgde de ranjapost waar overigens voor alle deelnemers ook een sappig appeltje van Plus Blankhorst klaar lag. De wandelaars van de 10 kilometer genoten deze avond extra. Zij werden getrakteerd op 1500 meter meer dan verwacht doordat de route-uitzetter zijn taak erg enthousiast had opgepakt. Ondanks dat, werd er veel gelachen en kwam een ieder moe maar voldaan terug in de Kösterskoele. Tijdens de Avond4daagse is hier zowel het start- als eindpunt ingericht.  
(meer…)

“One more time” Frank Graham Cycle Liberation Tour

Voorpagina Brochure FGCLT2017 (1)

Het Canada Comité Markelo is momenteel volop bezig om het programma van de derde en tevens laatste editie van de Frank Graham Cycle Liberation Tour uit te werken. De eerste tour in 2013 droeg het thema de ‘bevrijdingsroute Normandië’. In 2015 kwam daar een vervolg op met de ‘vervolgingsroute Auschwitz’. De derde editie die gepland staat in 2017, krijgt het thema ‘verzetsroute Zuid Oost Engeland’ mee. “Tijdens deze tour is het de bedoeling dat de deelnemers verschillende etappes afleggen in Engeland en Nederland. “One more time” zullen 25 Canadese en 25 Nederlandse jongeren gezamenlijk bekende en minder bekende plekken bezoeken die ons aan het verzet doen herinneren,” aldus Gert Jan Oplaat. De derde Cycle Liberation Tour maakt de trilogie compleet.
(meer…)

Meiden t/m 17 jaar MTV ’65 kampioen

Meiden tm 17 jaar MTV '65 Kampioen mei 2016

Alhoewel er volgende week nog een wedstrijd gespeeld moet worden zijn de meiden t/m 17 jaar van MTV ’65 gistermiddag kampioen geworden in de Landelijke Voorjaarscompetitie van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond.  De KNLTB is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland.  Op de tennisbaan in Dedemsvaart werd met een overtuigende 4-2 stand de afstand ten opzichte van de van de tweede plek dusdanig groot dat deze meer overbrugt kan worden. Het kampioensteam dat bestaat uit Sterre Holterman, Lotte Warmelink, Sterre Holterman, Selien Brandse, Denise Brandse en Brigitte Geerdink werden bij terugkomst op het tennispark van MTV ’65 natuurlijk gehuldigd en flink in de bloemen gezet. Trotse ouders, familieleden, bestuursleden en de leden van de jeugdcommissie, feliciteerden de meiden met hun prestatie en straalden vol trots. “Volgend seizoen zullen we onze titel verdedigen!” klonk het door de kantine van MTV’65.

Provinciale kampioenen bij GV Markelo -update-

Ilse Mok, Marlon Renes, Nathalie Bieshaar, Danielle van Coeverden

De uitmuntende prestaties van Ilse Mok en Nathalie Bieshaar tijdens de Overijsselse Kampioenschappen individueel springen in Rijssen waren beide goed voor een eerste plek waardoor zij allebei zijn uitgeroepen tot provinciaal kampioen. Ilse Mok die uitkomt in D-niveau verdiende haar gouden medaille bij het tumbling springen. Nathalie Bieshaar was bij minitramp-springen in het B-niveau de beste in haar categorie en mocht daarom het hoogste schavot betreden. Maar ook Marlon Renes, Lotte Warmelink en Danielle van Coeverden wisten prachtige medailles in de wacht te slepen waardoor de senioren turnsters van Gymvereniging Markelo met maar liefst tien medailles huiswaarts keerden.

(meer…)

onsProat: Meer dan een voetbalclub

frank_bussinkIk zat bij de Haverkamp. De Graafschap – Ajax. Drie punten voor mijn cluppie uit Amsterdam en de 34ste landstitel was een feit. Amin Younes scoorde de 0-1. Ajax zat op rozen, maar een doelpunt van Bryan Smeets bepaalde anders.

Het was niet makkelijk om Ajacied te zijn na De Graafschap-uit. 1-1 op de Vijverberg was niet genoeg voor de landstitel. Die ging naar PSV. Drie dagen ziek van geweest, en eigenlijk kan ik er nog steeds met de kop niet bij.

(meer…)

Dames SC Markelo winnen Hoftoernooi

SC-Markelo-Hoftoernooi-Vrouwen- (2)

Een succesvolle avond gisteravond voor het damesvoetbal in Markelo. Na de winst van de Nationale titel van de dames van FC Twente met in de gelederen de Markelose Ellen Jansen, won het dames elftal van SC Markelo het Hoftoernooi en dat was een geweldige verrassing.  Want aanvankelijk zag het er niet naar uit dat het elftal mee kon doen, na afzegging van enkele dames. Maar met behulp van enkele zeer talentvolle jeugdspeelsters, werd er toch koers gevaren richting het sportcomplex van Rood zwart in Delden waar het toernooi werd georganiseerd. Na twee keer een gelijk spel en één keer winst in de poule moesten er tegen SV Delden strafschoppen aan te pas komen, om te bepalen wie als poule winnaar door ging naar de finale. De Markeloers wonnen de strafschoppenserie en troffen in de finale, de dames van GFC. In een spannende wedstrijd won SC Markelo uiteindelijk met 1-0, waardoor de toernooiwinst een feit was.

(meer…)

5e landstitel voor Ellen Jansen

ellen_jansn_fct_kampioen

Ellen Jansen heeft vanavond met FC Twente Vrouwen haar vijfde landstitel behaald. Jansen won de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-3 en maakte zelf de derde treffer in de 63e minuut. In de eerste helft stond de ploeg van Arjan Veurink al met 0-2 voor dankzij twee treffers van Jill Roord. Na de eerste titel in 2011 ging de schaal in 2013, 2014 en 2015 ook naar de ploeg uit Enschede. Door het kampioenschap staat de UEFA Women’s Champions League voor volgend seizoen ook weer op de kalender.

(meer…)

Line up Fissa Festival krijgt vorm

FISSA

Steeds meer artiestennamen worden toegevoegd aan de programmering van de tweede editie van het FISSA Festival. De organisatie heeft kosten nog moeite gespaard en gezorgd dat er zowel voor de jeugd maar ook voor het iets oudere publiek, een gevarieerd muziekaanbod zal worden gepresenteerd. Vandaag heeft niemand minder dan DJ Bracula toegezegd om zondag 10 juli zijn medewerking te verlenen aan het muziekfestival. “Ab Braakman uit Laren is als DJ Bracula bij veel van de “oudere” Markeloërs wel bekend. Hij draaide namelijk in de jaren ’70 en ’80 als diskjockey bij vele feesten en partijen bij onder meer De Wippert, Boode op Zondag en Dieka van de Kruusweg,” aldus Bas Bruins.   
(meer…)

Onbekende foto’s (deel 12)

Pasfotos 45-48 deel 12Het archief van huisschilder /drogist Gerrit Frederik Pluimers (*1909) bestaat uit veel foto’s waaronder ruim 200 pasfoto’s. De laatste weken hebben we al veel van deze foto’s geplaatst. Ook vandaag hebben we weer vier pasfoto’s voor u geselecteerd waar we graag de namen van zouden willen weten. Weet u wie op deze pasfoto’s staan, laat het dan weten door een mail te sturen aan oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

Klepperderk

Oude toren