maandag 26 januari 2015

Hof van Twente meest ondernemende gemeente

Hof van Twente is de meest ondernemende gemeente in het gebied Twente en Oostelijk Achterhoek, kijkend naar het aantal inwoners. Dat blijkt uit een berekening van TC Tubantia op basis van het aantal bedrijven per duizend inwoners. De Hof van Twente is dan zelfs de enige gemeente in deze regio die meer dan honderd (101) bedrijven per duizend inwoners telt.

20150126_gemeente1

(meer…)

Reisclub Beatenberg voldaan terug

Met een voldaan gevoel keerden de vijftig leden van de reisclub Beatenberg zaterdagavond terug uit het Oostenrijkse Filzmoos (Salzburger Land). Een week eerder waren ze vertrokken  voor een achtdaags wandel- of skiverblijf in Hotel Alpenkrone in de wintersportplaats. De groep kreeg de volle medewerking van de weergoden want vijf van de zes ski- en wandeldagen straalde er een lekker zonnetje. Alleen op de vrijdag liet de zon zich niet zien en viel er lichte sneeuw. Zeker zo belangrijk was dat de reis weer zonder ongevallen verliep en iedereen ongeschonden de thuisreis kon aanvaarden.

053

(meer…)

Stokkum’s toneel speelt Bruin Café Dubbel D

Het Stokkum’s toneel staat voor een lustrum! Sinds 1975 brengen de stokkumse toneelspelers namelijk een blijspel op de planken. Voor deze veertigste editie werd gekozen voor het blijspel Bruin Café Dubbel D, een blijspel dat uit drie bedrijven bestaat en is geschreven door Evelien Evers. Vrijdag 20 februari staat de première gepland.

stokkum's toneel (meer…)

Gelijkspel voor heren 1 ZPC De Hof in Doesburg

zpcdehofHeren 1 van ZPC De Hof trad afgelopen weekend aan tegen de heren van DWV in het zwembad Den Helder te Doesburg. Op voorhand had De Hof de beste papieren om deze wedstrijd te gaan winnen gezien de stand. Echter was het DWV die het openingsdoelpunt maakte. Hierdoor werd De Hof wakker en bogen ze de achterstand om, het eerste kwart afgesloten met een 1-2 voorsprong. DWV bleef aankloppen bij het doel om gelijk te maken. Door goed keeperswerk en een solide verdediging was het De Hof wat uitliep. Daardoor bleven ze het 2e en het 3e kwart met 2 doelpunten verschil voor. In het laatste kwart kwam DWV terug. Ze wisten een 3-6 achterstand te keren  tot een 6-6 gelijkspel. De Hof blijft vooralsnog ongeslagen echter is het eerste puntenverlies is een feit.

(meer…)

OnsMarkelo en Maarkelsnieuws zoeken samenwerking

De mensen achter de lokale websites onsMarkelo en Maarkelsnieuws onderzoeken op welke wijze ze kunnen gaan samenwerken. Na het bekend worden van de verzelfstandiging van Maarkelsnieuws heeft onsMarkelo Maarkelsnieuws benaderd voor een gesprek. Gisteravond was er al een overleg en is de wijze waarop men kan gaan samenwerken besproken. Beide websites zijn ontstaan uit onvrede, Maarkelsnieuws in 2007 door het ontbreken van veel Markelose berichtgeving in andere media en onsMarkelo door het ontbreken van een platform voor de kleine ondernemer, samenwerking zou juist een positieve impuls kunnen geven volgens beide teams.

puzzelstukjes

Compagner focust op agrarische sector

Buro Compagner Rentmeester & Makelaardij gaat zich specifiek focussen op de agrarische sector en het landelijk gebied. Dit houdt in dat zij achter de woningmakelaardij een punt zullen zetten. De betreffende opdrachtgevers zijn inmiddels op de hoogte gesteld en er is overleg geweest met een collega die bereid is deze werkzaamheden voort te zetten.

(meer…)

Drankkartons en blik medio 2015 bij plastic

pmdNet als op veel andere plekken in Twente zullen ook in Markelo waarschijnlijk medio 2015 drankkartons en blik mee gaan bij de inzameling van kunststofverpakkingsmateriaal. De gemeente wil hier echter mee wachten nadat Twente Milieu milieupleintjes heeft gerealiseerd op locaties waar containers voor kunststofverpakkingsmateriaal regelmatig overlopen en voor overlast zorgen. De milieupleintjes die worden gerealiseerd om overname van deze overlast te voorkomen zijn naar verwachting begin mei operationeel. Dit blijkt uit beantwoording van een vraag hierover namens de D66 fractie aan het college.

Brookschole opent de Nationale voorleesdagen

De Brookschole heeft woensdagmorgen de Nationale Voorleesdagen officieël voor geopend verklaard. Tot 31 januari zal de school in het teken staan van het voorlezen. Alle leerlingen luisterden in het bijzijn van ouders, opa’s, oma’s en zussen naar de leerlingen van groep 3/4.  Deze hebben namelijk allemaal een boek voorgelezen. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisterden alle belangstellenden aandachtig naar alle voorlees verhalen in het officiële Voorleescafé. Iedereen kreeg een groot applaus!!

(meer…)

Kwetsbare bronzen kunstwerken worden beveiligd

Naar aanleiding van 3 diefstallen en 1 poging tot diefstal van bronzen kunstwerken in Hof van Twente krijgen beeld en sokkel van 9 kunstwerken een onderhoudsbeurt en worden ze voorzien van een fysiek beveiliging met roestvrijstalen pennen met een zogenaamde rolpijp. In Markelo worden 3 beelden aangepakt. Het gaat om het beeld Man en paard op het Kerkplein, het beeld Eenden in de Grotestraat en het beeld De Dorpsraad op het Burgemeester De Beaufortplein.

beelden_brons_man_en_paardBeeld Man en Paard op het Kerkplein

(meer…)

Taalgebruik nodeloos ingewikkeld

Zaterdag jongstleden stond in de krant dat onze Hof raadsleden moeite hebben met het ambtelijke en nodeloos ingewikkeld taalgebruik, laat staan dat het nog te begrijpen is voor de burger. Twintig jaar geleden, op 30 december 1994, stond er een column “Bekeukelarie” in Twenth/Nieuws van de week waar dit onderwerp ook al werd aangehaald. Het ging toen over een vergaande samenwerking van Goor en Markelo. De plaatselijke bevolking was niet direct anti als ze maar een goede voorlichting kregen. De columnist dacht toen dat de eerste Nieuwsbrief over dit onderwerp er wel als volgt geschreven zou worden:

(meer…)

Klepperderk

Oude toren