9e Jaargang | zondag 30 augustus 2015

OnsProat: Leve de Koning! Leve de Koningin!

jan_henk_berendsenAls ik zeg “Het laatste weekend van augustus”, dan zegt heel Markelo: “Dorpsfeest”. Vrijdag al een daverende aftrap met de gelegenheidsformatie “DaWeekNie”. Nou, ik weet ’t wal: Het was weer een knallend feest, waarvan mij ’s nachts de oren nog aan de kop toeterden. Het mooiste van het dorpsfeest vind ik altijd dat ik weer oude bekenden tegenkom. “Oud-Markeloërs”, “herintredende Markeloërs”, maar ook “reserve Markeloërs”, die er niet wonen, maar hier net zo goed vandaan hadden kunnen komen.

(meer…)

Team “Völs te Zacht” wint beachvolleybal toernooi

volleyball 2

Het winnende team “Völs te Zacht”

Onder uiterst zomerse omstandigheden is het team “Völs te Zacht” winnaar geworden van het beachvolleybal toernooi 2015. Het toernooi werd wederom georganiseerd door de Markelose volleybalvereniging Markel-Up. In totaal deden 36 teams mee, met originele teamnamen als “Zandhappers”, “Beach Power” en “Gelukkig doet Bussink niet meer mee”. Na de poulewedstijden bleven er 8 teams over, die onderling uitmaakten wie er in de halve finale uit mochten komen. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen “4 bier 2 Radler” en “Doe de Moveeee”. De jonge meiden van “Doe de Moveeee” waren de tegenstander te snel af en gingen er uiteindelijk vandoor met de derde plaats en daardoor viel “4 bier 2 Radler” net buiten de prijzen. In de finale werd gestreden tussen “Tussen de lijnen is het krap” en “Völs te Zacht”, waarbij het laatstgenoemde team uiteindelijk aan het langste eind trok. Volleybalvereniging Markel-Up bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan dit toernooi bij het opbouwen en het fluiten van de wedstrijden.

volleybal 1

 

Radio Days tekent contract bij Warner

radiodays

De Markelose band Radio Days heeft een contract getekend met het Amerikaanse Warner/Chappell Music. Ruben ten Hove, Jurgen van der Voet en Ruben Penders hebben gisterenmiddag in Hilversum hun handtekening gezet onder het contract met één van de grotere partijen in de muziekindustrie. Bij Warner/Chappel Music staan onder meer Katty Perry, Major Lazer, Beyonce, Red Hot Chili Peppers en Eric Clapton onder contract. Voor de band een nieuwe stap in de muziekwereld.

RAMON MORSINK SCHUTTERSKONING 2015

 

DSC_9705

Ramon Morsink heeft vanmiddag tijdens het Vogelschieten aan de Schoolstraat de vogel eraf geschoten en heeft zich hiermee gekroond tot Schutterskoning 2015. Nadat Sini Worsink in schot 109 de kop van de vogel eraf schoot, bleven de overige onderdelen van de vogel lange tijd zitten tot het moment dat Wim Bussink de linkervleugel eraf schoot in het 274e schot. Vervolgens was het bij ieder schot spannend en kon de vogel, met alleen nog staart en rechtervleugel na elke poging naar beneden vallen. Van het deelnemersveld met in totaal 160 schutters wist Ramon Morsink uiteindelijk met het juiste schot de rest van de vogel naar beneden te halen. Uitzinnig van vreugde gooide Ramon zijn armen in de lucht en nam vervolgens alle felicitaties van de aanwezigen in ontvangst. Later deze middag zal hij door Johan Bargeman de bijhorende versierselen omgehangen krijgen in de tent en daarmee wordt hij dan gekroond tot de Schutterskoning van 2015.

ramon morsink

Johan Bargeman nog één dag in het middelpunt

DSC_1062

Vandaag staat Johan Bargeman als Schutterskoning 2014 nog één dag in het middelpunt van de belangstelling. Het was vanmorgen al vroeg een drukte van belang rondom zijn woning aan de Bergweg. Kinderen, kleinkinderen, buren en familie waren al voor tien uur aanwezig in afwachting van Amusementsorkest De Grösmeijers die traditiegetrouw de schutterskoning op komt halen. Iets na tien uur kwam de kapel met hun nieuwe trekker de Bergweg afgereden richting huize Bargeman, vergezeld door de vogelschietcommissie. Na het gebruikelijke meuten werd iedereen uitgenodigd in de tuin van Johan Bargeman. Johan kreeg uit handen van Bert Pinkert een lijst overhandigd met daarop alle schutterskoningen tot nu toe.

(meer…)

Geslaagde meutavond

Vrijdagavond Dorpsfeest Hike 2015

De eerste dag van het Dorpsfeest 2015 is succesvol verlopen na een geweldige Trap ‘m an Party volgde gisteravond de Maarkelsen Meutoamd met de allround coverband Hike. In vlot tempo werden er actuele hits afgewisseld met gouwe ouwe waardoor de feesttent een grote deinende mensenmassa werd. Vanmorgen staat het kinderuurtje op het programma terwijl gelijkertijd de Schutterskoning 2014 op passende wijze wordt opgehaald door de Vogelschietcommissie en het amusementsorkest de Grösmeijers. 

Trap ‘m an Party

Dorpsfeest 2015 vrijdag 03

Vanmiddag rond de klok van half 5 was het dan eindelijk zover, het Dorpsfeest werd officieel geopend door voorzitter Henk Bussink. Na een korte speech hief hij samen met de schutterskoning van 2014, Johan Bargeman, en de kersverse biljartkoning Henri Beumer en biljartkoningin Sharon Smit, het glas waarna het feestgedruis losbarstte.

(meer…)

Nieuwe gepimpte trekker voor vogelschieten

grosmeijers

Natuurlijk staat ook dit jaar weer op de zaterdagmiddag het traditionele vogelschieten op het programma. Schutterskoning 2014 Johan Bargeman wordt ‘s ochtends in stijl opgehaald door het Amusementsorkest de Grösmeijers en het vogelschietcomité. De platte wagen wordt dit jaar getrokken door een gepimpte “nieuwe oude” trekker. Het comité heeft hier behoorlijk wat uren ingestoken, in samenwerking met Willem Niessink. Het vogelschietcomité en de Grösmeijers hebben veel positieve reacties gehad vorig jaar op de prachtige dirndl’s en lederhosen, dus zullen zij deze dit jaar weer uit de kast trekken. Het past immers perfect bij het thema en de muziek van de hele zaterdagmiddag. Tevens zullen de schutters een passend hoedje ontvangen bij aanvang van het schieten.

(meer…)

HENRI BEUMER BILJARTKONING

biljartkoning-biljartkoning

In de strijd om de Biljartkoning van Markelo heeft Henri Beumer aan het langste eind getrokken. Hij wist zijn benodigde 31 caramboles in de strijd tegen Berry Nijland eerder te behalen dan Berry zijn benodigde 35 caramboles. Op donderdagavond plaatste Berry zich ten koste van Johan Smit als finalist en wist Henri zich ten koste van Roy Lankamp te plaatsen. In de finale kwam Henri snel op voorsprong, maar aan het eind van de wedstrijd wist Berry hem nog voorbij te komen tot op 34 caramboles. Na een aantal beurten zonder caramboles bleef het erg spannend bij Dieka van de Kruusweg, uiteindelijk wist Henri zijn 31 caramboles toch eerder te behalen.

SHARON SMIT BILJARTKONINGIN

Sharon Smit

Sharon Smit heeft zich vanavond tot Biljartkoningin gekroond. In de finale was ze te sterk voor medefinalist Martine van Burkum. Beide dames konden met het behalen van 25 caramboles de finale op hun naam schrijven. Sharon wist dit aantal als eerste te bereiken, een aantal dat Martine ook in de nastoot niet wist te behalen. Sharon Smit is hiermee de eerste naam die zondag plaats mag nemen in de koets. Eerder vanavond wist Sharon zich ten koste van Anja Disselborg te plaatsen voor de finale.

Overig nieuws

Klepperderk

Markelo in bedrijf

Oude toren