Oude tijden herleven

Markelo was zijn tijd al ver vooruit. Reeds in 1931 had de basisschool in Elsen al een moestuin en leerden de kinderen hoe ze met de natuur om moesten gaan. (meer…)

Winters Markelo in beeld * update

De sneeuw leverde de afgelopen dagen prachtige plaatjes op. Hieronder alvast een een eerste selectie van winterse plaatjes uit ons mooie Markelo. U kunt nog steeds uw Markelose, winterse plaatjes met ons delen door deze te sturen aan de redactie van Maarkelsnieuws.nl.
Update: de foto’s die zijn ingezonden tot 12 december zijn inmiddels geplaatst!

(meer…)

Il Campanile vermelding in Michelingids

Italiaans restaurant Il Campanile heeft opnieuw een vermelding gekregen in de Michelingids. In de Michelingids 2018 die vanmiddag werd gepresenteerd werd de benoeming voor het Italiaanse restaurant door inspecteurs omschreven als “Bereidingen met kwaliteitsvolle producten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten”. Krasnapolsky’s The White Room in Amsterdam heeft onder leiding van de 33-jarige Arturo Dalhuisen uit Holten zijn eerste Michelinster in ontvangst mogen nemen. Kenners voorspelden al dat het anderhalf jaar oude restaurant met de culinaire hoogstandjes van Dalhuisen en de trendy uitstraling en het uitzicht op De Dam van het restaurant een Michelinster zou gaan opleveren. Dalhuisen heeft als leerling gewerkt bij restaurant De Poppe in Markelo. Zo vertelde hij tegen een verslaggever van de Tubantia  “Ik kwam terecht bij De Poppe in Markelo, een restaurant bij een camping. Daar heb ik grote hoeveelheden verse producten snel leren verwerken, het was knallen in moordend tempo. 10 kilo boontjes doppen, bergen aardappels schillen, gehaktballen rollen en entrecotes afbakken voor massa’s mensen”.

Lessen en trainingen afgelast door code rood

Voor het midden en het zuiden van ons land heeft het KNMI code rood afgegeven wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. De verwachting is dat de sneeuwval zich vanmiddag verder noordwaarts uitbreidt. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm. Gymvereniging Markelo en Sportclub Markelo hebben alle lessen en trainingen voor vandaag afgelast in verband met de weersomstandigheden. 

Rutger Kats hoofdtrainer SC Markelo

Vanaf volgend seizoen zal Rutger Kats hoofdtrainer zijn van Sportclub Markelo. Hij volgt hiermee Anne de Jong op, die na dit seizoen afscheid neemt van de Markelose voetbalvereniging. De 38-jarige Kats komt uit Hengelo en is op dit moment hoofdtrainer van zaterdagvereniging Wilhelminaschool. Hij bracht de Hengelose club in zijn eerste jaar van de vierde naar de derde klasse zaterdag. Vorig seizoen eindigde Kats met de Hengelose formatie op een vierde plek in de derde klasse D. Momenteel staat de ploeg op de elfde plaats in diezelfde klasse.  (meer…)

Let’s Go Wild bij De Tasca

Het terrein van Bistro De Tasca is zondag 17 december het decor voor een intiem winterfestival. Op ‘Let’s Go Wild’ staan onder meer een aantal foodtrucks die koken met wild dat wordt geleverd door de Markelose jachtvereniging en zullen er ook een aantal stands met kerstdecoraties en interieurartikelen staan. Op het festival staan kwaliteit en luxe bovenaan. “Samen met Jan Willem en Miranda Lammertink proberen wij een gaaf winterfestival neer te zetten waar gezelligheid, borrelen en snacken bij de vuurkorf onder het genot van live muziek en de laatste kerstinkopen shoppen centraal staat”, aldus Carlijn de Jonge van Fingerfoody’s die Let’s Go Wild samen met De Tasca organiseert. (meer…)

Markeloërs succesvol op NK

Foto: Jente ten Donkelaar en Sasha Kuiper

Tijdens het Nederlands kampioenschap groepsspringen afgelopen weekend in Sittard kwamen vier Markelose gymnasten in actie. De winterse omstandigheden werden getrotseerd om in de verschillende niveaus A en B mee te dingen naar podiumplekken. Jente ten Donkelaar die uitkomt voor KEV Vriezenveen deed mee in de junior dames A lijn en wist daar met haar team 1 Nederlandse titel te bemachtigen op het onderdeel Minitrampoline. Ook op andere toestellen viel het team in de prijzen: een 3e plek op het onderdeel trampoline pegazus, tafel, plank pegazus en airtrack. Voor Sasha Kuiper die tevens uitkomt voor KEV Vriezenveen was het Nederlands kampioenschap de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een blessure is ze terug op de wedstrijdvloer. Met haar team behaalde ze 3 maal een tweede plek op de onderdelen trampoline, pegasus en tafel. Jente en Sasha zijn beiden in de race voor een plek in het Nederlandse team dat in 2018 naar het Europees Kampioenschap Teamgym gaat in Lissabon. 

(meer…)

Winters Markelo in beeld

Markelo is vandaag net als veel plaatsen in ons land bedekt onder een prachtige witte deken. Heerlijk om samen met de kinderen op pad te gaan en te genieten van dit winterse weer. Zowel het KNMI als ook de ANWB waarschuwen echter ook voor de gevaren. Zij waarschuwen voor sneeuw, gladheid en zware windstoten. Vanmiddag werd dan ook al code oranje afgegeven, wat inhoudt dat er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. De ANWB adviseert dat mensen beter niet de weg op kunnen gaan als het niet noodzakelijk is. Door bevriezing van weggedeelten kunnen deze glad zijn. Maar deze winterse omstandigheden leveren ook prachtige plaatjes op. Evenals voorgaande jaren willen wij u graag uitdagen om uw winterse plaatjes met een Markelose touch (maximaal 3 per persoon) met ons te delen. Op basis van de ingezonden foto’s zullen wij een beeld schetsen hoe Markelo er in deze winterse omstandigheden uitziet. Foto’s kunt u sturen per mail naar de redactie van Maarkelsnieuws. 

Lichtjesmiddag op begraafplaats

Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente (BAB) organiseert op zondag 17 december om 16.45 uur een lichtjesbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Met deze jaarlijks terugkerende lichtjesmiddag wil de Stichting BAB iedereen de mogelijkheid bieden om hun overleden dierbaren op een bijzondere manier te gedenken. De begraafplaats zal met vuurschalen en -korven en fakkels sfeervol worden verlicht. De Markelose ossenhoornblazers laten tijdens deze bijeenkomst de speciale klanken horen. Vanaf 17.15 uur kunnen de aanwezigen de aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Er is ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. In stilte verlaat men hierna de begraafplaats. Jong en oud zijn van harte welkom op de lichtjesmiddag.  (meer…)

onsProat: Feestmaand

Net als Niek vorige week aankondigde is er voor mij ook een pietentijdperk afgesloten. Na 15 jaar hulppiet te zijn geweest op de Brookschole geef ik het stokje door. Met vele leuke herinneringen aan de gespannen koppies van de kleintjes en de juffen die onmogelijk kwaad konden worden op de vele strooiacties terwijl ze alweer aan het opruimen waren met hun lokaal als we naar een andere groep vertrokken, maar de gezichten boekdelen spraken. Altijd een gezellig grimehuis, eerst jaren bij Arie en Gerda Bussink en de laatste jaren bij Henk en Janni Bussink, waar we dit jaar nog terloops even moesten optreden als keurmeesters bij het uitzoeken van een nieuwe bril omdat de jonge hond des huizes de bril van de vrouw des huizes onherstelbare schade had aangebracht. Kost wat zo’n jonge hond maar dan heb je ook wat.

Dan de intocht in Markelo die ik als goedheiligman mocht verrichten, prachtig!!! Machtig mooi om te doen. Ook iemand die al eens een intocht mocht verzorgen als Sinterklaas, onze dierenarts Frans van den Nobelen. Een ietwat klein sinterklaasje maar dat mocht de pret niet drukken. Onze kinderen waren nog heel klein en zaten nog in de geloofsjaren. We hadden ’s morgens voor de intocht een zieke koe en hebben daar de veearts bij gehad, inderdaad Frans!! Maar toen Truus en ik ’s middags samen met onze kinderen op de arm bij Voskamp voor de winkel stonden bij de intocht van de goede man, was het toch wel heel apart toen de sint aan mij vroeg: “Hoe gaat het met de koe?????” De kinderen keken mij verbaasd aan, hoe wist de sint dat toch? (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen