10e Jaargang | dinsdag 3 mei 2016

Dauwtrappen te paard bij Snorrewind

A.s. donderdag 5 mei kan er bij manege Snorrewind in Markelo weer voor dag en dauw een drie uur durende tocht per paard worden gemaakt. Op deze Hemelvaartsdag zal de eerste groep ruiters om 6.00 uur vertrekken voor een tocht door de omliggende natuurgebieden. Onderweg zal er een aantal keren worden gestopt voor een drankje en een versnapering. Een tweede groep zal vervolgens om 9.30 uur vertrekken voor een tocht die 2 uur zal duren. Ruiters met eigen paard of pony zijn welkom en natuurlijk is er ook de mogelijkheid een dier van de manege mee te nemen, mits men de rijkunst voldoende beheerst. Meedoen kan alleen bij opgave vooraf via mail of telefoon. Voor meer info zie www.snorrewind.nl/hemelvaart.

20160502_snorrewind

Sportclub Markelo verliest wederom

GFC wint de derby met Sportclub Markelo met 3-2. In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. In de 12e minuut werd het 1-0 voor GFC na slecht uitverdedigen van Sportclub Markelo. Het was echter Sportclub die in de 21e en 32e minuut wist te scoren door doelpunten van respectievelijk Bas Schreurs en Ferdi Pinkert. De voorsprong kon echter niet lang worden vastgehouden, want in de 36e minuut scoorde GFC de 2-2, doordat er binnen de vijf meter twee keer niet adequaat werd ingegrepen.

20160502_markelo

(meer…)

onsProat: Heft in eigen handen

joke_kottelenbergDe Boer en Boerin zijn vanmiddag in de auto gestapt naar een verjaardagsfeestje. De boerendochters en boerenzoon zijn ook uitgenodigd. Dus de kust is veilig.

Het weer voorspelt niet veel goeds. Overal donkere wolken aan de lucht, af en toe vallen er een paar druppels. Wij koeien lopen nu weer dagelijks in de wei en moeten ons zelf voorzien van een heerlijke maaltijd. De Boer is vergeten ons een paraplu mee te geven en dus kunnen wij nergens schuilen.  De Boer en Boerin zitten heerlijk binnen en genieten van een hapje en drankje. En wij dan? Tegen eind van de middag begint het te hagelen. We kijken op de klok en het is bijna vijf uur. Nu is het wel genoeg geweest voor vandaag.  Normaliter gaan wij ook om deze tijd naar de stal. Dus wie durft? Niemand? Ik wel en daar gaan we met z’n allen op weg naar de stal.

(meer…)

Rabobank sluit kantoor Markelo

rabobank_markelo2

Met ingang van 1 juli 2016 sluit de Rabobank Noord en West Twente de deuren van haar kantoor in Markelo. De geldautomaat en sealbagautomaat zullen wel blijven op de huidige locatie. De bank merkt een sterke daling in het bezoek aan het kantoor door het gebruik van smartphone, tablet of computer. “De klant vraagt om een andere dienstverlening. Er komen diensten voor terug die beter aansluiten op de wensen van de huidige klanten”, aldus Wim van der Pluym namens de Rabobank. Een van de veranderingen is dat er adviseurs op afspraak aan huis komen voor klanten die niet in staat zijn bankzaken online te regelen of naar een kantoor te komen.

(meer…)

Uitslag verloting Oranjevereniging

e39e8af8-23af-42e0-a518-82cd18766a2a

De Oranjevereniging heeft traditioneel een grote verloting gehouden tijdens Koningsdag. Inmiddels zijn alle prijswinnaars hiervan bekend. De hoofdprijs een waardecheque met een waarde van 250 euro van Voskamp Wonen & Slapen is gewonnen door de familie Leeftink. De tweede prijs een waardecheque van Hairfashion voor haar en hem ter waarde van 150 euro werd gewonnen door J.W. Muilerman en de derde prijs een waardebon van Restaurant Vennebekken werd in de wacht gesleept door B. van der Poel. De volledige uitslag kunt u bekijken door op de volgende link te klikken.
(meer…)

Onbekende foto’s (deel 10)

037 (Small)37

038 (Small)38

Deze week deel 10 uit de serie onbekende pasfoto’s uit het archief van huisschilder/drogist Gerrit Frederik Pluimers (*1909) die woonde aan de Grotestraat. Onder deze foto’s waren ruim 200 pasfoto’s. De komende maanden plaatsen we vaker foto’s uit dit archief. Weet u wie op deze foto’s staan, laat het weten op oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

039 (Small)39

040 (Small)40

Herike-Elsen wint soundmixshow

soundmixshow, herike-elsen, koningsdag

Herike-Elsen is vanavond de grote winnaar geworden van de Soundmixshow, georganiseerd door de Markelose Oranjevereniging. In een bomvolle zaal van De Haverkamp werd het nummer Euphoria van Loreen en gezongen door Janneke Klein Leetink als winnend nummer door de jury beoordeeld. Op een 2e plaats eindigde Markelosebroek met Atemlos van Helene Fischer en een derde plaats was weggelegd voor Markelo-Oost met It´s my Life, een cover van Carelle. En daarmee was het feest compleet voor Herike-Elsen, want ook bij de zeskamp eindigde de buurtschap, samen met Markelo Noord op een gedeelde eerste plaats.

Brandweer assisteert in Holten

Maarkelsnieuws-Brandweer-20150604mmhn

De brandweer is uitgerukt om assistentie te verlenen bij een industriebrand bij de Enkco aan de Waagweg in Holten. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ten tijde van de brand waren er geen mensen in het bedrijf aanwezig. Rond 16.00 uur kwam de melding binnen dat de brandweer de vuurhaard, onder controle had.

Zeskamp droog verlopen

Previous Image
Next Image

Een gedeelde eerste plaats voor Herike-Elsen en Markelo Noord bij de zeskamp dit jaar. Stokkum wist beslag te leggen op de derde plaats. Van de zes geplande spellen is er, vanwege de slechte weersvoorspellingen, slechts één spel afgelast vandaag. De overige vijf spellen konden gewoon doorgaan. Vanavond in de Haverkamp, voorafgaand aan de soundmixshow, wordt de rest van de uitslag van de zeskamp bekend gemaakt. Later meer dus.

Morgenprogramma Koningsdag

DSC_0008

Het seniorenprogramma van de Oranjevereniging Markelo heeft vanmorgen vele ouderen naar de zaal van De Haverkamp getrokken. Na het openingswoord van de voorzitter werd de morgen geopend met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Diederik Roeterdink, lid van Stichting Maarkels Landschap wist de senioren vervolgens te boeien met zijn uiteenzetting over de boerenbouwstijlen in Markelo en Twente. Met diverse unieke foto’s zetten hij zijn verhaal kracht bij. Daarnaast werden de senioren bijgepraat met Maarkelse Niejs door de leden van de Rietveldstoel. Alie Schreurs, Truus Heuten, Gerrit Oosterkamp, Gerrit van Woudenberg, Siny Dietvorst, Henk Hondelink, Albert Paalman, Inge Meengs en Hilde van Woudenberg speelden een Markelose versie van Boer zoekt vrouw. Zij werden muzikaal begeleid door Ben Lansink.
(meer…)

Klepperderk

Uitgelicht

Oude toren