IJsbaan Markelo geopend

De ijsbaan aan de Vennekesweg in Markelo zal vandaag geopend zijn van 15.00 tot 20.00 uur uiteraard zolang het ijs dit toelaat. Vandaag zullen aan de kassa van de ijsbaan ook dagkaarten te koop zijn in tegenstelling tot gisteren. IJsbaan De Zilvermeeuw in Stokkum vindt het niet verantwoord om de baan vandaag te openen. 

‘Opstelling ABZ niet in belang van Markelo’

ABZ vindt deze uitkijktoren ongewenst

De zienswijze van ABZ Diervoeding rondom het bestemmingsplan voor De Kaasfabriek is in het verkeerde keelgat geschoten bij de lokale PvdA. Ook D66 vindt de zienswijze merkwaardig en zou het onwenselijk vinden dat ABZ alsnog voor vertraging zou zorgen. “Als D66 staan wij voor vooruitgang en het kan en mag niet zo zijn dat een bedrijf als ABZ, waarbij wij overigens grote twijfels hebben of de huidige locatie nog wel de juiste is, een gebied als het kaasplein qua ontwikkeling op slot dreigt te zetten,” aldus Clemens Vinkenvleugel. De PvdA gaat nog een stap verder en vindt dat het bedrijf wel zwaar inzet als het gaat om wijzigingen van de bestemming van De Kaasfabriek waar het zelf ook nogal eens discussies oproept. Nel Hilbrink: “Iets meer bescheidenheid in verband met de eigen positie zou naar onze mening meer op zijn plaats zijn geweest”. Zowel D66 als PvdA vinden dat de diervoederproducent zich wel wat meer in het belang van Markelo zou mogen opstellen.

(meer…)

MTB team Markelo steunt uitdaging Janni

Het MTB team Markelo heeft vandaag haar jaarlijkse Jägermeisterrit verreden. De fanatieke club Markelose mountainbikers die elke zondagmorgen op pad gaan hadden ditmaal een bijzondere pleisterplaats besproken en wel bij de familie Bussink in de garage aan de Larenseweg. Tijdens dit gezellig onderonsje maakte Janni Bussink haar voorgenomen besluit kenbaar om op 31 augustus 2017 de Mont Ventoux wandelend te gaan beklimmen. Gezien de medische achtergrond van Janni een hele dappere actie, waarop het MTB team Markelo dan ook even stil was maar al heel snel spontaan reageerden dat de opbrengst van hun deelname aan de Triatlon in Markelo voor Janni is. “Het MTB team zal de komende periode de mogelijkheden bekijken om meerdere acties op touw te zetten en hierdoor Janni te helpen om het benodigde sponsorgeld bijeen te brengen”, geeft een enthousiaste woordvoerder van het team aan.
(meer…)

IJsbaan Stokkum weer dicht

Foto: Gerrit Smit

Het bestuur van IJsbaan de Zilvermeeuw in Stokkum heeft besloten de baan vandaag al weer te sluiten. De baan is niet goed genoeg om de schaatsers verantwoord te laten schaatsen. “Er is nog niemand doorgegaan en dat willen we graag zo houden”, aldus een woordvoerder van de ijsbaan. Voor jaarkaarthouders blijft de IJsbaan Markelo vanmiddag wel open tot 16 uur mits het ijs het toestaat.

onsProat: Wisselingen

Hoi Anne,

Al weer 2017, waar blijft de tijd. We zijn zelf ook al weer jaren als columnist bezig en het wordt tijd dat we een keer stoppen, hebben we al vaker gezegd. Dit wordt dan ook onze voorlaatste column en dan neemt Diny Ebbekink (Peurtje) het van ons over.

Overal vinden wisselingen plaats. Ook bij onze onvolprezen boerenkapel, Amusementsorkest de Grösmeijers. Frontman en zanger Gerrit Welmer (Luuks) stopt er mee. Dat is een enorm verlies voor de kapel en voor Markelo. Maar het is wel begrijpelijk. Gerrit draaide er niet om heen en meldde open en eerlijk op Facebook dat hij problemen met zijn gehoor had en dat het daardoor moeilijker werd om te zingen bij de kapel. Een compliment en woord van dank is via deze column wel op zijn plaats. Gerrit heeft een prachtige muzikale bijdrage geleverd  aan Markelo met zijn mooie donkerbruine stem bij verschillende Markelose  muziekgezelschappen. Onder andere bij de kapel, de Maarkel Mennekes, Brook Duo, The Berrets en vorig jaar nog als zanger van The Everly Brothers bij ‘Markelo in Concert’. Ik zou zeggen: Gerrit bedankt. (meer…)

Volle zaal tijdens première PJGO

De PJGO heeft vanavond bij De Haverkamp voor een volle zaal de première van het blijspel ‘Op sokken’ opgevoerd. Met zichtbaar enthousiasme werden de diverse rollen overtuigend neergezet door een aantal vertrouwde gezichten, maar zeker ook door de debutanten binnen deze jonge toneelgroep. Aan niets was te merken dat Karin Potman, Roel Schreurs en Gerwin Altena de spelersgroep dit jaar voor het eerst kwamen versterken. Het blijspel dat uit drie bedrijven bestaat wordt volgende week zaterdag nogmaals opgevoerd. Kaarten voor deze avond zijn aan de zaal verkrijgbaar. 

IJsbanen nog niet betrouwbaar

De ijsmeesters van zowel IJsbaan de Zilvermeeuw als ook de IJsbaan Markelo hebben vanmorgen besloten om vandaag de banen niet te openen. De ijslaag is gewoon nog te dun waardoor zij het enorme risico niet aan durven.  “We houden de ontwikkelingen van het ijs nauw in de gaten en bij een positief besluit zullen we dit via Maarkelsnieuws bekend maken”, aldus Alexander Compagner namens de ijsbaan aan de Vennekesweg in Markelo.  Ook het bestuur van de ijsbaan in Stokkum reageert eenduidig en geven aan de baan morgenvroeg opnieuw te gaan beoordelen. 

Winters Markelo in beeld

Foto’s: Arjan ter Welle

De winterse omstandigheden heeft de afgelopen dagen veel wandelaars op de been gebracht. Natuurlijk worden er dan ook veel kiekjes gemaakt. In de mailbox van Maarkelsnieuws ontvingen wij deze week weer een aantal prachtige winterse series die wij dan ook graag met u delen. 
(meer…)

ABZ trapt op rem bij Kaasfabriek

Foto: Gerrit Smit

ABZ Diervoeding heeft met een zienswijze op het bestemmingsplan voor de herinrichting van het, naast haar fabriek liggende voormalige Cobercoterrein, aangegeven dat het plan niet verenigbaar is met de industriebestemming van haar fabriek. Volgens de diervoederproducent zou er onder meer onderzoek moeten worden gedaan naar de milieueffecten van de mogelijke bierbrouwerij en evenementen zoals de kermis en tent tijdens het Dorpsfeest. Volgens directeur Marcel Roordink wil men de realisatie van de plannen niet vertragen. Roordink “We willen alleen maar dat het bestemmingsplan-technisch, op papier goed geregeld wordt”. Desondanks bestempelt de diervoederproducent de in de plannen meegenomen uitkijktoren in haar zienswijze als ‘ongewenst’.

(meer…)

Schoorsteenveger bevrijdt uiltjes

Robin Holt is er nog van onderste boven “dit maak je niet vaak mee, zulke mooie diertjes”. Zijn bedrijf Robin Holt Schoorsteenveger kreeg gisteren de opdracht om in een woning aan de Herikerweg in Markelo, de schoorsteen te komen vegen. Door de bewoner werd vooraf al aangegeven dat hij vermoedde dat er een vogel in het rookkanaal zou zitten. “Maar we zagen geen takjes onder in de houtkachel liggen en gingen er dus vanuit dat de vogel gevlogen was. Maar niets was minder waar. Toen de klep van de kachel verwijderd was hoorden we een geluid uit de pijp en zagen we tot onze verbazing een uiltje angstig kijken waar we mee bezig waren”, aldus Holt. 
(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen