SC Markelo verliest van Avanti Wilskracht

Sportclub Markelo is er niet in geslaagd om te stunten tegen Avanti. Op sportpark Het Zoutendijk won de thuisploeg met 3-0 van de Markeloers. (later meer)

SONY DSC

 

Hof van Sint: aflevering 4

Na wat technische problemen vandaag iets later dan gepland de vierde en laatste aflevering van de sinterklaasserie Hof van Sint. Ook in de aflevering van vandaag weer een scene bij manage De Barlo in Markelo. In de 4 afleveringen waren onder meer opnames te zien in Markelo bij Plus Blankhorst, Welkoop Markelo en Manage de Barlo.

onsProat: De Hof goes Green

frank_bussinkWindmolens, duurzaam verwerken van bermmaaisel, zonnepanelen, elektrische auto’s. De gemeente Hof van Twente is druk bezig om een écht groene gemeente te worden. Duurzame initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Een goede zaak, want we moeten nog even wel verder met deze aardkloot!

Wat wil het geval? De plannen voor windmolens in het buitengebied zijn nog niet afgeschoten of de volgende ondernemer staat al te trappelen met het volgende duurzame initiatief: een zogenaamd zonnepark in Herike-Elsen. Dat doet denken aan een vakantieoord met alleen maar kunstmatige zon, maar het is heel iets anders. Op het voormalige terrein van AZC Klompjan moeten op 10 hectare (ongeveer 20 voetbalvelden) 28.800(!) zonnepanelen komen.

(meer…)

SC Markelo hoopt te stunten in Enschede

Sportclub Markelo wacht morgen de lastige uitwedstrijd tegen Avanti Wilskracht. De ploeg uit Enschede staat 2e in de vierde klasse B en lijkt samen met Barbaros te gaan strijden om het kampioenschap in de 4e klasse B. Bij de Markeloërs keert Jorrit klein Braskamp terug na zijn schorsing van vorige week. Daartegenover staat de absentie van Bart Klumpers die vanwege een hakblessure moet afhaken. Na de winst van vorige week op Hoeve Vooruit hoopt de ploeg van trainer Anne de Jong voor een stunt te kunnen zorgen. Dat dit een lastige klus gaat worden blijkt wel uit de uitslagen tot dusver van de ploeg uit Enschede. Alleen van Barbaros werd in eigen huis verloren maar de ruime overwinningen op Hector (8-1) en GFC (9-1) hebben indruk gemaakt. De wedstrijd tussen Avanti Wilskracht en SC Markelo begint morgenmiddag om 14.30 uur op sportpark Het Zoutendijk.

SONY DSC

Markelo aan zet bij De Kaasfabriek

Plan-Mooi-Markelo-Atelier-0Impressie: Atelier 007

Na enige tijd ogenschijnlijke radiostilte slaat Plan Mooi Markelo weer op de trom. Samen met Stichting De Kaasfabriek Markelo organiseert men 13 december een informatieavond voor belangstellenden. Nu de sloop is afgerond rijst bij menig Markeloër de vraag: “En nu?” Dat laatste is aan Markelo zelf. Volgens wethouder Harry Scholten heeft de gemeente gezorgd dat de basisinrichting wordt gerealiseerd dankzij een bijdrage van ruim 1,5 miljoen euro, maar moeten de overig benodigde gelden – in maart van dit jaar geraamd op 220.00 euro – echt uit Markelo zelf komen. Hierin heeft de nieuwe stichting De Kaasfabriek Markelo een belangrijke rol.

(meer…)

MRSA bacterie vastgesteld in Markelo

20140929CarintreggelandBij twee medewerkers van Carintreggeland Wijkverpleging en vijf cliënten in Markelo is de MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) bacterie vastgesteld. Voor gezonde mensen is MRSA ongevaarlijk. Mensen met een verminderde weerstand zijn vatbaarder voor infecties met deze bacterie. Er kunnen klachten ontstaan als zweren, abcessen en in zeldzame gevallen ook longontsteking of bloedbaaninfecties. Er zijn maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. De Carintreggelandmedewerkers die in Markelo werkzaam zijn in het team van de wijkverpleging, nemen extra hygiënische en beschermende maatregelen voordat ze bij MRSA-dragende klanten zorg verlenen. Medewerkers die drager zijn van de bacterie worden op dit moment niet ingezet om zorg te verlenen.
(meer…)

Markelo tweede bij Groot Hofdictee 2016

Het team van Markelo dat ons dorp gisteravond vertegenwoordigde bij het jaarlijkse Groot Hofdictee is er in geslaagd de tweede plaats te behalen. Het vijftal Erna Leunk, Jolanda van Coeverden, Mirjam Kolkman, Heidi Raanhuis en Jantien Bussink moest alleen het kwintet van Goor voor laten gaan. Het Goorse team won met 89 fouten. Markelo maakte er 103 en dat was net een foutje minder dan Hengevelde dat met 104 fouten de bronzen plek veroverde. Titelhouder Diepenheim moest deze keer genoegen nemen met de vijfde plaats. De beste individuele deelnemer van de zes deelnemende teams uit de kernen van de gemeente Hof van Twente was Hiska Bakker met 7 fouten. Mirjam Kolkman uit Markelo werd daarin derde met 9 fouten.

SAM_7144

Het team dat voor Markelo tweede werd

(meer…)

Bertus Bloemendal erevoorzitter SC Markelo

Gisteravond, tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging Sportclub Markelo kreeg Bertus Bloemendal de titel ‘Erevoorzitter’ toegekend. Dat was een passend cadeau voor de afredende voorzitter, die in zijn ad interim periode van twee jaar, nauw betrokken was bij o.a. de aanleg van de kunstgrasvelden en de nieuwe soccerhal. Bloemendal bedankte iedereen, die op welke manier dan ook, met hem had samengewerkt en noemde SC Markelo een prachtige club. Het nieuwe voorzitterschap zal worden verdeeld onder drie personen te weten: Reinder Jacobi, Jelle Renes en Frank Bussink, waarbij Renes en Bussink nieuw zijn in het bestuur.

SONY DSC

(meer…)

Wie verdient onbezorgd avondje uit?

Spaenders-MMHN-20161008 (2)

Wie verdient er volgens u een onbezorgd avondje uit? De redactie van Maarkelsnieuws heeft twee keer twee kaarten klaar liggen voor de oudejaarsshow van Spaenders op woensdagavond 28 december bij Zalencentrum De Haverkamp. Wie gunt u een gezellige avond uit, laat het ons weten! 

Spaenders, de oudejaarsshow met Gert Jan Oplaat, Anita Bolink en Frank Bussink. Samen blikken zij terug op het jaar 2016 met liedjes en gedichten, maar bovenal met humor. De band Remix zorgt voor de muzikale omlijsting. 

Dus kent u iemand die absoluut een avondje uit verdient, stuur dan een mail naar de redactie. Vermeld daarin waarom u vindt dat die persoon de kaarten verdient en vermeld ook naam, adres, telefoonnummer en (eventueel) mailadres. Mailen kan tot en met 15 december 2016. De winnaars van de kaarten worden vervolgens bekendgemaakt op Maarkelsnieuws.

Jubilarissen MLDS 25 x 25 jaar

DSC_5600

In het Muldershoes naast de Molen van Buursink werden vanavond maar liefst 25 collectanten gehuldigd voor hun 25-jarige inzet voor de Maag Lever en Darm Stichting in Markelo. Een hechte club van collectanten met allemaal een eigen reden waarom zij zich de afgelopen 25 jaar in hebben gezet als collectant voor de MLDS. Zij ontvingen vanavond uit handen van hun wijkhoofd een herinneringsspeld en een klein presentje maar bovenal de enorme waardering voor hun inzet. Coördinator en tevens wijkhoofd Gerda Bussink gaf aan het een grote eer te vinden om de collectanten in zo’n grote getale te mogen begroeten. 
(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen