Markelo Oost wint buurtkennisquiz

Het team van Markelo Oost werd vanavond in Het Beaufort winnaar van de jaarlijkse kennisquiz voor Markelose buurten en buurtschappen. Het drietal Dianne Zweers, Nettie Gouman en Aat Aanstoot met Diny Izaks als non-playing teamcaptain behaalde 51 punten en dat was 4 punten meer dan runner-up Markelosebroek. Gedeeld derde werden De Esch, vorig jaar nog winnaar, en Stokkum met 46 punten. Naast de bloemen en de wisselbeker won het team van Oost een ticket voor de kennisquiz voor kernen van de gemeente Hof van Twente. Deze quiz wordt op 2 februari 2018 eveneens in Het Beaufort gehouden. (meer…)

Juf Annelies neemt afscheid na 42 jaar

Maar liefst 42 jaar is Annelies van der Sluis werkzaam in het onderwijs. Waarvan zij de laatste 26 jaar deel uitmaakte van het OPO-onderwijs. Op OBS Stokkum is zij al weer vele jaren een bekend gezicht voor de kinderen, ouders en grootouders. Ze startte in Stokkum als kleuterjuf, gaf even les aan de middenbouw maar de laatste jaren was zij een vast gezicht voor de groepen in de bovenbouw. Vandaag neemt zij ongetwijfeld met gemengde gevoelens afscheid en gaat zij genieten van haar vrije tijd samen met haar man Bert, kinderen en kleinkinderen. De juffen en kinderen hebben haar vanmorgen thuis opgehaald met paard en koets voor een dag vol verrassingen op haar laatste werkdag. Zo werd Juf Annelies vanmorgen dan ook al getrakteerd op een erehaag bij school, “champagne”, een geweldige musical opgevoerd door de kinderen, cadeautjes, liedjes en heel veel lieve woorden waarvan ze zichtbaar genoot.   (meer…)

Gezellige opening boerderijverlichting

Met het omdraaien van een schakelaar werd gisteravond aan de Roosdomsweg de boerderijverlichting 2017 officieel geopend. Door deze handeling werd de ereboog bij het begin van de verlichtingsroute in de schijnwerper gezet. Dat gebeurde door Henk Hondelink in aanwezigheid van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Boerderijverlichting en de buurtbewoners. Ook de jury die de creatieve voorstellingen langs de route moet beoordelen was present. Henk Hondelink gaf in een kort openingswoord aan dat hij al meteen nadat hij in Markelo kwam wonen met de boerderijverlichting in aanraking kwam. “Toen werd de route nog gecombineerd met straatversiering in het dorp. Het pleintje waar wij toen woonden won de eerste prijs maar belangrijker was dat de bewoners van ons plein, die elkaar toen nog nauwelijks kenden, door de pleinversiering elkaar vonden in een saamhorigheid. En die saamhorigheid is nog steeds een kenmerk van de boerderijverlichting. De creatieve uitingen door de buurten zullen daar ook dit jaar weer van getuigen”, zei Henk. Hij benadrukte ook de promotionele waarde van het evenement. “De naam Markelo zal weer op veler lippen liggen en duizenden zullen de weg naar Markelo weer weten te vinden.”
(meer…)

Jordy en Joris met Hofteam op Internationaal C-Jeugdtoernooi

Foto: Wegdam Nieuws

Markeloërs Jordy Mooijman en Joris Slaghekke spelen komende dinsdag 24 oktober met het Hofteam tegen PSV, VFL Bochum en KV Mechelen. Het jaarlijkse internationale C-jeugdtoernooi voor spelers onder de 15 jaar vindt plaats op sportpark Heeckeren van GFC in Goor. Het Hofteam is samengesteld uit een of meerdere spelers van de negen voetbalverenigingen in gemeente Hof van Twente waaronder de Markelose Jordy en Joris. GFC-trainer Romano Lammertink en de Hengeveldse Thijmen Walhof coachen het Hofteam. Vanavond speelt het Hofteam een oefenduel op sportpark Heeckeren tegen GFC O15 aangevuld met een aantal 1e jaars O17 spelers. Het internationale jeugdtoernooi met in totaal 12 teams uit Nederland, België en Duitsland, begint volgende week dinsdag om 10.00 uur. Het Hofteam trapt dan af tegen KV Mechelen. (meer…)

Derde plaats voor Mickey Slotman in Le Mans

Mickey Slotman heeft de derde plaats gehad op het WK karten in Le Mans. Na een jaar hard werken is het hem tijdens het WK van 9 tot en met 15 oktober gelukt om hier op het podium te eindigen. Het weekend voor de race werden de vrije trainingen verreden. Slotman probeerde tijdens deze trainingen voldoende goede banden over te houden voor de vier kwalificatieraces en de pre finale, zodat hij in de finale op nieuwe banden zou kunnen starten.

(meer…)

Frank Graham tulp te koop

Afgelopen weekend tijdens de officiële afsluiting van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2017 kregen gastgezinnen, fietsers en strategische partners de primeur op de eerste koop van de Frank Graham tulpenbollen. Deze bollen zijn niet alleen vanaf zaterdag in Markelo bij Plus Blankhorst te koop maar zijn ook verscheept naar Canada waar de naamdrager van de bijzondere tulp zelf de aankondiging op de nationale televisie vermelde. Na de aankondiging door Frank Graham op CTV Barrie werden al bijna 3.000 tulpenbollen verkocht in krap zes dagen tijd. De Frank Graham Tulp werd vorig jaar gepresenteerd en gedoopt tijdens de derde Frank Graham Cycle Liberation Tour. Maveridge heeft de diep oranje/rode tulp gekweekt en inmiddels zijn deze klaar om te worden verkocht voor € 9,95 per 15 tulpenbollen. Zo zou het in het voorjaar van 2018 goed mogelijk zijn dat de speciale Frank Graham tulpen volop bloeien in de Hof.  (meer…)

Twents Glorie

70 jaar geleden werd in Markelo de eerste naoorlogse tentoonstelling gehouden onder de naam ‘Twents Glorie’. In de archieven van Stichting Heemkunde Markelo kunnen we hierover bovenstaand krantenbericht uit die tijd vinden met onderstaande foto waaronder de tekst ‘Krulstaartenkeuring op de landbouwtentoonstelling Twentse Glorie’ te lezen was.

Politie Hof van Twente zondag op TV

Het werk van de Politie Hof van Twente is komende zondag om 12 uur te zien in het programma ‘Een dienst mee!’ dat zal worden uitgezonden op Hofstreek TV. In het programma volgt de lokale omroep 2 diensten van de Politie Hof van Twente. De politie wil graag aan de burger laten zien wat ze allemaal doen. Wijkagent Maarten Vollenbroek vindt dit al vanaf het begin dat hij in Markelo actief is belangrijk. Zo gaf hij eerder al aan graag zichtbaar te zijn en actief het contact met de burgers te zoeken. De inwoners van Markelo zijn volgens hem de ogen en oren van de politie. De Buurtpreventie is een voorbeeld van hoe dit in praktijk vorm wordt gegeven, in de uitzending zal Vollenbroek hierover vertellen. (meer…)

Sportclub wint van Hector -update-

Op deze zonnige zondag in oktober heeft Sportclub Markelo vanmiddag thuis gewonnen van Hector uit Goor met 3-2. Het elftal van Anne de Jong speelde de eerste helft het beste voetbal wat ze tot nu toe hebben laten zien dit seizoen. Na 10 minuten nam Ton Jansen vanaf het middenveld de bal mee tot in de 16 meter. In een 3 tegen 3 situatie zette Ton de bal voor het doel van Hector en pas na drie pogingen werd het 1-0 door Bart Klumpers. In de 30e minuut was het wederom Ton Jansen die over de rechterkant tot aan het strafschopgebied kon doorlopen en via een mooie voorzet kon Bjorn Groot Roessink de 2-0 maken. Hector creëerde in de eerste helft weinig kansen en met 2-0 konden de teams terug naar de kleedkamer voor de thee. Zoals verwacht voerde Hector na rust de druk op, mede door inbreng van Haverslag (terug van een blessure) en met Haverslag in het elftal maakte Hector nogal verrassend de aansluitingstreffer in de 60e minuut.  (meer…)

onsProat: AED cursus

Bij ons in Markelosebroek hebben we de jaarlijkse herhalingscursus weer gedaan voor de Automatische Externe Defibrillator kortweg AED genoemd. Wat mij opvalt, is het grote percentage deelnemers vooral in het buitengebied. Alleen in Markelosebroek al meer dan 130 mensen die een defibrillator kunnen bedienen en reanimatie toe zouden kunnen passen. Iets wat je hopelijk nooit hoeft te doen. Jammer dat in het dorp zelf de animo veel minder is terwijl er elke dag 300 mensen worden getroffen door een hartstilstand. Zo snel mogelijk handelen, blijft het beste in zo`n geval. Maar er zijn ook reanimaties waar het gewenste resultaat helaas uitblijft. Dit hebben we pas nog weer meegemaakt. Niet iedereen is er mee te redden maar niets doen of kunnen doen is ook lastig. Sommige mensen willen ook helemaal niet gereanimeerd worden, bang omdat ze niet weten hoe ze eruit komen. (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen