Dorpsraad presenteert ‘Huiskamer van Markelo’

Vanavond tijdens een informerende raadsvergadering heeft de Dorpsraad de eerste plannen voor de herinrichting van de Grotestraat in Markelo gepresenteerd aan de raad. Drie bijeenkomsten onder leiding van Dorpsraad, Gemeente Hof van Twente en Goudappel Coffeng hebben samen met ondernemers, aanwonenden, politie en een aantal verenigingen een klankbordgroep gevormd van circa 20 mensen. Overigens groeide tijdens het proces van de afgelopen weken deze groep uit tot ruim 40 personen. “Hierdoor hebben we een goed beeld kunnen vormen van de wensen die Markelo heeft als het gaat om het leefbaar maken van het Markelose centrum’, vertelt Hans ten Zende vanuit zijn functie als voorzitter van de Dorpsraad. De schetsen zoals deze vanavond gepresenteerd zijn tijdens de informerende raadsvergadering zijn gemaakt door Goudappel Coffeng, aan de hand van opmerkingen uit de laatste klankbordavond die plaats vond in Het Beaufort. “De schetsen hebben om deze reden dan ook nog geen formele status als het gaat om gemeente Hof van Twente”, geeft Hans ten Zende aan.  (meer…)

Tijdelijk bestuurder Holterman aangesteld

Een hoog opgelopen conflict met zijn vader over de bedrijfsstrategie van staal- en betonfabrikant Holterman heeft Maikel Holterman doen besluiten zijn functie als algemeen directeur per direct neer te leggen, zo schrijft het Financieel Dagblad. De grondlegger van het bedrijf de 71-jarige Gerard Holterman droeg zijn bedrijf vijf jaar geleden over aan zijn zoon Maikel, die ook de aandelen in handen kreeg. Holterman sr. was sindsdien als adviseur nog steeds betrokken bij de bedrijfsvoering, wat uiteindelijk zou hebben gezorgd voor meningsverschillen tussen beide partijen. Echter is het besluit van Maikel tot stand gekomen in goed onderling overleg en is per direct interim-manager Klaas Wagenaar van adviesbureau Bold Capital Management, als tijdelijk bestuurder aangesteld. Holterman die onder meer een vestiging heeft aan de Industrieweg in Markelo heeft circa 450 mensen in dienst. Het bedrijf produceert wapeningsstaal en betonelementen in fabrieken gevestigd in zowel Nederland als ook in Duitsland. (meer…)

Oude Toren: Parlement of kleuterschool

In het krantenarchief van Stichting Heemkunde Markelo, dat ruim 135.000 artikelen over Markelo bevat, is natuurlijk ook wat te vinden over de verkiezingen die in het verleden hebben plaats gevonden. Al lezende komt men tot de conclusie dat er in de loop der jaren niet veel is veranderd.

Wie de media een beetje volgt denkt al gauw dat het om een landelijke verkiezing gaat in plaats van verkiezingen voor een gemeenteraad. In de Tweede Kamer (begint op een kleuterschool te lijken) komen woorden als narcisme, racisme, holocaust, Fortuin etc. als vliegen uit de mond van de politieke leiders om elkaar figuurlijk naar de eeuwige jachtvelden te helpen. (meer…)

Nieuw fonds onderhoud molen

De Stichting Vrienden van de Molen van Buursink is nu zelf verantwoordelijk om als ‘een goed huisvader’ zorg te dragen voor het in stand houden, onderhouden en adequaat verzekeren van de Molen van Buursink in Markelo. Tot op heden had de gemeente Hof van Twente een voorziening voor het toekomstig onderhoud van de Molen van Buursink, gebaseerd op afspraken tussen de stichting en de voormalige gemeente Markelo. In overleg met de stichting is besloten de voorziening op te heffen en het bedrag van ruim 21.000 euro uit te betalen aan de stichting. De stichting Vrienden van de Molen van Buursink wil dit geld toevoegen aan een nieuw eigen fonds voor toekomstig onderhoud. Hiermee wordt de stichting zelf verantwoordelijk voor het zorgvuldig beheren van de gelden ten behoeve van het onderhoud van de molen.

Sportclub verloren van FC Aramea

Sportclub Markelo heeft de positieve flow van de laatste wedstrijden niet voort kunnen zetten, ze verloren vandaag met 0-2 van FC Aramea. Voor Markelo is dit een tegenstander waartegen het moeilijk voetballen is, met technische voetballers die goed uit de voeten kunnen op kleine ruimtes. Na ongeveer een kwartier spelen namen de bezoekers het heft in handen en in de 27e minuut kwam een schot terug van de binnenkant paal en werd door een oplettende speler van Aramea binnen getikt. De Markeloërs speelden geen van allen hun beste spel en creëerden weinig kansen. De ruststand was dan ook 0-1. Na rust werd er aan Markelose kant gewisseld, in het veld kwamen Bjorn Groot Roessink, Roland Stege en Robin Wagenaar. Ook deze mannen konden vandaag niet het verschil maken. In de 58e minuut kon de spits van Aramea een voorzet aannemen en de 0-2 binnen tikken. Conclusie van vandaag is dat Markelo weinig tot geen kansen heeft gecreëerd en dit resulteerde vandaag in een verdiende nederlaag, aldus leider Peter Stokkers. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TVO op het programma. TVO speelt op gras, dus het is nog afwachten of het weer het volgende week toelaat om te voetballen.

onsProat: Ik stop ermee!

Ik ben gestopt met roken. Ik heb het nu bijna een week volgehouden.

Ik schaam me best een beetje voor het feit DAT ik rookte. Zelf werken in een ziekenhuis…..kleinkinderen……..

Nou ja overdag rookte ik nooit. ’s Morgens na het ontbijt eentje, ’s avonds na het eten eentje, later op de avond een paar en tijdens feestjes een paar meer. Hoewel het roken tijdens feestjes een stuk minder leuk is. Allereerst voel je je al een beetje schuldig om de feestruimte te verlaten, want als alle rokers dat doen doet het toch afbreuk aan het respect voor diegene die je uitgenodigd heeft.

Onder het motto “je kunt goede gesprekken hebben met rokers” sta je vervolgens buiten te kleumen of in een rookruimte met afzuiging. In zo’n rookruimte voelde ik mij altijd gestigmatiseerd en ook een beetje zielig, zo van “ach die kan niet een paar uur zonder sigaret”.

En hoe lekker het is, en op welke momenten, dat kunnen enkel lotgenoten begrijpen.

Maandagavond was er een cursus “ik stop ermee” in het Kulturhus in Holten aangekondigd. “Na 1 avond nooit meer roken” luidde de wervingstekst. Ik ben er geweest en ik kan jullie vertellen; ik ben zo enthousiast over HOE dat in zijn werk ging, dat ik er reclame voor kan maken alsof ik er een financieel belang bij heb. (meer…)

Jubilarissen bij Folkloristische Vereniging Markelo

De jubilarissen v.l.n.r. J.H. ter Balkt, H.Berendsen en T. Berendsen.  Voorgrond: A.J.Sligman

Na een succesvolle jubileumviering vorig jaar van de kindergroep van de Folkloristische Vereniging “Markelo”, vond er op de jaarvergadering van deze vereniging weer een jubileumviering plaats. Dit keer betrof het een viertal leden die meer dan zestig jaar lid waren van de verenging. De voorzitter van de vereniging had voor iedere jubilaris een persoonlijk woord, te beginnen bij Herman en Truida Berendsen. Beiden zijn lid geworden in 1957 toen de vereniging haar officieuze 25-jarig bestaan vierde, gelijk met het 50-jarig jubileum van de drie coöperaties onder de naam Gouden Aren. Bij de vele buitenlandse reizen die de vereniging in de loop der jaren heeft gemaakt, waren Herman als muzikant en Truida als danspartner bijna altijd aanwezig. Ook was Herman vele jaren muzikant bij de kindergroep. De derde jubilaris die in het zonnetje werd gezet was Jan Hendrik ter Balkt. “Je bent altijd een kleurrijk lid geweest en op vele manieren actief bij de vereniging, als danser, met de jeep op bevrijdingstour, vaste kracht bij het zangkoor. Jij bent ook als danser met een gecombineerde federatie groep naar Zuid Afrika geweest”, vertelt de voorzitter.

(meer…)

Sportclub Markelo – FC Aramea

Als gekeken wordt naar de ranglijst zou Sportclub Markelo moeten winnen morgen in de thuiswedstrijd tegen FC Aramea. Markelo staat vierde met 22 punten na 12 wedstrijden en FC Aramea vinden we terug op de 11e plaats met 11 punten uit 13 wedstrijden. Echter, Aramea is een tegenstander waartegen de Markeloërs het altijd lastig hebben. Leider Peter Stokkers geeft aan dat de mannen morgen goed uit de startblokken moeten en meteen volle bak moeten voetballen. Sportclub zit op dit moment in een goede flow en Peter hoopt deze lijn voort te zetten. Bart Klumpers, Jordy Vagevuur en Mart Eggink zijn geblesseerd en doen morgen niet mee, Roland Stege is weer volledig fit. De wedstrijd begint morgen om 14.00 uur.

Maarkelse Kwis in de steigers

Aangestoken door het enthousiasme en de succesformule die het evenement in Bathmen en Holten heeft veroorzaakt,  liggen ten grondslag aan het eerste overleg deze week van een tiental Markeloërs die bezig zijn met de voorbereiding van de Maarkelse Kwis. Per toeval werd ontdekt dat twee groepen Markeloërs onafhankelijk van elkaar, hetzelfde idee geopperd hadden om dit enorm leuke evenement ook in Markelo te willen opzetten. Veel was er dan ook niet nodig om tijdens het eerste overleg al zó enthousiast te raken dat een logo en voorlopige planning inmiddels al op tafel liggen. De Maarkelse Kwis wordt georganiseerd op 28 december 2018 voor teams die minimaal uit 10 personen mogen bestaan, jong en oud met een brede kennis. Zo kunnen bijvoorbeeld buurten, families, (sport)verenigingen, bedrijven maar ook kameradengroepen meedoen aan de Kwis die zal bestaan uit 100 vragen verdeeld in 10 categorieën en geheel in het teken zal staan van ons mooie Markelo. De voorlopige uitslag en de daaraan vastgekoppeld feestavond staat voorlopig gepland op zaterdag 12 januari 2019.

Succesvolle eerste avond dinnershow

Een goed gevulde zaal heeft vanavond bij De Kroon volop genoten van de dinnershow ‘Romeo en Julia’ met een driegangendiner en tussen de gerechten door afwisselend entertainment. Na het succes van de show ‘Dancing Queen’ van vorig jaar kon een nieuwe voorstelling eigenlijk niet uitblijven. De dinnershow van dit jaar heeft als rode draad ‘Romeo en Julia’, het verhaal van Shakespeare over twee geliefden die door de ruzie tussen beide families onmogelijk was. Het verhaal van deze geliefden werd prachtig uitgebeeld in dans, zang, muziek en acrobatiek. De avond werd mogelijk gemaakt door medewerking van de danseressen van eMotions Markelo, Circus Caroly uit Goor, Anneleen Freriksen en Nadine Buntinx (paaldanseressen), gospelkoor Enjoy uit Markelo, Marjo Harmsen, Nora Volkers (opera) en partyband Remix. Er werd onder andere gedanst op live muziek gespeeld door de partyband Remix en het publiek kreeg acrobatische nummers te zien, opgevoerd door Circus Caroly uit Goor en de acrogroep uit Markelo. Zondagmiddag wordt de dinnershow nog een keer opgevoerd en hiervoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Grand Café De Kroon. De zaal is open vanaf 15.00 uur en de voorstelling begint om 16.00 uur. Kaarten kosten € 49,50 per persoon en dit is inclusief het driegangendiner. Voor wie zondag nog geen plannen heeft een mooie gelegenheid een middag uit te gaan en te genieten van entertainment en heerlijk eten! (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen