Sportclub brengt 3 punten mee uit Goor

20070812 logoscmarkeloSportclub Markelo heeft vandaag in Goor met 2-0 gewonnen van GFC en brengt zo 3 punten mee naar Markelo. Aan het begin van de wedstrijd waren beide elftallen gelijkwaardig aan elkaar en ging het spel over en weer, waarbij GFC iets betere kansen kreeg. In de 15e minuut scoorde Björn Groot Roessink de 1-0 na een goede voorzet over de rechterkant. Martijn van der Sluis hield de stand op 1-0 door een schot van GFC van de lijn te halen. GFC verzuimde te scoren en creëerde weinig kansen, Sportclub Markelo maakte in de 30e minuut 2-0, wederom een goal van Björn Groot Roessink. 

(meer…)

Maishakselen met Hakselploeg 7

Hakselgroep 7 - 2016 -

Een jaar van voorbereidingen en zoals de jongens het zelf zeggen “martel’n um alles vuur mekare te krieg’n” maar ook dit jaar is het weer gelukt. Aan de Twikkelerweg wordt vandaag mais gehakseld door Hakselploeg 7 op traditionele wijze. Na twee eerdere edities is het al een vast item geworden in de agenda van Hakselploeg 7. Een flinke groep jongens met allemaal dezelfde liefhebberij, namelijk het oude materieel en dat weer werkend te zien krijgen. Dit jaar is het materieel uitgebreid met een één rij-ige hakselaar en hebben ze een ander exemplaar compleet weten te reviseren. Overigens tekent de groep zelf voor het sleutelen en het onderhouden van het materieel. Ook dit jaar werd het perceel mais beschikbaar gesteld door Jan Henk Hargeerds. 
(meer…)

SC Markelo speelt Hofderby in Goor

Sportclub Markelo speelt vanmiddag zijn eerste derby van de competitie. Op sportpark Heeckeren in Goor is GFC de tegenstander. Voor de ploeg van Anne de Jong lijkt de wedstrijd bepalend te gaan worden voor het verdere verloop van de competitie. Na twee nederlagen en één overwinning lijkt het aanhaken of afhaken te gaan worden. Wat dat betreft doet GFC het beter. Met 6 punten uit drie duels is de ploeg van trainer Romano Lammertink terug te vinden op een 4e plaats in de vierde klasse B. Vorig jaar hield Sportclub Markelo slechts één punt over aan de ontmoetingen met GFC. Na een 1-1 gelijkspel aan de Endemansdijk, verloor het de wedstrijd in Goor met 4-2. Vanmiddag vanaf 14.00 uur kans op revanche voor de Markeloers.

SONY DSC

onsProat: Nieuwsgierig

janhenkberendsenÉén van de eigenschappen waar veel Markeloërs een overdosis van hebben is wel nieuwsgierigheid. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hierbij ook niet helemaal achteraan sta, maar ik hoor nog lang niet bij de top 10. Voor veel van deze nieuwsgierigen zijn deze weken weer een zegening. Het ‘maiskneuzen’ is in volle gang en je kunt weer overal om je heen kijken. 
(meer…)

Fruitpers draait overuren

13327586_478846048980358_1774591321640101429_n

Stichting Maarkels Landschap organiseert dit jaar twee fruitpersdagen. De eerste vindt morgen plaats en de tweede volgt op dinsdag 11 oktober. Voor beide dagen kunt u geen fruit meer aanmelden. De fruitpersdagen in Markelo zijn beide data’s volgeboekt wat waarschijnlijk te wijten is aan het goede appeljaar volgens de organisatie. Op het terrein achter de Welkoop zal de Welsumse mobiele fruitpers morgen vanaf 8.00 uur het aangemelde fruit gaan verwerken tot vele liters sap. Heeft u uw fruitopbrengst niet aangemeld en mocht u dit toch willen persen dan kunt u contact opnemen met de Welsumse sapmobiel. 
(meer…)

Einde sloop in zicht

Foto Gerrit Smit

Foto Gerrit Smit

Het einde van de sloopwerkzaamheden in het centrum van Markelo komt in zicht. Begin oktober zal Sloopbedrijf Pongers volgens planning de sloopwerkzaamheden hebben afgerond. Om aan deze planning te voldoen werken zij momenteel op werkdagen tot 19.00 uur en worden er ook op zaterdag werkzaamheden verricht. Ondanks deze regel geeft Jan Pongers aan goed op schema te liggen. In de tweede fase zal het grondwerk van het plein medio oktober worden gestart. Begin november komt er een informatieavond voor betrokkenen en toekomstige gebruikers/huurders.

Huidige gemeenteraad klopt eerste Hofraad in kennisquiz

Hofkennsquiz 2016-MMHN20160921 (4)

Het team met Caroline Doeschot, Wim Meulenkamp en Boudewijn Marinussen won gisteravond de quiz tussen leden van de huidige gemeenteraad en leden van de allereerste gemeenteraad van de 15-jarige gemeente Hof van Twente. Daarmee troefde de huidige gemeenteraad zijn voorgangers af in een kennisquiz waarbij de deelnemers werden ondervraagd over tien verschillende onderwerpen. Van beide raden had een behoorlijk aantal leden zich aangemeld als deelnemers – waaronder ook de eerste en huidige burgemeester Ellen Nauta en de eerste Hofburgemeester Ank Bijleveld en mede daardoor ontstond een plezierige, reünie-achtige sfeer waarbij gezelligheid en de wil om te winnen gelijke tred hielden. Ook de publieke tribune werd bevolkt door een aantal belangstellenden met een Hof van Twente-verleden, waaronder de eerste Hof-gemeentesecretaris Eric Markvoort. Medewerkers van het dit jaar eveneens jubilerende Het Beaufort Markelo (10 jaar) zorgden met hun boeiende vragen voor de nodige gefronste wenkbrauwen bij de deelnemers maar ook voor een uitstekende organisatie in de raadzaal van het gemeentehuis in Goor.

(meer…)

Voorstel 3 woningen Roosdomsweg van agenda

woningen_roosdomswegEen impressie van de 3 woningen van Palazzo

Het bestemmingsplan dat de bouw van 3 woningen op de plek van het voormalige kantoor van Tempelman Bouw in Markelo mogelijk maakt zou aanstaande dinsdagavond worden behandeld in de gemeenteraad. Het raadsvoorstel is echter van de agenda gehaald. Directe aanleiding is een gesprek met omwonenden van het plangebied en de zorgen om de gevolgen voor de molen. Eerder deze maand gaf de PvdA bij monde van het Markelose raadslid Nel Hilbrink al aan tegen de bouwplannen te zijn na te hebben gesproken met omwonenden. Hilbrink herhaalde vandaag tegen de in haar ogen forse bebouwing met de 3 woningen aan de Roosdomsweg te zijn. Coalitiepartij VVD blijft voorstander van dit inbreidingsplan. “Maar het is goed dat het college nu in overleg met omwonenden en de ontwikkelaar gaat om te kijken naar de mogelijkheden”, aldus fractievoorzitter Gerda Bruins.

Boeiend jubileumprogramma Het Beaufort

BEAUFORTANDREMANUELCabaretier-musicus André Manuel en acteur-schrijver Herman Koch zijn de bekendste namen in de programmaweek waarmee cultureel centrum Het Beaufort in Markelo in oktober 2016 het 10-jarig jubileum viert. Verder zijn er filmvoorstellingen, is er een open infomarkt, een bridgedrive en een voorstelling met Twentse muziek en voordrachten. Voor de jeugd is er een fotowedstrijd terwijl de feestelijke week wordt afgesloten met een gezellige avond voor alle vrijwillige medewerkers van Het Beaufort.
(meer…)

Hendrikjan en Hanna Pasop vieren diamanten huwelijk

Hendrikjan en Hanna Pasop met Ellen Nauta 20160919 (Custom)

Vandaag 19 september 2016 is een bijzondere dag voor het echtpaar Hendrikjan en Hanna Pasop. Het is namelijk exact zestig jaar geleden dat zij hun ja-woord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Burgemeester Ellen Nauta bezocht het diamanten bruidspaar vanmorgen en overhandigde hen een prachtig bloemstuk namens de gemeente Hof van Twente. Dat gebeurde natuurlijk thuis bij het jubilerende echtpaar aan de Wehmekamp in Markelo.
(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen