Markelo herdenkt 75 jaar na dato met concert en flypast

Met een herdenking op het Ereveld van de algemene begraafplaats in Markelo en een uniek herdenkingsconcert in de Martinuskerk wordt zaterdag 23 juni uitgebreid stilgestaan bij de 17 omgekomen bemanningsleden van 3 geallieerde bommenwerpers, die 75 jaar geleden in Markelo zijn neergestort. De Stichting Fallen Airmen Memorial Markelo  organiseert deze herdenking die om 13.00 uur begint op de algemene begraafplaats met de medewerking van Highland Regiment Pipes & Drums, Koperensemble Muziekvereniging De Fanfare, Colour Party RBL/RCL en Keep Them Rolling. De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht verzorgt een Flypast met een Beaver DHC-2 en leerlingen van groep 8 van de Markelose basisscholen hijsen de vlaggen. Dit alles vindt plaats onder het toeziend oog van 20 nabestaanden uit Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Australië alsmede ambassadeurs, luchtmachten en vele andere genodigden.  (meer…)

onsProat: Markelo….Ik pik het niet meer!

Mijn levensmotto “vier het leven” probeer ik op zoveel mogelijk manieren vorm te geven. Dat kan uiteenlopen van een lekker wijntje in de tuin tot het vieren van een groots feest. En alles wat daar tussen ligt. Vorige week heb ik er uiting aan gegeven door met Angela en Marijn een citytrip naar Londen te maken. Wat een fantastische stad is dat zeg! Wat een indrukken! Van de Big Ben (waar we een kwartier onder hebben gestaan zonder te weten dat het de Big Ben was omdat die compleet ingepakt is i.v.m. een restauratie) tot de Tower Bridge tot het bij Buckingham Palace op 20 meter voorbij zien komen van Queen Elisabeth en Prins Harry en zijn prachtige vrouw Meghan tot een betoging waar Geert Wilders een toespraak hield tot Piccadilly Circus met zijn grote billboard. Dat enorme scherm zou ook heel goed passen rond de oude melkfabriek. Nostalgie gaat dan samen met een moderne uitstraling. En we zijn direct dat lelijke aangezicht kwijt. Met ondernemers die daar op adverteren. Wedden dat daar toeristen op af komen die dan weer geld uitgeven op onze mooie terrassen en winkels? Dan krijgen we ons eigen Markedilly Circus. Never been seen in Holland!

Dus de song “London is the Place for Me” is voor mij zeker van toepassing sinds afgelopen week, maar er is niets zo fijn als na zo’n trip weer terug te komen op eigen grond. Heerlijk als je Markelo weer binnen komt rijden vanaf de snelweg. Als ik de rotonde van Bouwbedrijf Pinkert zie word ik al blij. Dan volgen er reclame uitingen aan de rechterkant. Meestal met Markelose, maar op het moment alleen met Diepenheimse aangelegenheden moet ik zeggen. Hebben ze daar geen invalswegen ofzo?? (meer…)

Brandstichting Potdijk

In de nacht van donderdag 14 juni op vrijdag 15 juni stond een koppaal aan de Potdijk in Markelo ter hoogte van het zwembad De Vijf Heuvels in brand. De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met deze brandstichting die plaats vond aan de zijde van het zwembad. Wanneer u iets verdachts heeft opgemerkt wordt u verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente 0900-8844.

Zwembad toneel 62 zwemkanjers

Vanmiddag heeft burgemeester Ellen Nauta de opening verricht van de Overijssels G-kampioenschappen die plaatsvonden in zwembad De Vijf Heuvels aan de Potdijk in Markelo. Deze wedstrijd gold als de afsluiting van meerdere wedstrijden die gezamenlijk door 12 verenigingen georganiseerd zijn. Maar liefst 62 deelnemers verschenen op de startblokken van het Markelose zwembad om samen 169 afstanden te zwemmen. Een lange maar vooral gezellige middag die aan het einde van de middag eindigde met de uitreiking van de MBB beker voor de best presterende vereniging door Kasper Morsink. De eigenaar van Morsink Bliksem en Beveiliging en tevens trainer en organisator van ZPC de Hof mocht deze beker uitreiken aan het Ravijn uit Nijverdal. Ronnie Haringman wist wederom beslag te leggen op twee maal goud op de individuele afstand schoolslag en de vrije slag.  (meer…)

Onderscheidingen brandweer

Vanavond tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Markelo hebben burgemeester Ellen Nauta en teamleider van Brandweer Twente Marc Bus positieve woorden gesproken richting het korps. Een korps dat zich kenmerkt door een positieve en erg professionele instelling en gelijkertijd met 9 mensen in opleiding zorg draagt voor een continuïteit binnen het korps. De kameraadschap binnen het korps is groot en dat uit zich zeker in het feit dat er een groot aantal mensen in opleiding zijn en hierbij worden gedragen door het korps. Met vier nieuwe leden, twee mensen die de opleiding volgen tot bevelvoerder en 3 korpsleden de opleiding tot chauffeur volgen. Bert Leunk ontving uit handen van Marc Bus zijn certificaat. Kazerne coördinator Toon Bouwmeester en Marc Bus bevorderden Marcel Kömmelt, Frank Bouwmeester, Mariska Nijmeijer, Arjan Boomkamp en Egbert Hargeerds in hun rang als brandwacht naar hoofdbrandwacht en reikte de daarbij behorende rangonderscheidingstekens uit. Harry Krabbenbos en Frank Leensen beiden 25 jaar actief als brandweerman kregen een medaille openbare orde en veiligheid opgespeld door Ellen Nauta. Toon Bouwmeester benoemde een aantal anekdotes uit hun brandweer carrière maar stond ook stil bij het neerstorten van een F16 in Hengelo en de vuurwerkramp in Enschede die een behoorlijke indruk hebben achtergelaten. (meer…)

Vliegongeval

Vandaag, 15 juni 2018, is het 65 jaar geleden (15 juni 1953) dat een straaljager neerstortte op de Herikerberg in de nabijheid van Buitencentrum Hessenheem. De straaljager, een  Gloster-Meteoor, die een oefenvlucht maakte, was opgestegen van het vliegveld Twente. Het vliegtuig werd totaal vernield door een explosie. De uitgeschoten vliegstoel werd een afstand van ongeveer 600 meter van  het neergestorte vliegtuig gevonden terwijl de piloot nog in de stoel vast zat. De kleine parachute was wel ontplooit, doch de grote niet. De piloot, welke op slag moet zijn gedood, bleek te zijn: Reserve-sergeant-vlieger Frank Pötteger, oud 26 jaar, geboren te Semarang, wonende te Haarlem. (meer…)

Zwerfafvalactie op het Kaasplein

Markelo beleeft op woensdag 27 juni de primeur, wanneer om 13.30 uur het startschot luidt voor Hof van plastic on Tour. Kinderen gaan vanaf 13.30 uur zwerfafval verzamelen. Vanaf 15.30 uur wordt op het Kaasplein het gesorteerde plastic in een speciale machine, omgezet in nieuw plastic. De Lions Goor/Markelo/Diepenheim, Hofkracht en Hof van Plastic zijn de initiatiefnemers van deze zwerfafvalactie, waarbij ingezameld zwerfafval ter plekke wordt verwerkt tot een nieuw product. Met deze actie wordt niet alleen aandacht gevraagd om (plastic) afval niet in de berm te gooien, maar ook te laten zien dat afval weer als grondstof kan dienen. De organisatie is nog op zoek naar locaties waar veel zwerfafval ligt en kinderen die willen helpen bij deze eerste actie. (meer…)

Christiaan Mensink wordt columnist Maarkelsnieuws

Zijn eerste column schreef Jan Henk Berendsen op 25 augustus 2014. Samen met Frank Bussink, en vanaf november 2014 ook de Twentse Boerin, werden zij toentertijd benaderd door onsMarkelo om een column te schrijven. Door het samensmelten van onsMarkelo en Maarkelsnieuws  in 2015 werden deze columns voortgezet in de rubriek onsProat en werd het aantal columnisten uitgebreid. Zo schreven naast Jan Henk, Frank Bussink, de Twentse Boerin ook Gert Jan en Anne Oplaat voor onsProat. Momenteel zijn Niek Tijink, Diny Ebbekink en Willian Potman als columnist verbonden aan Maarkelsnieuws. Met het besluit van Jan Henk om zijn pen na bijna vier jaar door te willen geven lag er voor de redactie van Maarkelsnieuws een enorme uitdaging. Niet onmiddellijk hadden we dit in de gaten maar na toch wel een flink aantal Bekende Markeloërs te hebben benaderd om de plek van Jan Henk in te nemen, werd het ons duidelijk dat het vinden van een nieuwe columnist lastiger bleek dan gedacht. Maar; tijdens een gezellig onderonsje met wat bekende en onbekende Markeloërs meldde hij zich ineens en bijna spontaan. Christiaan Mensink uit Herike – Elsen zal het team van columnisten gaan versterken. Zijn eerste column zal op zondag 1 juli te lezen zijn op Maarkelsnieuws. Het volledige team achter de schermen van Maarkelsnieuws wenst Christiaan natuurlijk veel succes bij het schrijven van zijn columns voor onze lokale nieuwssite.  (meer…)

Inbraak Diepenheimsedijk

Tussen vrijdag 8 juni 19.00 uur en zaterdag 9 juni 8.30 uur heeft een inbraak plaats gevonden in een garage aan de Diepenheimsedijk in Markelo. De dader(s) hebben zich ongeoorloofd toegang tot de garage weten te verschaffen door de toegangsdeur open te breken. Bij deze inbraak werd een KTM motor en vier banden met velgen buit gemaakt. Heeft u rond bovengenoemde tijdstippen iets gehoord of gezien dat in verband kan worden gebracht met deze diefstal, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente 0900-8844. 

Fietsvierdaagse dinsdag van start

Stichting Wielersport Markelo (SWM) organiseert vanaf dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni de 38e editie van de Fietsvierdaagse in Markelo. Door de nauwe samenwerking die SWM onderhoudt met DMD Events ligt dit jaar het start- en finishpunt bij de De Kroon aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo. Tussen 9.00 en 14.00 uur kunnen fietsliefhebbers starten voor een route van 45 of 60 kilometer en zelfs tot 15.00 uur voor een route van 30 kilometer. De Markelose fietsvierdaagse kenmerkt zich door de goede organisatie en de bepijlde routes die overigens ook op papier verkrijgbaar zijn.  (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen