onsProat: Geen tijd

Helaas moet ik het geregeld zeggen de laatste tijd, geen tijd! Geen tijd, geen tijd om te oberen, geen tijd om te biljarten, geen tijd om op de bulkauto te rijden. Klussen in de nieuwe woning, drukke voorjaarswerkzaamheden op de boerderij, een mega mooie bruiloft van ons nichtje uit Diepenheim, tennissen, oefenen voor de Kösterskoele. Twee avonden in de week, maar het is dan ook prachtig om mee te spelen in een openluchtspel met een van de fraaiste decors van misschien wel, heel Nederland! Waar ik ook geen tijd voor had was om een dag naar de Creatieve Dag te gaan. 29 edities en ik ben er nog nooit geweest, onbegrijpelijk. Maar dit jaar was het de planning om er wel heen te gaan maar nu wilde onze jongste dochter graag dat we even meegingen naar IKEA. Ze was nog van alles nodig voor haar nieuwe woning. En ja, dat was niet zo’n gek idee, mooi weer, dus dan zal het bij de IKEA wel lekker rustig zijn op Tweede Pinksterdag. Nou dat hebben we geweten, man, man, wat een volk en de voertaal tussen alle prullaria door was merendeels Duits. Maar toen we alles bij elkaar gevonden hadden kwam het volgende probleem. Hoe krijgen we dit in vredesnaam in onze auto? Het is trouwens enorm lachwekkend om te zien hoe iedereen aan het klooien is om alle spullen in de auto mee te krijgen, maar dat zullen ze van ons ook wel gezegd hebben. Thuis gekomen moesten de dozen uitgepakt worden om de kasten e.d. in elkaar te zetten Nu ben ik wat dat betreft niet zo’n handige Harry. Maar ik weet nu ook waarom ze in Rijssen geen IKEA hebben, je krijgt de meesten dingen niet zonder vloeken in elkaar. (meer…)

4e Hof van Twente Triathlon

Markelo maakt zich op voor de 4e Univé Oost Hof van Twente Triathlon die morgen wordt gehouden. Enkele vrijwilligers zijn vandaag al begonnen met de opbouw. Morgen om 09.30 uur zal het startsein worden gegeven en is het eerst de beurt aan de jeugd (8+ en 10+) en om 09.45 uur start de jeugd van 12+ en 14+. Vanaf 10.15 begint de eerste van 10 series (volwassenen) en als laatste zijn de bedrijven en trio’s aan de beurt, die zullen starten om 13.35 uur. Op de website is de startlijst met de namen van alle deelnemers te vinden.

(meer…)

Laatste competitiewedstrijd Sportclub Markelo

Morgenmiddag speelt Sportclub Markelo de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018. Thuis tegen TVO zal getracht worden het debacle van vorige week te doen vergeten. Voor Anne de Jong is dit, na drie seizoenen, zijn laatste wedstrijd als trainer van de selectie van Sportclub Markelo. Voor beide elftallen is het seizoen gespeeld, er staat niets meer op het spel, noch voor TVO, noch voor Sportclub. De selectie is morgen compleet en ondanks dat het een zeer warme dag belooft te worden, hoopt leider Peter Stokkers dat de mannen volop in de aanval zullen gaan en een mooie laatste seizoenswedstrijd laten zien. Na de wedstrijd zal afscheid worden genomen van de trainer, maar ook van speler Bjorn Groot Roessink en verzorger Arno Kurvers.

Maarkelsnieuws en persoonsgegevens

Ook Stichting Maarkelsnieuws ontkomt niet aan de nieuwe Europese privacyregels die met ingang van gisteren van kracht zijn geworden. De afgelopen week hebben we als redactie meerdere vragen gehad hoe we omgaan met het gebruik van bijvoorbeeld foto’s of de verwijdering van gegevens. De nieuwe privacyregels geven voor onze redactie geen aanleiding om daar op een andere manier mee om te gaan dan we altijd al deden. Dit kan omdat bepaalde privacyregels niet van toepassing als de persoonsgegevens, waaronder foto’s, worden gebruikt voor journalistieke doeleinden. Dus onze fotojournalisten blijven gewoon nieuwsfoto’s maken en je kunt gewoon je nieuwsfoto’s in blijven sturen naar redactie@maarkelsnieuws.nl. (meer…)

Sfeervol slot 8e editie Avond4daagse

Dronefoto: Gerrit Smit

Ouders, familie en bekenden stonden vanavond man aan man aan het Beukenlaantje, die tijdens de slotavond van de Avond4daagse elk jaar traditioneel wordt omgedoopt tot ‘Via Beukiola’. Met een welverdiend bloemetje of iets lekkers werden vanavond zo’n 550 wandelaars ingehaald. De organisatie schreef tijdens deze 8e editie 520 deelnemers in die vier dagen lang een route liepen van 5 of 10 kilometer. Daarbij werden nog zo’n 60 wandelaars ingeschreven voor 1 dag. Leerkrachten van de basisscholen zorgden samen met Mr- en Or leden van de scholen dat de kinderen hun felbegeerde medaille’s en wandeldiploma’s in ontvangst konden nemen bij aankomst in de Koele. De route van de vierde en tevens laatste dag van de Avond4daagse liep vanavond over de Herikerberg.  (meer…)

Koeien helpen mee met fotoshoot

De wei van de Twentse Boerin aan de Stokkumervlierweg is morgen het decor van een heuse koe knuffel dag waarbij het mogelijk is om je met de koeien op de foto te laten vastleggen. Marian Waanders en Marjan Noteboom van Fotostudio Markelo maken die dag graag al wandelend tussen onder andere Corrie36, Jo75 en Bertha48 spontane foto’s van mensen op de trekker, in de kruiwagen of knuffelend met de koeien in de wei. “Doordat mensen vooral hun aandacht hebben gefocust op de koeienfamilie zijn wij in staat om ontspannen en ‘echte’ beelden vast te leggen. Niets wordt opgedrongen en niets wordt vooraf bepaald. Het is vooral de koeienfamilie die de mensen tijdens de reportage opzoeken”, aldus Marjan Noteboom. (meer…)

Ellen Jansen naar Ajax

Ellen Jansen speelt zal na ruim 200 wedstrijden voor FC Twente zondag haar laatste wedstrijd in het Twentse rood spelen. De oud-speelster van Sportclub Markelo maakt een transfer naar Ajax. “Om juist nú de club los te moeten laten is mijn moeilijkste beslissing ooit geweest. Ik merkte echter aan mezelf dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en omgeving. Om naar het buitenland te gaan is voor mij (nog) geen optie, dus toen Ajax interesse in mij toonde voelde ik me vereerd en heb ik daar, na lang wikken en wegen, positief op gereageerd”, aldus Ellen die de transfer op haar Instagram account bekend maakte.

64 Jaar terug

1954 de aarden baan  voor de aanleg van de Prinses Beatrixstraat. Op de achtergrond de boerderij van de familie Oolbrink (Smitjan). Links woningwetwoningen in aanbouw. In de 20e eeuw werden woningen gebouwd in het kader van de Nederlandse Woningwet. Daarmee wordt bedoeld dat de woning bij de bouw voldeed aan de normen van het rijk die op dat moment golden. Veelal kwam de woning daarmee in aanmerking voor een rijksvoorschot, waarmee de bouw kon worden gefinancierd, dat in de daaropvolgende decennia moest worden terugbetaald door de woningcorporatie of de gemeente. 

Uitgelicht: De Bloemerie

Waar creativiteit, passie en inzet in kunnen resulteren, wordt duidelijk als we bij De Bloemerie binnenstappen en in gesprek raken met Getty en Janet Eggink, eigenaren van de winkel aan de Noordachtereschweg. De winkel is sfeervol ingericht met snijbloemen, planten en daarnaast een groot assortiment aan woonaccessoires. Dit jaar bestaat de winkel 40 jaar en dit is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met Getty en Janet.

In 1978 kwam de toen 18-jarige Getty net van de Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen, waar hij de richting Bloementeelt en Bloemsierkunst had gevolgd. Hij had zijn toekomst duidelijk voor ogen: eerst een tijdje werken in een bloemenwinkel en daarna voor zichzelf beginnen. Dat is allemaal wat anders gelopen, want toen hij net zijn diploma had behaald kwam het pand aan de Noordachtereschweg leeg te staan en besloot de jonge Getty om, met ondersteuning van zijn ouders, meteen voor zichzelf te beginnen. Dat ging niet zomaar, want in die jaren mocht je als minderjarige geen onderneming beginnen zonder toestemming. Bij de rechtbank in Almelo werd door de rechter handlichting verleend, ‘de toestemming aan een minderjarige om een bedrijf uit te oefenen’ en kon Getty zijn zaak Eggink’s Bloemenhal ‘Op den Es’ beginnen, samen met hulp van zijn ouders en één personeelslid. Het assortiment bestond in de beginjaren voornamelijk uit snijbloemen en kamerplanten. De buitenplanten die Getty en zijn ouders zelf opkweekten stonden in de tuin achter de winkel. (meer…)

Redactie neemt afscheid van Henk Hondelink

Henk Hondelink was vanaf de start van onze lokale nieuwssite betrokken als redacteur. Per 1 mei heeft Henk een nieuwe uitdaging gevonden als freelance redacteur bij Tubantia. Door deze nieuwe redactionele uitdaging heeft Henk besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor Maarkelsnieuws.nl. Als redactie van Maarkelsnieuws hebben we gisteravond bij De Haverkamp afscheid genomen van Henk met een dinerbon van ’t Wapen van Markelo en een toepasselijke limerick. Henk was in de beginjaren van Maarkelsnieuws verantwoordelijk voor het schrijven van de ‘Limerick van de Week’ op Maarkelsnieuws. Hoe toepasselijk is het dan dat de jongste aanwinst van de redactie – Femke Matthijssen – een afscheidslimerick heeft geschreven voor Henk. (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen