2Impressu organiseert Weddingday

2impressu - 2016

Aankomende zaterdag houdt 2Impressu aan de Prinses Irenestraat een Weddingday met een doorlopende modeshow en bruidsbeurs. Zo zullen kapsalon Hairtouch, Bloembinderij De Postkamer, Maarkelse Zoetigheden en Beauty Elsen aanwezig zijn maar ook een flink aantal ondernemers buiten Markelo. Wat zij echter allen gemeen hebben is het thema ‘Trouwen’. Om je trouwdag tot ‘de mooiste dag van je leven’ te maken vind je hier een ruim aanbod, die je daarbij vast en zeker kunnen helpen. (meer…)

Veiligheid niet boven alles?

Van Vollenhoven-HetBeaufort-MarjanNoteboom-Markelo_MMHN20160926 (1) (Custom)

Vanavond heeft de 77-jarige prof. mr. Pieter van Vollenhoven in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid een lezing verzorgd in Het Beaufort. De lezing die uitsluitend op uitnodiging toegankelijk was stond in het teken van de veiligheidsregels tijdens grote evenementen waarbij veel publiek aanwezig is en waarbij de veiligheid om de hoek komt kijken. Van Vollenhoven wist de kleine zestig genodigden boeiend, zijn kijk op een groot aantal veiligheidsaspecten uit een te zetten. Door de vele regels zien we door de bomen het bos niet meer en tevens spreken regels elkaar vaak tegen. “Je hoeft je niet aan de regels te houden, als je maar weet waarom”, aldus Pieter van Vollenhoven. “Een fout maken in een vergunningsaanvraag vind ik niet erg, als men er maar over heeft nagedacht”, geeft Van Vollenhoven een aantal malen duidelijk aan. 
(meer…)

Enjoy viert jubileum

SONY DSC

Het koor Enjoy viert in oktober het 10-jarig bestaan in de Martinuskerk in Markelo tijdens een speciale kerkdienst op zondag 9 oktober vanaf 10.00 uur. Tien jaar geleden is het koor opgericht met steun van de Protestantse kerk. Gestart met acht leden en Joke Fransen als dirigent is het koor in tien jaar uitgegroeid naar twintig leden. Sinds drie jaar is Josien Veneberg dirigent van Enjoy. Zong het koor in de beginjaren vooral tijdens kerkdiensten, inmiddels treedt dit koor ook op tijdens braderieën, kerstmarkten, korenconcerten en in verzorgingshuizen. Het repertoire is in de loop der tijd flink uitgebreid, naast gospelliederen worden er ook Nederlandstalige en Engelstalige popklassiekers gezongen. (meer…)

Sportclub brengt 3 punten mee uit Goor

20070812 logoscmarkeloSportclub Markelo heeft vandaag in Goor met 2-0 gewonnen van GFC en brengt zo 3 punten mee naar Markelo. Aan het begin van de wedstrijd waren beide elftallen gelijkwaardig aan elkaar en ging het spel over en weer, waarbij GFC iets betere kansen kreeg. In de 15e minuut scoorde Björn Groot Roessink de 1-0 na een goede voorzet over de rechterkant. Martijn van der Sluis hield de stand op 1-0 door een schot van GFC van de lijn te halen. GFC verzuimde te scoren en creëerde weinig kansen, Sportclub Markelo maakte in de 30e minuut 2-0, wederom een goal van Björn Groot Roessink. 

(meer…)

Maishakselen met Hakselploeg 7

Hakselgroep 7 - 2016 -

Een jaar van voorbereidingen en zoals de jongens het zelf zeggen “martel’n um alles vuur mekare te krieg’n” maar ook dit jaar is het weer gelukt. Aan de Twikkelerweg wordt vandaag mais gehakseld door Hakselploeg 7 op traditionele wijze. Na twee eerdere edities is het al een vast item geworden in de agenda van Hakselploeg 7. Een flinke groep jongens met allemaal dezelfde liefhebberij, namelijk het oude materieel en dat weer werkend te zien krijgen. Dit jaar is het materieel uitgebreid met een één rij-ige hakselaar en hebben ze een ander exemplaar compleet weten te reviseren. Overigens tekent de groep zelf voor het sleutelen en het onderhouden van het materieel. Ook dit jaar werd het perceel mais beschikbaar gesteld door Jan Henk Hargeerds. 
(meer…)

SC Markelo speelt Hofderby in Goor

Sportclub Markelo speelt vanmiddag zijn eerste derby van de competitie. Op sportpark Heeckeren in Goor is GFC de tegenstander. Voor de ploeg van Anne de Jong lijkt de wedstrijd bepalend te gaan worden voor het verdere verloop van de competitie. Na twee nederlagen en één overwinning lijkt het aanhaken of afhaken te gaan worden. Wat dat betreft doet GFC het beter. Met 6 punten uit drie duels is de ploeg van trainer Romano Lammertink terug te vinden op een 4e plaats in de vierde klasse B. Vorig jaar hield Sportclub Markelo slechts één punt over aan de ontmoetingen met GFC. Na een 1-1 gelijkspel aan de Endemansdijk, verloor het de wedstrijd in Goor met 4-2. Vanmiddag vanaf 14.00 uur kans op revanche voor de Markeloers.

SONY DSC

onsProat: Nieuwsgierig

janhenkberendsenÉén van de eigenschappen waar veel Markeloërs een overdosis van hebben is wel nieuwsgierigheid. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hierbij ook niet helemaal achteraan sta, maar ik hoor nog lang niet bij de top 10. Voor veel van deze nieuwsgierigen zijn deze weken weer een zegening. Het ‘maiskneuzen’ is in volle gang en je kunt weer overal om je heen kijken. 
(meer…)

Fruitpers draait overuren

13327586_478846048980358_1774591321640101429_n

Stichting Maarkels Landschap organiseert dit jaar twee fruitpersdagen. De eerste vindt morgen plaats en de tweede volgt op dinsdag 11 oktober. Voor beide dagen kunt u geen fruit meer aanmelden. De fruitpersdagen in Markelo zijn beide data’s volgeboekt wat waarschijnlijk te wijten is aan het goede appeljaar volgens de organisatie. Op het terrein achter de Welkoop zal de Welsumse mobiele fruitpers morgen vanaf 8.00 uur het aangemelde fruit gaan verwerken tot vele liters sap. Heeft u uw fruitopbrengst niet aangemeld en mocht u dit toch willen persen dan kunt u contact opnemen met de Welsumse sapmobiel. 
(meer…)

Einde sloop in zicht

Foto Gerrit Smit

Foto Gerrit Smit

Het einde van de sloopwerkzaamheden in het centrum van Markelo komt in zicht. Begin oktober zal Sloopbedrijf Pongers volgens planning de sloopwerkzaamheden hebben afgerond. Om aan deze planning te voldoen werken zij momenteel op werkdagen tot 19.00 uur en worden er ook op zaterdag werkzaamheden verricht. Ondanks deze regel geeft Jan Pongers aan goed op schema te liggen. In de tweede fase zal het grondwerk van het plein medio oktober worden gestart. Begin november komt er een informatieavond voor betrokkenen en toekomstige gebruikers/huurders.

Huidige gemeenteraad klopt eerste Hofraad in kennisquiz

Hofkennsquiz 2016-MMHN20160921 (4)

Het team met Caroline Doeschot, Wim Meulenkamp en Boudewijn Marinussen won gisteravond de quiz tussen leden van de huidige gemeenteraad en leden van de allereerste gemeenteraad van de 15-jarige gemeente Hof van Twente. Daarmee troefde de huidige gemeenteraad zijn voorgangers af in een kennisquiz waarbij de deelnemers werden ondervraagd over tien verschillende onderwerpen. Van beide raden had een behoorlijk aantal leden zich aangemeld als deelnemers – waaronder ook de eerste en huidige burgemeester Ellen Nauta en de eerste Hofburgemeester Ank Bijleveld en mede daardoor ontstond een plezierige, reünie-achtige sfeer waarbij gezelligheid en de wil om te winnen gelijke tred hielden. Ook de publieke tribune werd bevolkt door een aantal belangstellenden met een Hof van Twente-verleden, waaronder de eerste Hof-gemeentesecretaris Eric Markvoort. Medewerkers van het dit jaar eveneens jubilerende Het Beaufort Markelo (10 jaar) zorgden met hun boeiende vragen voor de nodige gefronste wenkbrauwen bij de deelnemers maar ook voor een uitstekende organisatie in de raadzaal van het gemeentehuis in Goor.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen