10e Jaargang | donderdag 11 februari 2016

Gemeentelijke trouwlocatie niet langer in Markelo

Dingspelerberg

De Dingspelerberg valt net als Het Beaufort niet langer meer onder de gemeentelijke trouwlocaties sinds het reglement burgerlijke stand 2014 is vervangen door het reglement burgerlijke stand Hof van Twente 2016.  Alleen het gemeentehuis in Goor is aangemerkt als gemeentelijke trouwlocatie in het nieuwe reglement. Feitelijk houdt dit in dat de gemeente op deze trouwlocatie verantwoordelijk is voor bepaalde voorzieningen en de volledige entourage verzorgd.

(meer…)

ABZ maakt te veel herrie

Arkervaart maart 2015

Een geluidsrapport dat is uitgevoerd in opdracht van ABZ Diervoeding bewijst het gelijk van omwonenden. In de voorwaarden van de in 2007 en 2010 verleende vergunningen stond dat de geluidssituatie na getroffen geluidmaatregelen getoetst moest worden. De gemeente werd er door overbuurman Ferdinand van der Zee op gewezen dat deze toetsing nooit had plaatsgehad, terwijl volgens zijn eigen metingen de vergunning werd overtreden. Eind november 2015 is vervolgens op aandringen van de gemeente door LBP|SIGHT in opdracht van ABZ diervoeding een meetonderzoek uitgevoerd om de geluidssituatie te toetsen aan de vergunning. Uit de rapportage van dit onderzoek blijkt dat ABZ niet aan de vergunde geluidwaarden voldoet. De diervoederproducent dient uiterlijk 1 maart 2016 met een plan van aanpak te komen voor geluidwerende maatregelen, ook dient men vrachtverkeer buiten de dagperiode te voorkomen.

(meer…)

Vanavond oefenduel SC Markelo

Het eerste elftal van Sportclub Markelo speelt vanavond een oefenwedstrijd. Om 20.15 uur is aan de Endemansdijk Sportclub Rekken de tegenstander. De Groenwitten uit Rekken staan momenteel vierde in de 4e klasse C. De oefenwedstrijd geldt als voorbereiding op de competitiewedstrijd van a.s. zondag. Opnieuw spelen de Markeloers dan thuis met Buurse als tegenstander.

SONY DSC

 

Jeugdkoor enthousiast van start

Jeugdkoor-mannenkoor_MMHN20160208 (1)

Ruim twintig kinderen luisterden gisteravond aandachtig naar de uitleg van Rob Zieverink, dirigent van het Markelo’s Mannenkoor die de begeleiding van het jeugdkoor voor zijn rekening neemt. De eerste repetitieavond van het jeugdkoor is een feit. Het jeugdkoor is ontstaan op initiatief van het Markelo’s Mannenkoor en speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool. “Maar natuurlijk hebben we ook ruimte voor kinderen die net naar het voortgezet onderwijs gaan, graag zelfs. We willen de groep graag uitbreiden,” aldus Leon ten Elzen. Henk Eisen en Leon ten Elzen zijn de initiatiefnemers namens het Markelo’s Mannenkoor voor het koor.  “De jeugd kan op een ongedwongen manier kennis komen maken met het koor want het eerste jaar zal er geen contributie verschuldigd zijn,” aldus voorzitter Gerrit van Coeverden. Onder leiding van Rob Zieverink zal het koor de komende periode toewerken naar hun eerste optreden dat staat gepland tijdens Markelo in Concert op 2 en 3 april in Sporthal De Haverkamp.

(meer…)

Markelo is trots op zijn optocht

Dijkerhoek 2015

Bent u ook al nieuwsgierig wat het thema dit jaar van de optocht wordt? De optochtcommissie is al een paar maanden druk bezig met de voorbereiding voor de thematrekking. Deze vindt medio februari plaats bij zalencentrum De Haverkamp. De thematrekking is al jaren een gezellige aftrap voor de wagenbouwers om weer enthousiast aan de slag te gaan met het bouwen van hun optochtwagen. Op een ludieke wijze wordt de volgorde in de optocht bepaald, het thema bekend gemaakt en kiezen de buurten hun subthema. Ook de creatieve commissie is op deze avond aanwezig om de aanwezige buurten adviezen en tips mee te geven voor de bouw van hun wagen.

(meer…)

Nog geen Markelose koren op Hofkoren 2016

20120422 hofkorenTot nu toe zijn er nog geen koren uit Markelo die zich hebben aangemeld voor Hofkoren 2016. Hofkoren is het jaarlijkse festival in De Reggehof in Goor en vindt dit jaar plaats op 13 maart. Het publiek kan tijdens Hofkoren in verschillende zalen diverse optredens beleven. Ook de koorleden zelf kunnen eens een ander koor bekijken. Vorig jaar was Markelo op Hofkoren vertegenwoordigd met het Markelo’s Mannenkoor, Nederlandstalig koor NooTzaak en het Gospelkoor Enjoy.

(meer…)

onsProat: Natuurlijk Lekker

joke_kottelenbergZondagmorgen slapen de boer en boerin soms een kwartiertje uit. Nog een keer de wekker op sluimer en dan aan het werk. Dan kom je in de stal en zie je er is vannacht een kalfje geboren.

De koe ligt in de box en is nog niet goed ter been. Bekkeninstabiliteit?! De koe komt moeizaam in de benen en gaat naar een relaxhok, een hok rijkelijk gevuld met stro. Het kalfje mag mee en samen genieten ze van de kraamtijd. Aangrenzend aan de kraamstal is een groot stro hok met een aantal kalveren. Zij hebben daar veel plezier en drinken heerlijk uit een grote speenemmer (Milkbar) waaraan maximaal zes kalveren (kunst)melk kunnen drinken.

(meer…)

Wel-“Zijn”-Beurs schot in de roos

welzijnbeurs-maarkelsnieuws_MMHN20160206 (5)

Maar liefst vijftig ondernemers op het gebied van alternatieve / paramedische geneeswijzen stonden vanmorgen klaar bij Herberg de Pot in Markelo om het publiek op een ongedwongen manier kennis te laten maken met de vele therapievormen, sieraden, edelstenen, boeken, bio-voeding, oliën en nog veel meer. Bijna 500 bezoekers bezochten de eerste editie van de Wel-“Zijn”-beurs die op initiatief van BBB-Markelo georganiseerd is. Henrike Leferink en Marita Pongers stralen wanneer zij de mensen in de grote en kleine zaal van Herberg de Pot in grote getale in een harmonische sfeer, gesprekjes zien aangaan met de standhouders. De vele warme reacties van het publiek doet het tweetal goed. Op de vraag of er een vervolg komt op deze eerste Wel-“Zijn”-beurs antwoordt Marita dan ook enthousiast: “Ja dat zeker, maar misschien dan iets later in het jaar.”

(meer…)

Koeien door roosters Bolinkweg

Maarkelsnieuws-Brandweer-20150604mmhnAan de Bolinkweg in Markelo zijn vanmorgen twee koeien door de roosters gezakt. De brandweer werd rond 11.15 uur vanmorgen opgeroepen om de dieren weer uit de roosters te helpen. Het bleek een flinke klus, maar uiteindelijk zijn de dieren uit hun benarde positie bevrijd.

 

Markel-Up tovert volleybaltuin

20160205_volleybal

Iedereen die kennis wil maken met de volleybalsport kan 3 dinsdagen, kosteloos, meetrainen in de speciaal door volleybalvereniging Markel-Up ontworpen volleybaltuin. Op dinsdag 9, 16 en 23 februari kun je van 15.30 uur tot 16.30 uur in de sporthal meedoen aan verschillende spelletjes die je leren om een goede volleyballer/ster te worden. Daarnaast heeft de Markelose volleybalclub kleurplaten beschikbaar, die iedereen kan inkleuren en op de aangekondigde trainingsdagen kunnen worden ingeleverd. Wie weet win je daarmee ook nog eens een mooie prijs.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

onsProat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Oude toren

Algemeen