9e Jaargang | donderdag 26 november 2015

Diepenheim prolongeert Hofdicteetitel

Het team van Diepenheim toonde zich gisteravond voor de tweede achtereenvolgende keer de sterkste in het dictee tussen de kernen van de gemeente Hof van Twente. Het vijftal, bestaande uit Hans Roessink, Heleen Glas, Edward Oskam, Ary Braakman en Annemarie Oord maakte in totaal 226 fouten. Thuisteam Markelo (Mirjam Kolkman, Ingrid Eggink, Erna Leunk, Aletta Geuzinge en Dinant Eertink)  werd eervol tweede met 267 fouten terwijl Goor en Delden met elk 295 fouten de derde plaats deelden. Hengevelde werd vijfde maar had slechts één foutje meer dan Goor en Delden. Bentelo bleek helaas niet in staat een team af te vaardigen. Individueel toonde de Deldense Hiska Bakker zich de beste. Van de meeschrijvers op de publieke tribune was Jan Riefel de beste. Op een gemiddelde van 55 fouten bevatte zijn dictee slechts 10 fouten.

005

Het Markelose team in afwachting van de uitslag

(meer…)

Kerstconcert Mannenkoor met jeugdkoor

Het kerstconcert van het Markelose Mannenkoor op 18 december a.s. krijgt een bijzonder tintje. Tijdens het concert in de Martinuskerk zal ook een jeugdkoor, samengesteld uit leerlingen van Markelose basisscholen optreden. Dirigent Rob Zieverink is al enkele avonden met de jeugdige zangers aan het werk geweest. Ook twee jonge trommelaars zullen aan het concert meewerken. Overigens kan het koor nog uitbreiding gebruiken. Basisscholieren uit de groepen 7 en 8 zijn nog welkom op de maandagse repetities. Het kerstconcert belooft overigens zeer afwisselend te worden want ook wordt medewerking verleend door zangeres Sandra Fluttert, het gospelkoor Enjoy, pianist (en begeleider van het Mannenkoor) Sander Knuiman, violiste Marleen A-Tjak en harpiste Annegreet Rouw. Het concert begint op 18 december om 20.00 uur en de Martinuskerk is vanaf 19.30 uur geopend.

014

Brief omwonende ABZ opnieuw op agenda raad

Arkervaart maart 2015Ferdinand van der Zee voelt zich als omwonende van ABZ Diervoeding niet gehoord door de gemeente. Dit heeft hij vanavond in de gemeenteraadsvergadering overgebracht aan de raadsleden. Van der Zee voert op dit moment een procedure tegen de gemeente over de vergunde uitbreiding van ABZ Diervoeding en is van mening dat de gemeente onvoldoende ingaat op de belangen van omwonenden en meer oog heeft voor het belang van de diervoederproducent. Sterker nog: tijdens een door ABZ Diervoeding georganiseerde informatiebijeenkomst voor omwonenden is hem naar eigen zeggen door 3 ambtenaren verzocht af te zien van zijn procedure. Ruim 80 omwonenden maakten bezwaar tegen de uitbreiding. De brief van Van der Zee was voor D66 aanleiding om hierover in diezelfde raadsvergadering vragen te stellen. Ook de PvdA had vragen, maar wil eerst nader geïnformeerd worden over de kwestie. De brief zal tijdens de komende raadsvergadering wederom op de agenda staan.

(meer…)

Opgave Kersttoernooi MTV’65

Het Pothoek Kersttoernooi , georganiseerd door tennisvereniging MTV’65, is al jaren één van de gezelligste tennistoernooien in de regio. Het betreft een dubbeltoernooi (heren, dames en gemengd), in de speelsterktes 4 t/m 8. Om deel te nemen aan dit toernooi hoef je geen lid te zijn van een tennisvereniging. Dus een mooie gelegenheid om samen met een familielid, vriend(in), collega of buurtgenoot rondom de kerstdagen te tennissen en wat bij te kletsen rondom het haardvuur. Dit jaar worden de poulewedstrijden gespeeld van zondag 27 tot en met woensdag 30 december. De halve finales en finales worden gespeeld op 2 en 3 januari 2016. Dagelijks wordt er gespeeld vanaf 10.00 tot uiterlijk 23.00 uur.

20141123_kersttoernooi

(meer…)

Met reisclub Beatenberg naar Oostenrijk?

In de periode 16 t/m 23 januari 2016 gaat de reisvereniging Beatenberg weer naar Oostenrijk voor een gezellige winterreis. Hoewel de reis vrijwel was volgeboekt zijn door omstandigheden nog een aantal plaatsen beschikbaar gekomen. De groep vertrekt op 16 januari a.s. naar het wintersportdorp Filzmoos waar men verblijft in Hotel Alpenkrone op basis van half pension (ontbijt en diner). In de reissom inbegrepen: busvervoer, hotel (halfpension), lunchpakket op de heenreis, afsluitend stampotbuffet en een avond met livemuziek. Voorts is er zeer waarschijnlijk nog een gezellige avond. De reis staat open voor zowel Alpineskiërs, langlaufers als wandelaars en wordt gemaakt met een touringcar van Oad. Gedurende de reis is de bus de hele week beschikbaar waardoor de mogelijkheid bestaat dat verschillende ski- en wandelplaatsen kunnen worden bezocht. Voor alpineskiërs bedraagt de reissom plm. € 800,00 inclusief een 6-daagse skipas voor het gehele skigebied Amadé. Niet-alpineskiërs betalen plm. € 600,00. Aanmelding (liefst zo spoedig mogelijk in verband met reserveren hotelkamers) en nadere informatie is mogelijk bij de fam. Kettelarij (tel. 0547-361726) of de fam. Hondelink (tel. 0547-362417). Het maximale aantal deelnemers is 55. Bij meer aanmeldingen wordt een wachtlijst aangelegd.

054

Appie en Gerri Eelderink 60 jaar getrouwd

appie en gerrie eelderink nov 2015 (2)

In de Stoelderhook aan de rand van het mooie Markelo zien we een prachtige boog aan de voordeur. Een pad naar de voordeur is zelfs met witte rozen versierd maar ook de fiets van Appie staat te schitteren in de zon met witte rozen op het stuur. “Het voelt net als gisteren maar toch is het vandaag een compleet andere dag”,  aldus Appie en Gerri Eelderink. Zestig jaar geleden trouwde het stel en gingen wonen in de Stoelderhook op ‘Baargoalbert’ waar Appie geboren en getogen is. “Het is net of de tijd sneller gaat maar eigenlijk worden we zelf gewoon wat langzamer” zegt Gerri. eelderink 23 nov 1955Tweeënzestig jaar geleden leerde het stel elkaar kennen op een dansavond bij ‘Jantje van de Breuker’ oftewel Café de Ster. Hoe het precies ging weten ze niet meer maar wel dat ze vanaf die tijd onafscheidelijk waren. Burgemeester Nauta kwam namens de Gemeente Hof van Twente het diamanten bruidspaar van harte feliciteren. Op haar vraag wat de kunst is om 60 jaar getrouwd te blijven met elkaar zegt Appie, “gewoon vedan doon!”  (meer…)

Ossenhoornblazen en midwinterverhalen

Ossenhoornblazer 002

De Markelose Ossenhoornbloazers hebben ook dit jaar, inmiddels al weer voor de 27e keer, een fraai programma gemaakt voor de komende midwinterperiode. Op diverse locaties rondom Markelo wordt er in de decembermaand geblazen op de oeroude ossenhoorns. De optredens worden afgewisseld met het vertellen van prachtige verhalen en sagen die zich afspelen rondom de Midwintertijd. Het eerste optreden van de ossenhoornbloazers vindt plaats op de 1e zondag van advent 29 november. Op landgoed Weldam zal de groep om 14.30 uur ontvangen worden door de grafelijke familie zu Solms Sonnenwalde. Naast het blazen op de ossenhoorn zullen hier verhalen verteld worden op het voorplein van het kasteel. Om 16.30 uur wordt er vervolgens geblazen bij Herberg de Kemper en worden ook hier volksverhalen verteld bij het ‘lösse veur’.

(meer…)

Woensdag Groot Hofdictee in Het Beaufort

Woensdag a.s. 25 november is Het Beaufort weer de plaats voor een echte taalstrijd. Dan komen teams uit de verschillende kernen van de gemeente tegen elkaar uit in het jaarlijkse Groot Hofdictee. Het team van Diepenheim zal dan trachten de vorig jaar veroverde titel te verdedigen. Het dictee is dit jaar geschreven door het duo Sini Dietvorst en Henk Hondelink. “We hebben geprobeerd een fair dictee te schrijven zonder allerlei onbegrijpelijke of voor iedereen onbekende woorden” aldus het schrijversduo. De tekst is voor controle voorgelegd aan de Nederlandse Taalunie en daar was men uitermate tevreden over het resultaat dat de deelnemers woensdag krijgen voorgeschoteld. Het zgn. Groene Boekje en het nieuwe woordenboek van Van Dale is leidend geweest voor de juistheid van de tekst. Een proefsessie verliep inmiddels succesvol. Het dictee zal worden voorgelezen door Harry Knuiman, voorzitter van Het Beaufort. Ook andere belangstellenden dan de deelnemers zijn van harte welkom en kunnen op de publieke tribune meeschrijven met het dictee. Voor de beste onder hen is een prijsje beschikbaar. De avond begint om 20.00 uur. Het Beaufort is open vanaf 19.30 uur.

DIKKEVANDALE

OnsProat: Maak oe neet drok

janhenkberendsenVorige week werd de wereld opgeschrikt door de verschrikkelijke aanslagen in Parijs. Onbegrijpelijk dat dit soort dingen zo maar kunnen gebeuren binnen onze Westerse beschaving. Via de televisie en internet zitten we dagelijks eerste rang, wat betreft het volgen van alle ellende in de wereld. Bij het zien hiervan moest ik even terugdenken aan de herdenking van 70 jaar bevrijding begin dit jaar. Je realiseert je dan weer hoe belangrijk vrijheid, vrede en het gevoel van veiligheid zijn.

(meer…)

Feest bij uitvoering GV Markelo

Previous Image
Next Image

Het thema van de jaarlijkse uitvoering van de Gymnastiekvereniging Markelo was dit jaar ‘feest’ en dat was het dan ook. Vanaf 19.00 uur begon het feest in de sporthal en trapte de Ouder en Kind groep af met een vrolijk optreden op het nummer Happy Birthday. De kleuter-, jazz-, recreatie-, acro-, spring-,freerunning- en de diverse selectiegroepen lieten vervolgens zien waar zij al maanden voor geoefend hebben en dat was dan ook duidelijk te zien. Het programma bevatte een reeks aan feesten die werden uitgebeeld zoals bijvoorbeeld Koningsdag, kerst, feestje met de toppers maar ook het kleurenfeest.  Bij elk feest werd een bijpassende dans opgevoerd waarbij ook de kleding en de muziek op voortreffelijke wijze op elkaar waren afgestemd. Ladyspeaker Hermien Hannink leidde het publiek op spectaculaire wijze door het programma.  Het publiek, op een overvolle tribune in sporthal De Haverkamp genoot zichtbaar van het vrolijke en kleurrijke feest van Gymnastiekvereniging Markelo.

Overig nieuws

onsProat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen