9e Jaargang | donderdag 30 juli 2015

Try out voor DaWeekNie

Maarkelsnieuws-DorpsfeestMarkelo-FotografieMarjanNoteboom- DaWeekNie 2015Ze stonden een paar jaar geleden op verzoek van Jos en Berry van De Haverkamp op de bühne bij De Haverkamp en maakten van de Dolle Vrijdag een succes. Als gelegenheidsformatie gaven “Joske and the Berrymakers”  hierna een aantal legendarische optredens maar bleef het altijd een gelegenheidsband met een bijzonder concept. Hoog tijd vond het bestuur van Dorpsfeest Markelo om juist deze band te vragen om van de Trap ‘m an party een echt Markeloos feest te gaan maken. Een opening door een Markelose band met een breed repertoire en hoog feestgehalte. De band die speciaal hiervoor een nieuwe naam (DaWeekNie) aannam en bestaat uit Hans ten Zende, Jan Warmelink, Hans Steen en Eric Dollekamp zijn zeer zeker geen onbekenden in de muziek.

(meer…)

Rolstoelvierdaagse donderdag door Markelo

20120724 rolstoel

De 28e editie van de Twentse Rolstoelvierdaagse zal vanavond om 19.30 uur worden geopend met een criterium in Delden. Morgen is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarna tot vrijdag iedere dag rolstoelers uit het hele land vanaf 10.00 uur van start gaan bij sporthal De Reiger in Delden. Er zijn routes van 9, 15, 30, 50 of 70 kilometer. “We proberen natuurlijk de routes hier en daar wat aan te passen of de andere richting op te rijden. Zo blijft het interessant voor de deelnemers”, aldus voorzitter Saskia Ros. Donderdag komen de rolstoelers die deelnemen aan de langere afstanden door Markelo.

(meer…)

Top 10 klassering voor Wevers Sport in Spaanse Baja

weverssport01Het team van Wevers Sport

Het team van Wevers Sport keert met een top-10 klassering in het 3-dagen durende Baja Aragon terug naar Markelo. Erik Wevers kwam na bijna 9,5 uur rijden in de Spaanse stof 8 seconden te kort voor de top 10. Die 8 seconden moest hij toegeven op Dennis Kuipers. Kuipers kwam net als Wevers uit in een door Wevers Sport ondersteunde HRX Ford. Voordat de reis naar Spanje begon werd de HRX Ford vorige week zaterdag door Erik Wevers nog even uitgetest op de Herikerberg.

(meer…)

OnsProat: KOC Beleving, voor een ieder een beleving!

joke_kottelenbergOp donderdag 30 juli a.s. is er weer de Fokveedag met de Kalverkeuring.
In het voorjaar beginnen de eerste discussies al. Welk kalfje gaat mee naar de keuring? De boer heeft daar een totaal andere kijk op en mening hierover dan de kinderen. De kinderen gaan voor een lief kalfje dat mooi is van kleur en leuke vlekken heeft. De boer is meer prestatiegericht. De eerste stalkeuringen hebben inmiddels plaatsgevonden en dan wordt er geoefend met het kalfje. De een heeft daar meer geduld voor dan de ander. Ieder kalfje heeft een eigen karakter net als elk mens.
(meer…)

Stormschade Goorseweg

storm 25-07-15

De storm die de gehele dag al over Nederland raast heeft ook in Markelo schade aangericht. Iets na 17.00 uur werd de brandweer gealarmeerd in verband met stormschade aan de Goorseweg. Een bushokje bleek bedolven te zijn onder een omgevallen boom. Het bushokje is inmiddels weer vrijgemaakt.

Vallende boom treft Markeloers

De familie Tempelman kreeg vanmiddag de schrik van hun leven. Op de terugweg van hun vakantie-adres kregen ze in de omgeving van Goor, al rijdend, een boom op hun auto. Gelukkig bleef het bij schade aan de auto en is het hele gezin ongedeerd. “Gelukkig hebben wij allemaal niets, behalve schrik” laat het gezin in een reactie weten.

20150725_storm

 

Doorgang ‘t Jöddenkeend in Kösterskoele – update -

koeleVanavond staat de laatste voorstelling van ‘t Jöddenkeend in het openluchttheater de Kösterkoele gepland. De krachtige zomerdepressie die vandaag over Twente trekt zou dit kunnen verhinderen. Het bestuur van de Kösterkoele neemt daarom aan het eind van de middag tussen 17.00 en 18.00 uur een definitief besluit of de voorstelling van vanavond wel dan niet door zal gaan.  Vanaf 18.00 uur kunt u bellen met de Kösterskoele 0547-363606 maar ook via deze website zullen wij u blijven informeren.

UpdateBestuur van de Kösterskoele heeft besloten om de voorstelling van vanavond door te laten gaan. De voorspellingen laten zien dat het vanavond na 20.00 uur droog zal zijn misschien wel iets frisser dan de vorige avonden maar met een jas en warme kop koffie verkrijgbaar in de Kösterskoele, moet het gaan lukken.

Motorcross Markelo op RTL 7 (UPDATE)

Maarkelsnieuws-FotografieMarjanNoteboom-persdagMotorcross-20150718mmhn (14)

Op RTL 7 is vanmiddag een voorbeschouwing te zien van de wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap welke 9 augustus in Markelo zal worden verreden. In combinatie met beelden van de Grand Prix in Zweden zal vanaf 16.30 uur in het programma RTL GP aandacht besteed worden aan het evenement op de Herikerberg. In beeld komen onder meer de rijders Davy Pootjes, Nancy van de Ven, Harri Kullas en Rick Satink. UPDATE: In tegenstelling tot hetgeen wij eerder hebben gemeld is zijn de beelden niet te zien geweest in de uitzending van RTL GP van vanmiddag, maar zullen ze te zien zijn in de uitzending van morgenmiddag 14.30 uur.

De vlag kan weer uit!

maarkelsnieuws-dorpsfeestmarkelo-plaatsenvlag arkervaart-20150724mmhn (1)Misschien hebt u hem al trots zien wapperen vanaf de silo van ABZ in het centrum van Markelo. Traditioneel maakt het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo een afspraak met hun vaste aanspreekpunt, Gerrit Vedders. Op de afgesproken tijd werd vanmiddag dan ook de mega grote vlag door hun in de top gehesen. Voor veel Markeloërs, hét signaal om massaal de Dorpsfeestvlag uit de kast of de vakantiekoffer te pakken en ook thuis de gevel op te vrolijken met de prachtige frisse Dorpsfeestkleuren. Er kan weer gevlagd worden, graag zelfs. Nog 35 dagen te gaan voor het Dorpsfeest op vrijdagmiddag begint met de Trap ‘m an Party!


(meer…)

Verslag Nijmegen dag 4

vierdaagse1Op de pontonbrug bij Cuijk

Dit jaar hebben we Markeloër Henk Bussink gevraagd om elke dag een kort verslag te sturen van zijn belevenissen tijdens de Wandelvierdaagse in Nijmegen. Vandaag de vierde en laatste dag…

Vanmorgen stonden we allen weer fris en fruitig aan de start om 5 uur. Iedereen had goede zin omdat we allen visueel gezien de finish in beeld hadden. Maar om te kunnen finishen moesten we wel even 42,5 km lopen. Het weer was prima, echt wandel weer. Het was een mooie tocht die ons voerde over mooie dijkjes en gezellige dorpen. Onvoorstelbaar hoe veel mensen ons daar aanmoedigden. Hoogtepunt van de route was wel degelijk Cuijk. Na Cuijk moesten we nog 15 km overbruggen tot aan de finish. Onderweg hebben we bij het Radboud een cheque met de waarde van ruim €14.000,– mogen overhandigen. Dit geld was door sponsoren bijeengebracht en wordt gebruikt voor onderzoeken naar kanker. De laatste 5 km word je werkelijk gedragen door het publiek en ben je trots dat je na 160 km mag stoppen met lopen. Spreuk van de dag: “als het uit het hoofd is het ook uit de poten.”

Groet Henk Bussink

(meer…)

Overig nieuws

Oude toren

Algemeen