8e Jaargang | zaterdag 28 februari 2015

Al plannen dit weekend?

disco_zwembadSpetterend het weekend in? Ga dan op vrijdagavond discozwemmen bij zwembad De Vijf Heuvels. Het begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Vrijdagavond vindt ook de laatste toneelvoorstelling van dit jaar van buurtvereniging Herike-Elsen plaats. Het stuk “De baas op visite” wordt opgevoerd. Kijk in onze agenda voor meer informatie en aanmelden.

(meer…)

De Hofhouding weer vol afwisseling

LOGOHOFSTREEKHet Markelose radioprogramma De Hofhouding op Hofstreek FM kent morgen weer een aantal uiteenlopende onderwerpen. De luisteraars krijgen informatie over de Ladiesnight die binnenkort plaatsvindt in zwembad De Vijf Heuvels. Met Piet Meiberg en Jurgen Bruggeman wordt gesproken over de a.s. voorstellingen van de Rederijkerskamer Bilderdijk en Robert Pieters is te gast om te vertellen over zijn project Zorg op Maat. Dit alles wordt zoals gebruikelijk afgewisseld met muziek en de vaste programmaonderdelen Jarige van de Dag, het Stratenspel en een cabaretfragment. De presentatie is in handen van Riky van Coeverden en Henk Hondelink. Voor regie en techniek tekenen Annie Vasters en Gerben Klein Nagelvoort.

Eelco Laarman nieuwe voorzitter motorclub

eelcoHenri Sanderman heeft de voorzittershamer van Motorclub Ons Genoegen tijdens de algemene ledenvergadering gisteravond overgedragen aan Eelco Laarman. Sanderman – zelf ook ooit talentvol op internationaal motorcrossniveau – was de afgelopen 10 jaar voorzitter van Ons Genoegen. Onder zijn voorzitterschap is de rondom de baan met aanleg van ondergrondse infra en de vernieuwde starttoren veel gebeurd, maar zijn er ook veel internationale wedstrijden georganiseerd. Sanderman kreeg evenals nieuwe voorzitter Laarman een staande ovatie van alle leden.

(meer…)

Oogsten bij Wolters

oudetoren_260215

In de Oude Toren vandaag aandacht voor een onbekende foto uit het fotoarchief van de Stichting Heemkunde Markelo.Het is een foto van oogsten bij Wolters in Elsen op 22 juli 1943, waarop een aantal Oosterkamps staan. Graag willen we alle namen weten. Weet u wie de mensen op de foto zijn of meer over deze foto zelf, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl.

(meer…)

In mei vestigt boekwerkmarkelo zich in Bibliotheek

bibliotheek febr 2015Zelfstandig ondernemer Gerard ter Hofte is er duidelijk in “soms moet je ook gewoon iets doen”. Hij duidt hiermee op de vraag of er in Markelo plaats is voor zijn plannen. Het blijkt wanneer we even met hem aan de tafel zitten dat we heel veel ZZP’ ers kunnen opnoemen die vanuit een thuissituatie hun bedrijf runnen. Rond mei kunnen zij terecht in de bibliotheek in Markelo. In de Markelose bibliotheek komen namelijk zo’n tien tot twintig werkplekken waar ondernemers tijdelijk of structureel een werkplek kunnen huren. Initiatiefnemer Gerard ter Hofte is bouwkundig ontwerper en eigenaar van atelier 007. Hij werkte zelf al regelmatig op deze manier in Rijssen en weet dat het ondernemershus in Holten ook op deze manier, voortvarend draait. De bibliotheek in Markelo is een erg geschikt pand om dit ook voor Markelo te gaan realiseren. Een representatieve plek waar je als zelfstandig ondernemer mensen kunt ontvangen maar ook een rustige plek waar je je werk kunt doen. Huur je een plek dan is dat met alle faciliteiten die er in huis zijn. Buiten een bureau, stoel en een afsluitbare kast krijg je de beschikking over snel  internet zowel vast als draadloos, een printer en kan er koffie/thee  worden gezet. Het moet ook mogelijk worden om incidenteel eens een plekje te huren.  Daarnaast komen er in het pand vergaderruimte en kantoortjes die afgesloten kunnen worden. De prijzen zijn nog niet helemaal concreet maar duidelijk is wel dat deze laagdrempelig gehouden zullen worden.

(meer…)

Waterglijbaan gearriveerd bij zwembad

WATERGLIJBAAN-1

Het zwembad De Vijf Heuvels beleefde vandaag opnieuw een hoogtepunt. Nadat enige tijd het fraaie binnenbad werd geopend arriveerde vandaag een heuse waterglijbaan voor het buitenbad. Daarmee werd min of meer het startsein gegeven voor de grondige renovatie van het buitenbad. De grote waterglijbaan krijgt binnenkort gezelschap van een kleiner exemplaar voor de kleinere kinderen. Daarnaast wordt de speelweide bij het bad volledig nieuw ingericht met uitdagende sportvelden als soccer44, een voetbalveldje, een beachvolleybalhoek en een tafeltennistafel. Verder komen op een andere plek nieuwe speeltoestellen zoals schommels en glijbanen. Het allernieuwste interactieve speeltoestel “memo” complementeert het geheel zodat het totale complex De Vijf Heuvels zich mag rekenen bij de modernste zwemaccommodaties in het land.

Canada Comité zoekt nog aantal gastgezinnen

20120627GRAHAMRITEind april/begin mei a.s komt weer een groep van ruim 100 Canadese gasten naar Markelo in het kader van de herdenking 70 jaar bevrijding en de 2e editie van de Frank Graham Cycle Liberation Tour, die zo’n 50 jongere Canadezen en jeugdige Markeloërs maken vanaf Auschwitz naar Markelo (deels per fiets, deels per bus) Gedurende de periode 29 april tot 7 mei verblijft ook een Canadese Pipeband in Markelo. Voor deze periode zoekt het organiserende Canada Comité nog een aantal gastgezinnen. Een groot aantal gezinnen heeft al spontaan aangegeven één of enkele Canadese gasten onderdak te verlenen maar voor een aantal Canadese gasten wordt nog een gastgezin gezocht. Naast het huisvesten van de gasten kunnen de gastgezinnen deelnemen aan een aantal activiteiten zoals het wegbrengen van het bevrijdingsvuur, de herdenking op de Canadese begraafplaats, een gezellige bijeenkomst in De Kösterskoele en een afscheidsparty in De Haverkamp. Belangstellenden kunnen zich melden bij de secretaresse van het Canada Comité, Henriëtte Kok-Klumpers, tel. (0547)361286 if via het e-mailadres info@cycleliberationtour.nl.  Meer informatie (o.a. over het programma) is te zien op de website van het comité  www.cycleliberationtour.nl.

 

Wielercafé met prominenten in Markelo

RONDEVANOVERIJSSELLOGOIn het kader van de jaarlijkse wielerklassieker Ronde van Overijssel is Markelo dit jaar aangewezen als “Dorp van de Ronde”. In verband daarmee zijn er verschillende activiteiten met betrekking tot deze ronde gekoppeld aan ons dorp. Eén van deze activiteiten is een Wielercafé waarbij prominenten uit de wielersport onder leiding van een deskundige gespreksleider zullen praten over de verschillende facetten van de wielersport. Eén van de sprekers is Henk Schipper, die samen met Michael Zijlaard het management voert over de nieuwe volledig Nederlandse profploeg Roompot. Het wielercafé wordt gehouden op donderdag 5 maart in zalencentrum De Haverkamp en begint om 19.30 uur. Een mooie gelegenheid voor bijvoorbeeld de vrijwilligers van de Stichting Wielersport Markelo kennis te maken met de bijzonderheden achter de wielersport.

 

Robert Pieters begint als zorg begeleider op Maat

Hotel / Pension Twikkel

Voormalig Hotel/Pension Twikkel & Miep’s Maaltijdservice is sinds een paar weken het nieuwe kantoor van Robert Pieters. Hij woonde hier van 1984 tot 2007 en verhuisde toen naar Hengelo. Nu heeft hij als ambulant begeleider op maat zijn kantoor aan de Twikkelerweg gevestigd en kunt u terecht bij hem voor informatie omtrent alle hulpvragen in Twente en vlak daar buiten. We weten allemaal dat de zorg verandert, de gemeente gaat taken overnemen. Voor vele van ons zijn de ontwikkelingen niet goed meer te volgen. Bezuinigingen, wetswijzigingen, participatiewet, trekkingsrecht SVB en nog veel meer. Mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben, komen tegenwoordig minder snel in aanmerking voor bijvoorbeeld een 24-uur setting. Ze blijven op zich zelf wonen en komen hierdoor veel dingen tegen,  waar ze tegenaan lopen. Dit kan verschillen van geen dagritme kunnen vinden tot psychische problematiek. Mede door deze veranderingen, heeft Robert Pieters besloten om in februari 2015 te starten met zijn onderneming. (meer…)

Vrijdag springinstuif in sporthal

sportinstuif

Gymnastiekvereniging Markelo gooit het deze voorjaarsvakantie over een andere boeg. Ze houden ditmaal geen sportinstuif, maar een springinstuif in sporthal De Haverkamp. Samen met buurtsportcoach Ilke van Schooten wordt sporthal De Haverkamp van 13.30 tot 16.00 uur omgetoverd tot een heus springfestijn waar kinderen en lustig op los kunnen springen onder professionele begeleiding.

(meer…)

Laatste nieuws

onsProat

Uitgelicht

Oude toren