10e Jaargang | dinsdag 31 mei 2016

Brandweer op pad voor stormschade -update-

stormschade 20160530 (4)

De extreme regenval aan het begin van de avond heeft ervoor gezorgd dat de brandweer is uitgerukt voor twee meldingen van stormschade. Even voor half acht werd een stormschade gemeld aan de Oude Borculoseweg in Markelo. Dit betrof een PRIO 2 melding wat wil zeggen dat de melding een uitruk betreft zonder dringende taak maar waarbij het wel noodzakelijk is dat de brandweer ter plaatse komt. Een half uur later mocht het Markelose korps richting Stokkum waar een trein in botsing was geraakt met een boom. Hierbij zijn geen personen gewond geraakt. Het treinverkeer tussen Goor en Lochem ligt momenteel stil. Men verwacht dat de treinen tussen Lochem en Delden rond half 11 vanavond weer kunnen gaan rijden.

(meer…)

Directeur Brookschole op non-actief

brief_opohvt

De waarnemend locatiedirecteur van de Brookschole is door het bestuur van het Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente vorige week op non-actief gesteld. Daarover zijn de ouders van de leerlingen van de school vorige week per brief (zie hierboven) geïnformeerd. Directe aanleiding is een melding aan het schoolbestuur over een gebeurtenis op sociale media / internet betreffende de locatiedirecteur. De inhoud van de melding rechtvaardigde volgens het bestuur het besluit, echter wil men eerst zorgvuldig intern onderzoek doen om de directeur op voorhand niet te beschadigen. Vandaag ontvingen de ouders weer een brief waarin ze worden uitgenodigd voor een nadere toelichting tijdens een informatieavond begin deze week.

Zwemvierdaagse 2016

Maarkelsnieuws-zwem4daagse-zwembad-vijfheuvels-Markelo-20150609mmhn (5)Zwembad De Vijf Heuvels houdt ook in 2016 weer een zwemvierdaagse, weer in samenwerking met ZPC De Hof. Dit jaar is de zwemvierdaagse van 7 tot en met 10 juni en er kan dagelijks worden gezwommen van 18.00 tot 19.30 uur. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd op het terrein van het zwembad. Iedereen die minimaal zwemdiploma A heeft, mag meedoen. Opgeven kan vanaf nu bij de receptie van het zwembad (Potdijk 5) door het invullen van een inschrijfformulier.

(meer…)

Oppositie wil duidelijke kaders vluchtelingenopvang

20140303 nelhilbrinkDe oppositiepartijen D66, PvdA en SP roepen het college op tot een duidelijker beschrijving van de kaderstellende uitgangspunten rondom de opvang van vluchtelingen in Hof van Twente. De 3 partijen hebben dit vanavond kenbaar gemaakt in een gezamenlijk persbericht. De partijen stellen dat de Notitie Uitgangspunten Vluchtelingenopvang die is opgesteld een goede start is, maar dat er duidelijkere kaders zou moeten worden meegegeven. Inwoners zouden dan beter kunnen zien waar de gemeente mee bezig is en het college spelregels krijgen waarbinnen zij aan de slag kan met de opvang en op basis waarvan de gemeenteraad haar controlerende rol kan uitvoeren. Nel Hilbrink is groot voorstander van die duidelijkheid: “Het is te gek voor woorden, dat we 1,5 jaar gevraagd hebben om een debat over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Wil je draagvlak creëren, dan is het noodzakelijk om openheid te betrachten en niet zoals op het Tuindorp gebeurt is de mensen confronteren met een reeds genomen besluit, waaraan niets meer te veranderen valt.”

(meer…)

Triathlon prima verlopen

Previous Image
Next Image

De tweede Hof van Twente Triathlon is evenals vorig jaar prima verlopen. Ondanks dat de weersvoorspellingen slecht waren, konden de deelnemers hun onderdelen zonder regen afwerken. De organisatie, die in handen was van de Triathlon Vereniging Hof van Twente in samenwerking met zwembad De Vijf Heuvels, had ook dit jaar alles zeer goed geregeld. De snelste triatleet vandaag was Martijn Paalman uit Apeldoorn met een tijd van 56.12 na het zwemmen, fietsen en lopen. Naast Martijn op het podium stonden Niels te Pas uit Enschede met een tijd van 56.54 en op de derde plaats eindigde Guido Gosselink met een tijd van 57.06. 

(meer…)

Start kaartverkoop Openluchtspel Kösterskoele

20110406_kosterskoeleDeze zomer zal het openluchtspel “Huis van licht en schaduw” worden opgevoerd in openluchttheater de Kösterskoele. Aanstaande woensdag gaat de kaartverkoop van dit nieuwe openluchtspel van start. Het stuk is geschreven door Willem Wilterdink naar het gelijknamige boek van mevrouw H.J. van Nijnatten-Doffegnies en herschreven door Jan Henk Berendsen samen met de regisseurs Hendrik Ooms, Rinus Meulman, Dirk Dijkman en souffleur Jan Willem Schorfhaar. Met elkaar hebben zij het stuk bewerkt tot een openluchtspel dat past in de prachtige ambiance van de Kösterskoele. 

(meer…)

onsProat: Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan

joke_kottelenbergOp de boerderij, op het platteland, en in het gezin, er valt altijd genoeg te beleven. Dan kun je hier over schrijven. Natuurlijk wil je niet alles met iedereen delen.

Ik heb voor de columns de naam Markelose Boerin gebruikt, want ik wilde wel columns schrijven, maar eigenlijk liever anoniem. Maar anoniem blijven in Markelo, ja dat is dus niet gelukt en ik had dit kunnen weten.

(meer…)

Stokkum wint buurtvoetbal

13325626_1120559881337389_5504616953234231356_n

De heren voetballers van Stokkum hebben vandaag het buurtvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale wist Stokkum met 3-0 te winnen van de Achterhoek. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet zo goed waren voor vandaag, zijn de wedstrijden allemaal gespeeld onder een heerlijk zonnetje. Dit jaar deden er naast 6 herenteams ook 2 damesteams mee. De damesteams van Stokkum en Herike Elsen hebben 2 wedstrijden tegen elkaar gespeeld en uiteindelijk ging ook hier de winst naar Stokkum.
(meer…)

Voorbereidingen triathlon gestart

Logo HVT Triathlon copyMorgen is het zover, de tweede Univé Oost Hof van Twente Triathlon in en om Markelo. Vandaag is al een start gemaakt met de voorbereidingen rondom het zwembad De Vijf Heuvels. De hekken worden geplaatst voor de wisselzone voor de fietsers op het parkeerterrein van het zwembad en er worden hekken klaargezet langs het fietsparcours. De eerste groep start morgen om 09.30 uur (jeugd tot 12 jaar), om 09.45 uur start de jeugd tot 16 jaar. Vanaf 10.15 starten de series volwassenen voor de 1/8 triathlon. Dat betekent voor de deelnemers 20 banen zwemmen (500 meter), daarna 20 kilometer fietsen en vervolgens 5 kilometer hardlopen met de finish in de Kösterskoele. De laatste startgroep bestaat uit trio’s, waarbij 3 sporters samen de triathlon doen. 

Trialthon Hof van Twente 2015 (378)

(meer…)

Sfeervolle slotavond Avond4daagse

Previous Image
Next Image

Moe maar voldaan werden vanavond de deelnemers van de Avond4daagse via de “Via Beukiola” ingehaald door ouders, familie en bekenden met een welverdiend bloemetje of iets lekkers. Leerkrachten van de basisscholen zorgden samen met Mr- en Or leden van de scholen dat de kinderen hun felbegeerde medaille’s en wandeldiploma’s in ontvangst konden nemen. De route van de vierde en tevens laatste dag van de Avond4daagse liep vanavond over de Herikerberg. Ouders van obs De Zwaluw verzorgde de ranjapost. Hier lag voor elke deelnemer ook een plak ontbijtkoek klaar welke werd aangeboden door Boek- en Kantoorvakhandel Prins.
(meer…)

Oude toren