10e Jaargang | vrijdag 29 juli 2016

Kick Off FGCLT 2017 in Canada

84ae52bb-565e-4daf-93e0-3267e31b43bcGisteren heeft de officiële Kick Off plaatsgevonden van de derde en tevens laatste Frank Graham Cycle Liberation Tour in Midland Ontario. De Markelose delegatie bestaande uit Gert Jan Oplaat en Femke Matthijssen namens het Canada Comité, enkele fietsers van de FGCLT en gastgezin Jannie en Wim Bussink waren verrast door de enorme opkomst tijdens de presentatie van de derde tour. Naast de burgemeester, de Pipe & Drumband uit Midland en vele geïnteresseerden waren er zelfs vijf Canadese Veteranen aanwezig die allen de overtocht naar Nederland graag nog ‘one more time’ willen maken. De eerste flyer van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2017 werd natuurlijk uitgereikt aan de naamdrager van de tour de 93-jarige Frank Graham.
(meer…)

Living van Bakermat Top Song bij Radio2

13873169_906278879500174_3485718406190672210_nHet nieuwste nummer ‘Living’ van de Markeloër Lodewijk Fluttert oftewel Bakermat is deze week met ingang van vandaag verkozen als de nieuwe NPO Radio 2 Top Song. Het nummer ‘Living’ heeft Bakermat gemaakt met Alex Clare die de tekst en zang voor zijn rekening nam. Een perfecte combinatie volgens de bekende dj’s van radio 2 die het nummer deze week regelmatig zullen draaien. De 24-jarige DJ verblijft momenteel in Azië waar hij diverse optredens verzorgd in het kader van zijn Asia tour. Zo staan optredens gepland in Seminyak, Ho Chi Minh City, Jakarta en Singapore deze week.

(meer…)

Mooiste vee Markelo op Fokveedag

Previous Image
Next Image

Een prachtig schouwspel vandaag op de terreinen rondom Herberg de Pot waar ook dit jaar weer de jaarlijkse Fokveedag plaatsvond. Goed om te zien dat de jeugd liefdevol met hun vee om ging maar nog mooier te zien hoe zij opgingen in hun taak tijdens het voorbrengen van de kalfjes. Hier en daar werd misschien wel wat hulp ingeroepen om de kalfjes in bedwang te houden. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de te beoordelen dieren. “Het mooiste vee van Markelo loopt momenteel écht hier rond”, aldus een jurylid.  (meer…)

Auto belandt in weiland

c580e461-9f87-4c1e-aa50-68b77f0d4d8c

Een 40-jarige vrouw uit Rijssen is vanmorgen rond zeven uur met haar auto op de Visschersdijk in Markelo in een slip geraakt en op de zijkant in het naastgelegen weiland beland. De bestuurster heeft op eigen kracht de auto weten te verlaten en is later door ambulancepersoneel onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. Gisteren is een nieuw grintdek op de Visschersdijk gelegd wat slipgevaar op kan leveren. Ondanks de geplaatste waarschuwingsborden was de bestuurster hier niet voldoende op verdacht. (meer…)

Ontvreemding, inbraak en straatroof

politie (1)

Gisteravond of zelfs afgelopen nacht zijn er koperen bliksemafleiders ontvreemd vanaf het dak van ABZ Diervoeding aan de Goorseweg in Markelo. De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van dit delict en vraagt u contact op te nemen wanneer u iets heeft opgemerkt dat in verband gebracht kan worden met deze zaak.
In de week van 18 tot 25 juli is een inbraak gepleegd in een clubgebouw aan de W. Göttelaan in Markelo. De vereniging heeft aangifte gedaan van het ongewenste bezoek. Wanneer u iets verdachts heeft gesignaleerd in de afgelopen week in de buurt van het clubgebouw dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de Politie Hof van Twente via 0900-8844. 
(meer…)

Gemeente repareert oude vergunning ABZ

Maarkelsnieuws-ABZ-Coberco (3) -leveranciersingang

De gemeente Hof van Twente zal op verzoek van ABZ Diervoeding een wijziging doorvoeren op vergunningen die 6 en 9 jaar geleden zijn verleend. Het betreft een voor tegenstanders van uitbreiding van de fabriek gevoelige wijziging. Omwonenden toonden eerder aan dat ABZ meer geluid produceerde dan volgens de verleende vergunningen mocht. Volgens ABZ heeft de gemeente voor de woning aan de Grotestraat 6 te lage waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting opgenomen in de in 2007 en 2010 verleende vergunningen. De gemeente Hof van Twente wil aan het verzoek tegemoetkomen door een aanpassing van de vergunningsvoorschiften. De nieuwe vergunning zal deze week worden gepubliceerd en vanaf 28 juli zes weken ter inzage liggen op het gemeentehuis. De partijen die eerder bezwaar hebben gemaakt tegen de dakopbouw zijn erg teleurgesteld in de gemeente.

(meer…)

onsProat: Geld goed gebruiken

Willian Potman 20160623De Kösterskoele heeft weer veel publiek getrokken uit de weide omgeving, dit jaar werd er een stuk gespeeld anno 1848, dus geen auto`s en geen tractoren, maar paarden. Ik mocht ook meedoen en moest met een paard en wagen rijden, nou wat een gedoe met die paarden, ik ben er niet mee grootgebracht maar het is voor mij ook drie keer niks, geef mij maar een tractor met cabine en airco. Over tractoren gesproken, aanstaande donderdag is er weer de jaarlijkse Fokveedag waar menig veehouder al dagen van tevoren druk mee is om alle dieren netjes schoon en touwvriendelijk te maken. ‘s Morgens van zeven tot circa half negen is er bij Herberg de Pot een defilé van tractoren want niet alleen de dieren moeten er netjes uitzien ook de tractoren moeten spik en span zijn. Aan de tractoren is zo ongeveer te zien hoeveel dieren de veehouders hebben, 100 pk staat voor zo`n beetje honderd melkkoeien. Maar alle gekheid op een stokje als u tijd heeft neem even een kijkje bij de Pot want het is een mooi schouwspel om te zien hoe fanatiek en liefdevol de kinderen met de kalfjes omgaan. Ook de competitie tussen de melkveehouders onderling die met gespannen gezichten langs en in de ring staan is zeker de moeite waard.

(meer…)

Hendrik Ooms ontvangt Koninklijke onderscheiding

Hendrik Ooms - Koninklijke onderscheiding - Kosterskoele-2016 (5)

Voorafgaand aan de laatste opvoering van het openluchtspel ‘Huis van licht en schaduw’ was het openluchttheater het decor voor een andere bijzondere gebeurtenis. Regisseur Hendrik Ooms werd door theatervoorzitter Jan Ebbekink naar voren geroepen voor een toespraak van burgemeester Ellen Nauta en aansluitend de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding aan de regisseur van het openluchtspel. Vanwege de grote verdiensten voor het amateurtoneel in en buiten de Kösterskoele heeft Zijne Majesteit de Koning Dirk Hendrik Ooms benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na het opspelden van de versierselen nam de zichtbaar verraste Ooms zelf de microfoon in handen met de mededeling dat hij de onderscheiding misschien wel had verdiend, maar dat dit zeker niet mogelijk zou zijn geweest dankzij de grote groep vrijwilligers van de Kösterskoele die jaarlijks meehelpen met het openluchtspel.
(meer…)

Sloop kaasfabriek in beeld

Previous Image
Next Image

Ruim twee weken geleden is Sloopbedrijf Pongers begonnen aan de zichtbare sloop van de fabriek in het centrum van Markelo om plaats te maken voor Plan Mooi Markelo. Aan de zijde van Eungs Schöppe zijn de sloopwerkzaamheden gestart en werd het beton gescheiden van ijzer en overige materialen. De sloop trok de afgelopen weken al veel Markeloërs naar het centrum, die de sloop van dag tot dag volgden.

(meer…)

Dorpsfeestvlag mag weer in top!

MMHN-Dorpsfeestvlag-2016-20160722 (3)

De vlag mag weer in top! Geheel volgens traditie werd vanmiddag door het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo de mega grote Dorpsfeestvlag in de top gehesen bovenop de silo van ABZ in het centrum van Markelo. Voor veel Markeloërs, hét signaal om massaal de Dorpsfeestvlag uit de kast of de vakantiekoffer te pakken en ook thuis de gevel op te vrolijken met de prachtige frisse Dorpsfeestkleuren. Er kan weer gevlagd worden, graag zelfs. Nog 34 dagen te gaan voor het Dorpsfeest op vrijdagmiddag start met de Trap ‘m An Party!
(meer…)

Klepperderk

Oude toren