9e Jaargang | woensdag 2 september 2015

Politie waarschuwt voor fietsendiefstal

politieauto1Afgelopen week zijn er bij de politie 6 fietsendiefstallen in Markelo gemeld. Eén van de fietsen is zelfs uit een schuur ontvreemd. In twee gevallen ging het om diefstal van een E-bike. Waar het eerder op de treinstations in Delden en Goor vaak raak was is het aantal fietsendiefstallen in Markelo dusdanig hoog dat de politie een extra waarschuwing wil geven aan de inwoners van Markelo. Met een aantal maatregelen kan het de fietsendief al lastiger worden gemaakt om de fiets mee te nemen.

(meer…)

Open Monumentendagen 2015

open_monumenten_dagDe Open Monumentendagen 2015 vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Het thema is “Kunst & Ambacht”. Het gemeentelijk comité Open Monumentendagen is creatief aan de slag gegaan met het thema en dit jaar viel Markelo de eer te beurt voor de opening. Door het vertonen van een film in de Molen van Buursink en een tentoonstelling van diverse werken van de Twentse kunstschilder Jan Broeze in het Beaufort wordt het programma feestelijk geopend. Aansluitend zullen deelnemende monumenten hun deuren openstellen voor het publiek.

(meer…)

Zondag uitzending Hofstreek Tv

DSC_9252

Hofstreek Tv laat u aanstaande zondag nogmaals genieten van het Dorpsfeest 2015. Zij zenden vanaf 12.00 uur impressies uit van het Seniorenprogramma bij Zalencentrum  De Haverkamp, de Trap ‘m an Party met de gelegenheidsband DaWeekNie en een lange reportage van het frühschoppen. Vanaf 15.00 uur volgt dan het volledige verslag van de grote optocht door de straten van Markelo met het thema “Markelo over Tijd”. Alles zal daarna in de komende week op diverse tijden herhaald worden op Hofstreek Tv.

 

Film Gooische Vrouwen 2 in Beaufort

BEAUFORTFILMPOSTERGOOISCHEVROUWEN-2Vanavond 2 september 2015 vertoont Het Beaufort in Markelo de film “Gooische Vrouwen”, deel 2. De film is een vervolg op de succesvolle eerste editie. Aan het einde daarvan zagen de Gooische vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien veel veranderd in hun leven. Desondanks lijken de zaken er drie jaar later opnieuw hetzelfde voor te staan. Cheryl heeft nog steeds veel te stellen met Martin, die toch moeite blijft houden met de huwelijkse trouw. Anouk gebruikt haar mannelijke modellen nog altijd voor meer dan alleen haar schilderijen en Roelien zet zich nog steeds in voor dier en natuur. Ten slotte keert Claire, die haar luxe leventje achter zich liet voor welzijnswerk in Burkina Faso, eindelijk terug uit het Afrikaanse land, en settelt zich weer in het Gooi.

(meer…)

Gemeente start dit najaar met ruimen graven

20140630 begraafplaatsHet werd vorig jaar al aangekondigd. De gemeente Hof van Twente zal dit najaar daadwerkelijk starten met het ruimen van 120 tot 130 oude graven op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Het gaat om vak F, deze graven zijn rond 1930 uitgegeven. De gemeente heeft het afgelopen jaar geprobeerd te achterhalen of er nog rechthebbenden zijn op deze graven, wat bij een aantal het geval was. Hierbij is door de gemeente contact opgenomen met de nabestaanden. De werkzaamheden op de begraafplaats zouden in de zomer van 2016 gereed moeten zijn.

(meer…)

Dievengilde slaat toe in Markelo

politieauto1Vorige week is er ingebroken in twee woningen aan de Herikeresweg en JC Romijnlaan in Markelo. In de woning aan de Herikeresweg werd van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus ingebroken terwijl de bewoners thuis waren. Voor zover bekend is er bij deze inbraak niets weggenomen uit de woning. In een woning aan de JC Romijnlaan was het een nacht later raak. Daar werden een TV, geld en sleutels ontvreemd. Bent u getuige of heeft u informatie over deze inbraken, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Markeloër aan het woord bij Pauw

In bovenstaand fragment komt Trees na iets meer dan 18 minuten aan het woord

Een aantal omwonenden van voormalig AZC Klompjan uit de buurtschap Herike-Elsen was gisteravond te zien en bij monde van Trees Zwienenberg  te horen in het programma “Pauw” op NPO 1. Aan tafel bij Jeroen Pauw werd namelijk het debat gevoerd over de opvang van vluchtelingen in Nederland met de “gast aan tafel” André Pechtold, fractievoorzitter van D’66. Naast Trees Zwienenberg deed ook Bart Suijkerbuik, VVD-raadslid uit de gemeente Steenbergen, mee aan dit levendige debat.

Dorpsfeestfoto’s staan online

fotosite

Met de foto’s van de optocht en de zondagavond zijn vandaag alle Dorpsfeestfoto’s gemaakt door Dorpsfeest Markelo/Maarkelsnieuws op Markelo.nl geplaatst. Geniet dus nog gerust even na van het Dorpsfeest en herbeleef bijvoorbeeld jouw Dorpsfeestmoment of bekijk als deelnemer van de optocht de rest van de optocht ook even. Kijk snel op Markelo.nl.

(meer…)

Uitslag kinderoptocht

kinderoptocht1

In de Dorpsfeesttent vond voorafgaand aan de prijsuitreiking van de vrije wagens en themawagens de prijsuitreiking plaats voor de deelnemers aan de kinderoptocht. Ook dit jaar waren er weer drie categorieën: Loopgroepen, Kleine voertuigen en Grote voertuigen. Bij de Loopgroepen wisten Ingmar en Lika met “Mr. Bean en de vriendin Irma” de eerste prijs in de wacht de slepen. Luuk en Anouk wisten met “De Zwarte Pieten” eerste te worden bij de Kleine voertuigen en Tom, Matthijs, Werner, Olivier, Christiaan, Marijn, Thijs, Jens, Wessel, Job en Jur gingen met “100% Tukker – FC Twente door de tijd” in de categorie Grote voertuigen met de eerste prijs naar huis.

(meer…)

De Esch wint juryprijs

De Esch

Evenals bij de vrije wagens wist ook bij de themawagens de winnaar van vorig jaar de meeste punten te behalen bij de jury. Met het thema “Werktijd” wisten de wagenbouwers van De Esch de eerste prijs te behalen. Met het uitbeelden van de ontwikkeling van arbeid wist de buurt de jury op haar hand te krijgen. Het verschil met de publieksprijswinnaar “Vrije tijd” van Herike-Elsen was slechts 0,6 punten. Nummer drie bij de themawagens werd de Rijssenseweg met “Tijdloos”.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Klepperderk

Markelo in bedrijf

Oude toren