onsProat: Maarkels feest

janhenkberendsenHet laatste weekend van augustus, dan zet heel Markelo zich weer schrap. Het mooiste van het feest in Markelo is dat iedereen het op zijn eigen manier kan beleven. Voor een ieder is er wel wat. De één geniet er van als feestganger of toeschouwer, de ander als vrijwilliger. Vaak worden de vele vrijwilligers (terecht) benoemd als belangrijkste krachten voor het feest. Vanaf deze plaats wil ik ook eens een compliment geven aan het bestuur. Ook zij zijn vrijwilligers, maar wel van de categorie die bijna het hele jaar druk zijn om het feest te organiseren. Hulde!

(meer…)

The Euros zorgen voor feest in Markelo

The Euros (28) (Custom)

Met een absurde en energieke show beloofde The Euros het publiek in de tent van Dorpsfeest Markelo te laten feesten. Dat heeft Markelo dan ook geweten. De band wist wat Markelo wilde en speelde op de juiste momenten in op het feestende publiek in de tent van het Dorpsfeest. Een show met superhits uit heden en verleden, verpakt in de meest eigenzinnige medleys zorgde voor een geweldig slot van een mooie zaterdag. Net als de eerste, verliep ook de tweede dag van Dorpsfeest Markelo  zonder noemenswaardige problemen en zorgde de volle tent voor een perfecte sfeer.

(meer…)

Ophalen Schutterskoning 2015 in beeld

Vanmorgen werd de Schutterkoning van vorig jaar, Ramon Morsink, volgens traditie thuis opgehaald, waar we eerder vandaag op Maarkelsnieuws al over hebben bericht. Hiervan is een video gemaakt voor ons videokanaal Markelo.nl, waarop we later een reportage van het vogelschieten 2016 zullen plaatsen en morgen eveneens verslag zullen doen van het frühschoppen.

Caroly laat tent in circus veranderen

kinderprogramma-marjan-noteboom-maarkelsnieuws

Vele kinderen genoten vanmorgen van een nieuw en zeer gevarieerd programma met Jeugdcircus Caroly. Met open mondjes en gespannen gezichtjes stonden de kinderen rijendik langs de piste aandachtig te kijken wat er allemaal ging gebeuren. Allerlei soorten fietsen, van klein tot groot, één en tweewielers kwamen voorbij. Verkleed als dieren op bijpassende muziek werden er vele rondjes gedraaid. Acrobatiek en jongleren mochten natuurlijk ook niet in het programma ontbreken. De artiesten van Jeugdcircus Caroly hadden er duidelijk veel plezier in. Het was aangenaam warm in de tent, vele bekers ranja werden genuttigd. De aanwezige ouders en grootouders genoten ook zichtbaar. Na luid applaus en een dankwoord van Janni Bussink vertrokken de kinderen richting kermis.

Geen water rond deel Goorseweg

waterleidingbreukEen aantal bewoners van de Stokkumerweg, Goorseweg en Tichelweg zitten sinds vanmorgen zonder water als gevolg van een leidingbreuk. Hierdoor is er bij een aantal huishoudens aan deze straten sprake van minder of geen waterdruk. Vitens laat op dit moment reparatiewerkzaamheden uitvoeren en verwacht dat de bewoners later vanmiddag weer water uit de leiding zouden moeten kunnen krijgen.

Ook Nederlandse titel voor Joep Bronsvoort

Naast de eerder genoemde prestatie van Britt Wevers is ook Joep Bronsvoort Nederlands kampioen geworden. De 14 jarige Markeloer werd met zijn pony Macho, Nederlands kampioen bij het springen in de categorie C klasse Z (Zwaar). De Markelose combinatie  wist alle andere ruiters met twee foutloze rondes en een razendsnelle tijd ver voor te blijven.

20160827_joep

Gerrit Vruwink Schutterskoning 2016

P1070597 (Custom)

Gerrit Vruwink heeft voor de derde keer de titel Schutterskoning op zijn naam weten te schrijven. De eerste titel pakte Gerrit al op slechts 17-jarige leeftijd.  Ook zijn zoon Henri Vruwink schreef de titel in 2012 al op zijn naam. “Een onbeschrijfelijk gevoel”, aldus Gerrit Vruwink op de vraag hoe hij zich voelde toen de resten van de vogel naar beneden vielen. 

Britt Wevers Nederlands kampioen

Britt Wevers en haar pony Top Dominique zijn vanmorgen Nederlands kampioen springen in de klasse L geworden. In Ermelo moest de Markelose Amazone starten in een deelnemersveld van in totaal 52 combinaties uit heel Nederland. Na de 1e manche bleven er 27 combinaties over die foutloos waren. In de barrage bleef Britt opnieuw foutloos en bleek haar snelle tijd voldoende voor de Nederlandse titel. Twee weken geleden werd Britt al Overijssels kampioen, waardoor ze vandaag in Ermelo mocht starten.

20160828_britt

Laatste dag als Schutterskoning

Ramon 2015Om 10 uur vanmorgen reed Amusementsorkest De Grösmeijers, vergezeld door de Vogelschietcommissie, de Tolweg binnen op hun platte wagen, om de Schutterskoning van 2015, Ramon Morsink, op te halen. In de tuin van Ramon stonden familieleden, buren en vrienden in de volle zon al te wachten op wat er zou gebeuren. Eerste werd er gemeut en na enkele muzikale klanken gingen de gasten richting de tuin. Bert Pinkert heette iedereen van harte welkom en complimenteerde Ramon met de manier waarop hij zijn taken als Schutterskoning heeft volbracht het afgelopen jaar. Ramon kreeg uit handen van de commissie een lijst overhandigd, met daarop de namen van alle schutterskoningen tot nu toe. Ramon bedankte iedereen voor de komst vandaag en gaf aan enorm te hebben genoten van alles wat er op zijn pad kwam. Zijn belevingen zijn ook te lezen in het Dorpsfeest Magazine.

(meer…)

Prijswinnaars puzzel Dorpsfeest Magazine

puzzel_2016

Dit jaar is gekozen voor een andere opzet voor de puzzel in het Dorpsfeest Magazine. De fotopuzzel in het Dorpsfeest Magazine 2016 bleek lastiger dan gedacht. Het aantal goede inzendingen bleef wat achter bij voorgaande jaren. Uit de goede inzendingen zijn inmiddels 3 prijswinnaars getrokken: Karin Schorfhaar, familie Nijmeijer en Marietje van Doornspeek kunnen de prijs vandaag tegemoet zien. Hieronder de juiste oplossing van de fotopuzzel.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen