9e Jaargang | vrijdag 29 mei 2015

Verslag avond4daagse dag 3

Maarkelsnieuws-kosterskoele-wandel4daagse-20150528jhbg6Alweer de derde dag van de avond4daagse. De route van vanavond bracht de deelnemers richting de Bovenberg. Op de gevaarlijke oversteekpunten waren net als de vorige dagen het geval was, verkeersregelaars ingezet zodat er veilig overgestoken kon worden. Het was heerlijk wandelen met een mooie blauwe lucht en zelfs de zon liet zich nog zien. De regenbui van vanmiddag had het zandpad inmiddels heel wat minder stoffig gemaakt. En ondanks dit enorme voordeel ging de ranja met de koek gesponsord door “de Kaaswinkel”  van van der Vegt er gretig in. Dit keer waren het de ouders van leerlingen van de Zwaluw die de bemanning van de ranja-post voor hun rekening namen. (meer…)

Digitale informatieborden voordeliger

infomormatiebordEen voorbeeld van een digitaal informatiebord in de kern van Markelo

Vorig jaar is door de gemeente het besluit genomen om de huidige aankondigingsborden van evenementen te vervangen. De borden die staan bij binnenkomst van de kernen van Hof van Twente zouden worden vervangen door maximaal 20 digitale informatieborden. Het college heeft besloten om de huidige borden te vervangen door 11 digitale borden. In Markelo gaat het hierbij om 1 bord op de Holterweg en een bord in de kern. Naast de analoge informatiekasten zullen ook de huidige plattegrondinformatiekasten komen te vervallen. De exploitatielasten voor de gemeente zijn bij de digitale informatieborden lager dan bij de huidige analoge borden.

(meer…)

Waar flinke Nederlanders worden gevormd

2015-05-28-oudetoren

Deze openingszin staat te lezen in een artikel over de volkshogeschool Diependaal in het blad Panorama van 31 oktober 1940, dat wij onlangs onder ogen kregen. Oorspronkelijk is de volkshogeschool opgericht als een soort school: voor het ganse volk, waar omtrent alle levensvragen in hun hoogste betekenis een bezielende voorlichting gegeven werd. Alle jeugdige volwassen vinden er een plaats, want een der doelstellingen is het doen verdwijnen van de kloof, die onnodig in ons volk ontstaan is door de vorming van een afzonderlijke klasse van “welopgevoeden” en de verwaarlozing van de anderen, de “onontwikkelden”.

(meer…)

Verslag Avond4daagse dag 2

Previous Image
Next Image

De tweede avond van de Avondvierdaagse voerde de deelnemers richting Stokkum.De organisatie van de Kösterskoele had werkelijk weer een prachtige route uitgezet. Een mooie wandeling door het glooiende landschap die vooral voor de 10 km wandelaars pittig was door het mulle zand. Toch was het zeer de moeite waard om door het Napoleonpaadje te lopen en te kunnen genieten van de Markelose dreven. De extra ranjapost was dan ook een fijne verrassing voor de 10 kilometer wandelaars. (meer…)

Eerste Voorjaarsdag op Tichelwaark Rohaan

Op zaterdag a.s. 30 mei organiseert Theeschenkerij en museum Tichelwaark Rohaan haar eerste Voorjaarsdag. Vanaf 11.00 uur zijn er tal van activiteiten op de locatie Tichelweg 4 in Markelo. Belangrijke attractie is het schaapscheren. Een ervaren schaapscheerder zal een aantal schapen van de warme wolvacht ontdoen. Bezoekers kunnen ook meteen zien wat er met de wol gebeurt want een aantal dames zal met vaardige handen het spinnewiel bedienen. Ook kunnen de onlangs geboren lammeren worden bewonderd. Er zijn diverse brocantestands en men kan kantklossers en mandenvlechters aan het werk zien. Bewoners van zorgboerderij doen hun best zelfgemaakte producten aan de man of vrouw te brengen en kinderen kunnen spelen in de zandbak of een ritje maken op een pony. Harmonicaspelers zorgen voor een gezellig sfeertje. Natuurlijk is er koffie en thee met heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Alle reden dus om een bezoekje te brengen. De voorjaarsdag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

TICHELWAARK

Geld gevonden bij Mariakapel

20110214mariakapelVanmorgen is er door een Markelose mevrouw een geldbedrag gevonden op het zandpad nabij de Mariakapel in Markelo. Bent u de rechtmatige eigenaar van dit geld dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.

 

Opgave houtdorp 2015

20140813 houtdorp2In de laatste week van de zomervakantie organiseert de Stichting Jeugd Aktiviteiten Markelo het jaarlijkse houtdorp voor basisschoolleerlingen uit Markelo vanaf 6 jaar of die na de zomervakantie naar groep 3 gaan. Vanaf dinsdag 11 augustus tot en met vrijdag 14 augustus 2015 zal er worden getimmerd, geschilderd en is er veel vermaak voor de kinderen.

(meer…)

Ruim 600 deelnemers van start in Avond4daagse

Previous Image
Next Image

Een recordaantal van 630 deelnemers is vanavond gestart aan de Avond4daagse om een route van 5 of 10 kilometer te wandelen door de Achterhoek. Het is de 5e achtereenvolgende editie die wordt georganiseerd door De Kösterskoele. Ondanks enkele donkere wolken bleef het voor de deelnemers vanavond gelukkig droog.

(meer…)

Boeketjes voor strijd tegen kanker

wandelschoenenDe 14-jarige Friso den Dolder uit Markelo vecht tegen kanker en ondergaat in Duitsland een alternatieve therapie. Om deze behandeling – die niet wordt vergoed – te kunnen bekostigen is door Hoveniersbedrijf Bloemendal een actie opgezet rondom de wandelvierdaagse die deze week in Markelo wordt gehouden. Deze week zijn bij het hoveniersbedrijf speciale wandelvierdaagse boeketjes te koop van € 5,00 en € 3,50. Ook zullen er donderdagavond en vrijdag vanaf 9 uur bij Plus Blankhorst mensen boeketjes verkopen.

(meer…)

Concert Fanfare bij De Pot

20140623 fanfare02Op zondag 31 mei houdt de Fanfare Markelo haar jaarlijkse zomerconcert in de tuin van Herberg De Pot. Het concert zal voor een groot gedeelte in het teken staan van de jeugd en de drumband. Maar daarnaast zal er voor u een zomers concert worden met onder andere Spaanse klanken. Het concert begint om 11.30 uur en bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de kleine zaal van De Pot. Dus weer of geen weer, kom op 31 mei naar Herberg De Pot in Markelo voor zomerse (fanfare)klanken.

Oude toren