9e Jaargang | donderdag 2 juli 2015

Wie is dit?

2015-07-02-oude-toren

In de Oude Toren deze week aandacht voor een onbekende foto uit de jaren ’60. Op de foto uit het fotoarchief van de Stichting Heemkunde Markelo staat naar alle waarschijnlijkheid een onderwijzeres. Mocht u meer over de foto en/of de dame op de foto kunnen vertellen, dan vernemen we dat graag via oudetoren@maarkelsnieuws.nl. Ook reacties op eerder geplaatste foto’s in deze rubriek zijn nog steeds van harte welkom.

(meer…)

Binnenkort weer open kerkdagen

OPENKERKPOEZIEVanaf 16 juli t/m 20 augustus zal de Markelose Martinuskerk op donderdagen van 10.00 tot 12.30 uur weer voor iedereen geopend zijn in het kader van de zogenaamde Open kerkdagen. Het thema is dit jaar “Oma’s poëziealbum”. De organisatoren hebben al heel wat toezeggingen gekregen maar kunnen nog meer gebruiken. Heeft u nog ergens een poëziealbum liggen dan wil men dit nog graag weten.

(meer…)

Fietsenmaker Van D opent zaterdag de deuren

vand01

Een langgekoesterde wens van Mark van Doornspeek is inmiddels werkelijkheid geworden. Met Van D Tweewielers staat hij te popelen om aan de slag de gaan met de reparatie van tweewielers en (tuin)gereedschappen met een motor in de achterste helft van de zaak aan de Grotestraat 41. Voorin is plek voor de verkoop van gebruikte en nieuwe fietsen. Van Doornspeek was jarenlang werkzaam bij een fietsenzaak in Deventer, maar was toe aan een nieuwe uitdaging in zijn directe woonomgeving. Inmiddels zijn de eerste reparaties al verricht. Zaterdag tussen 14 en 16 uur kan het publiek een kijkje komen nemen tijdens een open huis.

(meer…)

SC Markelo tegen GFC, Twenthe en Hector

Het eerste elftal van Sportclub Markelo zal volgend seizoen uitkomen in klasse 4B, dat heeft de KNVB vandaag bekend gemaakt. In de nieuwe competitie die begin september van start zal gaan, zullen de Markeloers het o.a. opnemen tegen een viertal clubs uit de Hof van Twente te weten: GFC, Hector, Twenthe en Rood-Zwart. De volledige klasse 4B ziet er volgt uit: Avanti W, Barbaros, Buurse, ‘t Centrum, Emos, SC Enschede, Enschedese Boys, GFC, Hector, LSV, SC Markelo, SC Neede, Rood Zwart en V.V.Twenthe.

20141130_kleinbraskamp

Koffieconcert Mannenkoor afgelast

Gezien de hoge temperaturen van dit moment heeft het bestuur van het Markelo’s Mannenkoor  besloten dat het koffieconcert van zondag 5 juli op camping de Kattenberg niet doorgaat. Geprobeerd zal worden om na  de vakantie periode een nieuwe datum te prikken voor een nieuw koffie concert op de Kattenberg.

Nieuwe regels Tractor rijbewijs

IMG-20150701-WA0000Momenteel heerst er nog al wat onduidelijkheid over de nieuwe regels omtrent het T-Rijbewijs. Wie na 30 juni 2015 zijn autorijbewijs haalt krijgt het T-rijbewijs er niet meer automatisch bij. Je mag dus geen landbouwvoertuig meer besturen zonder het halen van het T-rijbewijs. Wanneer je na 30 juni 2015 zestien jaar wordt en je op een landbouw tractor wilt rijden heb je nu een T-rijbewijs nodig. Ook heb je deze nodig als je een motorvoertuig wilt besturen met beperkte snelheid van 25 km en die breder is dan 1.30 meter. Wanneer je al in het bezit bent van een autorijbewijs heb je vijf jaar de tijd om naar het gemeentehuis te gaan om het T-rijbewijs bij te laten schrijven. Ben je in het bezit van een Tractorcertificaat dan heb je 1 jaar de tijd om dit bij te laten schrijven. Mensen met een vrachtautorijbewijs krijgen wel automatisch hun T-rijbewijs erbij. (meer…)

Proef Markelo 2015

10714422_809329269130465_7849267768161047230_o

Een succesvolle editie van Proef Markelo in 2014  zorgde er natuurlijk voor dat dit evenement een vervolg moest krijgen. Op 8 november zullen 8 restaurants in Markelo hun deuren weer wijd open zetten en heerlijke hapjes en bijpassende wijnen serveren tijdens Proef Markelo 2015. De deelnemende restaurants zijn De Poppe, Theehuis De Hoestinkhof, De Haverkamp, ‘t Wapen van Markelo, Il Campanile, De Tasca, Bistro de Loep en dit jaar zal ook Herberg de Kemper deelnemen. Het belooft een culinaire middag te worden waarbij u kunt genieten van kleine gerechtjes geserveerd met bijpassende wijnen en meteen een goede indruk kunt krijgen en de sfeer kunt proeven van de betreffende horecagelegenheid. De culinaire route kunt u binnen de bebouwde kom wandelend afleggen, voor de deelnemende restaurants in het buitengebied zullen bussen worden ingezet. Maar ook met de fiets kunt u er een prachtige middag van maken en genieten van Markelose gezelligheid en lekker eten. 

Proef Markelo 2014 mmhn

Finaleplaatsen koets biljarten bekend

Maarkelsnieuws-DorpsfeestMarkelo-Koetsbiljarten-20150630mmhnLaatste vier biljarten dames mmhnVlnr: Anouk Vreeman, Anja Disselborg, Martine van Burkum en Sharon Smit

Zowel bij de dames als de heren zijn nu de finaleplaatsen voor het Koetsbiljarten 2015 bekend. Bij het dames biljarten waren deze wedstrijden al gehouden en wisten Anouk Vreeman, Anja Disselborg , Sharon Smit en Martine van Burkum te winnen van hun tegenstanders. Door deze winst zijn deze dames nu al zover in het toernooi dat zij op donderdag  27 augustus het gevecht met elkaar zullen aangaan op het groene laken van Dieka van de Kruusweg om daar dan uit te maken wie de titel Biljartkoningin van Dorpsfeest Markelo 2015 mag gaan dragen. Bij de heren moest er echter gisteravond nog worden gebiljart om een plekje te bemachtigen en in deze felbegeerde de finale te mogen aantreden. Gisteravond bij het Wapen van Markelo verzamelden zich onder zomerse  temperaturen de laatste acht spelers om door loting te laten beslissen van welke tegenstander gewonnen moest gaan worden om voor die felbegeerde finaleplaats in aanmerking te komen. (meer…)

Zwembad langer open

Maarkelsnieuws-zwem4daagse-zwembad-vijfheuvels-Markelo-20150609mmhn (5)

Met de temperaturen van deze week is het fijn om verkoeling te zoeken in het zwembad. Speciaal hiervoor zal het buitenbad van zwembad de Vijf Heuvels de komende dagen (in ieder geval tot vrijdag) tot 20.00 uur geopend zijn. 

Koffieklets afgelast

schapenkeuringDe schapenkeuring en koffieklets die de Stichting Schaapskudde Hof van Twente zou organiseren op zaterdag 4 juli zal worden verplaatst in samenspraak met het stamboek NFDH naar een latere (koelere) datum. Gezien de weersverwachting is het niet verantwoord om een keuringsactiviteit met schapen te ondernemen. 

 

onsProat

Oude toren