De Welp besmet met ‘Lavrevo-virus’

Rond twaalf uur zijn de kinderen van basisschool De Welp getest op het ‘Lavrevo-virus’. Een grote groep deskundigen beschermd in witte pakken en handschoenen kwamen onaangekondigd de controle uitvoeren waarbij bleek dat alleen de kinderen uit de groep 8 drager zijn van het virus. “Deze groep moet in quarantaine om een uitbraak te voorkomen. Daarom hebben we besloten om de kinderen een dag te ontvoeren en hopen dat we daarmee het virus onder controle hebben”, geeft een van de deskundige desgevraagd aan. Het hele verhaal is natuurlijk een vooropgezet plan en heeft alles te maken met het komende afscheid van de leerlingen van groep 8. (meer…)

Schoolstrijd (6)

Vandaag in de Oude Toren het zesde artikel in een serie over de Schoolstrijd die wij plaatsen in nauwe samenwerking met Stichting Heemkunde Markelo. De strijd om een goede locatie te vinden voor een nieuw te bouwen school woekert voort. Zelfs een aantal raadslieden, woonachtig te Goor en Diepenheim, laten hun licht hierover schijnen en vinden dat het nieuwe kindcentrum in het hart van Markelo moet komen. Misschien is het wel een idee om dit centrum te plaatsen op de plek waar in 1959 de Dorpsschool werd gebouwd en na 35 dienstjaren weer werd afgebroken. (meer…)

Storing diensten glasvezelnetwerk

Door een nog onbekende oorzaak ondervinden abonnees in Markelo momenteel problemen met de stabiliteit van de diensten van onder andere Caiway, Solcon en Fiber via het glasvezelnetwerk van Cogas. Het bedrijf geeft aan dat zij momenteel werken aan een oplossing. 

Brandweer Markelo 100% score

Bij de vier brandweerposten in de Hof van Twente zijn op dit moment 95 vrijwilligers betrokken. In de periode vanaf 2015 tot heden heeft Brandweer Twente het aantal uitrukken geïnventariseerd en geconstateerd dat er in 98.4% gevolg is gegeven aan de gevraagde inzet van het opgeroepen brandweerkorps na een melding. Bij het overige percentage is een ander korps in de Hof binnen de wettelijk gestelde termijn uitgerukt. Opvallend is dat het korps in Markelo als enigste korps in de laatste 2,5 jaar, altijd heeft kunnen uitrukken. Dit betekent dat de Markelose spuitgasten een 100% score hebben weten neer te zetten.  (meer…)

Bestrating plein eind juni gereed

Foto: Gerrit Smit

Zowel wethouder Harry Scholten als ook voorzitter Henk Bussink van Dorpsfeest Markelo geven aan dat er afspraken liggen dat fase 1 van het Kaasplein in het hart van Markelo op 30 juni gereed moet zijn. Afgelopen weken zijn de stelconplaten gelegd die voor een gedeelte afkomstig zijn uit de vroegere bestrating van het plein en nu de contouren aangeven waar de fabriek in vroeger tijden heeft gestaan. Deze week is gestart met de overige bestrating die bestaat uit speciale klinkers. Ook aan de buitenkant van het plein is zichtbaar het aanzicht veranderd. Zo is de groenrand, tussen de Grotestraat en het plein, flink gesnoeid en zijn doorkijkjes gecreëerd. Hier zullen te zijner tijd ook een aantal voetpaden naar het plein worden aangelegd. Inmiddels is de Pinbox door Rabobank Noord en West Twente geplaatst en wordt er gewerkt aan het aansluiten hiervan. De Rabobank geeft aan dat zij toewerken naar 1 juli om de Pinbox op deze datum ook daadwerkelijk operationeel te laten zijn.

Brandweer

1935 – De brandspuit staat voor het pand van smederij Dollekamp. Van links naar rechts: H.J.Dollekamp (Jan van Hein), C.H.van Hemert (veldwachter), NN, A.Cohen (Not’n Tone). Geheel rechts W.Dollekamp. De brandspuit is van rond 1900 en werd door een paard getrokken. 

As ter braand is in de buurte
Wod den ok van zelf eblust
Duur de Deepse en de Maarkelse brandweer
Die kunt spuit’n, het is een lust

Brand in een garagebox in Goor. De brandweer van Goor (bijna de naaste buur) stond er bij en keek er naar. Ze mochten niet blussen want er was geen leiding. Hoe zou dit vroeger zijn geweest. Toen waren er zoals hieronder blijkt, ook al voorschriften.  (meer…)

Succes voor eMotions in Rotterdam

De twee teams van dansschool eMotions Markelo die vandaag in Rotterdam Ahoy in actie kwamen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Showdance van de KNGU tijdens de Fantastic Gymnastics NK 2017 keren allebei terug naar Markelo met een derde plaats. Vanmorgen vertrokken de meiden van de groepen Focus en Dynamic in alle vroegte richting Rotterdam voor de finale. Beide groepen staan onder leiding van Sandra Bakker. Focus kwam uit in de categorie Showdance 12 tot en met 17 jaar en mocht als 7e de vloer op. Als 19e waren de meiden van Dynamic aan de beurt, uitkomend in de categorie Showdance 18+ advanced. Daarna was het wachten op de uitslag. De vreugde was enorm toen bleek dat beide groepen een derde plaats hadden behaald en met een mooie beker weer huiswaarts keren.

(meer…)

onsProat: Bier of wijn?

In het leven moeten we vaak keuzes maken. Soms zijn het moeilijke, soms makkelijke en soms zijn het keuzes die eigenlijk nergens over gaan, maar persoonlijk toch wel erg van belang kunnen zijn. Zo ook deze. Als je op een feestje bent of op een terrasje zit…..de keuze maken welk drankje je gaat drinken!! In mijn geval is dat altijd de keuze tussen een lekker fris biertje of een verkoelend glas witte wijn. Nu hangt die keuze bij mij vooral af aan de hoeveelheid die gaat worden ingenomen. Dus als er redelijk wat gaat vloeien kies ik voor bier, omdat dat beter is vol te houden en als we thuis zitten en het doorgaans iets minder hard gaat is het meestal wijn.
Maar ja, dan wordt er een internationale wijnmarkt georganiseerd in Markelo. Dat is qua hoeveelheid eigenlijk een keuze voor bier! Maar wat dronken we? Juist en logisch natuurlijk…….wijn!!!! (meer…)

Politiek uit zorgen over brandweer

Naar aanleiding van de brand in een aantal garageboxen in Goor hebben zowel de VVD als de PvdA inmiddels vragen gesteld aan het college. De brand ontstond op steenworp afstand van de kazerne in Goor en ondanks de binnen enkele minuten toegesnelde spuitgasten mochten ze niet uitrukken door het ontbreken van een bevelvoerder. De brandweer uit Markelo en Diepenheim werd hierdoor opgeroepen en die wisten de brand snel onder controle te krijgen. “De VVD is blij dat het met een sisser is afgelopen, maar dit had ook anders kunnen gaan, bijvoorbeeld bij een woningbrand , brand in een school of verzorgingshuis, of een schuurbrand met levende have. De VVD fractie maakt zich hier ernstige zorgen over”, aldus fractievoorzitter Gerda Bruins. PvdA voorman Rijkens refereert aan de discussie rondom de aankoop van grond voor en kazerne in Goor, die bij nader inzien niet bruikbaar bleek omdat de vereiste uitrijtijden een paar seconde te lang zouden duren. Rijkens: “Die hele discussie wordt in het licht van wat hier nu gebeurd op zijn minst bizar.”

Markelo en Diepenheim blussen brand in Goor

Aan het eind van de middag is de Markelose brandweer uitgerukt voor een brandmelding in Goor. Aan de van Kollaan was brand uitgebroken in een aantal garageboxen. Bijzonder hierbij was dat de brand plaats vond nabij de brandweerkazerne van Goor terwijl het Goorse korps wegens personele bezetting niet mocht uitrukken. Markelo en Diepenheim waren echter snel ter plaatse en wisten de brand snel onder controle te krijgen en erger te voorkomen. De korpsen konden voorkomen dat de brand over zou slaan naar woningen in de directe omgeving van de garageboxen. De panden moeten echter als verloren beschouwd. Een kraan assisteerde bij de nablus werkzaamheden waarbij nog geruime tijd veel rookontwikkeling waarneembaar was.  (meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws

Ons Proat

Klepperderk

Uitgelicht

Sport

Markelo in bedrijf

Oude toren

Algemeen