Inschrijving Open Markelo Jeugdtoernooi 2018

Van maandag 9 juli tot en met zondag 15 juli organiseert MTV’65 weer het Open Markelo Jeugdtoernooi 2018. Tot vrijdag 29 juni is het mogelijk in te schrijven voor verschillende categorieën. De wedstrijden worden gespeeld op 5 gravelbanen met KNLTB goedgekeurde tennisballen. Het inschrijfgeld bedraagt 9 euro voor een enkel en 7 euro voor een dubbel. De leiding van het toernooi ligt in handen van Jesper Hondeveld en Sven Holterman. De heer van der Beek is als bondsgedelegeerde verbonden aan het tennistoernooi.  (meer…)

Beusbergen wint buurtvoetbaltoernooi 2018

Afgelopen zaterdag heeft het team van Beusbergen opnieuw de felbegeerde kampioenstitel van het buurtvoetbaltoernooi van de PJGO op hun naam weten te zetten. Het buurtvoetbaltoernooi werd gespeeld op de velden van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk in Markelo en wordt jaarlijks georganiseerd door de Sportcommissie van PJGO Markelo. Na spannende wedstrijden werd de finalewedstrijd gespeeld door het team van Beusbergen tegen De Achterhoek waarbij Beusbergen oppermachtig bleek te zijn. Door een weergaloze goal werd Mart Reylink uitgeroepen door de organisatie tot Speler van het Toernooi 2018.  (meer…)

Zwembad toneel 62 zwemkanjers

Vanmiddag heeft burgemeester Ellen Nauta de opening verricht van de Overijssels G-kampioenschappen die plaatsvonden in zwembad De Vijf Heuvels aan de Potdijk in Markelo. Deze wedstrijd gold als de afsluiting van meerdere wedstrijden die gezamenlijk door 12 verenigingen georganiseerd zijn. Maar liefst 62 deelnemers verschenen op de startblokken van het Markelose zwembad om samen 169 afstanden te zwemmen. Een lange maar vooral gezellige middag die aan het einde van de middag eindigde met de uitreiking van de MBB beker voor de best presterende vereniging door Kasper Morsink. De eigenaar van Morsink Bliksem en Beveiliging en tevens trainer en organisator van ZPC de Hof mocht deze beker uitreiken aan het Ravijn uit Nijverdal. Ronnie Haringman wist wederom beslag te leggen op twee maal goud op de individuele afstand schoolslag en de vrije slag.  (meer…)

Geslaagd Open Dubbeltoernooi MTV’65

Vanaf vorige week zondag, is er op de Markelose tennisbanen, het Open dubbeltoernooi 2018 gehouden. Acht dagen werd er getennist, in 11 verschillende categorieën, Gemengd, Dames en Heren dubbel. Maar liefst 91 dubbels schreven zich in voor het Open Dubbeltoernooi wat resulteerde in 148 gespeelde wedstrijden. Zondag tot en met vrijdag werd gestart met alle poule wedstrijden, zaterdag de achtste, kwart en halve finales. Afgelopen zondag werden alle finales gespeeld waarbij Chiel ter Haar van MTV’65 opvallend speelde en zowel de Heren dubbel 5 (met Henri Vruwink) als ook de Heren dubbel 4 (met Sven Holterman) wist te winnen. (meer…)

Scherphof wint fondvlucht

Afgelopen weekend stonden er twee wedvluchten op het programma voor de postduivenmelkers. Namelijk de vitesse vlucht waarvoor de postduiven in de Belgische plaats Quievrain werden gelost en een fondvlucht vanuit de Franse plaats Gien. Markeloër Scherphof van de postduivenvereniging de Snelle Wieken in Markelo wist de fondvlucht op zijn naam te schrijven. Zijn duif wist als eerste de afstand te overbruggen. De heer Wermink van de Zwaluw uit Rijssen werd winnaar van de vitesse vlucht. 

Tweemaal goud voor ZPC de Hof

Nadat het estafetteteam gisteren al een bronzen plak wist te halen was ook de tweede sportdag van de Special Olympics Nationale Spelen 2018 erg succesvol voor de sporters van ZPC de Hof. Ronnie Haringman wist zowel op de 25 meter schoolslag als 50 meter vrije slag een gouden plak te behalen. Bij de 50 meter vrije slag wist ZPC de Hof beslag te leggen op het hele podium met een tweede plek voor Frederieke Jongsma en een derde plek voor Peter Dolman. Na een weekend in het Olympisch dorp zijn de sporters inmiddels weer thuis. (meer…)

ZPC de Hof derde op Special Olympics

Dit weekend worden op 14 locaties in de Achterhoek wedstrijden gehouden in het kader van de Special Olympics Nationale Spelen 2018. Ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Onder hen ook een aantal sporters van ZPC de Hof. Vandaag – tijdens de eerste sportdag – wist de estafetteploeg van ZPC de Hof een derde plek te behalen op de 4 x 25 meter estafette in het zwembad in Doetinchem. Na het behalen van deze unieke prestatie mocht de ploeg uitrusten in het zwembad / bubbelbad op het Olympisch dorp, vanavond was er een feestavond met dweilorkest Ut Natte Mondstuk. Morgen staan de individuele afstanden op het programma. (meer…)

Vrijwilligers kiezen balletje SC Markelo

Een speciale feestcommissie van Sportclub Markelo organiseert vanavond voor alle vrijwilligers van de Markelose voetbalclub een gezellige avond. “Vorig jaar hebben we geen vrijwilligersavond georganiseerd maar is wel de bouw van de Soccerhal en de interne verbouwing van de kantine gerealiseerd. Voldoende reden om nu weer eens echt alle vrijwilligers te bedanken voor hun grandioze inzet het hele jaar door”, vertelt Sam Schreurs. “De inzet van vrijwilligers is enorm belangrijk voor elke club en gelukkig hebben we een grote groep die altijd voor ons klaar staat om ons te helpen. En of dat nu gaat om de schoonmaak of het realiseren van een interne verbouwing, de vrijwilligers zijn er gewoon altijd”, geeft Reinder Jacobi aan. Voor de vrijwilligers wordt deze avond een bingo georganiseerd met -volgens de organisatie – geweldige prijzen maar als klap op de vuurpijl wordt vanavond een gehaktballen proeverij gepresenteerd. Zes verschillende soorten gehaktballen worden vanavond door de aanwezige vrijwilligers beoordeeld. Na het tellen van de beoordelingen zal duidelijk worden welke bal het verdient om de titel ‘gehaktbal SC Markelo’ te dragen en voortaan verkrijgbaar zal zijn aan de bar van Sportclub Markelo.  (meer…)

MO17-1 vecht zich naar kampioenschap

Het zicht op het kampioenschap leek verkeken toen Markelo MO17-1 begin mei de voetbalwedstrijd verloor van Sportclub Deventer. Maar de meiden veranderden hun doelstelling en gingen ‘gewoon lekker voetballen’ wat resulteerde in positieve uitslagen. Door een 1-7 overwinning tegen Enter Vooruit was de spanning voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper GFC Goor compleet terug. GFC dat nog maar 7 doelpunten tegen kreeg en geen wedstrijd verloor, zou aan een gelijkspel genoeg hebben. Maar Markelo heeft 3 punten en een doelsaldo van slechts 2 doelpunten minder, waarmee het zich alleen bij een overwinning tot kampioen kroont. Met een overwinning van Markelo komen de ploegen namelijk in punten en doelsaldo gelijk. Hierbij geldt dan de ploeg die het meest gescoord heeft, kampioen wordt. Afgelopen zaterdag wisten de meiden zich in de eerste helft goed staande te houden en ging de wedstrijd gelijk opgaand totdat een misverstand zorgt voor een mentale tik maar het team weet zich te herstellen en ziet uiteindelijk na 90 minuten speeltijd, een 4-3 winst op het scorebord staan. Het bewijs dat de dames zich naar het kampioenschap hebben geknokt en voor de tweede keer achter elkaar op de platte wagen door het dorp werden gereden. 

JO19-1 wint de bekerfinale

Na een indrukwekkende voorbereiding wat betreft training maar zeker ook het benaderen van de pers en toeschouwers wist het voetbalteam JO19-1 een meer dan spannende bekerfinalewedstrijd te spelen afgelopen zaterdag in Beltrum. Gesteund door een krachtige toespraak van voorzitter Jelle Renes namens de club en een tactische wedstrijdbespreking door trainer Alwin Bruijn stapten de spelers in de speciale wedstrijdbus. Voor 150 – 175 supporters wist het team vervolgens een spannende wedstrijd te spelen en met winst af te sluiten waardoor de beker mee terug keerde naar Markelo.  (meer…)