Rutger Kats hoofdtrainer SC Markelo

Vanaf volgend seizoen zal Rutger Kats hoofdtrainer zijn van Sportclub Markelo. Hij volgt hiermee Anne de Jong op, die na dit seizoen afscheid neemt van de Markelose voetbalvereniging. De 38-jarige Kats komt uit Hengelo en is op dit moment hoofdtrainer van zaterdagvereniging Wilhelminaschool. Hij bracht de Hengelose club in zijn eerste jaar van de vierde naar de derde klasse zaterdag. Vorig seizoen eindigde Kats met de Hengelose formatie op een vierde plek in de derde klasse D. Momenteel staat de ploeg op de elfde plaats in diezelfde klasse.  (meer…)

Markeloërs succesvol op NK

Foto: Jente ten Donkelaar en Sasha Kuiper

Tijdens het Nederlands kampioenschap groepsspringen afgelopen weekend in Sittard kwamen vier Markelose gymnasten in actie. De winterse omstandigheden werden getrotseerd om in de verschillende niveaus A en B mee te dingen naar podiumplekken. Jente ten Donkelaar die uitkomt voor KEV Vriezenveen deed mee in de junior dames A lijn en wist daar met haar team 1 Nederlandse titel te bemachtigen op het onderdeel Minitrampoline. Ook op andere toestellen viel het team in de prijzen: een 3e plek op het onderdeel trampoline pegazus, tafel, plank pegazus en airtrack. Voor Sasha Kuiper die tevens uitkomt voor KEV Vriezenveen was het Nederlands kampioenschap de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een blessure is ze terug op de wedstrijdvloer. Met haar team behaalde ze 3 maal een tweede plek op de onderdelen trampoline, pegasus en tafel. Jente en Sasha zijn beiden in de race voor een plek in het Nederlandse team dat in 2018 naar het Europees Kampioenschap Teamgym gaat in Lissabon. 

(meer…)

Damian en Ingmar kampioen met Time Out

Damian en Ingmar uit Markelo zijn met hun team Time Out’75 JC1 kampioen in de tweede klasse F geworden. De Markelose volleyballers spelen net als een teamgenoot uit Goor bij de Diepenheimse volleybalvereniging, omdat er in Markelo geen jongensteam is. De huldiging was gisteren in de Diepenheimse sportzaal met een toespraak van voorzitter Louis ten Buuren en het in ontvangst nemen van felicitaties en cadeaus. Heren 1 had gezorgd voor een spandoek, na de huldiging werd het feestje in het bijzijn van ouders en begeleiding voortgezet in de kantine.

Succesvolle Hippolon Snorrewind

De Hippolon die vandaag voor de vijfde maal bij manege Snorrewind werd georganiseerd voor het goede doel Villa Joep heeft evenals vorig jaar ruim 8.000 euro opgebracht. Maar liefst 31 teams uit de omgeving kwamen veelal goed gesponsord aan de start. Families, voetbalclubs, een dierenartsenpraktijk, rijverenigingen, vriendenclubs, men wist elkaar te vinden in sport en gezelligheid. De jongste deelnemers waren broer Tijn van 4 en zijn zus Sanna van 6 jaar, die samen met vader, moeder en een Snorrewindruiter een mooi team vormden. Een extra applaus klonk voor een loper met loopgips. Verbroedering en samenwerking wanneer de fiets van een concurrent het begaf. Maar ook; fietsers die het laatste rondje samen met de loper renden. Dit is waar sport voor staat en wat deze middag zo sportief maakt. Bij de jeugd wist het team The Fly-girls met de Markelose ruiter Anniek Lammertink de eerste plek te bemachtigen. Na afloop van de Hippolon sprak Jelle Renes zijn enorme waardering uit voor alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en het team van manege Snorrewind.  (meer…)

Wedstrijd Sportclub Markelo afgelast

De wedstrijd tussen TVO en Sportclub Markelo die gepland stond voor morgenmiddag is afgelast als gevolg van het slechte weer van de afgelopen dagen.

SC Markelo onderuit tegen WVV’34

Onder koude maar droge weersomstandigheden speelde Sportclub Markelo vanmiddag thuis tegen WVV’34 uit Hengevelde. Op de Endemansdijk bracht Ton Jansen dankzij een strafschop in de 20e minuut van de wedstrijd, Sportclub Markelo op een 1-0 voorsprong. Met een treffer in de 35e minuut van de ploeg uit Hengevelde werd de ruststand 1-1. Door onoplettendheid vanuit de verdedigende zijde van Sportclub Markelo wist WVV’34 al in de eerste minuut na rust op een 1-2 voorsprong te komen. Ondanks dit sterke begin van de ploeg uit Hengevelde aan de tweede helft begon Markelo gedurende deze tweede helft steeds meer kansen te ruiken en zou dan ook een gelijkspel zeker verdiend geweest zijn. Maar de eindstand bleef  na 90 minuten speeltijd 1-2.  (meer…)

Sportclub Markelo – WVV ’34

Sportclub Markelo speelt zondagmiddag thuis de wedstrijd tegen WVV ’34, het elftal dat momenteel samen met EMOS bovenaan staat in de ranglijst. Markelo staat dus een lastige klus te wachten, maar de mannen van Anne de Jong zijn fit, alleen van Ferdi Pinkert is onzeker of hij kan spelen. Verder is de opstelling gelijk aan de vorige wedstrijd. Sportclub is dit seizoen thuis nog ongeslagen en hopelijk kunnen ze deze lijn voortzetten.

Volleybaltraining op de kop gezet

De jongste volleyballers van volleybalvereniging Markel Up werden gisteren tijdens de wekelijkse training verrast met een bezoekje van zwarte piet. Deze zwarte piet heeft de training op de kop gezet, maar dan vond niemand erg. Na een sportief uurtje was er voor alle kinderen van de CMV (Cool Moves Volley) een cadeautje en een handvol pepernoten. De kinderen hebben zwarte piet uitgebreid bedankt voor zijn bezoek.

(meer…)

Sportclub wint oefenduel tegen EGVV

Sportclub Markelo heeft het oefenduel tegen EGVV gisteravond gewonnen met 3-0. De Markeloërs waren de bovenliggende partij, maar hebben de kans op een grotere uitslag laten liggen. De ruststand was 2-0. De doelpunten werden gemaakt door René Kuijpers (2 maal) en Ferdi Pinkert.

Willem Greve geeft springclinic

De Markelose topruiter Willem Greve verzorgt vanavond tijdens Jumping de Achterhoek een springclinic aan Roos Wevers, Isis Niels, Corné van Middendorp, Kirsten Brinkman, Hedy Gielink en Noelle Klokman. De clinic zou eerst worden verzorgt door Karim El Zogbhy, maar wegens gezondheidsklachten van deze olympisch springruiter werd Willem Greve benaderd. Greve kijkt er naar uit om de ponyruiters vanavond op het Paardensportcentrum in Lichtenvoorde van tips te voorzien. De clinic is gratis toegankelijk.