Sportclub verloren van FC Aramea

Sportclub Markelo heeft de positieve flow van de laatste wedstrijden niet voort kunnen zetten, ze verloren vandaag met 0-2 van FC Aramea. Voor Markelo is dit een tegenstander waartegen het moeilijk voetballen is, met technische voetballers die goed uit de voeten kunnen op kleine ruimtes. Na ongeveer een kwartier spelen namen de bezoekers het heft in handen en in de 27e minuut kwam een schot terug van de binnenkant paal en werd door een oplettende speler van Aramea binnen getikt. De Markeloërs speelden geen van allen hun beste spel en creëerden weinig kansen. De ruststand was dan ook 0-1. Na rust werd er aan Markelose kant gewisseld, in het veld kwamen Bjorn Groot Roessink, Roland Stege en Robin Wagenaar. Ook deze mannen konden vandaag niet het verschil maken. In de 58e minuut kon de spits van Aramea een voorzet aannemen en de 0-2 binnen tikken. Conclusie van vandaag is dat Markelo weinig tot geen kansen heeft gecreëerd en dit resulteerde vandaag in een verdiende nederlaag, aldus leider Peter Stokkers. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TVO op het programma. TVO speelt op gras, dus het is nog afwachten of het weer het volgende week toelaat om te voetballen.

Spetterende optredens bij Hofdance

Zo’n 125 danseressen hebben gisteravond tijdens Hofdance 2018 bij De Reggehof spetterende en spectaculaire dance-moves aan het grote publiek laten zien. Met 350 bezoekers was de theaterzaal dan ook nagenoeg uitverkocht. Naast de Jazz selectie van Gymvereniging Markelo hadden ook Let’s Move  Delden, GV Excelsior Goor, Jeugdcircus Caroly, de majorettes van Apollo en de dansafdeling van de muziekschool Hof van Twente de beste dansers naar het Goorse theater gestuurd. De Markelose selectiegroep van de Jazz staat onder leiding van Demi Scholten en Iris Gossink. Een hechte groep meiden in de leeftijd van 11 tot 14 jaar met een passie voor jazzdans. Voor Demi en Iris, als nieuwe trainers was dit het eerste optreden na 3 maanden hard werken, waar zij de dansgroep presenteerde. (meer…)

Sportclub Markelo – FC Aramea

Als gekeken wordt naar de ranglijst zou Sportclub Markelo moeten winnen morgen in de thuiswedstrijd tegen FC Aramea. Markelo staat vierde met 22 punten na 12 wedstrijden en FC Aramea vinden we terug op de 11e plaats met 11 punten uit 13 wedstrijden. Echter, Aramea is een tegenstander waartegen de Markeloërs het altijd lastig hebben. Leider Peter Stokkers geeft aan dat de mannen morgen goed uit de startblokken moeten en meteen volle bak moeten voetballen. Sportclub zit op dit moment in een goede flow en Peter hoopt deze lijn voort te zetten. Bart Klumpers, Jordy Vagevuur en Mart Eggink zijn geblesseerd en doen morgen niet mee, Roland Stege is weer volledig fit. De wedstrijd begint morgen om 14.00 uur.

Markel Up neemt afscheid van Henk Veltkamp

Het herenteam van Markel Up heeft gisteravond afscheid genomen van een bijzondere speler. Na jaren van veel blessureleed hing één van de langstzittende leden van deze Markelose volleybalvereniging dit seizoen zijn volleybalschoenen aan de wilgen. De heren hadden Henk uitgenodigd om de wedstrijd van heren 1 en 2 te bekijken en natuurlijk samen lekker bier te drinken. Niets vermoedend werd Henk meegenomen naar de bank van heren 1 waar hij een t-shirt kreeg en als ‘Mini van de week’ de eerste opslag mocht verzorgen van de wedstrijd. Ondanks dat Henk al maanden niet gevolleybald heeft scoorde hij toch het eerste punt! (meer…)

Sportclub verliest in Warnsveld

Gisteravond heeft Sportclub Markelo met 2-1 de vriendschappelijke wedstrijd tegen Warnveldse Boys verloren. In een enerverende wedstrijd tegen de 3e klasser uit Warnsveld, die lang gelijk opging, was het bij rust 1-0. Het doelpunt aan Markelose kant was van Bjorn Groot Roessink. Zondag speelt het elftal thuis tegen FC Aramea.

Sportclub Markelo ontvangt Peter Bosz

Peter Bosz komt vrijdagavond 6 april naar Markelo. Dit op uitnodiging van De Vrienden van Sportclub Markelo en de sponsorcommissie die voor het derde jaar op rij weer een forumavond organiseren in de kantine aan de Endemansdijk. Na de forumavond met Wim Kieft in 2016 en Ron Jans in 2017 heeft men met Peter Bosz weer een grote naam uit het Nederlandse voetbal weten te strikken. Evenals de voorgaande twee jaren zal ook deze avond worden gepresenteerd door Eddy van der Ley. Van der Ley is sportjournalist bij het AD en hoofdredacteur van Twentesport Magazine en zal in Markelo Peter Bosz de nodige anekdotes en verhalen laten vertellen, alsook het publiek betrekken om Bosz vragen te stellen. (meer…)

Vrije zondag voor Sportclub

Vanwege de Carnaval in grote delen van Twente en de rest van Nederland is er geen voetbal vandaag. Dinsdagavond zullen de mannen van het eerste elftal een oefenwedstrijd spelen, uit tegen Warnsveldse Boys. Zondag is er weer competitie, dan wacht de thuiswedstrijd tegen Aramea.

‘De bal moet rollen’ bij Markel Up

De leden van de volleybalvereniging Markelo Up komen zaterdag 10 februari weer langs de deuren in Markelo om toiletrollen en keukenrollen te verkopen. In het kader van de jaarlijkse actie ‘de bal moet rollen’ probeert de club op deze manier de kas een beetje extra te spekken, om nieuw materiaal aan te kunnen schaffen en de contributie op een aanvaardbaar peil te houden. Voor een pak toilet- of keukenrollen betaalt men € 2,50, 2 pakken kosten € 4,50 en drie pakken € 6. De actie van Markel Up wordt mede mogelijk gemaakt door Plus Blankhorst.

 

Acroduo Demi en Iris plaatst zich voor ONK

Het acroduo Demi en Iris van Gymvereniging Markelo hebben afgelopen zaterdag een 1e plek weten te behalen tijdens de 3e plaatsingswedstrijd in de Eurosporthal in Dinxperlo. Het duo dat uitkomt in de klasse damespaar E-senior heeft zich met deze prestatie tevens geplaatst voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Naast dit succesvolle duo kwamen ook Lynn en Nienke in de klasse instap op de mat in de sporthal in Dinxperlo. Zij werden beloond na een nette oefening met een tweede podiumplaats.  (meer…)

Sportclub wint thuis van Diepenheim

Met een 3-0 thuisoverwinning tegen Diepenheim doet Sportclub Markelo goede zaken. Ondanks het feit dat de thuisploeg enigszins moeizaam uit de startblokken kwam, kwamen ze toch met 1-0 voor. Na 5 minuten kwam een verre ingooi bij Ton Jansen terecht en in tweede instantie wist Ton hieruit de 1-0 te maken. De ploegen lieten gelijkwaardig spel zien in de rest van de eerste helft en wisten allebei weinig kansen te creëren. Met een stand van 1-0 gingen de elftallen de rust in. Beide ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd, waarbij Diepenheim zeker niet de onderliggende partij was. Diepenheim claimde aan het begin van de tweede helft een penalty, maar dit werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd. Hierdoor bleef Markelo in een moeilijke fase in de wedstrijd. Trainer Anne de Jong wisselde Bart Klumpers voor Bjorn Groot Roessink, waardoor er meer dreiging kwam en in de 79e minuut resulteerde dit in de 2-0. Door een goede voorzet op rechts van de uitstekend spelende René Kuijpers op Bjorn Groot Roessink kwam Bjorn vrij voor de keeper te staan en kopte de 2-0 binnen.

(meer…)