Succes voor eMotions in Rotterdam

De twee teams van dansschool eMotions Markelo die vandaag in Rotterdam Ahoy in actie kwamen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Showdance van de KNGU tijdens de Fantastic Gymnastics NK 2017 keren allebei terug naar Markelo met een derde plaats. Vanmorgen vertrokken de meiden van de groepen Focus en Dynamic in alle vroegte richting Rotterdam voor de finale. Beide groepen staan onder leiding van Sandra Bakker. Focus kwam uit in de categorie Showdance 12 tot en met 17 jaar en mocht als 7e de vloer op. Als 19e waren de meiden van Dynamic aan de beurt, uitkomend in de categorie Showdance 18+ advanced. Daarna was het wachten op de uitslag. De vreugde was enorm toen bleek dat beide groepen een derde plaats hadden behaald en met een mooie beker weer huiswaarts keren.

(meer…)

De Welp wint slagbaltoernooi

Op de voetbalvelden van Sportclub Markelo werd gisteren tijdens het slagbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de Markelose basisscholen flink gestreden om het kampioenschap 2017. Het toernooi werd een paar weken geleden afgelast vanwege de weersomstandigheden, die waren afgezien van de harde wind, nu veel beter. Groep 8 van Elsen-Herike ontbrak op het toernooi door een uitwisseling van de leerlingen naar Engeland. Net als voorgaande jaren werd er statiefslagbal gespeeld waarbij zoals de naam al aangeeft de ballen vanaf een statief worden geslagen. In twee poules speelden de teams van de groepen 7 en 8 elk zes wedstrijden. Bij de teams van poule A eindigde 2 teams op een tweede plek,  zodat hier het doelsaldo mee ging spelen. Na het berekenen van het saldo bleek, dat de derde plek naar Zwaluw 8A  ging. De tweede plek ging naar Zwaluw 8D en eerste van deze poule was De Welp A. Dit laatste team wist alle 6 de wedstrijden te winnen. De laatste was heel belangrijk, hierbij werd gespeeld tegen een team van de Zwaluw, dat op dat moment evenveel punten had. (meer…)

Jeugd MTV’65 naar centre court Rosmalen

Met een grote dubbeldekker zijn afgelopen woensdagmiddag maar liefst 60 jeugdleden van tennisvereniging MTV’65 naar het Rico Open tennistoernooi in Rosmalen geweest. Voor de tennisjeugd was het zichtbaar een gezellige dag met zonnig weer en mooie tenniswedstrijden op het centre court. De jeugdleden kregen zelfs de kans om zelf een balletje te slaan op de bannen van Rosmalen. Met als afsluiting een bezoek aan de bekende driepotige, gele letter M kan de jeugdcommissie terugkijken op een fantastische, geslaagde dag voor de jeugd. 

(meer…)

Bronsvoord succesvol in Venray

Afgelopen weekend heeft judoka Jarno Bronsvoord uit Markelo deelgenomen aan het internationale judotoernooi in Venray. Dit toernooi geldt volgens judo-kenners als het grootste en zwaarste judotoernooi in Nederland. Ruim veertig landen waren vertegenwoordigd met vele judo verenigingen. Jarno rekende af in zijn poule met judoka’s uit Groot Brittannië, Oekraïne, België en Nederland. Echter in de finale verloor hij van een judoka uit Oostenrijk door een strafpunt. 

Markeloers sterk op eigen toernooi

Tijdens de gespeelde finale partijen van het Open Dubbeltoernooi van tennisvereniging MTV’65 , waren de Markeloers prima vertegenwoordigd. De meest opvallende speler werd uiteindelijk Jesper Hondeveld, die zowel in de Heren dubbel 6 als in de Gemengd dubbel 6 de laatste partij wist te winnen. Aan het toernooi deden dit jaar maar liefst 72 dubbel-paren mee verdeeld over tien verschillende klassen en speelsterktes. De organisatie kan terugkijken op een bijna vlekkeloos toernooi, alleen op de dinsdagavond gooide de weergoden wat roet in het eten en moest er worden uitgeweken naar de binnenbanen. Vanuit de hele omgeving wisten tennisliefhebbers de weg naar Markelo te vinden en daardoor was het alle avonden druk en gezellig op het complex aan de Potdijk. Met de prijsuitreiking gistermiddag kwam er uiteindelijk een einde aan een fraaie tennisweek in Markelo.

(meer…)

Overijsselse titels voor Aymé Groot

Tijdens de Overijsselse Minioren 5 Kampioenschappen in Hengelo heeft  Aymé Groot afgelopen weekend maar liefst drie Overijsselse titels op zijn naam weten te schrijven. Aymé behaalde de eerste plekken op 3 afstanden namelijk 100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. Daarnaast behaalde hij ook nog een 2e plaats op de 50 meter vlinderslag. (meer…)

Markelo aftrap VIRO Criterium Cup Twente

 

 

De Ronde van Markelo is op vrijdag 18 augustus de aftrap van vier wielercriteriums om de VIRO Criterium Cup Twente. In 2017 is het de zesde editie van het overkoepelende klassement van een aantal regionale wielercriteriums die in korte tijd op elkaar volgend worden verreden door zowel mannen als vrouwen. Tijdens het Dorpsfeest Markelo worden de criteriums van Borne (24 augustus) en Oldenzaal (27 augustus) verreden, de Ronde van Goor is op zaterdag 2 september de afsluiting. (meer…)

Eppie van Bram bokaal terug in Markelo

Afgelopen pinksterweekend is het voetbalteam D2 JO>13 naar Unseburg in Duitsland afgereisd voor het jaarlijkse internationale voetbalkamp. Vrijdag vertrok het gezelschap van 13 spelers, trainer en begeleider van Sportclub Markelo en veel ouders met de diverse broers en zussen vanuit Markelo naar Unseburg. Het dorpje ligt nabij Maagdenburg in de voormalige DDR. De heenreis kende vele files door de diverse weg-werkzaamheden en het Pinksterweekend, om ca 17.30 uur arriveerde het gezelschap bij voetbalclub TSG Unseburg-Tarthun. Daar werden zij hartelijk door de organisatie ontvangen met een verfrissend drankje en een lekkere maaltijd.  (meer…)

Enjoy the Ride bij Snorrewind

Manege Snorrewind organiseert zondag 11 juni een landelijke KNHS paardrijtocht over de vijf heuvels van Markelo. De jaarlijks terugkerende tocht wordt georganiseerd in het kader van `Enjoy the Ride’, een populaire serie ritten door natuurgebieden in heel Nederland. De route is van tevoren uitgezet en de rit kan in eigen tempo worden gereden. In Markelo wordt op 11 juni een rit uitgezet van 25 kilometer door de prachtige natuur van de Hof van Twente. Op drukke oversteekpunten helpen verkeershulpen met oversteken. Onderweg zijn diverse rustpunten en zijn er voor de deelnemers eten, drinken en versnaperingen. Voor de start is er koffie en thee met een Twentse lekkernij en na terugkomst wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Voor ruiters met een eigen paard of pony is er na terugkomst de mogelijkheid om mee te doen met een gratis crossles op het eigen crossterrein van Snorrewind.  De starttijd is tussen 10.00 en 12.30 uur. Meedoen kan alleen of in groepen en is voor elke ruiter met eigen paard of pony, of met één van Manege Snorrewind. Deelnemers moeten de rijkunst wel voldoende beheersen. KNHS leden krijgen korting.

SpeedSoccer Oost Nederland in Univé Soccerhal

Op initiatief van Christian Koop wordt voor de jeugd in het seizoen 2017/2018 de 1e Speedsoccercompetitie van Oost Nederland georganiseerd in de Univé Soccerhal van Sportclub Markelo. Het amateurvoetbal zal volgend seizoen starten met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen tot 12 jaar zullen wedstrijden gaan spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer handelingen gaan maken met de bal. Deze verandering voor de jeugd wil Christian Koop met zijn bedrijf Koop Ondersteuning Plus (KOP) ondersteunen waardoor hij dit concept heeft opgezet en de Markelose voetbalclub benaderd heeft voor het gebruik van de soccerhal tijdens de competitie. Koop: “Wij willen de beste jeugdteams in de regio een platform bieden om in competitief verband de spelers verder te laten ontwikkelen. Door de kleine ruimtes en een hoog speltempo zullen de spelers op voetbaltechnisch gebied zichzelf sneller ontwikkelen. Verenigingen zijn opzoek naar mogelijkheden om spelers nog beter te laten ontwikkelen en daarbij is een speedsoccercompetitie, een goede aanvulling die goed aansluit bij het plan van de KNVB -Winnaars van morgen”.  (meer…)