Greve zet Grote Prijs van Tubbergen op zijn naam

Nadat Markeloër Willem Greve vrijdag al een tweede plek in de  Big Tour 1.45 rubriek met zijn paard Carrera wist te bemachtigen won het duo vandaag de Grote Prijs van Tubbergen. Greve wist vanmiddag opnieuw met de hengst Carrera het springparcours van Jumping Schröder Tubbergen foutloos te rijden en in de barrage van de Final Big Tour 1.45, een tijd neer te zetten van  39,15 seconden. Greve die als laatste deelnemer in de rubriek startte wist de tijd van Jeroen Dubbeldam uit Weerselo te kloppen. Dubbeldam stond lange tijd bovenaan genoteerd met een tijd van 40,64 seconden. Gert-Jan Bruggink uit De Lutte reed in een tijd van 41.30 seconden het parcours rond en eindigde daarmee op een derde plek waarmee het podium een Overijssels tintje kreeg. Op de plaatsen vier tot en zes eindigde respectievelijk de Nederlanders Albert Zoer, Frank Schuttert en Kevin Olsmeyer.  Willem Greve bedankte de familie Schröder voor het perfect organiseren van de wedstrijd in Tubbergen en sloot af met: “Er is niks mooiers om hier in Twente voor eigen publiek te rijden”.

GV Markelo springt naar medailles

De turnsters van GV Markelo hebben tijdens de individuele Overijsselse springwedstrijden in Nunspeet uitstekend gepresteerd. Demi Mensink, uitkomend in D-categorie, wist op de airtrack een mooie bronzen medaille te halen. Ook Renske Groen was succesvol. In de C-categorie eiste ze het brons op bij airtumbling. Helaas kwam ze net te kort bij mini-pegasus waarbij ze 4e werd. Per toestel deden meer dan vijftig deelnemers mee. Voor beide dames dus een prima prestatie! Asnata Haan, net een half jaar begonnen met springen kwam uit in de E-categorie. Ze liet ondanks haar zenuwen mooie sprongen zien. Helaas was het niet voldoende voor een medaille.

Zonovergoten derde Hof van Twente Triathlon

De derde editie van de Unive Oost Hof van Twente Triathlon is, mede dankzij het heerlijke weer, prima verlopen. De triathlon is ook dit jaar weer georganiseerd door de Triathlonvereniging Hof van Twente in samenwerking met zwembad De Vijf Heuvels. Vanmorgen om 09.30 uur ging de eerste jeugdgroep van start voor hun triathlon. Voor elke jeugdige deelnemer lag er bij de finish een medaille klaar. Vanaf 10.15 uur startten de volwassenen, in totaal 10 series en daarna nog de trio’s en de bedrijventeams. Het prachtige weer trok veel publiek naar de triathlon en het publiek moedigde de deelnemers enthousiast aan. De deelnemers gingen eerst het water in voor 20 banen zwemmen, daarna op de fiets voor een afstand van 20 kilometer en ten slotte nog 5 kilometer hardlopen met de finish in de Kösterskoele. De definitieve uitslagen zijn later vanavond te vinden op de website. (meer…)

Willem Greve pakt tweede plek

De Markelose springruiter Willem Greve heeft vrijdag beslag weten te leggen op de tweede plek in 1.45 rubriek op Jumping Schröder in Tubbergen. Greve wist met de 10-jarige hengst Carrera in de barrage een tijd neer te zetten van 41.03 seconden. De snelste tijd werd neergezet door de Nederlandse Sanne Thijssen die met Stippel de tijd stopte op 40.49. De derde plek was voor Kim Hoogenraat die met de 9-jarige merrie Donatella l ‘Espoir finishte in 42.42 seconden. Een volledig Nederlands podium na een spannende barrage waarbij de eindtijden ook nog eens dicht bij elkaar lagen.

Opnieuw succes voor Hilde Jager

Voor haar derde Europacup deelname dit jaar stond de Markelose Hilde Jager gisteren op de judomat in Kaunas in Litouwen. Nadat ze de eerste ronde een vrijloot had won ze achtereenvolgens in de volgende rondes van drie judoka’s. In de finale ontmoette ze de Belgische Gabriëlla Willems. De finale was een spannende partij die lange tijd gelijk op bleef gaan totdat in een grondgevecht de Belgische, grip kreeg op een arm van Hilde en haar kon laten aftikken. Een verloren finale maar toch weer een prachtige zilveren medaille voor Hilde die dus wel goed op weg lijkt te zijn naar volledig herstel van haar blessure.

SC Markelo verliest laatste competitieduel

In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, verloor SC Markelo met 6-1 van Barbaros. In de eerste helft kon het team van trainer Anne de Jong zich nog aardig meten met de kersverse kampioen van de 4e klasse B, maar in de tweede helft werd het krachtverschil te groot en dat was mede te danken aan de vele wissels aan de kant van SC Markelo. Alle afscheid nemende spelers mochten speelminuten maken en daardoor kreeg dit duel meer het karakter van een uitzwaai wedstrijd, dan dat men bezig was om nog een goed resultaat te behalen. In Hengelo speelden Edwin Landeweerd, Jorrit Klein Braskamp, Bas Schreurs en Martijn van de Sluis, voor de laatste keer in het eerste elftal van SC Markelo. Onder luid applaus van eigen aanhang, namen de vier spelers tenslotte afscheid. De eindstand, waarbij Bjorn Groot Roessink de enige Markelose treffer wist te maken, was daardoor van ondergeschikt belang.

Topprestaties Markelose gymnasten

Tijdens de individuele springwedstrijden die gisteren werden gehouden in Sporthal de Brake  in Nunspeet, hebben een groot aantal gymnasten topprestaties weten neer te zetten. Zo werd Kristel Leensen op het onderdeel airtrack Districtskampioen. Daarnaast wist Kristel ook beslag te leggen op de derde plek op het onderdeel minitramp. Meike Huitink, die net als Kristel uitkwam in de categorie junioren wist ook een podiumplek te bemachtigen op het onderdeel airtrack. Zij eiste de bronzen medaille op. Bij de senioren veroverde Daniëlle van Coeverden de tweede plaats op het onderdeel airtumling en de derde plek op de airtrack . (meer…)

Afscheid van spelers bij SC Markelo

Aanvaller Bas Schreurs stopt bij SC Markelo

De laatste competitiewedstrijd die SC Markelo morgen speelt tegen Barbaros, zal in het teken staan van het afscheid van een viertal spelers. In Hengelo zullen Edwin Landeweerd, Jorrit Klein Braskamp, Bas Schreurs en Martijn van de Sluis, voor de laatste keer het vlaggenschip van de Markelose voetbalvereniging vertegenwoordigen. Klein Braskamp keert terug naar zijn oude vereniging EGVV in Gelselaar en de andere drie spelers stoppen of gaan het nieuwe seizoen een stapje lager spelen. Een flinke aderlating voor SC Markelo en daardoor ook een behoorlijke uitdaging voor trainer Anne de Jong, die het volgend seizoen zonder al deze routine zal moeten stellen. De wedstrijd die morgen nog op het programma staat is niet meer belangrijk voor de competitie. Babaros werd vorige week al kampioen en SC Markelo wist al enige tijd dat het opnieuw in de 4e klasse uit zal komen. Het duel op sportpark Veldwijk, begint morgenmiddag om 14.00 uur.

Sponsoractie Markel-Up

Volleybalvereniging Markel Up organiseert aanstaande zaterdag voor de zevende maal de sponsoractie ‘de bal moet blijven rollen’. Hiervoor gaan de leden van de club zaterdag 13 mei, huis-aan-huis in Markelo toilet- en keukenrollen verkopen met het doel, de clubkas extra te vullen. “Deze extra bijdrage zorgt er voor dat de vereniging goed materiaal ter beschikking kan stellen aan haar leden maar ook dat de contributie betaalbaar blijft”, aldus het bestuur van de Markelose volleybalclub. De actie wordt mede ondersteund door Plus Blankhorst.  Een pak toilet- of keukenrollen wordt aangeboden voor € 2,50, twee pakken voor € 4,50 en drie pakken € 6,–. 

Mooie overwinning SC Markelo

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Sportclub Markelo verrassend weten te winnen van Avanti Wilskracht. Het duel tussen de Markeloers en de nummer 2 van de 4e klasse B eindigde, na negentig minuten, in 3-2. Toch begonnen de Markeloers niet goed aan deze laatste thuiswedstrijd. Al na zeven minuten werd keeper Ruben Olminkhof gepasseerd en keek SC Markelo tegen een 0-1 achterstand aan. Maar na mate de wedstrijd vorderde ging de ploeg van trainer Anne de Jong beter meevoetballen en in de 30e minuut werd dat beloond met de gelijkmaker van Bas Schreurs, die na een prachtige voorzet van Ton Jansen, koppend wist te scoren (1-1).

(meer…)