Sportclub Markelo hervat training

De selecties van het eerste en tweede elftal van Sportclub Markelo zijn gisteravond onder leiding van de nieuwe hoofdtrainers Rutger Kats (Markelo 1) en Gert Hakkert (Markelo 2) gestart aan het nieuwe voetbalseizoen. Het eerste elftal van Sportclub Markelo zal dit seizoen onder leiding van Rutger Kats uitkomen in de 4e klasse G. Hij volgt hiermee Anne de Jong op, die afgelopen seizoen afscheid nam van de Markelose voetbalclub en vanaf dit seizoen hoofdtrainer is bij Wilhelminaschool. Markeloër Gert Hakkert  zal het komende seizoen als trainer verbonden zijn aan het tweede elftal van Sportclub Markelo. Gert neemt hiermee de taken over van Rob Lamers die met Markelo 2 een periodetitel wist te pakken. Rob Lamers is inmiddels hoofdtrainer bij Sportclub Daarle. 

(meer…)

Drie kampioenstitels voor Ponyclub

Op de Overijsselse kampioenschappen in Ootmarsum hebben gisteren drie leden van Ponyclub Markelo zich naar een Overijsselse titel weten te rijden. Isabelle Jochems in de klasse Z2 dressuur categorie  D/E, Nina Bolink in de klasse M springen categorie C en de Markelose Anniek Lammertink in de klasse L springen categorie D/E kregen alledrie aan het einde van de dag voor hun uitmuntende prestaties de erelinten omgehangen. Door deze prestaties hebben de drie dames zich automatisch geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 25 augustus. Naast hen hebben ook Bonnie Wubbels Z1 dressuur, Claudia Krijgsman Z2 dressuur en Roos Wevers L springen zich weten te plaatsen voor het NK in Ermelo. 

Kennismaken met de paardensport

Voor iedereen die overweegt om te gaan paardrijden, houdt Manege Snorrewind op woensdag 25 juli een ‘kijk & doe ochtend’. Een mooie kans om op een ontspannen manier kennis te maken met de wereld van de paardensport. Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er van alles te zien en te beleven op de manege. Minipony Dolly zal voor het menkarretje worden gespannen en kinderen kunnen meehelpen met de verzorging van paarden en pony’s. Tijdens een rondleiding door de stallen krijgt iedereen een blikje achter de schermen van het bedrijf en er zal van alles worden verteld. Natuurlijk zullen liefhebbers ook nog te paard of pony gaan voor een leuk ritje. Caps zijn te leen op de manege. Wel moeten de deelnemers schoenen of laarzen met een kleine hak aan. Slippers en open sandalen zijn nergens toegestaan op het bedrijf. Kosten € 6 per persoon en graag even vooraf opgeven door een mailtje te sturen. 

Rolstoelvierdaagse afgelast

De Twentse Rolstoelvierdaagse die deze week onder meer in delen van Markelo zou worden verreden is afgelast. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het bestuur van de Stichting Twentse Sportbelangen vond het gezien de weersomstandigheden in combinatie met de grote inspanning die geleverd moet worden door minder valide mensen niet verantwoord de 31e editie van het evenement door te laten gaan. Het inkorten van het parcours of aanpassen van de starttijden bleken geen opties. Het criterium in het centrum van Delden gaat vanavond wel door. De Aankoppelbikes vertrekken bij de start/finish bij het Ressingplein in Delden rond 19.15 uur voor 8 ronden van 1250 meter. De handbikes, zij rijden een wedstrijd die meetelt voor het landelijk klassement, gaat over 17 ronden en begint om 20.00 uur. Op het Resingplein vindt om 21.30 uur de prijsuitreiking plaats.

EK-zilver voor mixteam met Hilde Jager

20140525 hildejager

Hilde Jager heeft in het Russische Jekaterinnenburg met het Nederlands mixteam een zilveren medaille veroverd op de Europese Kampioenschappen. In de finale waren de Duitse tegenstanders met 2-4 te sterk. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, Hilde kwam uit in de klasse -70 kg en bracht de stand terug naar 1-2. Ook Natascha Ausma, die uitkwam in de klasse +70 kg wist haar wedstrijd te winnen. De andere Nederlanders moesten hun meerdere erkennen in de Duitsers. Het mixteam evenement zal tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020 een nieuw onderdeel zijn. (meer…)

Concours op Hippisch Centrum

Het paardensportterrein van Hippisch Markelo aan de Potdijk in Markelo staat dit weekend in het teken van het zomerconcours. Een concours dat jaarlijks op de agenda staat en wordt georganiseerd door Ponyclub Markelo en de Rijvereniging Markelo. Vrijdag wordt er gestart met de 4- en 6-tallen pony’s en paarden en individuele dressuur. Zaterdag worden dressuur proeven verreden in de klasse BB tot en met Z2 voor paarden. Tevens vinden de Kringkampioenschappen dressuur kring Reggedal plaats. Met daarnaast het springen in de klassen BB tot en met Z maakt dat het voor publiek een afwisselend geheel wordt om naar te komen kijken. Voor de pony’s staat er op zondag zowel dressuur klasse B tot en met Z2 en springen in de klasse BB tot en met ZZ op het programma. 

Mickey Slotman derde op NK

Mickey Slotman is op het circuit van Spa-Francorchamps afgelopen weekend derde geworden tijdens het NK karten in de koningsklasse KZ2. “Ik ben zeker tevreden. Het kwam er eerst niet uit en toen heb ik de overstap gemaakt naar Kart Support van Erwin van der Veen en dat is een juiste beslissing gebleken”, blikte de opgetogen zestienjarige rijder uit Markelo terug op het weekeinde op de fameuze Belgische piste. Het was de eerste wedstrijd na zijn over stap op CRG van Kart Support. (meer…)

PSV Snorrewind levert kringkampioenen

Afgelopen weekend stonden de Snorrewindse Paardendagen in het teken van de kringkampioenschappen voor pony’s. Loes Bronsvoort van de PSV Snorrewind werd kampioen met haar pony Macho en kreeg daarmee een ticket voor de Regiofinales op 28 juli in Ootmarsum. Deze combinatie wist zich ook voor de dressuur te plaatsen. Tegelijkertijd vonden in dit weekend de de kringkampioenschappen voor paarden plaats in Wierden. De Markelose Marijke Vosman wist zich hier naar de regiofinales te springen. Met deze prestatie mag zij voor PSV Snorrewind uitkomen op de KNHS Galoppade in Ootmarsum voor paarden op 3 en 4 augustus.

Vandaag weer wielerronde door Markelo

De Ronde van Markelo werd gisteravond in het centrum van Markelo gereden als eerste wedstrijd om de VIRO Criterium Cup Twente. De Ronde van Enter is vandaag de tweede wedstrijd om de cup. Deze ronde wordt samen met de Ronde van Twente georganiseerd. Het parcours van de Ronde van Twente loopt voor een groot deel door Markelo. De Ronde van Twente wordt in meerdere categorieën verreden, de eerste renners zijn om 11.00 uur gestart, de laatste doorkomst in Markelo is begin van de avond.

Snorrewindse Paardendagen

Met een groot meerdaags landelijk buitenconcours voor pony’s en paarden is het voor paardensportliefhebbers dit weekend genieten bij manege Snorrewind die vandaag en morgen in het teken staat van de Snorrewindse Paardendagen. Op het buitenterrein van de manege aan de Borkeldweg in Markelo wordt zaterdag gestart met dressuur- en springwedstrijden voor pony’s in alle klassen, uitgeschreven door de KNHS. Deze ponywedstrijd is tevens het kringkampioenschap voor kring Reggedal, De na deze wedstrijd geplaatste selectie winnaars mogen starten op de Regiokampioenschappen “de Galoppade”, die op 28 juli (pony’s) gehouden zal worden in Ootmarsum. (meer…)