Jordy en Joris met Hofteam op Internationaal C-Jeugdtoernooi

Foto: Wegdam Nieuws

Markeloërs Jordy Mooijman en Joris Slaghekke spelen komende dinsdag 24 oktober met het Hofteam tegen PSV, VFL Bochum en KV Mechelen. Het jaarlijkse internationale C-jeugdtoernooi voor spelers onder de 15 jaar vindt plaats op sportpark Heeckeren van GFC in Goor. Het Hofteam is samengesteld uit een of meerdere spelers van de negen voetbalverenigingen in gemeente Hof van Twente waaronder de Markelose Jordy en Joris. GFC-trainer Romano Lammertink en de Hengeveldse Thijmen Walhof coachen het Hofteam. Vanavond speelt het Hofteam een oefenduel op sportpark Heeckeren tegen GFC O15 aangevuld met een aantal 1e jaars O17 spelers. Het internationale jeugdtoernooi met in totaal 12 teams uit Nederland, België en Duitsland, begint volgende week dinsdag om 10.00 uur. Het Hofteam trapt dan af tegen KV Mechelen. (meer…)

Derde plaats voor Mickey Slotman in Le Mans

Mickey Slotman heeft de derde plaats gehad op het WK karten in Le Mans. Na een jaar hard werken is het hem tijdens het WK van 9 tot en met 15 oktober gelukt om hier op het podium te eindigen. Het weekend voor de race werden de vrije trainingen verreden. Slotman probeerde tijdens deze trainingen voldoende goede banden over te houden voor de vier kwalificatieraces en de pre finale, zodat hij in de finale op nieuwe banden zou kunnen starten.

(meer…)

Sportclub wint van Hector -update-

Op deze zonnige zondag in oktober heeft Sportclub Markelo vanmiddag thuis gewonnen van Hector uit Goor met 3-2. Het elftal van Anne de Jong speelde de eerste helft het beste voetbal wat ze tot nu toe hebben laten zien dit seizoen. Na 10 minuten nam Ton Jansen vanaf het middenveld de bal mee tot in de 16 meter. In een 3 tegen 3 situatie zette Ton de bal voor het doel van Hector en pas na drie pogingen werd het 1-0 door Bart Klumpers. In de 30e minuut was het wederom Ton Jansen die over de rechterkant tot aan het strafschopgebied kon doorlopen en via een mooie voorzet kon Bjorn Groot Roessink de 2-0 maken. Hector creëerde in de eerste helft weinig kansen en met 2-0 konden de teams terug naar de kleedkamer voor de thee. Zoals verwacht voerde Hector na rust de druk op, mede door inbreng van Haverslag (terug van een blessure) en met Haverslag in het elftal maakte Hector nogal verrassend de aansluitingstreffer in de 60e minuut.  (meer…)

Sportclub Markelo ontvangt Hector

Morgenmiddag ontvangt Sportclub Markelo het Goorse Hector op wat misschien wel de laatste zonovergoten zondag van dit jaar wordt. Hopelijk weten veel Markelose en Goorse mensen de weg naar de Endemansdijk te vinden in deze derby. Vorig jaar kwamen deze teams elkaar ook tegen in de competitie en heeft Markelo thuis gelijkgespeeld tegen Hector en uit gewonnen. Morgen is de selectie nagenoeg onveranderd aan vorige week, alleen Luc Brinckate is nog twijfelachtig, hij is namelijk licht geblesseerd. Wel zijn Wout Vruwink en Martijn Klein Kranenberg toegevoegd aan de selectie. Een wedstrijd tegen Hector is altijd bijzonder, daarom hoopt Markelo op veel publiek langs de lijn.

Crossweekeinde op Manege Snorrewind

Manege Snorrewind in Markelo organiseert op 14 en 15 oktober haar jaarlijkse onderlinge cross. In deze SamenGestelde Wedstrijd (SGW) komen ruim 60 ruiters uit de omgeving op paarden èn pony’s van de manege of eigen viervoeter aan start. Alle ruiters hebben de afgelopen weken meerdere crosslessen gevolgd. Op zaterdag 14 oktober worden de hele dag dressuurproeven gereden. Zondag 15 oktober komen de ruiters eerst aan start in een springparcours en  kan er genoten worden van een prachtige crosscountry door bos en weide rondom de accommodatie. De combinaties zullen in galop een ruim 2 kilometer lange route afleggen, waarbinnen een aantal crosshindernissen genomen moeten worden. De prachtig aangeklede natuurlijke obstakels zijn onder leiding van de Goorse parcoursbouwer Harrie Meijer gebouwd. Meijer viert hiermee een jubileum; hij bouwt dit keer zijn vijfentwintigste crossparcours voor Manege Snorrewind. Natuurlijk is het springen door de waterbak een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Na afloop wordt ook weer het jaarlijkse cabaret opgevoerd, waarin vele ruiters op hilarische wijze belicht zullen worden. In het strodorp op het terrein kunnen toeschouwers  een hapje en een drankje nuttigen. Natuurlijk is de toegang op beide dagen gratis.

Clubkampioenschappen Hippisch Markelo

In en rondom de accommodatie van het Hippisch Centrum aan de Potdijk in Markelo werden afgelopen weekend de clubkampioenschappen verreden. Zowel leden van Rijvereniging Markelo als ook van de Ponyclub Markelo deden een gooi naar de felbegeerde clubbekers.  Claudia Krijgsman heeft de titel Clubkampioen 2017 bij de Ponyclub op haar naam weten te schrijven bij de wedstrijdrijders. Bij de niet-wedstrijdrijders ging de clubbeker naar Lois de Grijs.
Bij de Rijvereniging Markelo werd Cariene Bussink in de categorie wedstrijdrijders, de clubkampioen. Bij de niet-Wedstrijdrijders ging deze eer naar Annida Renes. Dressuurkampioen werd Judith Ardesch en Karin Nijman mocht de beker in ontvangst nemen omdat zij de eerste plek wist te behalen bij het springen.  (meer…)

Sportclub verliest van F.C. Aramea

Na winst tegen Diepenheim en gelijkspel tegen UDI leidde de wedstrijd van vandaag tegen F.C. Aramea tot de eerste competitienederlaag van Sportclub Markelo. In Enschede ging het beeld aan het begin van de wedstrijd gelijk op. Na een afgekeurde goal van Jordie Vagevuur in de 18e minuut, kwam de thuisploeg dankzij een strafschop in de 22e minuut op een 1-0 voorsprong. Doelman Ruben Olminkhof raakte de bal nog aan, maar kon niet voorkomen dat de bal in het net belandde. Kort voor de rust werd een aanval over de rechterkant door de Markeloërs niet goed genoeg afgeschermd en kon F.C. Aramea de 2-0 maken. Dit was tevens de ruststand. Na rust veranderde Anne de Jong de opstelling naar 4-4-2 en daarmee werd Sportclub gevaarlijker op de helft van de tegenstander. Naarmate de tweede helft vorderde werd Markelo steeds sterker, maar helaas werd het harde werken niet beloond met een doelpunt. De Markeloërs keren zonder punten terug naar huis, met het gevoel dat er meer ingezeten had vandaag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Hector.

ASVM organiseert autocrosswedstrijd

De Auto Sport Vereniging Markelo organiseert morgen op het terrein aan de Petersweg in Markelo weer haar jaarlijkse autocross. De wedstrijd die om 10.00 uur begint telt mee voor het Ramo kampioenschap en Twenthe Cup. Ondanks de vele regen die de afgelopen dagen gevallen is ligt het terrein er volgens het bestuur van de ASVM keurig bij. 

Sportclub Markelo uit naar F.C. Aramea

Morgenmiddag om 14.00 uur treedt het eerste elftal van Sportclub Markelo aan tegen de elf van F.C. Aramea 1 op Sportpark Wesselerbrink Zuid te Enschede. Trainer Anne de Jong begint met dezelfde opstelling als vorige week en kan morgen ook weer een beroep doen op Robin Wagenaar, die terug is van een blessure. Markelo verwacht in Enschede een technisch voetballende ploeg aan te treffen in Aramea, dat tot nu toe 2 keer gelijk speelde en met 2 punten op de 9e plaats staat.

Walking Football nieuw bij SC Markelo

Walking Football is een landelijk sterk opkomende sport voor 60-plussers. Als het aan Sportclub Markelo ligt zal dit ook in Markelo gaan zorgen voor vele gezellige uurtjes waarbij bewegen en de sociale ontmoeting de boventoon moeten gaan voeren. Sportclub Markelo heeft alle benodigde faciliteiten zoals een soccerhal in de winterperiode en een klein buitenveld voor in de zomer. Beiden voorzien van kunstgras, zodat de doorgang gewaarborgd is. De kantine voor het sociale gedeelte voor deze sporters, maakt het beeld compleet. “Wij zien ons zelf als Sportclub Markelo met het oog op de organisatie en de accommodatie voorzieningen als goede partij om het Walking Football in Markelo op te zetten”, aldus Bertus Bloemendal. Bij Walking Football ligt de nadruk niet op de sportieve prestaties maar op het actief meedoen en bewegen én de sociale ontmoeting. In principe is het een voetbalspel zonder rennen, zonder keepers en met kleine doelen waar de bal niet boven heuphoogte wordt gespeeld. Iedereen kan hier aan meedoen. Bij een overtreding wordt het spel gestopt en met een vrije bal hervat. (meer…)