Stokreef beste lokale renner

Markeloër Mark Stokreef heeft gisteravond tijdens de lokale recreantenkoers de ‘Mölnborrel Troffee Hof van Twente’ op zijn naam weten te schrijven. In een deelnemersveld van 16 renners uit gemeente Hof van Twente reed de Markelöer gedurende de gehele race voorin en wist zich de laatste ronde los te rijden van het peloton. Als tweede eindigde Markeloër Hilco Vedders. Voorafgaand aan de recreanten was het parcours van de Wielerronde in Markelo voor de Elite-Beloften-Club-Amateur Vrouwen waar Leonie Lubbinge uit Drachten de ronde wist te winnen. Na de recreanten reden de Elite/Beloften Mannen. Hier was de winst voor Wim Kleiman uit Almelo die de Ronde van Markelo won. Zij zijn daarmee ook de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente. (meer…)

Voorbereidingen WK Zijspancross in volle gang

Leden van de Markelose Motorclub Ons Genoegen zijn de komende weken veelvuldig te vinden op en rond het motorcircuit op de Herikerberg in Markelo. Dat heeft alles te maken met de vele voorbereidingen die moeten worden getroffen om het Riwald Recycling Wereldkampioenschap Zijspancross op 16 en 17 september op het Markelose circuit te laten plaatsvinden. De club met een rijke geschiedenis bestaat alweer 85 jaar en weet hoe zij het circuit aantrekkelijk kunnen houden voor de deelnemers maar ook voor het publiek. Het themaonderwerp ‘Hew aait zo doane’ van de optocht tijdens Dorpsfeest Markelo is hier dan ook zeker niet van toepassing. Zo wordt dit jaar de baan flink aangepast door meerdere inhaalmogelijkheden te creëren om de finale van het aankomende WK spannend te maken. De wedstrijd in Markelo geldt namelijk als de laatste wedstrijd van het seizoen voor de WK zijspancross.  (meer…)

Markelo in teken van wielersport

Markelo staat aankomende vrijdag in het teken van de wielersport. Met de onmisbare hulp van sponsoren en vele vrijwilligers organiseert de Stichting Wielersport Markelo (SWM) namelijk op vrijdag 18 augustus de jaarlijkse Wielerronde van Markelo voor Mannen en Vrouwen. Zoals al enkele jaren het geval is telt deze wielerronde ronde mee voor het VIRO Criterium Cup Twente klassement. Een overall klassement verdeeld over vier wedstrijden. Naast Markelo tellen ook de wedstrijden in Borne, Oldenzaal en Goor mee. Uiteraard heeft elke Ronde naast het overall klassement ook een eigen klassement met aantrekkelijke prijzen. In Markelo starten om 17.00 uur de Elite-Beloften-Club-Amateur Vrouwen met een sterk deelnemersveld waaronder de op dit moment sterk in vorm zijnde Marit Cent uit Goor. Maar ze zal geduchte tegenstand krijgen van veel landelijke vrouwen die zich naar verwachting niet zomaar gewonnen zullen geven. Het zal dan ook een fanatieke strijd worden op het selectieve parcours door het centrum van Markelo. (meer…)

Wederom eindzege team Spekenbrink

Nadat Spekenbrink eind mei van dit jaar Tom Dumoulin de eindzege zag pakken in de Ronde van Italië viel vandaag de eindzege in de BinckBank Tour ten prooi aan zijn Nederlandse klassementsrenner. De BinckBank Tour was vorig jaar nog bekend als Eneco Tour, welke de opvolger was van de Ronde van Nederland. De kopman van Team Sunweb heeft een sterke week met ritten in Nederland en België afgesloten met een derde plek in de slotetappe op één seconde van ritwinnaar Jasper Stuyven. Wederom succes dus voor de renner het team van de Markeloër, die Dumoulin eind juni ook nog Nederlands kampioen tijdrijden zag worden. Dumoulin staat op dit moment achter Greg van Avermaet tweede in het WorldTour klassement.

Eerste competitieduel verplaatst

Niet op zondag 24 september maar op donderdagavond 21 september om 19.45 uur zal de eerste competitie wedstrijd van Sportclub Markelo plaatsvinden. Het verplaatsen van het voetbalduel tussen Diepenheim en Markelo heeft alles te maken met de alom bekende Schuttersfeesten in Diepenheim.

Team Cevaal Overijssels Kampioen

Afgelopen zaterdag is het 6-tal van Team Cevaal Overijssels kampioen geworden in de klasse M. Het team staat onder leiding van de Markelose Gera Renes en heeft met Annelieke Otten en Gerhard Paalman twee Markelose ruiters in haar gelederen. Afgelopen jaar heeft het team hard gewerkt om tot een goede samenstelling te komen, met als resultaat dat het 6-tal afgelopen zaterdag voor het 2de jaar op rij tot Overijssels kampioen werd gekroond. Met een score van ruim 70% werd met meer dan 5% verschil afstand genomen van het 6-tal van noaber de Zeven Buurtschappen uit Delden welke 2de werd. (meer…)

Sportclub Markelo MO-17 met UEFA vlag bij EK

Op de tribune van het stadion in Enschede zat vanmiddag menige Markeloër in oranje shirt gespannen ruim 90 minuten te kijken naar de vrouwen-voetbalfinale tussen Nederland en Denemarken. Maar ook vanuit de huiskamer en de Markelose horecagelegenheden werd met spanning gekeken. De ontlading volgde direct na het fluitsignaal van de scheidsrechter waaruit bleek dat De Europese kampioenstitel naar het Nederlands vrouwenelftal ging. Met een eindstand van 4-2 wist het oranje vrouwenteam de winst overtuigend op hun naam te schrijven. De zinderende finalewedstrijd werd vooraf gegaan met het binnenbrengen van de UEFA vlag door de Markelose meiden van Sportclub Markelo MO-17. Zij zaten dan ook tijdens de finalewedstrijd eersterangs en zagen van dichtbij hoe het oranje vrouwenteam historie schreef in de Enschedese Grolsch Veste. 

Ponyruiters Overijssels Kampioen

Tijdens de Galoppade in Bentelo is Loes Bronsvoort van PSV Snorrewind, gistermiddag uitgeroepen tot Overijssels kampioen outdoor springen. Met haar pony Macho rijdt Loes in de klasse L categorie C en wist de overige deelnemers in haar rubriek voor te blijven. Ook door leden van de Markelose Ponyclub zijn prachtige resultaten verreden. Zo werd ook Isabelle Jochems uitgeroepen tot Overijssels kampioen in de klasse Z1 dressuur categorie D gevolgd door Claudia Krijgsman, die reservekampioen werd in deze klasse. Ook Kim Schouten werd uitgeroepen tot reservekampioen. Zij wist beslag te leggen op een tweede plek in de M1 dressuur categorie DE.  (meer…)

Geslaagd zomerconcours Hippisch Centrum

Met een flink aantal deelnemers kunnen Ponyclub Markelo en de Rijvereniging Markelo terugkijken op een meer dan geslaagd concours. Vrijdagavond, zaterdag en voor een heel groot deel zelfs gisteren werd er gereden onder een stralend zonnetje. Alleen de laatste deelnemers kregen aan het einde van de middag enkele buien te verduren. Vrijdag werden dressuurwedstrijden verreden waarbij een flink aantal vier- en zestallen zich hadden ingeschreven waaronder ook Markelo goed vertegenwoordigd was. Zaterdag vond tevens het Kringkampioenschap dressuur voor paarden plaats aan de Potdijk in Markelo. Dit kampioenschap geldt als de selectiewedstrijd voor de Overijsselse Kampioenschappen.
(meer…)

Bronzen plak voor Hilde Jager

Tweede van rechts Hilde Jager met haar bronzen medaille

Een bronzen medaille won Hilde Jager vanmiddag op een World Cup Judo toernooi voor senioren in Wit Rusland. In de hoofdstad Minsk werd ze daarmee de jongste medaillewinnares ooit tijdens dit toernooi. Hilde heeft haar deelname aan dit toernooi te danken aan haar goede prestaties bij de junioren dit seizoen en daarom is ze geselecteerd door de JBN. Een maand geleden won ze namelijk al brons op een Europa Cup voor senioren, maar een World Cup is weer een niveau hoger. Ze ging zonder al te grote verwachtingen naar dit toernooi toe, ervaring opdoen was vooral belangrijk. De blijdschap is erg groot en met een medaille en een ervaring rijker keert Hilde morgen weer terug naar Nederland.