Heren 2 ZPC de Hof kampioen

Het team Heren 2 van ZPC de Hof is vandaag kampioen geworden. Het team wist 2 weken geleden al te winnen van de koploper en moest vanavond in Aalten winnen om zich kampioen te kunnen noemen in de klasse waarin ze uitkomen. Na een goede wedstrijd werd er in Aalten vanavond met 8-2 gewonnen en was het kampioenschap voor de heren binnen.

Succesvolle eerste dag Dance2Demo

Met zo’n 750 bezoekers vandaag in Sporthal De Haverkamp mag duidelijk zijn dat dansen populair is. Met vandaag 3 shows en morgen nog een show laten vele danseressen (en een enkele danser) zich van hun beste kant zien. De Dance2Demo vandaag was in handen van eMotions Markelo, morgen ligt de organisatie bij Raduga uit Enter. Verschillende verenigingen uit de regio hebben zich ingeschreven voor dit dansevenement. Vandaag waren dansgroepen uit onder andere Bunschoten, Bathmen, Hattem, Nijverdal en Apeldoorn naar Markelo gekomen. Het publiek kreeg een afwisselende voorstelling te zien: van kleine prinsesjes tot een grote groep piraten en van opzwepende discomuziek tot emotionele dansen op klassieke muziek.  (meer…)

Sportclub uit naar koploper

Morgen gaat het eerste van Sportclub Markelo op bezoek bij de koploper van de competitie, WVV ’34 uit Hengevelde. Thuis werd nipt met 2-1 verloren van dit elftal. Voor de Markeloërs is het belangrijk om morgen punten te pakken, de ploegen die onder Markelo staan beginnen namelijk punten te pakken en komen dichterbij in de ranglijst. De selectie is fit en compleet, maar de laatste weken voetbalt de ploeg moeizaam en weet weinig punten te halen. WVV ’34 is een goede degelijk spelende ploeg die achterin weinig kansen weg zal geven, het zal daarom een lastige wedstrijd worden morgen.

Markel Up C1 kampioen

Gisteravond speelden de meiden van volleybalvereniging Markel Up onder leiding van Jolien en Ellis de laatste wedstrijd van het seizoen. Met 5 punten voorsprong op de nummer 2 was het kampioenschap eigenlijk al binnen. Thuis winnen zou gewoon een mooie afsluiting van een geslaagd seizoen zijn. Een seizoen waarin Bo, Caitlin, Kirsten, Lara, Maréll, Maren, Wenke allemaal veel hebben geleerd, waaronder de overstap van doordraaien naar positiespel. Een seizoen waarin alle meiden een groei hebben doorgemaakt.

(meer…)

Paardensport op de Herikerberg

Een groot deel van het motorsportparcours op de Herikerberg maakt deel uit van de Samengestelde Wedstrijd voor paarden en pony’s aankomend weekend. Zowel zaterdag als zondag kunnen paardensportliefhebbers genieten van het crossparcours met hindernissen en een geweldige waterpartij. De oude waterbak is in ere hersteld door de bouwploeg van de SGW commissie. Tevens is er een nieuwe route en hindernissen voor de kleinste/jongste ruiters/pony’s. Zowel op zaterdag als ook op zondag starten de eerste deelnemers vanaf 10 uur. Voordat de deelnemers mogen starten in de cross wordt eerst een dressuurproef en een springparcours afgelegd op het terrein van de Stichting Paard- en Ponysport aan de Potdijk in Markelo.  (meer…)

Dance2Demo weekend bij De Haverkamp

Dance2Demo’s bieden aan groepen de mogelijkheid om ingestudeerde dansen aan publiek te laten zien. De KNGU organiseert ieder jaar in samenwerking met clubs de regionale Dance2Demo’s. Aankomend weekend staat Sporthal De Haverkamp in het teken van een Dance2Demo georganiseerd door Dansschool eMotions uit Markelo. Een swingende uitdaging waar eMotions op zaterdag 21 april zelf deelneemt met 8 dansen verdeeld over twee programma’s. Deze dag zijn er 3 programma’s namelijk om 13.45 tot 15.00 uur, 16.30 tot 17.45 uur en een avondprogramma van 20.00 tot 21.45 uur.  Veel verschillende dansscholen en verenigingen zullen hun ingestudeerde dansen laten zien. Een boeiend schouwspel waarin kindergroepen, maar ook gevorderde dansgroepen elkaar in vlot tempo zullen afwisselen. Op zondag 22 april ligt de organisatie van de Dance2Demo in handen van Sportvereniging Raduga uit Enter en vindt er één programma plaats om 11.00 tot 13.00 uur. Gymvereniging Markelo zal deze middag ook deelnemen aan het dansprogramma. Kaarten voor de Dance2Demo zijn uitsluitend online te koop (meer…)

Jeugdfietstrainingen als voorbereiding op triathlon

De Triathlon vereniging voor Hof van Twente en omgeving ofwel de TTvW start dit jaar met jeugdfietstrainingen ter voorbereiding op de Univé Hof van Twente Triathlon. Ervaren trainers leren de jeugd het één en ander over materiaal, behendigheid, positie op de fiets en de techniek die men kan toepassen in de bochten van het parcours. De eerste training is op woensdag 25 april gevolgd door een tweede training op 16 mei en de laatste en tevens laatste training op 23 mei. De trainingen starten om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Dieka van de Kruusweg aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Aan de deelname van de jeugdfietstrainingen zijn geen kosten verbonden, wel dient men zich van tevoren aan te melden via de mail. Tijdens de trainingen is het dragen van een fietshelm verplicht. 

50+ zwemmen in De Vijf Heuvels

Elke maandagmiddag van 12.30 tot 13.30 uur zwemt een groepje 50+ ers in het verwarmde water van zwembad ‘De Vijf Heuvels’ in Markelo. “Het clubje bestaat uit leden uit Markelo maar ook uit omliggende plaatsen. Voor het versterken van ons clubje zijn we op zoek naar nieuwe leden die net als wij genieten van een gezellig, sportief en ontspannen uurtje zwemmen”, vertelt Eltjo Kok. Dat iedereen zijn eigen tempo bepaald en er uiteraard tijd is voor een sociaal gesprekje blijkt wel uit bovenstaande foto. Voor informatie over 50+ zwemmen op maandagmiddag kunt u een mail sturen. 

CMV team Markel-Up kampioen

Amy, Milla, Luna, Naomi en Lotte zijn gisteren in Almelo kampioen geworden met het team CMV niveau 3.2. Na eerst een wedstrijd tegen een andere team van volleybalvereniging Markel-Up te hebben gewonnen moesten ze het opnemen tegen SVH VC 3.2 uit Hellendoorn. De eerste set werd met 5-0 gewonnen, de tweede set werd echter met 1-2 verloren, waardoor het nog een spannende wedstrijd ging worden. Uiteindelijk wisten ze de derde set met 2-0 te winnen. Veel ouders keken in Almelo enthousiast op de tribune naar de kampioenswedstrijd. In Markelo ging het team na onderbreking met een patatje en ijsje bij De Haverkamp op een wagen achter de trekker door Markelo om te laten zien en horen dat ze kampioen waren geworden. (meer…)

Wederom verlies voor Sportclub

Werd er in de uitwedstrijd nog een ruime zege behaald op Buurse, vandaag werd er kansloos met 0-3 verloren. De eerste 10 minuten waren voor Sportclub, met 3 goede kansen om te scoren. Geen van deze kansen werd benut, terwijl Buurse de eerste kans in de 15e minuut van de wedstrijd wel wist te verzilveren en de stand op 0-1 zette. Slechts zo’n 3 minuten later wist Buurse weer te scoren, mede door slecht verdedigend werk van de Markeloërs. De thuisploeg was hierdoor nogal van slag en kon de draad niet meer oppakken. Kort voor rust werd de schade nog groter, toen Buurse de 0-3 aantekende.

(meer…)