Thema avond; naar een waardig levenseinde

In de Martinushof vindt op dinsdag 20 februari vanaf 20.00 uur een thema-avond plaats over palliatieve zorg, euthanasie en voltooid leven. Wat kun je betekenen voor iemand, die ongeneeslijk ziek is geworden en naar verwachting niet lang meer heeft te leven? Welke zorg is er mogelijk, wanneer het om jezelf gaat en je tegen eigen grenzen aanloopt? Op uitnodiging van  dominee Marten Dijkstra en ouderling Gerda Vedders-Vasters komen Annie Gerritsen en Annemieke Middag van hospice De Reggestroom uit Rijssen over dit onderwerp spreken. Ook huisarts Gienus de Jonge uit Markelo zal tijdens deze avond aanwezig zijn. Natuurlijk zal er voldoende gelegenheid zijn om uw eigen vragen te stellen.  (meer…)

Jubilarissen bij Folkloristische Vereniging Markelo

De jubilarissen v.l.n.r. J.H. ter Balkt, H.Berendsen en T. Berendsen.  Voorgrond: A.J.Sligman

Na een succesvolle jubileumviering vorig jaar van de kindergroep van de Folkloristische Vereniging “Markelo”, vond er op de jaarvergadering van deze vereniging weer een jubileumviering plaats. Dit keer betrof het een viertal leden die meer dan zestig jaar lid waren van de verenging. De voorzitter van de vereniging had voor iedere jubilaris een persoonlijk woord, te beginnen bij Herman en Truida Berendsen. Beiden zijn lid geworden in 1957 toen de vereniging haar officieuze 25-jarig bestaan vierde, gelijk met het 50-jarig jubileum van de drie coöperaties onder de naam Gouden Aren. Bij de vele buitenlandse reizen die de vereniging in de loop der jaren heeft gemaakt, waren Herman als muzikant en Truida als danspartner bijna altijd aanwezig. Ook was Herman vele jaren muzikant bij de kindergroep. De derde jubilaris die in het zonnetje werd gezet was Jan Hendrik ter Balkt. “Je bent altijd een kleurrijk lid geweest en op vele manieren actief bij de vereniging, als danser, met de jeep op bevrijdingstour, vaste kracht bij het zangkoor. Jij bent ook als danser met een gecombineerde federatie groep naar Zuid Afrika geweest”, vertelt de voorzitter.

(meer…)

Eieractie Gymvereniging

De Markelose Gymvereniging zal de komende drie weken eieren gaan verkopen voor de club. Deze eieractie die ook voorgaande jaren werd gehouden is bedoeld om de kas van de vereniging te spekken en de contributie op een acceptabel niveau te houden. De doosjes kosten € 2,50 per stuk (á 10 stuks) en 3 doosjes voor € 7,00. Mocht er niemand bij u zijn geweest en wilt u toch iets bestellen, stuur dan een mail aan de Gymvereniging Markelo met uw naam en telefoonnummer zodat zij contact met u kunnen opnemen.

Maarkelse Kwis in de steigers

Aangestoken door het enthousiasme en de succesformule die het evenement in Bathmen en Holten heeft veroorzaakt,  liggen ten grondslag aan het eerste overleg deze week van een tiental Markeloërs die bezig zijn met de voorbereiding van de Maarkelse Kwis. Per toeval werd ontdekt dat twee groepen Markeloërs onafhankelijk van elkaar, hetzelfde idee geopperd hadden om dit enorm leuke evenement ook in Markelo te willen opzetten. Veel was er dan ook niet nodig om tijdens het eerste overleg al zó enthousiast te raken dat een logo en voorlopige planning inmiddels al op tafel liggen. De Maarkelse Kwis wordt georganiseerd op 28 december 2018 voor teams die minimaal uit 10 personen mogen bestaan, jong en oud met een brede kennis. Zo kunnen bijvoorbeeld buurten, families, (sport)verenigingen, bedrijven maar ook kameradengroepen meedoen aan de Kwis die zal bestaan uit 100 vragen verdeeld in 10 categorieën en geheel in het teken zal staan van ons mooie Markelo. De voorlopige uitslag en de daaraan vastgekoppeld feestavond staat voorlopig gepland op zaterdag 12 januari 2019.

Succesvolle eerste avond dinnershow

Een goed gevulde zaal heeft vanavond bij De Kroon volop genoten van de dinnershow ‘Romeo en Julia’ met een driegangendiner en tussen de gerechten door afwisselend entertainment. Na het succes van de show ‘Dancing Queen’ van vorig jaar kon een nieuwe voorstelling eigenlijk niet uitblijven. De dinnershow van dit jaar heeft als rode draad ‘Romeo en Julia’, het verhaal van Shakespeare over twee geliefden die door de ruzie tussen beide families onmogelijk was. Het verhaal van deze geliefden werd prachtig uitgebeeld in dans, zang, muziek en acrobatiek. De avond werd mogelijk gemaakt door medewerking van de danseressen van eMotions Markelo, Circus Caroly uit Goor, Anneleen Freriksen en Nadine Buntinx (paaldanseressen), gospelkoor Enjoy uit Markelo, Marjo Harmsen, Nora Volkers (opera) en partyband Remix. Er werd onder andere gedanst op live muziek gespeeld door de partyband Remix en het publiek kreeg acrobatische nummers te zien, opgevoerd door Circus Caroly uit Goor en de acrogroep uit Markelo. Zondagmiddag wordt de dinnershow nog een keer opgevoerd en hiervoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Grand Café De Kroon. De zaal is open vanaf 15.00 uur en de voorstelling begint om 16.00 uur. Kaarten kosten € 49,50 per persoon en dit is inclusief het driegangendiner. Voor wie zondag nog geen plannen heeft een mooie gelegenheid een middag uit te gaan en te genieten van entertainment en heerlijk eten! (meer…)

Toneel in Elsenerbroek

De komische thriller ‘Het Onbeschreven Blad’ van Ton Davids wordt 2, 3, 9 en 10 maart opgevoerd in Het Brookhoes. Het stuk zal onder regie van Patrick Meenhuis worden gespeeld door de toneelspelers van Elsenerbroek. Het stuk speelt zich af in het ziekenhuis rondom commissaris Vredenhof die daar ligt vanwege een galblaasoperatie. In de kamer naast haar ligt een dame die haar geheugen kwijt is. Deze combinatie zorgt voor de nodige vreemde situaties met zelfs een moord en onverwachte oplossing daarvan. Het beloofd een hilarische voorstelling te worden. (meer…)

Verdachte situatie Grotestraat

Gisteravond heeft een verdachte situatie plaatsgevonden bij Marloes Haarzaak aan de Grotestraat in Markelo. Het vreemde gevoel dat Marloes kreeg bij het betreden van twee buitenlandse jongeren in haar pand was zeker niet onterecht, heeft de politie haar te kennen gegeven. Door kordaat handelen hebben de jongens het hazenpad gekozen. Zij reden in een grijze Golf met een Duits kenteken. “Bij verdachte situaties zoals deze, moet direct 112 gebeld worden. We zeggen niet voor niets; met het bellen van 112, daar vangen we samen boeven mee”, aldus wijkagent Lisette Zwerink. De verdachte situatie is inmiddels per mail doorgegeven aan de Markelose ondernemers maar het zou ook wenselijk zijn om een appgroep op te richten voor de Markelose ondernemers. Door deze onder de Buurtwhat’s App groep van Markelo-Diepenheim onder te brengen is een ieder snel attent op mogelijk verdachte situaties in het dorp, waar de politie vervolgens weer snel op in kan spelen geeft de politie als advies. De coördinatie van de Buurtpreventie WhatsApp groepen in Markelo en Diepenheim is via mail te bereiken. 

Valentijnsboeket voor Marietje Kranenberg

Het jaarlijkse Valentijnsbloemetje van de CDA Hof van Twente is gistermiddag uitgereikt door raadslid Arjan Zandvoort, Esther Meijer en Johanna Beumer aan vrijwilligster in hart en nieren, Marietje Kranenberg. In de ouderraad van Obs de Brookschole begon zij met haar vrijwilligerswerk waarna ze jarenlang in het bestuur zat van de buurtvereniging Markelosebroek en de Diaconie van de Protestantse Hervormde kerk. Maar ook de Hervormde Vrouwen Vereniging kon jarenlang rekenen op haar vrijwillige inzet en nog steeds helpt ze met veel plezier mee tijdens de zangavonden op de Anholtskamp. Maar haar grootste hobby is het schrijven van gedichten en kerstverhalen en vertellen in het onvervalst dialect. “Het was voor Marietje een enorme verrassing dat wij haar een Valentijnsboeket kwamen brengen maar in onze ogen heeft ze hem meer dan verdiend”, vertelt Johanna Beumer.  

Kindernevendienst ‘Ik zorg voor jou’

De Kindernevendienst start op zondagmorgen 18 februari  tussen 10.00 en 11.00 uur in de Martinuskerk in Markelo met het project veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. Dit jaar draait het gehele project om het thema ‘Ik zorg voor jou’. De kinderen gaan op ontdekkingstocht en zullen zien dat je op veel verschillende manieren voor iemand kunt zorgen. De leiding van de Kindernevendienst vindt het een mooi thema en zij hopen dan ook dat er de komende zondagen veel kinderen aanwezig zullen zijn bij de Kindernevendienst in de Markelose kerk.

Mogelijk huurkorting gebruikers Kaasfabriek

Het lijkt erop dat de gevels van de voormalige Cobercofabriek toch een betere uitstraling gaan krijgen dan werd gevreesd door SP en D66. Dit kunnen we opmaken uit de antwoorden door het college op schriftelijke vragen van beide partijen. “Van het gebruik van eenvoudige materialen is geen sprake. Het gebouw bestaat grotendeels al uit baksteen en stucwerk en wordt op enkele delen afgewerkt met een hoogwaardige isolerende (sandwich) gevelbeplating. De insteek is daarnaast om huurders/ ondernemers mee te laten investeren in het gebouw en daarmee te zorgen voor de verdere afwerking” aldus het college in haar beantwoording. Uit de antwoorden blijkt ook dat toekomstige gebruikers die mee willen investeren in het pand mogelijk door Stichting De Kaasfabriek zullen worden gecompenseerd met een korting op de huurprijs. Volgens het college krijgen deze gebruikers hiermee de maximale vrijheid om binnen de wet- en regelgeving zowel de buiten- als ook de binnenkant naar eigen wens in te richten en af te werken. Op deze manier wordt voorkomen dat investeringen in het pand worden gedaan waar de gebruikers niet mee uit de voeten kunnen.  (meer…)