Oproep aan Markelose kampioenen

Traditioneel worden alle Nederlandse, Europese en Wereldkampioenen uit Hof van Twente gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Hof van Twente. Voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 4 januari 2018 zijn de kampioenen die bij het gemeentebestuur bekend zijn, inmiddels uitgenodigd. Ben jij ook Nederlands, Europees of zelfs Wereldkampioen geworden in 2017 maar heb je nog geen uitnodiging van het gemeentebestuur ontvangen? Meld je aan voor 21 december door een mail te sturen zodat je de uitnodiging voor de huldiging als nog op tijd ontvangt. 

Nieuwe predikant en kerstzang in de Martinuskerk

Op zondag 17 december 2017 tijdens de kerkdienst die om 10.00 uur begint zal Rob Nijhuis uit Rijssen, worden bevestigd en zijn intrede doen in het ambt van predikant. Ds Nijhuis zal vanaf 1 januari 2018 aan het werk gaan voor gemiddeld 10 uur in de week in de protestantse gemeente Markelo. Hierbij zullen zijn werkzaamheden hoofdzakelijk bestaan uit pastoraat bieden, wat inhoud dat hij mensen jong en oud wel of geen lid van de Martinuskerk gaat bezoeken, daar waar behoefte is aan zijn komst. De kerkdienst wordt geleid door ds Astrid Gouma uit Rijssen en tijdens de dienst zal het ambt worden doorgegeven door middel van een handoplegging door een aantal collega predikanten. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om Nijhuis te feliciteren in de Martinushof en een kopje koffie of thee te drinken. Alle Markeloërs worden namens de kerkenraad van harte uitgenodigd om bij deze bijzondere dienst aanwezig te zijn. (meer…)

Winters Markelo in beeld * update

De sneeuw leverde de afgelopen dagen prachtige plaatjes op. Hieronder alvast een een eerste selectie van winterse plaatjes uit ons mooie Markelo. U kunt nog steeds uw Markelose, winterse plaatjes met ons delen door deze te sturen aan de redactie van Maarkelsnieuws.nl.
Update: de foto’s die zijn ingezonden tot 12 december zijn inmiddels geplaatst!

(meer…)

Zwem ABC in De Vijf Heuvels


In het Markelose sportfondsenbad werd afgelopen weekend door 68 kinderen af gezwommen Het regende dan ook A, B, C diploma’s aan de rand van het vrolijk versierde bad. Ook ditmaal wist badjuf Anja weer een vader uit te dagen om als eerste, mét zijn kleding aan, door het ronde gat te zwemmen onder luid applaus van alle aanwezigen. Alle kinderen namen na het diploma-zwemen op feestelijke wijze hun zwemdiploma in ontvangst.   (meer…)

Winnaars 1e trekking decemberactie

Vanmorgen heeft de eerste trekking plaatsgevonden van de decemberactie in Markelo. Uit alle ingeleverde kassabonnen zijn vanmorgen de eerste tien prijswinnaars bekend gemaakt. De volgende trekking vindt plaats op 18 december gevolgd door de derde trekking op 2 januari 2018 waar telkens uit alle ingeleverde kassabonnen in totaal 25 winnaars worden getrokken. In de laatste trekking wordt ook de Golden Goodiebag verloot. De prijzen zijn vanaf morgenmiddag af te halen bij Schuurman Service Centrum aan de Grotestraat in Markelo. (meer…)

Lessen en trainingen afgelast door code rood

Voor het midden en het zuiden van ons land heeft het KNMI code rood afgegeven wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. De verwachting is dat de sneeuwval zich vanmiddag verder noordwaarts uitbreidt. Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm. Gymvereniging Markelo en Sportclub Markelo hebben alle lessen en trainingen voor vandaag afgelast in verband met de weersomstandigheden. 

Kerstmarkt Obs Stokkum

20131223 kerst

Donderdag 14 december staat Obs Stokkum in het teken van de kerst. In en rond de school wordt een kerstmarkt georganiseerd die bestaat uit een groot aantal kramen met een enorme diversiteit aan kerstartikelen, spelletjes, workshops maar natuurlijk ook eten en drinken. Leerlingen van de school hebben veel kerstversieringen geknutseld die ook tijdens deze kerstmarkt worden verkocht. Voor jong en oud valt er dan ook tussen 17.00 en 20.00 uur van alles te beleven op Obs Stokkum. Als klap op de vuurpijl zal om 19.00 uur de nieuwe website van buurtschap Stokkum feestelijk worden gelanceerd.

Winters Markelo in beeld

Markelo is vandaag net als veel plaatsen in ons land bedekt onder een prachtige witte deken. Heerlijk om samen met de kinderen op pad te gaan en te genieten van dit winterse weer. Zowel het KNMI als ook de ANWB waarschuwen echter ook voor de gevaren. Zij waarschuwen voor sneeuw, gladheid en zware windstoten. Vanmiddag werd dan ook al code oranje afgegeven, wat inhoudt dat er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. De ANWB adviseert dat mensen beter niet de weg op kunnen gaan als het niet noodzakelijk is. Door bevriezing van weggedeelten kunnen deze glad zijn. Maar deze winterse omstandigheden leveren ook prachtige plaatjes op. Evenals voorgaande jaren willen wij u graag uitdagen om uw winterse plaatjes met een Markelose touch (maximaal 3 per persoon) met ons te delen. Op basis van de ingezonden foto’s zullen wij een beeld schetsen hoe Markelo er in deze winterse omstandigheden uitziet. Foto’s kunt u sturen per mail naar de redactie van Maarkelsnieuws. 

Lichtjesmiddag op begraafplaats

Stichting Belangenbehartiging Algemene Begraafplaatsen Hof van Twente (BAB) organiseert op zondag 17 december om 16.45 uur een lichtjesbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Met deze jaarlijks terugkerende lichtjesmiddag wil de Stichting BAB iedereen de mogelijkheid bieden om hun overleden dierbaren op een bijzondere manier te gedenken. De begraafplaats zal met vuurschalen en -korven en fakkels sfeervol worden verlicht. De Markelose ossenhoornblazers laten tijdens deze bijeenkomst de speciale klanken horen. Vanaf 17.15 uur kunnen de aanwezigen de aangeboden kaars op het graf of gedenkplek van hun dierbare plaatsen. Er is ook gelegenheid om de overledenen te gedenken die geen eigen plekje hebben op de begraafplaats. In stilte verlaat men hierna de begraafplaats. Jong en oud zijn van harte welkom op de lichtjesmiddag.  (meer…)

Zwijgende Martinuskerk bij Brook Duo

Met een ontroerend en indrukwekkend verhaal afgewisseld met luisterliedjes wist het Brook Duo het aanwezige publiek in de Martinuskerk vandaag tot tweemaal toe het zwijgen op te leggen. Met de voorstelling ‘De Kas-Klokken Zwiegt’ toeren Gert-Jan Oplaat en Hennie Tijink met ondersteuning van Femke Matthijssen, Bennie Haafkes, Rick Beltman en Albert Oplaat tot de kerstdagen langs kerken in Twente, Salland en Achterhoek. Vandaag een thuiswedstrijd met een middag en avondvoorstelling in Markelo. Het ingrijpende verhaal met een boodschap zorgde tijdens beide voorstellingen voor een stille kerk met na afloop een staande ovatie onder luid applaus. (meer…)