Twee motorrijders geschept op Lochemseweg

Op de Lochemseweg zijn gistermiddag ter hoogte van de kruising met de Stationsweg twee motorrijders geschept. De twee, een man en een vrouw uit Groningen, reden op de Lochemseweg toen een bestuurder van een personenauto plotseling de weg op reed. De motorrijders konden de auto niet meer ontwijken. De twee raakten wonder boven wonder niet gewond.

Extra boekenmarkt Martinushof

Op zaterdag 28 april vindt een extra boekenmarkt plaats tussen 10.00 en 14.00 uur in de Martinushof naast de Martinuskerk in Markelo. Naast allerhande boeken wordt ook een ruim assortiment van cd’s en dvd’s voor kinderen en volwassenen aangeboden tijdens deze 2ehands boekenmarkt. De opbrengst van de boeken komt ten goede aan de kerkgemeenschap van Markelo. Gelijkertijd opent ook de Fancy-fair commissie van de protestantse kerk in Markelo de deuren van de voormalige peuterzaal aan het Beaufortplein. Hier kunt u snuffelen tussen een enorme diversiteit aan spulletjes die voor een klein prijsje zomaar de uwe kunnen zijn.  (meer…)

Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes

Vanaf vandaag is er een nieuw fietsboekje verkrijgbaar bij het Infocentrum Markelo, met daarin drie ‘Smaak en Vermaak’ routes langs de Regge. De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal. Waarbij streek- producenten onderweg hun lokale lekkernijen aanbieden.  De routes worden op 20 en 21 april feestelijk geopend tijdens het Reggedal Fietsweekend. In het boekje zijn drie routes gebundeld waaronder de route Markelo – Diepenheim die maar liefst 55 km en 23 knooppunten telt.  (meer…)

Kaartverkoop Mirrewinter van start

Na menig repetitiemoment gevolgd door een flink aantal opnamedagen, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de verfilming van Mirrewinter The Movie,  het verhaal over een  boerenfamilie in het laatste oorlogsjaar 1944 in Markelo en lief en leed met elkaar delen. De première van de oorlogsfilm van het Oosten voor publiek vindt plaats op zondag 10 juni bij Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Twee voorstellingen staan deze dag gepland namelijk om 15.00 uur maar ook een avondvoorstelling om 19.30 uur. De kaartverkoop voor de première van de film, die gebaseerd is op het boek ‘Mirrewinter op het Platteland’ van schrijver Gert Jan Oplaat, start aanstaande zaterdag. Kaarten zijn vanaf 21 april verkrijgbaar bij De Haverkamp en kosten 10 euro per persoon inclusief koffie/thee en een Mirrewinter gadget.  (meer…)

Buitenbrand Meenweg

De brandweer is even voor half vijf vanmiddag met spoed uitgerukt voor een buitenbrand aan de Meenweg in Markelo. Ter plaatse bleek tijdens werkzaamheden nabij het gemaal enkele bomen te zijn aangewakkerd. De brandweer wist de oorzaak snel in de kiem te smoren en gaf dan ook even na half vijf het sein brand meester. Door de droogte die momenteel heerst zijn hulpdiensten en natuurbeheerders extra alert op het ontstaan van natuurbrand. 

Markelose bedrijven werkten mogelijk met vervuild straalgrit

Twee Markelose bedrijven komen voor op de lijst van 594 bedrijven waar met mogelijk kankerverwekkend straalgrit is gewerkt afkomstig van Eurogrit uit Dordrecht. Hierbij gaat het om Avia Markelo en Defensie Pijpleiding organisatie. In totaal zijn er van de 594 bedrijven, 21 gevestigd in Twente en de Achterhoek. Naast grote namen als Rijkswaterstaat, Shell, Blokker, McDonalds’s staan ook deze twee Markelose bedrijven op de lijst van bedrijven die hebben gewerkt met straalgrit dat mogelijk vervuild was met asbest. Kankerverwekkende asbestvezels werden vorig najaar ontdekt in het straalmiddel. Het bedrijf uit Dordrecht leverde het straalmateriaal aan circa 130 bedrijven, die het deels weer aan andere bedrijven leverden. (meer…)

Carrousel op De Welp

De Ouderraad van basisschool De Welp organiseert op donderdag 26 april van 17.00 tot 19.30 uur haar jaarlijkse Carrousel. Deze feestelijke avond die speciaal bedoeld is voor alle ouders, (oud) leerlingen, familie, nieuwe leerlingen en overige belangstellenden heeft als secundair doel het inzamelen van geld voor de school. “Bovenal moet het een gezellige avond worden voor de school. Deze avond is een feest voor kinderen; kinderen kunnen er allerlei activiteiten doen. Zoals elk jaar is ook het Rad van Avontuur aanwezig met prijzen, ingebracht door ouders en leerlingen, daarnaast hebben diverse Markelose bedrijven ook weer (grote) prijzen beschikbaar gesteld”, aldus Steven Kettelarij namens de ouderraad. De organisatie van de Carrousel kan ook dit jaar weer rekenen op de inzet van veel vrijwilligers die hebben aangegeven zich belangeloos te willen inzetten tijdens deze avond. 

DNA onderzoek: wolf in Markelo

DNA onderzoek heeft uitgewezen dat er een wolf heeft huisgehouden in Markelo. “De onderzoeksresultaten hebben dit definitief bevestigd”, vertelt Bertus Pape die vanmorgen de uitslag heeft ontvangen. Begin april werd hij onaangenaam verrast toen hij een dood en gewond schaap aantrof in zijn kudde aan de Hochtweg in Markelo. De avond voordat de wolf  toesloeg in zijn kudde was het dier al gesignaleerd in de buurt. Ook zou het dier half maart op de flanken van de Dingspelerberg zijn waargenomen. 

Vakantie praktijk Meereboer-de Jonge

De dokterspraktijk van dokter Meereboer en dokter de Jonge is gesloten van vrijdag 27 april tot en met 4 mei. De oraktijk van dokter Rosing en dokter Bruins Slot  evenals de praktijk van dokter de Vries in Diepenheim nemen deze week waar. Om overbelasting van de dokterspraktijken te vermijden, is de verdeling dit jaar als volgt:
Mensen met de achternaam beginnend met A t/m M kunnen terecht bij de praktijk van dokter Rosing en dokter Bruins Slot 0547-361201.
Mensen met de achternaam beginnend met N t/m Z kunnen terecht bij de praktijk van dokter de Vries in Diepenheim  0547-351234.
Herhalingrecepten kunnen uitsluitend bij de praktijk van dr Rosing en dr Bruins Slot besteld worden.

Gedwongen opname voor brandstichter Rohaan

De rechter heeft bepaald dat de man die vorig jaar brand heeft gesticht in zijn kamer bij zorgboerderij Rohaan in Markelo maximaal 1 jaar gedwongen opgenomen moet worden in een psychiatrische kliniek. Daarna zou de man uit Syrië die volledig ontoerekeningsvatbaar en verstandelijk beperkt is naar de reguliere geestelijke gezondheidszorg kunnen overstappen. Het Openbaar Ministerie eiste eerder tbs met dwangverpleging, daar ging de rechter niet in mee.