Markeloërs winnen ballonvaart in Goor

Twee Markeloërs gingen aan de haal met de prijzen van de vaderdagactie van de Goorse ondernemersvereniging Goor Collectief. De prijzen, twee ballonvaarten, werden gewonnen door Ria Degenkamp en de heer of mevrouw Bolink. Uit de duizenden deelnemers werden dit weekend deze namen getrokken door winkelier Judit Zuidberg. De winnaars mogen op 17 augustus met 2 personen een ballonvlucht maken tijdens Höfteballooning.

Markelo herdenkt 75 jaar na dato met concert en flypast

Met een herdenking op het Ereveld van de algemene begraafplaats in Markelo en een uniek herdenkingsconcert in de Martinuskerk wordt zaterdag 23 juni uitgebreid stilgestaan bij de 17 omgekomen bemanningsleden van 3 geallieerde bommenwerpers, die 75 jaar geleden in Markelo zijn neergestort. De Stichting Fallen Airmen Memorial Markelo  organiseert deze herdenking die om 13.00 uur begint op de algemene begraafplaats met de medewerking van Highland Regiment Pipes & Drums, Koperensemble Muziekvereniging De Fanfare, Colour Party RBL/RCL en Keep Them Rolling. De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht verzorgt een Flypast met een Beaver DHC-2 en leerlingen van groep 8 van de Markelose basisscholen hijsen de vlaggen. Dit alles vindt plaats onder het toeziend oog van 20 nabestaanden uit Groot Brittannië, Nieuw Zeeland en Australië alsmede ambassadeurs, luchtmachten en vele andere genodigden.  (meer…)

Elserike op uitwisseling naar Dartmoor

Van 12 tot en met 15 juni zijn bijna alle leerlingen van groep 8 van Daltonschool Elserike voor een uitwisselingsproject naar Dartmoor in Zuidwest Engeland geweest. De uitwisseling vond plaats samen met de leerlingen van Year 6 (groep 7) van de Broadclyst Community Primary School uit Exeter. Met deze school heeft Daltonschool Elserike al ruim 10 jaar een samenwerkingsverband, dat uiteindelijk heeft geresulteerd in jaarlijkse wederzijdse uitwisselingen, samenwerkingsprojecten en het gezamenlijk optrekken in onderwijsvernieuwingen. “Afgelopen dinsdag vlogen we van Schiphol naar Bristol waar we werden opgewacht door twee taxibusjes, die ons uiteindelijk hebben afgezet op een prachtig landgoed in de buurt van het dorpje Manaton. De eindbestemming, het ‘Heatree Activity Centre’, ligt middenin het natuurgebied Dartmoor”, vertelt Bert Jan ten Donkelaar enthousiast. (meer…)

Brandstichting Potdijk

In de nacht van donderdag 14 juni op vrijdag 15 juni stond een koppaal aan de Potdijk in Markelo ter hoogte van het zwembad De Vijf Heuvels in brand. De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met deze brandstichting die plaats vond aan de zijde van het zwembad. Wanneer u iets verdachts heeft opgemerkt wordt u verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente 0900-8844.

Markeloërs bedwingen Stelvio in Italië

Markelose fietsers hebben deze week de reusachtige Stelvio in Noord Italië bedwongen. Speciaal voor dit evenement is de naam van deze Markelose fietsgroep omgedoopt tot Stelvio Groep. Voor wie de Stelvio niets zegt; Alpe d’Huez verbleekt bij de lengte van deze klim waardoor de berg onder fietsliefhebbers als befaamd en berucht wordt aangemerkt. Maar liefst 24,5 kilometer klimmen en 48 haarspeldbochten moeten worden overwonnen om de top te bereiken op 2.760 meter hoogte. De omstandigheden waren perfect met een strak blauwe lucht, waardoor het naast afzien ook volop genieten was van de geweldige omgeving voor de fietsgroep. Ruim binnen twee uur klimmen kwam Wilko Hesselink als eerste boven. Ook de anderen wisten allen de top te bereiken. De Stokkumse Schutterskoningin Jolanda Rommens liet zien ook over andere kwaliteiten te beschikken dan het vogelschieten. Verder werd de Stelvio bedwongen door Irma Onland, Gerda Nijhuis, Jan Blokzijl, Robert Woestenenk, Jan Henk Morsink, Arjan Ruiterkamp, Alexander Voskamp, Jos Nijhuis en Alfons Ganzevles. Natuurlijk ontbrak de Dorpsfeestvlag niet in de bagage van de fietsers. Peter Nijhuis begeleidde de groep met de bus en wist prachtige beelden vast te leggen. Volgende week gaat een andere groep uit Markelo de berg beklimmen maar dan van de zuidkant.

Onderscheidingen brandweer

Vanavond tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Markelo hebben burgemeester Ellen Nauta en teamleider van Brandweer Twente Marc Bus positieve woorden gesproken richting het korps. Een korps dat zich kenmerkt door een positieve en erg professionele instelling en gelijkertijd met 9 mensen in opleiding zorg draagt voor een continuïteit binnen het korps. De kameraadschap binnen het korps is groot en dat uit zich zeker in het feit dat er een groot aantal mensen in opleiding zijn en hierbij worden gedragen door het korps. Met vier nieuwe leden, twee mensen die de opleiding volgen tot bevelvoerder en 3 korpsleden de opleiding tot chauffeur volgen. Bert Leunk ontving uit handen van Marc Bus zijn certificaat. Kazerne coördinator Toon Bouwmeester en Marc Bus bevorderden Marcel Kömmelt, Frank Bouwmeester, Mariska Nijmeijer, Arjan Boomkamp en Egbert Hargeerds in hun rang als brandwacht naar hoofdbrandwacht en reikte de daarbij behorende rangonderscheidingstekens uit. Harry Krabbenbos en Frank Leensen beiden 25 jaar actief als brandweerman kregen een medaille openbare orde en veiligheid opgespeld door Ellen Nauta. Toon Bouwmeester benoemde een aantal anekdotes uit hun brandweer carrière maar stond ook stil bij het neerstorten van een F16 in Hengelo en de vuurwerkramp in Enschede die een behoorlijke indruk hebben achtergelaten. (meer…)

Zwerfafvalactie op het Kaasplein

Markelo beleeft op woensdag 27 juni de primeur, wanneer om 13.30 uur het startschot luidt voor Hof van plastic on Tour. Kinderen gaan vanaf 13.30 uur zwerfafval verzamelen. Vanaf 15.30 uur wordt op het Kaasplein het gesorteerde plastic in een speciale machine, omgezet in nieuw plastic. De Lions Goor/Markelo/Diepenheim, Hofkracht en Hof van Plastic zijn de initiatiefnemers van deze zwerfafvalactie, waarbij ingezameld zwerfafval ter plekke wordt verwerkt tot een nieuw product. Met deze actie wordt niet alleen aandacht gevraagd om (plastic) afval niet in de berm te gooien, maar ook te laten zien dat afval weer als grondstof kan dienen. De organisatie is nog op zoek naar locaties waar veel zwerfafval ligt en kinderen die willen helpen bij deze eerste actie. (meer…)

Christiaan Mensink wordt columnist Maarkelsnieuws

Zijn eerste column schreef Jan Henk Berendsen op 25 augustus 2014. Samen met Frank Bussink, en vanaf november 2014 ook de Twentse Boerin, werden zij toentertijd benaderd door onsMarkelo om een column te schrijven. Door het samensmelten van onsMarkelo en Maarkelsnieuws  in 2015 werden deze columns voortgezet in de rubriek onsProat en werd het aantal columnisten uitgebreid. Zo schreven naast Jan Henk, Frank Bussink, de Twentse Boerin ook Gert Jan en Anne Oplaat voor onsProat. Momenteel zijn Niek Tijink, Diny Ebbekink en Willian Potman als columnist verbonden aan Maarkelsnieuws. Met het besluit van Jan Henk om zijn pen na bijna vier jaar door te willen geven lag er voor de redactie van Maarkelsnieuws een enorme uitdaging. Niet onmiddellijk hadden we dit in de gaten maar na toch wel een flink aantal Bekende Markeloërs te hebben benaderd om de plek van Jan Henk in te nemen, werd het ons duidelijk dat het vinden van een nieuwe columnist lastiger bleek dan gedacht. Maar; tijdens een gezellig onderonsje met wat bekende en onbekende Markeloërs meldde hij zich ineens en bijna spontaan. Christiaan Mensink uit Herike – Elsen zal het team van columnisten gaan versterken. Zijn eerste column zal op zondag 1 juli te lezen zijn op Maarkelsnieuws. Het volledige team achter de schermen van Maarkelsnieuws wenst Christiaan natuurlijk veel succes bij het schrijven van zijn columns voor onze lokale nieuwssite.  (meer…)

Inbraak Diepenheimsedijk

Tussen vrijdag 8 juni 19.00 uur en zaterdag 9 juni 8.30 uur heeft een inbraak plaats gevonden in een garage aan de Diepenheimsedijk in Markelo. De dader(s) hebben zich ongeoorloofd toegang tot de garage weten te verschaffen door de toegangsdeur open te breken. Bij deze inbraak werd een KTM motor en vier banden met velgen buit gemaakt. Heeft u rond bovengenoemde tijdstippen iets gehoord of gezien dat in verband kan worden gebracht met deze diefstal, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie Hof van Twente 0900-8844. 

Fietsvierdaagse dinsdag van start

Stichting Wielersport Markelo (SWM) organiseert vanaf dinsdag 19 juni tot en met vrijdag 22 juni de 38e editie van de Fietsvierdaagse in Markelo. Door de nauwe samenwerking die SWM onderhoudt met DMD Events ligt dit jaar het start- en finishpunt bij de De Kroon aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo. Tussen 9.00 en 14.00 uur kunnen fietsliefhebbers starten voor een route van 45 of 60 kilometer en zelfs tot 15.00 uur voor een route van 30 kilometer. De Markelose fietsvierdaagse kenmerkt zich door de goede organisatie en de bepijlde routes die overigens ook op papier verkrijgbaar zijn.  (meer…)