Herike-Elsen kiest voor Science Fiction

De wagenbouwers van buurtschap Herike-Elsen laten het onderwerp van de optochtwagen opnieuw afspelen in het Verenigd Koninkrijk.  Vorig jaar bouwde de buurt met The Badpiper een prachtige wagen welke zich in Schotland afspeelde. Dit jaar wordt de ondergang van Engeland uitgebeeld in de musicalversie uit 1978 van Jeff Wayne’s War of the Worlds. “Zoals elk jaar beginnen we met het uitzoeken van de juiste muziek en daarna kijken we wat we gaan bouwen” vertelt Henk Dietvorst, één van de vele fanatieke wagenbouwers van de buurt. “Het zeer bekende nummer van Jeff Wayne, stond al langer op ons verlanglijstje en door het overallthema: Theatertour konden we er dit jaar gebruik van maken. We bouwen dus een science fiction wagen waarop o.a. veel beweging en rookeffecten te zien zal zijn. Engeland wordt aangevallen door buitenaardse wezens van Mars en de paniek is groot bij de lokale bevolking. En natuurlijk zal niet worden vergeten dat dit alles zich afspeelt in een theater”. (meer…)

Schilderswerkzaamheden gestart

De voorlopige afronding van de Kaasfabriek Markelo komt vandaag met het starten van de schilderswerkzaamheden opnieuw een stap dichterbij. Vandaag zijn de schilders gestart met het aanbrengen van een donkergrijze duurzame verf op de muren van het pand aan de zijde van de Grotestraat. Voor het verfadvies is Erik Waanders van Greenpaints ingeschakeld die op basis van de staat van het pand en de wens van de opdrachtgevers een kleuradvies heeft uitgebracht. Voor het aanbrengen van de verf heeft Peter Assink contact gezocht met een aantal lokale schilders die gezamenlijk zorgen voor de schilderswerkzaamheden aan het pand waarvoor opdracht is verstrekt.  (meer…)

Brandweer rukt uit voor gaslekkage

De brandweer is net voor 17.00 uur met spoed uitgerukt voor een melding van gaslekkage aan de Liezenweg in Holten. Ter plaatse werd samen met het korps van Holten gezorgd voor een stabiele situatie zodat een medewerker van Cogas het lek kan repareren. Voor het Markelose korps was dit de tweede uitruk deze dag. In de vroege ochtenduren werd het korps ook al gealarmeerd voor een melding in Holten maar bleek kort na de oproep dat het korps terug mocht keren naar de kazerne. 

Politie lost verduistering op

Door het snelle handelen van diverse betrokkenen heeft de politie Hof van Twente vandaag een tas met daarin een flink geldbedrag terug kunnen brengen aan de aangeefster. In een supermarkt in Markelo dacht de aangeefster afgelopen weekend een tas te zijn vergeten. Aan de hand van camerabeelden bleek dat de tas was weggenomen en kwam er al snel een verdachte in beeld.  In de tas zat een behoorlijk geldbedrag dat door een aantal buurtbewoners was ingezameld voor het komende Dorpsfeest. De verdachte in deze zaak is inmiddels gehoord en de zaak zal worden voorgelegd aan justitie. “Het is geweldig fijn dat we vandaag de tas en het geldbedrag konden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar en het snel handelen van een aantal betrokkenen heeft daar zeer zeker aan bijgedragen”, geeft wijkagent Lisette Zwerink aan. 

Oude volkskunsten in Eungs Schöppe

In museumboerderij Eungs Schöppe vinden op donderdagmiddag in juni tot en met augustus van 13.30 tot 16.30 uur wisselende demonstraties plaats. Oude volkskunsten worden uitgeoefend en gelijkertijd wordt er ook veel over verteld. Hierbij valt te denken aan het dookrollen, kantklossen, knipmutsen maken, houtbewerken, koperslaan en zelfs zandstrooien. De museumboerderij naast het Infocentrum Markelo herbergt daarnaast een geweldige collectie kostuums, letterdoeken en bijvoorbeeld mutsen die een belangrijke plaats binnen de klederdrachtcollectie innemen. De entree bedraagt € 3,50 per persoon.  (meer…)

Maisprijs bekend; oogst wordt gepland

De Snijmaiskern Markelo heeft gisteravond de maisprijs vastgesteld op 1.800 euro per hectare op basis van het 100 puntensysteem. Door de droogte is de maisoogst dit jaar slechter dan voorgaande jaren. De prijs voor goede mais ligt dan ook bijna een derde hoger dan in 2016 en 2017. Inmiddels is de mais op een aantal percelen al geoogst en heeft ook Hakselploeg 7 haar jaarlijkse Hakseldag weer gepland. Op zondag 2 september zal er aan de Twikkelerweg vanaf 10.00 uur weer een perceel mais met oud materieel worden geoogst. Dat is 2 weken eerder dan vorig jaar. Vele uren heeft de ploeg ook dit jaar weer in de oude machines gestopt om ze 2 september vol trots aan het werk te zetten.

Enorme animo voor Truck Run

Er zijn nog maar een beperkt aantal plekken vrij om  mee te rijden tijdens de eerste editie van de Truck Run Hof van Twente. Het loopt storm voor de eerste editie van dit evenement waarbij gehandicapten mee mogen rijden met een vrachtwagen. De organisatie van de Truck Run is blij verrast door de vele positieve reacties. “Er hebben zich inmiddels ruim 30 chauffeurs met vrachtwagen aangemeld en ook is er sprake van een groot aantal mensen die als vrijwilliger willen helpen om deze dag tot een groot succes te maken”. Gehandicapten die (eventueel samen met een begeleider) mee willen rijden kunnen tot 10 september aangemeld worden via de website van de Truck Run Hof van Twente. De Truck Run wordt gehouden op zaterdag 6 oktober, waar ’s middags een grote stoet vrachtwagens vanaf Grand Café De Kroon zal vertrekken voor een rit door de Hof van Twente. De middag wordt afgesloten met een grote muzikale happening.

Zondagmiddagcafé voor senioren

Voor senioren die in de vakantieperiode wel wat extra afleiding kunnen gebruiken, is er in Goor een zondagmiddagcafé. Op zondag 19 augustus in het soosgebouw aan de Schoolstraat vanaf 14.00 uur kan er voor € 3 per persoon worden gekaart, gebiljart of gesjoeld. Onder het genot van een kop koffie of thee is er gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Het zondagmiddagcafé wordt elke derde zondag van de maand gehouden. Aanmelden is niet nodig, alle senioren uit de Hof zijn van harte welkom. De middag eindigt rond 16.30 uur en er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de consumpties.

Twee wereldtitels voor Mooi Maarkel

Niet met één maar zelfs met twee wereldtitels keerden Gerrit en Hendrika Leunk vanmiddag samen met hun rashonden terug naar Markelo. Tijdens de Winnershow in de RAI in Amsterdam zijn deze Schwyzer Laufhunden Iris en en haar dochter Kyra van Mooi Maarkel wereldkampioen geworden. Kyra kreeg het predicaat “Beste van het Ras en CACIB’ en dus de wereldtitel en Iris kreeg de wereldtitel in de klasse veteranen. Met een spandoek werden Gerrit, Hendrika en de wereldkampioenen door familie binnen gehaald aan de Stationsweg in Markelo waar dit geweldige resultaat natuurlijk uitbundig werd gevierd.  (meer…)

Platina Bruidspaar Krijgsman

Bernard en Mina Krijgsman vieren vandaag hun 70-jarig huwelijksfeest. Genietend van alle aandacht ontvangen ze vanmorgen uit monde van locoburgemeester Pieter van Zwanenburg de hartelijke felicitaties en een prachtig bloemstuk namens gemeente Hof van Twente. Gelijkertijd verrast hij het platina bruidspaar met een cadeau en een brief van de commissaris van de Koning van de provincie Overijssel. Van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima kreeg het bruidspaar naast een brief, ook een mooi bloemstuk. “Het getuigt van een bijzondere gebeurtenis en als langst getrouwd paar in onze gemeente is het dat dan ook zeer zeker”, geeft van Zwanenburg aan. Trots laat Mina haar bruidsboeket zien die zij vanmorgen heeft gekregen van Bernard. Het boeket met witte anjers en witte linten is een replica van het bruidsboeket dat hij haar 70 jaar geleden gaf op hun huwelijksdag. Een groot feest zit er vanwege gezondheidsredenen niet meer in maar het 70-jarig bruidspaar geniet overduidelijk van de bezoekjes van familie, vrienden en bekenden rondom hun huwelijksdag. “Jullie bezoek aan ons op de Stoevelaar is ons kado”, luidt de tekst dan ook op de kaart met een foto van het bruidspaar op 11 augustus 1948. Bernard en Mina hebben elkaar leren kennen bij De Kroon of in Markelo beter bekend als Hargeerds waar dansavonden werden georganiseerd. Op de vraag of er sprake was van liefde op ’t eerste gezicht, schiet Bernard in de lach en knikt instemmend.

Het bruidspaar, Bernard in een prachtig kostuum en Mina in een lange, donkerblauwe japon, trouwden op het gemeentehuis in Markelo. Op dezelfde dag als de broer van Mina waardoor ze ook gezamenlijk een feest gaven in een tent op het erf van Mina’s ouderlijk huis. Na hun huwelijk woonde ze ruim 50 jaar in de Tolweg waar ze fijne herinneringen aan hebben. De vele buren en de saamhorigheid springen duidelijk naar voren wanneer ze over deze tijd vertellen. (meer…)