Vennebekken 5 en E.Z.P. in MBC finale

Op het groene laken van Café De Haverkamp werd afgelopen week fanatiek gestreden in de halve finales van de Markelose Biljart Competitie. Na verrassende partijen in de eerste halve finale tussen de teams van de Ramblers 1, Dubbelrond 1 en Vennebekken 5 kwam het laatst genoemde team als eerste finalist uit de bus. In de tweede halve finale speelden de teams van de Kroon 1, Jebberig Jensen 1 en E.Z.P. 1 tegen elkaar. De Kroon en Jebberig Jensen troffen elkaar vorig jaar in de finale waarbij Jebberig Jensen de titel naar zich toe wist te trekken. Het jeugdige team van E.Z.P. dacht daar dit jaar echt anders over en wist vijf van de zes partijen te winnen. Hiermee speelden zij de andere teams van tafel en verzekerde het team zich van een finaleplaats.    (meer…)

Team obs de Zwaluw geslaagd

Preventief kunnen reageren op onder andere pestgedrag en storend gedrag in en om de school door leraren. Het maakt bij Obs de Zwaluw een belangrijk onderdeel uit van een traject waarbij OR, MR en het team zich inzetten om de school nog sociaal veiliger te maken. “Door trainingen en consequente afspraken zorgen we samen voor een veilig en plezierig schoolklimaat. Gisteren heeft het team haar laatste trainingsdag voltooid van het programma ‘In je SAS’. Een sociale vaardigheidstraining die werd gegeven door Esther Even en Heleen Oude Lansink en bestond uit twee trainingsdagen. Alle teamleden hebben de training met een diploma afgerond, vertelt René Scholten niet zonder trots.  (meer…)

De Welp besmet met ‘Lavrevo-virus’

Rond twaalf uur zijn de kinderen van basisschool De Welp getest op het ‘Lavrevo-virus’. Een grote groep deskundigen beschermd in witte pakken en handschoenen kwamen onaangekondigd de controle uitvoeren waarbij bleek dat alleen de kinderen uit de groep 8 drager zijn van het virus. “Deze groep moet in quarantaine om een uitbraak te voorkomen. Daarom hebben we besloten om de kinderen een dag te ontvoeren en hopen dat we daarmee het virus onder controle hebben”, geeft een van de deskundige desgevraagd aan. Het hele verhaal is natuurlijk een vooropgezet plan en heeft alles te maken met het komende afscheid van de leerlingen van groep 8. (meer…)

MTB- en wandelroute voor goed doel

Wie houdt van wandelen of graag met de mountainbike door de bossen fietst moet morgen op de Herikerberg zijn. MTB Team Markelo heeft namelijk zowel een MTBroute als ook een wandelroute uitgezet. De MTBroute is geschikt voor gevorderden, voor kinderen maar ook de beginnende mtb ‘er. Vanaf 15.00 uur staat de ontvangst gepland  van de deelnemers bij de starttoren van de Markelose motorclub. Deelnamekosten bedragen 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen vanaf 10 jaar. Na afloop van de tocht zijn er naast consumpties ook broodjes hamburger/braadworst verkrijgbaar om weer op adem te komen.  (meer…)

Zomeravondfietstocht langs Schipbeek

ivnlogoDinsdagavond 27 juni laten gidsen van de IVN Markelo u genieten van het landschap en de zomerse natuur. Er is een fietstocht uitgezet van ongeveer 25 kilometer langs en in de omgeving van de Schipbeek. De start is om 19.00 uur vanaf het Infocentrum Markelo, onderweg is er een koffiepauze. De deelnamekosten bedragen 2 euro per persoon.

Bijna 3.500 euro voor Maag Lever Darm Stichting

Met een opbrengst van € 3.470,04 is tijdens de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting in Markelo vorige week fors meer opgehaald dan in 2016. De opbrengst van de collecte wordt door de stichting gebruikt voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker. Darmkanker is de tweede kankersoort waar mensen in Nederland aan overlijden, meer dan 13.000 patiënten en hun naasten krijgen hier elk jaar mee te maken.

CDA wil in gesprek met Markelo

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar wil het CDA Hof van Twente in gesprek met inwoners van de kernen en het buitengebied  van gemeente Hof van Twente. In Markelo staan twee avonden gepland op 26 juni voor het buitengebied en de buurtschappen en op 3 juli voor inwoners van de kern van Markelo. Tijdens deze avonden wil de fractie van gedachten wisselen en samen met de Markeloërs, vorm geven aan het verkiezingsprogramma. Hierbij zullen onderwerpen zoals onder meer lokale economie, leefbaarheid, sociaal beleid en zorg en sport zeker ter tafel komen. “Het is belangrijk dat de Markelose inwoners mee denken over de toekomst van Markelo”, aldus CDA gemeenteraadslid Arjan Zandvoort. (meer…)

Kaarttoernooi Markelosebroek

Ook dit jaar organiseert de Kaartclub Markelosebroek tijdens het Brookfeest weer het jaarlijkse kaarttoernooi. Het toernooi zal plaatsvinden in de feesttent op het erf van de familie Snellink aan de Larenseweg in Markelo op donderdag 29 juni. Alle kaartliefhebbers en leden van kaartclubs uit de voormalige gemeente Markelo zijn van harte welkom op het Individueel Tent-kampioenschap Kruisjassen Markelosebroek. Inschrijven vooraf is niet nodig. Tijdens de avond ontvangt u een deelnameformulier. De avond start om 20.00 uur maar men vraagt of deelnemers uiterlijk om 19.45 uur aanwezig willen zijn. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per persoon inclusief een kopje koffie. 

Opgave Jeugdclub buitenactiviteit

De jeugdclub gaat op de laatste avond voor de zomervakantie niet samen knutselen maar hebben besloten om een buitenactiviteit in te plannen onder begeleiding van Jolanda van den Noort en Herma Bonenkamp. Wat dat is blijft nog even een verrassing  (wanneer het heel slecht weer is wordt het toch een binnenactiviteit). Alle leerlingen van de basisscholen uit Markelo van groep 3 t/m groep 8 zijn van harte welkom op donderdag 29 juni van 18.30 tot 20.00 uur. Voor deze activiteit is echter opgave verplicht. Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen voor maandag 26 juni. De organisatie zou het fijn vinden wanneer ouders die mee kunnen rijden, om de kinderen weg te brengen en op te halen, zich opgeven wanneer zij ook hun kind(eren) aanmelden. De deelnamekosten bedragen 1 euro per kind. 

 

Storing diensten glasvezelnetwerk

Door een nog onbekende oorzaak ondervinden abonnees in Markelo momenteel problemen met de stabiliteit van de diensten van onder andere Caiway, Solcon en Fiber via het glasvezelnetwerk van Cogas. Het bedrijf geeft aan dat zij momenteel werken aan een oplossing.