Gerrit Leunk koninklijk onderscheiden

Het afscheid van Gerrit Leunk bij begrafenisvereniging De Laatste Eer liep voor hem vanavond onverwachts anders na een korte speech van voorzitter Henk Schreurs. Burgemeester Ellen Nauta was via de zijdeur binnengekomen en richtte onverwachts het woord tot Gerrit. “Meneer Leunk, ruim 35 jaar heeft u zich ingezet voor begrafenisvereniging De Laatste Eer. In 1980 trad u toe tot het algemeen bestuur en vijf jaar later ontfermde u zich over de financiën en de administratie. U werd door de leden benoemd tot penningmeester en administrateur. Een omvangrijke taak en in 1993 werden de taken van penningmeester en administrateur gesplitst. Het penningmeesterschap droeg u over aan uw opvolger. Lange tijd was u het eerste aanspreekpunt van de vereniging en werd u gebeld om een overlijden te melden. Ook ’s avonds en in het weekend. Bovendien bent u al ruim 30 jaar drager bij uitvaarten. Een traditie die u met waardigheid bekleedt. Onlangs mocht u uw 70e verjaardag vieren en dat was voor u een mooi moment om ook uw administratieve taken voor de vereniging over te dragen. Al die jaren heeft u met een enorme betrokkenheid en nauwkeurigheid de administratie en in de beginjaren ook de boekhouding bijgehouden. Men zegt over u, ik citeer, “Gerrit is een zeer betrokken bestuurslid; is financieel goed onderlegd en is goed op de hoogte van de regels en gemaakte afspraken. Hij stelt het belang van de vereniging altijd op de voorgrond. Een trouw verenigingsman”, aldus burgemeester Nauta.  (meer…)

Breuk waterleiding in Stokkum

20140728water9Waterbedrijf Vitens is momenteel bezig om de waterleiding te repareren aan de Stokkumerweg ter hoogte van nummer 1 in Markelo. Enkele huishoudens zitten sinds vanmorgen zonder water als gevolg van een leidingbreuk. Volgens een aantal buurtbewoners zou een grondwerker met een schep de waterleiding hebben geraakt waardoor deze is geknapt. Op dit moment zijn de reparatiewerkzaamheden in volle gang. Tijdens de werkzaamheden kunt u last hebben van lage druk op uw waterleidingen. Tot de storing opgelost kan het zijn dat u beperkt water heeft. Waterbedrijf Vitens verwacht dat de werkzaamheden rond 12.00 uur zijn afgerond.

Opbrengst collecte Longfonds

De collecte voor het Longfonds, gehouden in de week van 8 mei, heeft in totaal € 3.120,08 opgebracht. Het longfonds bedankt alle collectanten en wijkhoofden voor hun inzet. Voor de collecte van volgend jaar kan het Longfonds nog wel enkele collectanten extra gebruiken. Mensen die die willen, kunnen zich aanmelden bij Willemien Harmsen (Oldenhof 3) of Ria Heupink (Vennekesweg 3).

 

Concert en frühschoppen met Mannenkoor

Het Markelo’s Mannenkoor organiseert op zaterdag 27 mei een donateursconcert bij De Kroon in Markelo. Onder leiding van dirigent Rob Zieverink en pianist Sander Knuiman zal het koor enkele, al bekende nummers maar ook geheel nieuwe nummers ten gehore brengen. Mannenkoor Inter Nos uit Schin op Geul onder leiding van dirigent Leo van Weersch verleent medewerking aan het concert. Beide koren zullen ook samen enkele liederen uitvoeren. Tevens zal de sopraan Susan Brinkers samen met het Markelo’s Mannenkoor, maar ook solo enkele nummers zingen. Susan werd afgelopen jaar uitgeroepen als Hoftalent 2016. Het programma dat zorgvuldig is samengesteld door de dirigenten en de muziekcommissie biedt volgens het bestuur voor elk wat wils.  (meer…)

Materiaalpech tijdens triathlon

Markeloër Hans van Middendorp was tijdens zijn triathlon vanmorgen nog maar net vanuit het zwembad op de fiets gestapt voor 20 kilometer fietsen, toen hij na ruim 1 kilometer fietsen net voorbij Dieka een lekke band kreeg. Aangezien hij niet wilde opgeven, vroeg Hans aan verkeersregelaar Janneke Bronninkreef of hij haar fiets mocht lenen. Dat mocht en op deze damesfiets heeft Hans de eerste ronde afgelegd. Bij het keerpunt bij Herberg De Pot stond de man van Janneke, Barry Hondelink, te kijken en hij zag Hans aankomen op de fiets van zijn vrouw. Na het keerpunt stond Barry een paar honderd meter verderop met zijn mountainbike en bood Hans aan om nogmaals van fiets te wisselen om de tweede ronde af te leggen op een mountainbike. Dus voor Hans bestond de triathlon vandaag niet alleen uit drie onderdelen, maar ook uit drie fietsen. Hans heeft vandaag, mede dankzij de behulpzaamheid van enkele Markeloërs de finish gehaald en hij bedankt nogmaals Janneke en Barry voor het beschikbaar stellen van hun fietsen. 

 

Ben van Erp in Hofportret

De Markeloër Ben van Erp is zondagmorgen te gast in de studio van het radioprogramma Hofportret van Hofstreek Fm. In de motorsport en met name in de Enduro en Motocross is Ben van Erp een begrip. Bent u benieuwd naar zijn verhaal en zijn muziekkeuze? Het radioprogramma is te beluisteren van 11.00 tot 12.00 uur via de ether op 107.60 en FM 107.00 of digitaal via ziggo kanaal 787, Caiway 787, Kpn 364 of via de website van Hofstreek. 

Volop bedrijvigheid op Kaasplein

Tevreden achterom kijkend sluit Egbert Hargeerds aan het eind van de middag de bouwhekken rondom het Kaasplein. De voorzitter van de Tentcommissie van Dorpsfeest Markelo maakt er geen geheim van dat de groep vrijwilligers al even stond te popelen om aan de slag te gaan. De groep vrijwilligers is enthousiast en zetten met elkaar de schouders eronder. Vrijwilligers van alle leeftijden zetten zich in om de klus te klaren. “Het is inderdaad wel hard werken maar de gezelligheid onder elkaar maakt heel veel goed”, vertelt een van de vrijwilligers. De afgelopen week is de kelder in het Kaasplein dichtgemaakt door de Markelose loonbedrijven Markvoort en Lammertink. Hierbij is onder het plein een retentiesysteem aangebracht waardoor regenwater in de grond kan infiltreren. Vrijdagmorgen kreeg de groep vrijwilligers van het Dorpsfeest Markelo het sein dat zij mochten starten met het uitzetten en aanleggen van de ondergrondse voorzieningen. (meer…)

Veel deelnemers tijdens de Avond4daagse

Met bloemen, snoep en cadeautjes werden vanavond de deelnemers van de Avond4daagse ingehaald door familie en vrienden. Rijen dik hadden zich verzameld aan het Beukenlaantje ter hoogte van de ingang van Kösterskoele. De afgelopen vier avonden verliepen met een wisselend weerbeeld. Waar de temperatuur woensdagavond zomers was te noemen liepen de wandelaars vandaag een gedeelte in een miezerig regenbuitje. Dat deed niets af aan het enthousiasme van de deelnemers. Met een grote glimlach liepen de wandelaars de 5 of 10 kilometer route die vandaag over de Herikerberg en de Hulpe terug door het dorp langs de Molen van Buursink en weer eindigde bij het start- en finishpunt in de Kösterskoele. Hier ontvingen de deelnemers hun aandenken in de vorm van een medaille. DJ Thijs zorgde voor passende muziek waardoor menigeen nog even gezellig zat na te praten. “Ik ben nog lang niet moe, volgend jaar ga ik vier avonden de 10 kilometer lopen”, aldus een 9-jarige jongen die als een van de eerste vanavond enthousiast de Koele in kwam lopen. Vooral vandaag liepen veel eendagslopers mee. In totaal liepen 550 deelnemers alle vier de avonden, deze werden aangevuld met ruim 100 deelnemers die tekende voor 1 dag.  (meer…)

Markelose ondernemer koopt Laarschool

Foto: Funda

Een Markelose ondernemer heeft de Laarschool aan de Herman Heijermansstraat in Goor gekocht van Gemeente Hof van Twente. Het pand dat ruim twee jaar te koop stond zal door de Markelose ondernemer in gebruik worden genomen als woon- en werklocatie, volgens de informatie van de gemeente Hof van Twente. Op de begane grond komt het kantoor voor zijn handelsonderneming, op de eerste verdieping realiseert hij zijn woning. De huidige gebruikers blijven in het pand. Vluchtelingenwerk blijft twee lokalen gebruiken op de begane grond en ook voor de EHBO blijft er een ruimte beschikbaar. De Goorse Laarschool met ondergrond is verkocht exclusief de voormalige sporthal (De Maan). In dit deel hebben Jongerenwerk en buurtvereniging de Tuinputters het gezamenlijk gebruik. Dit gedeelte blijft eigendom van de gemeente.

Kledinginzameling Basisschool de Welp

Basisschool de Welp organiseert op dinsdag 23 mei haar jaarlijkse kledinginzamelingsactie. Tot 9.00 uur kunt u deze ochtend kleding inleveren bij de school in het fietsenhok. De kleding dient verpakt te zijn in een dichte plastic zak om de textiel te beschermen tegen vuil en vocht. Alle draagbare boven- en onderkleding, schoenen (aan elkaar gebonden), huishoudtextiel (washandjes, handdoeken, tafellakens, dekens, kussenslopen) en zachte knuffelbeesten mogen worden ingeleverd.