Markelo Oost wint buurtkennisquiz

Het team van Markelo Oost werd vanavond in Het Beaufort winnaar van de jaarlijkse kennisquiz voor Markelose buurten en buurtschappen. Het drietal Dianne Zweers, Nettie Gouman en Aat Aanstoot met Diny Izaks als non-playing teamcaptain behaalde 51 punten en dat was 4 punten meer dan runner-up Markelosebroek. Gedeeld derde werden De Esch, vorig jaar nog winnaar, en Stokkum met 46 punten. Naast de bloemen en de wisselbeker won het team van Oost een ticket voor de kennisquiz voor kernen van de gemeente Hof van Twente. Deze quiz wordt op 2 februari 2018 eveneens in Het Beaufort gehouden. (meer…)

Oud dominee Van der Waal in Hofstreek Portret

hofstreekfmWillem Jan van der Waal is zondagochtend om 11.00 uur te gast in het radioprogramma Hofstreek Portret op de lokale omroep. Van der Waal is afgestuurd als theoloog en is onder meer predikant in Markelo geweest. De inmiddels 85-jarige Van der Waal heeft voordat hij enkele jaren geleden naar Goor verhuisde na zijn emiraat wederom een tijd in Markelo gewoond. Jonneke Adolfsen zal tijdens het interview met Van der Waal een reis maken door zijn leven, zijn werk en zijn actuele bezigheden.

‘Anders dan anders’ in Martinuskerk

Komende zondag is er om 10.00 uur een ‘anders dan anders’ kerkdienst in de Martinuskerk. De voorganger in deze kerkdienst is Dini Beuving-Dannenberg uit Markelo. Al vele jaren bieden kerken in Nederland via een organisatie zoals Kerk in Actie hulp aan mensen in landen die minder goed bedeeld zijn dan wij in Nederland. Medewerkers van Kerk in Actie worden voor enkele jaren uitgezonden naar deze landen ter ondersteuning van  lokale organisaties. Martina Fraanje heeft enkele jaren in Guatemala (Midden Amerika) gewerkt en is nu voor verlof in Nederland. Zij wil graag tijdens de kerkdienst wat meer vertellen en laten zien over het werk wat zij daar gedaan heeft in het ondersteunen van vrouwen en kinderen. En dan vooral voor de originele bewoners van Guatemala, de Maya ‘s. (meer…)

Juf Annelies neemt afscheid na 42 jaar

Maar liefst 42 jaar is Annelies van der Sluis werkzaam in het onderwijs. Waarvan zij de laatste 26 jaar deel uitmaakte van het OPO-onderwijs. Op OBS Stokkum is zij al weer vele jaren een bekend gezicht voor de kinderen, ouders en grootouders. Ze startte in Stokkum als kleuterjuf, gaf even les aan de middenbouw maar de laatste jaren was zij een vast gezicht voor de groepen in de bovenbouw. Vandaag neemt zij ongetwijfeld met gemengde gevoelens afscheid en gaat zij genieten van haar vrije tijd samen met haar man Bert, kinderen en kleinkinderen. De juffen en kinderen hebben haar vanmorgen thuis opgehaald met paard en koets voor een dag vol verrassingen op haar laatste werkdag. Zo werd Juf Annelies vanmorgen dan ook al getrakteerd op een erehaag bij school, “champagne”, een geweldige musical opgevoerd door de kinderen, cadeautjes, liedjes en heel veel lieve woorden waarvan ze zichtbaar genoot.   (meer…)

Lotte en Naomi vanmiddag op NPO Zapp

Medio augustus was op deze nieuwssite al te lezen dat Naomi Keppels en Lotte ter Kulve mee hadden gedaan aan de nieuwe kennisquiz Smart & Dart van AVROTROS. In deze quiz gaan twee kandidatenkoppels elke aflevering met elkaar de strijd aan door het geven van snelle antwoorden en vervolgens op het dartbord veel punten te gooien. Vanmiddag om 17.05 uur maakt het Markelose tweetal haar televisiedebuut op NPO Zapp.

Gezellige opening boerderijverlichting

Met het omdraaien van een schakelaar werd gisteravond aan de Roosdomsweg de boerderijverlichting 2017 officieel geopend. Door deze handeling werd de ereboog bij het begin van de verlichtingsroute in de schijnwerper gezet. Dat gebeurde door Henk Hondelink in aanwezigheid van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Boerderijverlichting en de buurtbewoners. Ook de jury die de creatieve voorstellingen langs de route moet beoordelen was present. Henk Hondelink gaf in een kort openingswoord aan dat hij al meteen nadat hij in Markelo kwam wonen met de boerderijverlichting in aanraking kwam. “Toen werd de route nog gecombineerd met straatversiering in het dorp. Het pleintje waar wij toen woonden won de eerste prijs maar belangrijker was dat de bewoners van ons plein, die elkaar toen nog nauwelijks kenden, door de pleinversiering elkaar vonden in een saamhorigheid. En die saamhorigheid is nog steeds een kenmerk van de boerderijverlichting. De creatieve uitingen door de buurten zullen daar ook dit jaar weer van getuigen”, zei Henk. Hij benadrukte ook de promotionele waarde van het evenement. “De naam Markelo zal weer op veler lippen liggen en duizenden zullen de weg naar Markelo weer weten te vinden.”
(meer…)

Prestatieprijs voor Shin Snijders

Yaël Kamphuis, Lianne ten Heggeler, Joost Rouweler en Shin Snijders, bron: Wegdamnieuws

Shin Snijders heeft vandaag uit handen van zijn typedocent Lianne ten Heggeler van LtH Opleidingen uit Hengevelde een prestatieprijs in ontvangst mogen nemen voor zijn typeprestatie. Shin typte rechts en links met een typespalk die hij tijdens de cursus nog aangemeten kreeg vanuit zijn revalidatiebegeleiding en wist hiermee 190 aanslagen per minuut te behalen tijdens het door examenbureau VSLM afgenomen examen. Naast Shin kreeg ook zijn mede-cursist Joost Rouweler uit Hengevelde de prestatieprijs die bestond uit een beker, een bioscoopbon, een rol Mentos en een getuigschrift. Mede-cursist Yaël Kamphuis uit St. Isidorushoeve was afgelopen schooljaar uit ongeveer 1.400 examenkandidaten tot 12 jaar jaar nummer 1 met 309 aanslagen per minuut en werd hiervoor vanmiddag ook in het zonnetje gezet.

Lezing Numerologie in Het Brookhoes

Vrijdagavond 20 oktober  om 20.00 uur wordt in Het Brookhoes in Elsenerbroek een lezing numerologie verzorgd door Gerrit Jansen. De organisatie ligt in handen van Activiteiten Stichting Elsenerbroek. De eigentijdse numeroloog Gerrit Jansen heeft een passie voor mensen, woorden en getallen. Via uw geboortedatum zal hij u op uw nummer zetten. Door de optelling van uw volledige geboortedatum komt er een eindcijfer uit. Dit cijfer geeft aan wat uw talenten zijn. Cijfers die niet voorkomen in uw geboortedatum hoeven niet veel aandacht te krijgen. Gerrit zal ieder cijfer duiden via voorbeelden. Wie het leuk vindt kan ook zijn of haar geboortedatum laten analyseren. Gerrit Jansen: “Geboortenamen geven inzicht in je “ware zelf” en in je roepnaam zit het “huidige zelf”. Numerologie is toepasbaar op ieder getal/cijfer, zelfs uw huisnummer geeft een trilling. Het is van belang dat je je in dit leven niet laat “wegcijferen””. (meer…)

Jeugdknutselavond in Martinushof

Morgenavond wordt er weer een knutselavond georganiseerd voor de jeugd in de Martinushof. In verband met de herfstvakantie is de knutselavond een week naar voren geschoven. Basisschoolkinderen zijn van harte welkom om onder begeleiding van Jolanda, Naomi en Herma te komen knutselen van 18.30 tot 19.30 uur. Het knutselwerk van morgenavond zal geheel in het teken staan van de herfst. Opgave vooraf is niet nodig. De kosten bedragen €  1,00 per kind. 

Buurtkennisquiz in Het Beaufort

Titelverdediger De Esch, de winnaar van 2016

De vrijdag voor de herfstvakantie is al sinds jaar en dag het moment dat Markelose buurten strijden om de fraaie wisselbeker in de Buurtkennisquiz bij Cultureel Centrum Het Beaufort in Markelo. Vrijdag 20 oktober is het weer zover. De teams uit de verschillende buurtschappen zullen dan vragen beantwoorden over de onderwerpen muziek, Nederlandse taal & literatuur, film & beeldende kunst, sport, festivals & concerten, The Sixties, nieuws uit 2017, terreur & aanslagen, breinkrakers en als laatste de fotoronde Markelo in beeld. Vorig jaar werd De Esch winnaar van de buurtkennisquiz en dat is dus dit jaar het te kloppen team. Het winnende team zal in februari 2018 Markelo vertegenwoordigen bij de quiz tussen de verschillende kernen van de gemeente Hof van Twente. Uiteraard kunnen de teams wel wat support gebruiken en dus zijn toeschouwers van harte welkom! Bovendien maken ze kans op een prijsje bij een goede beantwoording van de traditionele publieksvraag. De quiz begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.30 uur.