Inbraak woning Tolweg

Gisteren heeft op klaarlichte dag een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Tolweg in Markelo waarbij enkele sieraden zijn ontvreemd. De dader(s) hebben zich toegang tot de woning verschaft door een ruit in te slaan. De woninginbraak heeft plaatsgevonden op maandag 21 augustus tussen 8.30 en 18.00 uur. Heeft u in genoemde periode een verdachte situatie opgemerkt in de buurt van de Tolweg ter hoogte van de Grotestraat, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Hof van Twente 0900-8844. De politie geeft aan, graag in contact te komen met mensen die met name tussen 15.30 en 17.00 uur iets opvallends hebben gezien in de buurt van de Tolweg dat zou kunnen bijdragen aan het onderzoek. 

PJGO organiseert Touwtrek-kampioenschap

20090808_touwtrekDe PJGO Markelo organiseert op vrijdag 8 september het Markelose Touwtrek-kampioenschap. In drie verschillende gewichtsklassen; laag tot 450 kg, midden tot 490 kg en zwaar tot 540 kg zullen de wedstrijden verdeeld worden. Voor het kampioenschap dienen teams (bedrijf, buurt, vriendengroep of bijvoorbeeld familieleden) die bestaan uit maximaal 6 personen vanaf 16 jaar zich voor 6 september telefonisch in te schrijven bij Kim Bussink 06-392 317 36. Voor PJGO leden wordt een apart toernooi georganiseerd waarvoor het gewicht tot 360 kg zal gelden. De deelnamekosten bedragen € 15,– per team en voor de jeugd € 2,00 per persoon. Het Markelose Touwtrek-kampioenschap zal plaats vinden bij de familie Krijgsman aan de Langeweg in Markelo.

Opnieuw buitenlands bezoek voor Fallen Airmen Markelo

Nadat het bestuur van de Stichting Fallen Airmen Memorial Markelo (FAMM) vorige maand al nabestaanden uit Engeland mocht verwelkomen, kreeg het vorige week bezoek van Glen Turner en Denise Boneham van 75 Squadron RAF/RNZAF Association. Deze vereniging behartigt de belangen van veteranen en nabestaanden van het 75 (NZ) RAF Squadron, waartoe ook de in Markelo gecrashte Stirling EF 399-AA O behoorde. Glen is secretaris van de Nieuw-Zeelandse tak en Denise van de Britse tak van deze Association. Nadat zij in 2013 ook aanwezig waren bij de 70 jarige Memorial bezochten zij opnieuw het Stirling Monument op de Kattenberg en de oorlogsgraven van de omgekomen bemanningsleden op het Ereveld op de Algemene Begraafplaats in Markelo. Ook lieten zij zich uitgebreid informeren over de voorbereidingen voor de 75-jarige Herdenking op 23 juni 2018. Gezamenlijk werd ook een bezoek gebracht aan de oorlogsgraven van de omgekomen 75 (NZ) Squadron vliegeniers op Schiermonnikoog, in Holwerd en aan het Wellington-Monument in Soarremoarre bij Aldeboarn in Friesland. (meer…)

Kijk & Doe morgen bij Snorrewind

Ook in deze vakantie kan er weer kennis gemaakt worden met de paardensport. Manege Snorrewind Markelo organiseert namelijk op woensdag 23 en 30 augustus een ‘Kijk & Doe morgen van 10.00 tot 12.00 uur voor jong en oud. Belangstellenden krijgen deze morgen een rondleiding op het bedrijf aan de Borkeldweg in Markelo en mogen natuurlijk een paard of pony knuffelen en poetsen. Dolly, de minishet zal weer klaar staan met haar menkarretje voor een ritje, waarbij de kinderen zelf ook mogen mennen. Tot slot mogen alle deelnemers te paard of pony om te ervaren, hoe het voelt om te zitten op een paardenrug. Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom, maar dienen zich vooraf wel op te geven via de mail. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Lange broek en dicht schoeisel met hakje zijn verplicht, een cap is bij Manege Snorrewind te leen. 

‘Picnic Festival’ bij de Tasca

De weide voor Bistro de Tasca zal aankomende zondag vanaf 14.00 uur veranderen in een grote aangeklede picnic-weide. Verschillende foodtrucks en eetstands zullen hun plaats innemen op de weide en zorgen voor een diversiteit aan culinair vermaak. Zo zullen Fingerfoody’s, Slagerij Kastelein, Smoothie Batidos, Gebakhuus, I Vicini, IJssalon de Noaber en Bistro de Tasca aanwezig zijn. Aangevuld met diverse loungesets en live muziek lijkt dit een intiem ‘Picnic Festival’ te kunnen worden. 

“Take it, I want you to have it”….

Veteraan Frank Graham heeft een meer dan bijzondere band met Nederland en in het bijzonder met Markelo. Volgende week hoopt hij in Canada zijn 95ste verjaardag te vieren. Momenteel is Markeloër en inmiddels goede vriend van Graham, Gert Jan Oplaat in Canada en hij zal dan ook volgende week aanwezig zijn op de verjaardag van Frank Graham. Gisteravond was Gert Jan al op bezoek bij de Canadese bevrijder die een wel heel persoonlijk cadeau overhandigde aan Gert Jan. Met de woorden “Take it, I want you to have it”, ontving Gert Jan namelijk een klein leren bijbeltje uit handen van de veteraan. “Frank Graham is 4 jaar in Europa geweest om te vechten tegen de nazi’s. Via Noord-Afrika, Sicillië, Italië, Frankrijk, België naar Nederland. Frank raakte twee keer zwaar gewond, werd opgelapt en nam weer deel aan de strijd. Frank droeg tijdens deze bevrijdingstocht een klein leren bijbeltje bij zich met daarin een paar persoonlijke items; foto’s en een plukje haar van zijn vrouw. Ik ben echt geraakt, trots en oprecht dankbaar en ben niet snel om een woordje verlegen. Nu was ik echt even sprakeloos. Dit bijbeltje gaat mee op Kerkentour”, aldus Gert Jan vanuit Canada. 

Fruitpersdagen Maarkels Landschap

Evenals voorgaande jaren organiseert stichting Maarkels Landschap ook dit jaar twee fruitpersdagen. Dit jaar zal de fruitpersmachine op zaterdag 23 september en dinsdag 10 oktober in werking worden gezet van 8.00 tot 17.00 uur op het vernieuwde Kaasplein in het centrum van Markelo. Om te voorkomen dat er bij de fruitpers een lange wachttijd ontstaat, is het nodig dat men zich vooraf opgeeft. Dit kan door een mail te sturen met daarin uw naam, adres en telefoonnummer. Bij de opgave dient u te vermelden hoeveel kilo fruit u meeneemt. De stichting geeft aan dat dit minimaal 100 kilo moet zijn. Wanneer men zelf te weinig fruit heeft is het wellicht mogelijk om toch samen met fruit van buren of familie, de benodigde kilo’s fruit te verzamelen.

(meer…)

Lotte en Naomi in Smart & Dart op Zapp

De Markelose Naomi Keppels en Lotte ter Kulve maken binnenkort hun televisie debuut tijdens een nieuwe spelquiz op NPO3. Gisteren reisde het stel samen met hun ouders af naar de studio in Hilversum waar de opnames plaatsvonden voor het nieuwe Zapp programma Smart & Dart. De nieuwe spelquiz die wordt gepresenteerd door Buddy Vedder is speciaal voor kandidatenkoppels in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar. Tijdens het dagelijkse programma waarin twee koppels de strijd met elkaar aangaan moeten vragen worden beantwoord waarna er met pijltjes mag worden gegooid.  De een moet slim zijn want hij of zij moet moeilijke vragen beantwoorden, de andere helft van het stel moet vervolgens punten scoren op een groot dartbord. Het programma zal vanaf maandag 4 september dagelijks worden gepresenteerd.  (meer…)

Veel belangstelling bij dorsen van spelt

Onder het toeziend oog van vele liefhebbers is vanavond het speltakker aan de Noordachtereschweg op infinitief van MarkeLokaal gedorst met een 50 jaar oude combine. Binnen het uur was de klus geklaard en was de speltakker bedekt met platliggend stro en was de spelt klaar om afgevoerd te worden. Vele gezellige gesprekken vonden plaats onder het genot van een hapje en een drankje van Bistro de Tasca. Geheel in stijl werd de drank goed koud gehouden op alternatieve wijze en werd het geheel op de weide opgevrolijkt met een trekzakmuziekje van Martin Krijgsman. (meer…)

MarkeLokaal dorst speltakker Noordachtereschweg

Wie houdt van nostalgie op landbouwgebied is vanavond aan de Noordachtereschweg op zijn plek. Het speltakker gelegen aan het begin van de zandweg aan de linkerkant vanaf Markelo gezien zal vanaf 19.00 uur met een historische combine worden gedorst. Martin Krijgsman heeft toegezegd om met zijn ‘trekzak’ te zorgen voor een muzikaal deuntje tijdens de demonstratie op het graanakker. Daarnaast heeft Bistro de Tasca aangegeven voor een drankje en een MarkeLokaal hapje te zorgen. MarkeLokaal tekent voor de organisatie van het dorsen van het spelt en is een initiatief van Stichting Maarkels landschap, Twentse Scharrel, Bistro de Tasca en Poch Poater. Maar ook wordt met regelmaat de samenwerking gezocht met Vleesveebedrijf Erve Voordes, Bakker Meinders en Forellenvijvers Deep’n.