Bruidspaar Zandvoort 60 jaar getrouwd

Op deze zonovergoten dag is het precies 60 jaar geleden dat Albert en Hanna Zandvoort elkaar het ja-woord gaven. Anders was het op woensdag 22 mei 1957 toen het kil en regenachtig was volgens het diamanten bruidspaar. Toch mocht dat de pret niet drukken en werd er ’s avonds bij Café Hargeerds in Markelo een groot feest gegeven. Hanna die is geboren in Ambt Delden maar al op jonge leeftijd verhuisd naar het Markelosebroek liet voor deze heugelijke dag een witte bruidsjurk maken door Jo Sanderman. Na hun trouwen trok Hanna in bij Albert en zijn familie aan de Winterkamperweg. Nog steeds woont het bruidspaar in dit prachtige stukje Markelo met een wijds uitzicht over de weilanden. Weliswaar is er in de afgelopen jaren wel het een en ander veranderd op het erf. Zo werd een nieuwe woning gebouwd voor de zoon en zijn gezin waar Albert en Hanna inmiddels ook een gedeelte van bewonen. Op de plek van de oude boerderij werd een nieuwbouw woning gebouwd en woont kleinzoon Arjan met zijn gezin. “Je bent hier nooit alleen en dat is fijn. Het is ook fijn om te kunnen genieten van de achterkleinkinderen die zo dichtbij zijn”, vertelt Hanna. (meer…)

Markelo 6 bedankt Dinant Eertink

Afgelopen vrijdag heeft het voetbalteam Markelo 6 afscheid genomen van Dinant Eertink. Dinant was zo’n 33 jaar vrijwillig leider, trainer, coach en speler van het team. Dinant heeft besloten om te stoppen met zijn taken en draagt het stokje over aan Jasper Zwiers en Douwe Feenstra. Op gepaste wijze werd Dinant door het team bedankt bij De Haverkamp. Dinant; namens Markelo 6 nogmaals enorm bedankt voor alle jaren en succes met je verdere carrière binnen Sportclub Markelo. 

Bruidspaar Groteboer 60 jaar getrouwd

Dat het leven goed is in Markelo, is wel duidelijk, want wederom is een echtpaar 60 jaar getrouwd. Deze keer gaat het om de heer en mevrouw Groteboer. Allebei geboren en getogen in Beusebergen in Holten, maar al sinds 1975 woonachtig aan de Roudaalterweg. Samen wonen ze op een plek met prachtig uitzicht over de weilanden. Johan Groteboer is bijna 85 jaar en Dine Groteboer-Vosman is 80 jaar, maar ondanks hun hoge leeftijd zijn ze gezond van lijf en leden. Ze rijden allebei nog auto en wonen zelfstandig. Trots laten ze de brief zien met de felicitaties van het Koninklijk Huis voor hun jubileum. Ze hebben elkaar ontmoet in Holten, toen Dine 15 jaar was en Johan 19. Er werden in Holten geen dansavonden gehouden, maar de jeugd liep heen en weer door de straten van Holten, vertelt Dine. Als een jongen dan een leuk meisje zag, vroeg hij of hij haar naar huis mocht brengen. Zo is het voor Johan en Dine ook begonnen en na 4 jaar verkering werd er getrouwd.

(meer…)

Bruidspaar Nijenhuis 40 jaar getrouwd

Tradities worden in ere gehouden door de noabers van “de Slatte”. Vandaag is het exact 40 jaar geleden dat Wim en Gerda Nijenhuis in het huwelijksbootje zijn gestapt. Door de noabers werd daarom gisteravond een boog met witte en rode rozen geplaatst bij de voordeur van het robijnen bruidspaar. Wim en Gerda; namens de noabers nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijk!

Vogel zoekt vogels – update –

Vanavond kregen we op de redactie een opmerkelijk bericht binnen. De familie Vogel is een aantal vogeltjes kwijt. Het ingezonden bericht willen wij u zeker niet onthouden:
Zoals iedere ochtend ging Patrick Vogel vol enthousiasme naar buiten naar zijn volière. Zijn vogeltjes zijn altijd heel erg blij om hem te zien en tjilpen er dan gretig op los. Bijna het mooiste wat er is, zou je denken op zo’n vroege ochtend. Maar deze vrijdagochtend was alles anders. Hij kwam bij zijn volière en hoorde een angstvallige stilte…. Patrick keek en bedacht zich geen moment: iedereen nu! Naar beneden komen! De hele familie Vogel inclusief mevrouw Vogel rende naar beneden. Netjes stonden ze op een rij, van groot naar klein. Meneer Vogel probeerde zo rustig mogelijk zijn prangende vraag te stellen: wie van jullie heeft het deurtje van mijn volière gisteren niet dicht gedaan? Vol schrik keek de familie Vogel naar rechts, naar een lege volière… al zijn pracht en praaltjes, verdwenen…. geen vogeltje, op de vier na die nog steeds in de rij stonden, te bekennen. En toen: “Mick gedaan” zijn de kleine jongen van net 3. Natuurlijk kon meneer Vogel niet boos worden op de kleine eerlijke Mick maar feit was wel dat alle andere vogeltjes waren gevlogen.

(meer…)

Een hart onder de riem…

Onder valse voorwendselen wist Dionne ter Stege van Bloembinderij De Postkamer zowel Karlijn als ook zus Janin en moeder Rita Vos, vanavond op hetzelfde moment bij elkaar te brengen aan de Stationsweg in Markelo. Alle drie reageerde dan ook meer dan verbaasd toen zij merkten dat er iets in scene was gezet.  “Aankomende zondag is het Moederdag en met dat in onze gedachten wilden we jullie graag verrassen. Door de ziekte van Karlijn zetten jullie allemaal je beste beentje voor en dat is zeker niet altijd makkelijk. Alles draait om Karlijn, maar Rita en Janin, jullie zijn voor haar van onschatbare waarde. Daarom willen we jullie alle drie een boeket bloemen aanbieden”, gaf Dionne namens De Postkamer aan. José Prins van Boek- en Kantoorvakhandel Prins had voor de dames een boekje ‘Mam, vertel eens’. Een boekje waarin zij alle drie waardevolle herinneringen voor hun kinderen kunnen opschrijven. Diane Bokkinga overhandigde namens de Hoestinkhof een Higtea-waardebon waarmee Rita, Janin en Karlijn met elkaar even kunnen genieten van elkaar in deze voor hun zo hectische periode. 

Dubbel feest voor Hermien Ebbekink

Dubbel feest vandaag voor Hermien Ebbekink. Gisteravond werd zij bij Marloes Haarzaak aan de Grotestraat al enorm verrast met een passend spandoek en ereboog van ballonnen. Hermien viert namelijk vandaag niet alleen haar 65ste verjaardag maar is ook nog eens 50 jaar werkzaam als kapster. Hermien; namens de kinderen, kleinkinderen en je collega’s nogmaals van harte gefeliciteerd met deze twee prachtige mijlpalen en een hele fijne dag gewenst! (meer…)

Scania sleutel wacht op eigenaar

Al even geleden heeft iemand een sleutel verloren. Deze is door een medewerker van Plus Blankhorst op 9 april gevonden in een ingeleverd bierkrat. Sinds die tijd ligt de sleutel bij de klantenservice maar is nog steeds niet opgehaald. Het gaat om een een sleutel van Scania met een elektronische sleutelafstandsbediening eraan. Hij is op te halen bij de klantenservice van Plus Blankhorst.

Sleutel gevonden -update-

Op het fietspad aan de Goorseweg is gisteren een sleutel gevonden. De sleutel is bevestigd aan een hanger met een logo van een eland en het opschrift ‘Sweden’. De eigenaar van de sleutel kan contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws.
(meer…)

Witte handtas gevonden -update-

Aan de Tolweg in Markelo is vanmiddag een wit handtasje gevonden. In de tas zit een bankpasje van de Rabobank. Weet u wie de eigenaresse is van deze handtas dan kunt u contact opnemen met de redactie van Maarkelsnieuws. Update: de eigenaresse heeft zich bij de redactie gemeld.