Hond Fleur vermist

In de omgeving van Herike-Elsen is de 9 maanden oude dwergkees/pomeriaan Fleur vermist. Fleur is vermist sinds vanmorgen 7.30 uur. Mocht iemand haar gezien hebben, dan horen we dat graag via klepperderk@maarkelsnieuws.nl.  

Dinette Leunk ziet Sarah

Ze woont nog maar net een paar maanden op de Quatre Bras aan de Lochemseweg in Markelo. Voor de buurt net lang genoeg om een passende tekst te bedenken op het spandoek en een Sarah te maken. Gisteravond wist de buurt haar hier dan ook flink mee te verrassen. Dinette viert vandaag namelijk haar vijftigste verjaardag. “Binnenkort volgt nog een feestje bij de buren; Café Vennebekken”, vertrouwde haar man Joan ons al toe. Dinette; namens Joan en de buurt nogmaals van harte gefeliciteerd met je vijftigste verjaardag!

Buurt zwaait familie Hargeerds uit

Vanmorgen zijn Debby en Frank Hargeerds vertrokken naar Denemarken om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. Zij nemen daar een bedrijf over met bijna tweehonderd melkkoeien en drie melkrobots. Echter voordat Frank en Debby vanuit Markelosebroek koers konden zetten richting Denemarken werden ze door de buurt tegengehouden en werd er traditioneel gemeut met de bekende mölnborrel. Menigeen pinkte een traantje weg omdat het vertrek van de familie uit de buurt als een groot verlies wordt ervaren. Om de komende bedrijfsovername in Denemarken soepel te laten verlopen zal Frank in Denemarken blijven maar komt Debby dit weekend terug om in Markelo te laatste zaken te regelen. De buurt wenst de familie Hargeerds heel veel succes toe in het mooie Denemarken! (meer…)

Mijlpaal voor Jan Groteboer

Markeloër Jan Groteboer is morgen 25 jaar in dienst als metselaar bij Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis in Rijssen. Jan woont in Stokkum en was ook bij de bouw van het Gebouwtje altijd erg betrokken en heeft daar dan ook veel werk verzet. Zijn clubliefde voor Feyenoord steekt hij niet onder stoelen of banken. Al jarenlang is hij een trouwe fan van deze voetbalclub. Jan; namens je collega’s maar ook namens de inwoners van Stokkum van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal. 

Molenbuurt haalt Nicole op uit Goor

Toen Peter Holterman de buurt deelgenoot maakte van zijn plannen om te gaan samenwonen zorgde dat voor enige beroering in de buurt. Want dat moest natuurlijk wel volgens goed traditioneel Maarkels gebruik gaan gebeuren. Zo werd Nicole gisteren dan ook door haar nieuwe buurtbewoners bij haar woning aan de Merelstraat in Goor opgehaald waar ze onder toeziend oog van haar nieuwe buurt de Goorse voordeur, voorgoed achter zich dicht trok. Voordat ze de woning in Markelo aan de Molenstraat in Markelo samen met Peter kon betreden moest daar nog wel enig borreltje op worden gedronken waarna de buurtbewoners van de Molenstraat Peter en Nicole heel veel geluk toewensten in de Molenstraat.  Het lijkt er overigens op,dat de buurt zich al snel kan gaan voorbereiden op het volgende feestje….. (meer…)

Dinant Heilersig ziet Abraham

De tuin aan de Fokkerstraat stond gisteravond binnen de kortste keren vol met Abrahams en passende spandoeken. Familie, buren, vrienden en ook de optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo hebben de afgelopen weken dan ook een flinke aanslag gedaan op hun creativiteit om de vijftigste verjaardag van Dinant Heilersig treffend in woord en beeld te brengen. En dat is dan ook prima gelukt getuige de vele foto’s. Dinant; nogmaals namens familie, vrienden, buren en de optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! (meer…)

Twee jubilarissen bij ‘Harjaans’

Bij Maatschap Vruwink-Wes of misschien in Markelo wel beter bekend bij ‘Harjaans’ werden afgelopen zaterdagavond maar liefst twee koeien gehuldigd. Buren plaatsten geheel volgens traditie een prachtige boog waarna op het erf aan de Twikkelerweg in Stokkum de koeien in het bijzijn van familie, vrienden, buren en relaties in het zonnetje werden gezet.Een koe voor het bereiken van de 100.000 litergrens en een tweede koe voor 10.000 kg vet/eiwit. Een feestje kon hierna niet ontbreken. Het bleef dan ook onder het genot van een hapje en een drankje nog lang gezellig op het erf van ‘Harjaans’. Henk, Mini, Thijs en Manon; namens alle aanwezigen nogmaals van harte gefeliciteerd! 

Sukru Coga 40 jaar

Sukru Coga, de eigenaar van het Grill & Pizza Restaurant Mama Mia, is vandaag 40 jaar geworden. Vanavond werd hij door het personeel verrast met slingers en cadeaus. Sukru wordt hier nogmaals gefeliciteerd en het personeel wenst hem nog veel jaren in goede gezondheid toe.

OV kaart gevonden (update)

Op het station in Goor is gisteren een OV-chipkaart van de NS gevonden. Op de kaart staat de naam Meijer en woonplaats Markelo. Mocht iemand deze OV-kaart bij het station in Goor zijn verloren, dan kan diegene contact opnemen met kleppperderk@maarkelsnieuws.nl. Update: de OV-kaart is weer terug bij de eigenaar.