Opening Het Spiekertje aan ‘Dorpsfeestplein’

Een beter tijdstip dan deze kunnen ze eigenlijk niet bedenken. “We pakken meteen de vuurdoop met het Dorpsfeest dit weekend voor de boeg”, bevestigt Robert Spijker lachend. Na een periode van plannen bedenken, uitwerken en daadwerkelijk realiseren werden vanmiddag om 12.00 uur de deuren van het Spiekertje voor publiek geopend. Het Spiekertje is afgeleid van Cafetaria en IJssalon De Spieker die aan de andere kant van het pand is gelegen en waar Robert al zo’n acht jaar vol enthousiasme zes dagen per week geopend is. Zijn dochter Helena zal Het Spiekertje voor haar rekening nemen waarbij de mogelijkheden tot samenwerken groot zijn doordat een doorbraak naar beide panden is gecreëerd. “Het nieuwe plein midden in het centrum van Markelo heeft ons aangezet om samen met de buren en eigenaren van de panden te kijken naar mogelijkheden om uit te breiden. Hierbij kregen we gelukkig alle medewerking. Met een terras direct aan het plein gelegen denken we een meerwaarde te kunnen zijn voor de uitstraling en beleving van het plein voor de Markeloërs maar zeker ook voor passanten”, aldus Robert en Helena. (meer…)

Twee bronzen Awards voor Erik Bouwhuis

Markeloër Erik Bouwhuis heeft  met zijn bedrijf E-design & styling maar liefst twee bronzen Awards gewonnen voor zijn creaties die hij in opdracht heeft uitgevoerd voor twee Markelose bedrijven. Het in- en exterieur van Hairtouch aan de Holterweg in Markelo kreeg vorig jaar een nieuw uiterlijk waarbij folie werd gebruikt van leverancier MacTac. En ook een nieuw ontwerp voor de bestelbus Van Klein Teeselink Techniek kwam tot stand met hetzelfde folie en de creativiteit van Erik. Beide ontwerpen heeft Erik ingezonden en werden beoordeeld door een vakjury. Maar ook leden waren in de gelegenheid hun stem uit te brengen op tal van inzendingen. Groot was de verrassing dan ook voor Erik toen uit de uitslag bleek dat hij niet 1 maar zelfs 2 bronzen Awards op zijn naam mocht schrijven. Beide inzendingen uit Markelo sprongen er voor de vakjury van de mondiale MacTac Design Awards uit en werden beloond met brons. (meer…)

Met spaaractie Plus in de helicopter

Met een speciale spaaractie van Plus Blankhorst is het op vrijdag 25 augustus mogelijk om Markelo vanuit de lucht te bekijken. In de periode van zondag 23 juli tot en met 20 augustus kunt u namelijk sparen voor een hoge korting op een helikoptervlucht. Deze rondvluchten boven Markelo zullen georganiseerd worden vanaf een terrein nabij Herberg de Pot op vrijdag 25 augustus tussen 9.00 en 16.00 uur. “Op onze Facebookpagina van Plus Blankhorst zullen we bovendien een ‘Like & Win’ actie opzetten met een helikoptervlucht voor vier personen als inzet. Een mooie kans voor onze klanten om Markelo eens van de andere kant te bekijken”, aldus Henry Blankhorst. 

Pinbox Rabobank morgen in gebruik

Sinds vorige week is de nieuwe pinbox van de Rabobank Noord en West Twente al zichtbaar in het straatbeeld van Markelo, maar pinnen was nog niet mogelijk. Daar komt vanaf morgen verandering in. Na een periode van voorbereidingen is het vanaf morgen begin van de middag mogelijk om geld te pinnen bij deze pinbox tegenover ’t Wapen van Markelo. “Rabobank Noord en West Twente hoopt dat de plaatsing van de pinbox de leefbaarheid in Markelo ten goede komt,” aldus een woordvoerder van de bank.

 

Via camping de Borkeld naar Berlijn

Camping de Borkeld heeft gistermiddag een grote groep Engelse studenten uit Leeds mogen verwelkomen op hun kampeer terrein aan de Winterkamperweg in Markelo. Deze groep studenten fietst voor het goede doel, het Britse Rode Kruis van Leeds naar Berlijn. Afgelopen nacht hebben zij hun tenten opgeslagen op camping de Borkeld. Vandaag zal de Engelse groep fietsers hun fietstocht vervolgen richting de eindbestemming Berlijn.  (meer…)

Uitgelicht: Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen

Het bord met de nieuwe naam en het nieuwe logo staat sinds enkele maanden bij de voordeur van het pand aan de Schoolstraat 1 te Markelo. Toen notaris Heupink vorig jaar met pensioen ging, is Olle Geurts in juli 2016 toegetreden tot de maatschap als kandidaat-notaris. Daarmee werd ook de naamsverandering in ‘Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen‘ een feit. In gesprek met de 45-jarige Olle Geurts wordt duidelijk dat we hier te maken hebben met een enthousiaste en bevlogen kandidaat-notaris. Hij voelt zich na een dik half jaar helemaal thuis in Markelo.

Geurts is geboren en opgegroeid in Groenlo, maar momenteel woonachtig in Deventer met zijn vriendin Marieke en zoontje Teije van bijna 4 jaar. Na zijn studie rechten in Groningen, waar hij koos voor de richting notarieel recht, begon Geurts zijn carrière bij een notariskantoor in Haaksbergen en hier heeft hij vier jaar gewerkt. Veel geleerd, maar toe aan een nieuwe uitdaging, kwam Olle terecht bij notariskantoor Keizer & Van Goor Notarissen in Wierden (tegenwoordig heet dit kantoor Van Goor Schuurman Notarissen). Een groot notariskantoor, waar Geurts 10 jaar heeft gewerkt en veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van personen- en familierecht. In die jaren heeft hij ontdekt wat het vak van notaris zo aantrekkelijk voor hem maakt en dat is het contact met de mensen. (meer…)

Twentsbed versterkt ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo is uitgebreid met een filiaal van Twentsbed uit Rijssen. Anneke en Albert Wermink hebben in het voormalig pand van Kistemaker welke tot half april gehuurd werd door de Sallandse Wegenbouw hun intrek genomen met een tweede filiaal van hun beddenspeciaalzaak. Twentsbed is een kleinschalige winkel die graag zijn klanten tot dienst wil zijn. In het uitgebreide assortiment van de beddenzaak vindt u naast boxsprings- ook een- en tweepersoonsbedden, zorgbedden, matrassen, kussens, bedtextiel, kasten, pvc vloeren en tapijt. De beddenspeciaalzaak is in mei 2003 onder de naam Trendbed gestart aan de Spoelderstraat in Rijssen. In 2007 verhuisde het filiaal naar de Kryptonstraat in Rijssen. De bedrijfsnaam werd in 2011 aangepast naar Twentsbed. 

Pinbox komt tegenover ’t Wapen van Markelo

De nieuwe pinbox van de Rabobank krijgt vrijwel zeker een plek aan de Grotestraat tegenover ’t Wapen van Markelo. Zowel gemeente als Rabobank bevestigen tegenover Maarkelsnieuws dat een tijdelijke vergunning voor de duur van 5 jaar is aangevraagd voor de locatie, waar de eerste werkzaamheden al zichtbaar zijn. De pinbox is een alternatief voor de pinautomaat welke eind april om veiligheidsredenen per direct werd gesloten. “In goede samenwerking met de gemeente richten we ons erop om omstreeks 1 juli de pinbox te hebben staan”, aldus directeur Gerard Kok van de Rabobank Noord en West Twente. In Markelo ontstond veel onrust na sluiting van de pinautomaat. De capaciteit van het alternatief – de inpandige pinautomaat bij Plus Blankhorst – blijkt vaak onvoldoende voor de vele pintransacties. (meer…)

Ondernemers laten zich volop horen bij De Kroon

“Na twee succesvolle avonden bij Bistro De Loep en Herberg De Pot, blijkt de behoefte ook vanavond hier bij De Kroon weer door een geweldige opkomst”, met deze woorden openden Rick Morsink gisteravond de derde editie van het Maarkels Business Event. Een derde editie die samen met Maarkelsnieuws werd voorbereid door een groep Markelose ondernemers en met Erna Böhnke voorzitter van de Ondernemersvereniging Markelo. Zij zien weinig toekomst in de huidige OVM en zijn van mening  dat de huidige OVM onvoldoende aantrekkingskracht heeft voor ondernemend Markelo. Dat bleek ook duidelijk uit de opkomst vanuit het bestuur van deze club. Frans Schuitemaker, voorzitter van het Ondernemersplatform Hof van Twente ging tijdens zijn presentatie in op het belang van een goede lokale belangenbehartiger voor ondernemend Markelo. Annemiek Post, die actief betrokken is bij het Ondernemersplatform Hof van Twente vanuit de gemeente, ging vervolgens de interactie aan met de aanwezige ondernemers door het lanceren van een aantal stellingen. Duidelijk werd in de zaal dat de OVM het roer om moet gooien willen zij een vertegenwoordiging zijn namens ondernemend Markelo. “Het huidige beeld van de OVM moet worden opgepoetst. Een frisse, nieuwe start is nodig”, verwoordde een van de aanwezige ondernemers.  De stelling ‘De ondernemersvereniging moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor ZZP-ers en agrariërs’ kreeg veel bijval vanuit de zaal. (meer…)

Nieuwe stap Schildersbedrijf Assink

Een nieuwe stap in een Markelo’s schildersbedrijf dat al bestaat sinds 1934. Dave Assink zet Schildersbedrijf Assink gezamenlijk voort met zijn vader. Peter Assink zal hierbij langzaam een stapje terug doen en zich volledig richten op het schilderen. “Het is fijn om te zien dat Dave de verfgenen van mij heeft geërfd. Met de komst van deze jonge generatie in het bedrijf krijg je allebei nieuwe inzichten en kun je van elkaar leren. Zo zijn we momenteel bezig met ‘groene’ verf. Naast het feit dat deze verf een goede kwaliteit heeft, is het ook goed voor het milieu en dat vinden wij beiden een must”, aldus Peter die enthousiast is over de toetreding van zijn zoon tot het schildersbedrijf. (meer…)