Ondernemers laten zich volop horen bij De Kroon

“Na twee succesvolle avonden bij Bistro De Loep en Herberg De Pot, blijkt de behoefte ook vanavond hier bij De Kroon weer door een geweldige opkomst”, met deze woorden openden Rick Morsink gisteravond de derde editie van het Maarkels Business Event. Een derde editie die samen met Maarkelsnieuws werd voorbereid door een groep Markelose ondernemers en met Erna Böhnke voorzitter van de Ondernemersvereniging Markelo. Zij zien weinig toekomst in de huidige OVM en zijn van mening  dat de huidige OVM onvoldoende aantrekkingskracht heeft voor ondernemend Markelo. Dat bleek ook duidelijk uit de opkomst vanuit het bestuur van deze club. Frans Schuitemaker, voorzitter van het Ondernemersplatform Hof van Twente ging tijdens zijn presentatie in op het belang van een goede lokale belangenbehartiger voor ondernemend Markelo. Annemiek Post, die actief betrokken is bij het Ondernemersplatform Hof van Twente vanuit de gemeente, ging vervolgens de interactie aan met de aanwezige ondernemers door het lanceren van een aantal stellingen. Duidelijk werd in de zaal dat de OVM het roer om moet gooien willen zij een vertegenwoordiging zijn namens ondernemend Markelo. “Het huidige beeld van de OVM moet worden opgepoetst. Een frisse, nieuwe start is nodig”, verwoordde een van de aanwezige ondernemers.  De stelling ‘De ondernemersvereniging moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor ZZP-ers en agrariërs’ kreeg veel bijval vanuit de zaal. (meer…)

Nieuwe stap Schildersbedrijf Assink

Een nieuwe stap in een Markelo’s schildersbedrijf dat al bestaat sinds 1934. Dave Assink zet Schildersbedrijf Assink gezamenlijk voort met zijn vader. Peter Assink zal hierbij langzaam een stapje terug doen en zich volledig richten op het schilderen. “Het is fijn om te zien dat Dave de verfgenen van mij heeft geërfd. Met de komst van deze jonge generatie in het bedrijf krijg je allebei nieuwe inzichten en kun je van elkaar leren. Zo zijn we momenteel bezig met ‘groene’ verf. Naast het feit dat deze verf een goede kwaliteit heeft, is het ook goed voor het milieu en dat vinden wij beiden een must”, aldus Peter die enthousiast is over de toetreding van zijn zoon tot het schildersbedrijf. (meer…)

Hoofdprijs Schoenmakershelden in Markelo

Het Nederlandse Schoenmakers Gilde hield van 17 tot en met 23 april de actie ‘Schoenmakershelden’. Klanten werden in de gelegenheid gesteld na de reparatie van een paar schoenen een bon in te vullen en daarmee kans te maken op een paar  schoenen Van Bommel of Van Lier. Ook bij onze Markelose schoenmakersheld Eddy Schuurman werden veel bonnen ingeleverd. Gisteren tijdens de trekking in Waalwijk werd duidelijk dat de winnaar van een paar Van Bommel schoenen is gevallen op een klant van de Markelose schoenmaker. Uit handen van Eddy Schuurman nam de heer ten Brinke vandaag alvast symbolisch de hakken van zijn nieuwe schoenen, die hij binnenkort mag gaan uitzoeken, in ontvangst.   (meer…)

Familie Sligman wint Agroscoopbokaal 2017

Uit handen van Yvon Jaspers ontving de familie Sligman uit Markelosebroek, afgelopen dinsdag in Zwartsluis de Agroscoopbokaal 2017 voor hun uitzonderlijke resultaat in de vleespluimsector. Een pluim voor drie generaties die zich met elkaar inzetten om op hun pluimveebedrijf een zo goed mogelijke kwaliteit te produceren. De familie Sligman hanteert de stelregel in hun vleespluimbedrijf, dat je gezonde dieren nodig hebt om kwaliteit te produceren en handelt daar ook naar.  Ginie Sligman is samen met haar moeder Gerda en dochter Mayyra verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op het vleeskuikenbedrijf aan de Rouwelaarsdijk. Al ruim een jaar hebben zij geen antibiotica gebruikt. De resultaten laten zien dat de kuikens over een goede gezondheid beschikken en dat er sprake is van een efficiënte voedselproductie. De gemiddelde technische resultaten over 2016 laten bovendien zien dat zij zeer goed scoren op duurzaamheid.    (meer…)

Welkoop nu ook UPS Access Point

Vanaf aankomende maandag is Welkoop Markelo officieel een Kiala / UPS parcel shop. Klanten kunnen hier hun pakketjes ophalen en retour zenden. “Het gaat hier vooral om de pakketten van H&M, C&A en 123inkt’, aldus Richard Landuwer. UPS heeft in 2012 Kiala overgenomen en het Kiala aanbod uitgebreid naar andere landen wereldwijd onder de naam UPS Access Point. Welkoop Markelo had al een GLS Pakket Shop Servicepunt. “Het is naast deze service een extra dienstverlening die we graag aanbieden en die gewaardeerd wordt door onze klanten. Zo is het ook mogelijk wanneer men de bezorger gemist heeft, na 17.00 uur het pakketje bij ons in de winkel af te halen”, aldus Richard.  

Plus Blankhorst kleurt Smurfenblauw

In de bioscoop draait momenteel de nieuwste Smurfenfilm ‘De Smurfen en het verloren dorp’. Plus speelt daar de komende weken op in met een Smurfenactie. Aankomende week kleurt het dan ook blauw bij Plus Blankhorst aan het Kerkplein in Markelo. Brilsmurf, Lolsmurf, Smurfin; vanaf aankomende week zijn ze allemaal te sparen bij Plus Blankhorst. Het is niet ondenkbaar dat deze blauwe wezentjes overal gaan opduiken want deze Smurfen hebben een zuignapje waarmee je ze overal op kunt plakken. Bij elke vijftien euro aan boodschappen ontvang je bij de kassa een zakje met gratis Smurf. En het gaat nog sneller wanneer je ook de wekelijkse actieproducten afrekent aan de kassa. Elke week zijn er acht aanbiedingen waarbij een extra zakje met Smurf wordt weggegeven.  (meer…)

In mei derde Maarkels Business Event

Na een avond over merkbeleving bij Bistro De Loep in 2015 en een sportcafé bij herberg De Pot in 2016 zal 17 mei bij De Kroon de derde editie van het Maarkels Business Event plaatsvinden. Ondernemers in Markelo hebben hier deze week een uitnodiging voor ontvangen. Een groep ondernemers legt op dit moment de laatste hand aan het programma, maar tijdens de avond zal in ieder geval iets nieuws worden geïntroduceerd voor ondernemend Markelo. (meer…)

Nieuwe gastouder: Het Bengeltje

Ellen Wolterink is vanaf 31 maart officieel ingeschreven als gastouder en ze heeft zich aangesloten bij Gastouderbureau De Bengel. Ellen heeft jarenlang ervaring in de kinderopvang bij verschillende kinderdagverblijven en durfde daarom deze stap te nemen. Afgelopen zaterdag waren familie, vrienden en de ouders en (opvang)kinderen aanwezig voor de onthulling van de naam en logo. Ellen zal gaan werken onder de naam Het Bengeltje, maar blijft aangesloten bij Gastouderbureau De Bengel. Van haar familie en vrienden kreeg Ellen een bolderkar aangeboden, die ze natuurlijk goed kan gebruiken. Informatie over Het Bengeltje is te vinden op haar website.

 

Muziekspektakel op Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is de zaal van De Kroon gevuld met muziek van drie bands met gerenommeerde muzikanten uit de regio. Met het muziekspektakel ‘Vrienden van De Kroon Live’ denkt uitbater Robert Volkers te voorzien in de vraag om herkenbare muziek uit jaren ’70, ’80 en ’90. Na het succes van de legendarische band Trip tot Trip /Fasten your Seatbelts afgelopen maand begreep hij dat de roep om herkenbare muziek uit deze jaren groot is. En die verzoeken komen hoe gek het ook klinkt niet alleen van de 30 of 40 plussers weet Robert. “Maar ook de jongere garde weet steeds meer die muziekstroming te waarderen”, aldus de enthousiaste ondernemer. Samen met zijn compagnon Dennis Hendriksen proberen zij daar het komende jaar dan ook op in te spelen. (meer…)

Hofbreed Ondernemersfonds opgericht

Vanavond werden tijdens een informerende raadsvergadering over de Sociaal Economische Visie en profilering van de gemeente Hof van Twente de afspraken vastgelegd voor een Hofbreed Ondernemersfonds. Wethouder Wim Meulenkamp zette zijn handtekening namens de gemeente Hof van Twente en Frans Schuitemaker namens de ondernemersverenigingen in Hof van Twente. Alle ondernemersverenigingen in Hof van Twente zullen jaarlijks 10% van hun contributie afstaan aan dit nieuwe fonds, de gemeente verdubbeld dit bedrag. Een van taken van dit ondernemersfonds wordt het uitrollen van een nieuwe loyaliteitspas: de Hofpas. Gemeente en ondernemers willen met de invoering van de pas de bestedingen binnen Markelo en de rest van de gemeente houden om zo de winkels en werkgelegenheid in de centra te behouden.