Bijna 2.300 pashouders voor de Hofpas

Bijna 2.300 inwoners uit de Hof van Twente waaronder ook Markelo hebben inmiddels de Hofpas ontdekt. Gezamenlijk werd er van oktober 2017 tot en met mei 2018 al meer dan € 2.000 gespaard voor de ruim 70 aangesloten lokale verenigingen op de Hofpas. In alle 6 kernen worden steeds meer Hofpassen geregistreerd door de inwoners, en dit zorgt voor een steeds snellere groei van de spaarsaldi bij de verenigingen. Van de geregistreerde passen gaat namelijk van elke gespaarde euro € 0,25 naar de favoriete vereniging van de pashouder. (meer…)

Met Plus Blankhorst naar Food Goan

Het was het allereerste evenement dat vorig jaar plaatsvond op het nieuwe Kaasplein en meteen een overweldigd succes. Voor de organisatie achter Food Goan reden te meer om de formule voor het event uit te bouwen en de editie van Food Goan 2018, nog groter en gezelliger van opzet te laten zijn. Met als hoofdpijlers natuurlijk weer de diverse eetkramen, live muziek, kinderspeelplaats en een wijnbar maar dat zal maar een fractie zijn van wat er deze zomer allemaal tijdens Food Goan 2018 op zaterdag 4 augustus van 16.00 tot 22.00 uur op het Kaasplein te vinden zal zijn. Als een van de ondernemers die nauw betrokken is bij het evenement, was dat voor Henry Blankhorst voldoende reden om een speciale actie op te zetten. Een actie waarbij klanten van Plus Blankhorst kunnen sparen voor korting op Food Goan munten. Deze actie loopt zes weken lang en start op 18 juni en eindigt op 29 juli 2018.

Bouwaanvraag Industrieweg deels geweigerd

Om het vervoer over water naar haar vestiging aan de Industrieweg te bevorderen heeft Sierbeton Industrie Markelo een aanvraag ingediend voor de bouw van meerdere bouwwerken. Het gaat om een silo, het uitbreiden van het bedrijfsgebouw, een installatie om goederen van de kade naar de productielocatie te verplaatsen en twee bouwwerken voor de opslag van grondstoffen direct naast het Twentekanaal. De silo past binnen het bestemmingsplan, de uitbreiding van het bedrijfsgebouw en bouw van de installatie kunnen worden gerealiseerd binnen een buitenplanse afwijkingsbevoegdheid. De twee bouwwerken langs het Twentekanaal stuiten echter op bezwaren van zowel gemeente als Rijkswaterstaat. (meer…)

Schildersbedrijf Vreekamp breidt uit

Door de toegenomen drukte gaat het Markelose Schildersbedrijf Vreekamp samenwerken met Schildersbedrijf Hekkelman uit Laren. De afgelopen maanden bleek dat Lennart Vreekamp steeds vaker ‘nee’ moest verkopen aan klanten, omdat hij teveel werk had. Om de klanten in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn, zag hij samenwerking met een ander schildersbedrijf als de beste optie. In Schildersbedrijf Hekkelman uit Laren heeft Lennart een ervaren partij gevonden, waarmee hij vanaf heden samenwerkt. De afgelopen tijd zijn er al klussen samen opgepakt en daaruit bleek het te klikken tussen de mannen. In de praktijk zal het vanaf nu zo gaan dat alle aanvragen die bij Vreekamp binnenkomen, worden verdeeld. Daarbij zal het in de praktijk zo zijn, dat Lennart de klussen in Markelo voor zijn rekening neemt. Op die manier kan Lennart meer uitvoerend bezig zijn en worden de administratieve werkzaamheden grotendeels op het kantoor van Hekkelman gedaan. Zowel Vreekamp als Hekkelman is blij met deze samenwerking, waarbij beide bedrijven elkaar versterken en verder kunnen ontwikkelen. Opvragen van informatie kan door een mail te sturen, meer informatie is ook te vinden op de website.

Nieuwe uitvaartleidster voor De Laatste Eer

Begrafenisvereniging De Laatste Eer heeft in Pauline Schreurs een opvolgster gevonden voor uitvaartleider Henk Kloots. De vereniging was al even op zoek naar een opvolger voor Henk Kloots, die vorig jaar aankondigde binnenkort te willen stoppen. Voor Pauline Schreurs, woonachtig in Markelo aan de Stokkumerbroekweg was het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Nadat ik 8 jaar in het bankwezen had gewerkt, kozen we ervoor dat ik een aantal jaren thuis bij de kinderen zou blijven. Nu ze de basisschoolleeftijd hebben bereikt is voor mij de tijd aangebroken om weer aan het werk te gaan”, vertelt Pauline. De afgelopen jaren werd zij zelf in haar naaste omgeving geconfronteerd met een aantal uitvaarten waarbij ze geboeid raakte door de rol van de uitvaartleider. “Deze belangstelling voor dit beroep groeide, zeker na de keren dat ik met Henk Kloots mocht meekijken. Momenteel ben ik in opleiding tot uitvaartleider om op den duur Henk Kloots te mogen opvolgen bij De Laatste Eer Markelo. Samen met de familie een passend afscheid voor de overledene proberen te realiseren, zal voor mij de uitdaging van dit beroep zijn”, geeft Pauline aan.   (meer…)

Plus verruimt openingstijden

Vanaf deze week zullen de winkeldeuren van Plus Blankhorst op zaterdagavond niet tot 18.00 uur geopend zijn voor het winkelend publiek maar tot 20.00 uur. “Hiermee denken we nog meer service te kunnen bieden en in te springen op de behoefte van de klanten om ook in de zomerperiode later op de dag onze supermarkt te bezoeken”, vertelt Henry Blankhorst. 

Koeien helpen mee met fotoshoot

De wei van de Twentse Boerin aan de Stokkumervlierweg is morgen het decor van een heuse koe knuffel dag waarbij het mogelijk is om je met de koeien op de foto te laten vastleggen. Marian Waanders en Marjan Noteboom van Fotostudio Markelo maken die dag graag al wandelend tussen onder andere Corrie36, Jo75 en Bertha48 spontane foto’s van mensen op de trekker, in de kruiwagen of knuffelend met de koeien in de wei. “Doordat mensen vooral hun aandacht hebben gefocust op de koeienfamilie zijn wij in staat om ontspannen en ‘echte’ beelden vast te leggen. Niets wordt opgedrongen en niets wordt vooraf bepaald. Het is vooral de koeienfamilie die de mensen tijdens de reportage opzoeken”, aldus Marjan Noteboom. (meer…)

Uitgelicht: De Bloemerie

Waar creativiteit, passie en inzet in kunnen resulteren, wordt duidelijk als we bij De Bloemerie binnenstappen en in gesprek raken met Getty en Janet Eggink, eigenaren van de winkel aan de Noordachtereschweg. De winkel is sfeervol ingericht met snijbloemen, planten en daarnaast een groot assortiment aan woonaccessoires. Dit jaar bestaat de winkel 40 jaar en dit is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met Getty en Janet.

In 1978 kwam de toen 18-jarige Getty net van de Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen, waar hij de richting Bloementeelt en Bloemsierkunst had gevolgd. Hij had zijn toekomst duidelijk voor ogen: eerst een tijdje werken in een bloemenwinkel en daarna voor zichzelf beginnen. Dat is allemaal wat anders gelopen, want toen hij net zijn diploma had behaald kwam het pand aan de Noordachtereschweg leeg te staan en besloot de jonge Getty om, met ondersteuning van zijn ouders, meteen voor zichzelf te beginnen. Dat ging niet zomaar, want in die jaren mocht je als minderjarige geen onderneming beginnen zonder toestemming. Bij de rechtbank in Almelo werd door de rechter handlichting verleend, ‘de toestemming aan een minderjarige om een bedrijf uit te oefenen’ en kon Getty zijn zaak Eggink’s Bloemenhal ‘Op den Es’ beginnen, samen met hulp van zijn ouders en één personeelslid. Het assortiment bestond in de beginjaren voornamelijk uit snijbloemen en kamerplanten. De buitenplanten die Getty en zijn ouders zelf opkweekten stonden in de tuin achter de winkel. (meer…)

Plus Blankhorst steunt verenigingen

PLUS Blankhorst draagt het lokale verenigingsleven al vele jaren een warm, sportief hart toe. Tijdens een langdurige sponsoractie waarbij klanten gratis sponsorpunten kunnen doneren aan hun favoriete vereniging wordt dat na de zomervakantie nog eens extra uitgedragen. Voor klanten de ultieme kans om hun eigen favoriete vereniging financieel te steunen. PLUS klanten ontvangen bij besteding van 10 euro aan boodschappen één PLUS sponsorpunt. Via de speciale actiekast achter de kassa’s schenkt de klant de PLUS sponsorpunten aan zijn of haar favoriete club of vereniging. Hoe meer sponsorpunten een vereniging verzamelt, hoe meer euro’s zij ontvangen! De sponsoractie duurt 10 weken en start op 17 september 2018. (meer…)

Ingrid Hofman met pensioen

Ingrid Hofman is geen onbekende voor vele Markeloërs, zij heeft namelijk 23 jaar lang bij Fysiotherapie Markelo gewerkt als fysiotherapeute. Maar hier komt een eind aan, want Ingrid gaat vanaf vandaag met pensioen. In de lange tijd die zij als fysiotherapeute heeft gewerkt, heeft zij veel verschillende collega’s zien komen en maar een enkeling zien gaan. Ingrids voornaamste aandacht ging uit naar ouderen met bewegingsproblemen. Zo kennen veel Markeloërs haar dan ook van haar bezoeken aan huis, waar ze met veel toewijding, kennis en een flinke portie humor menigeen weer op de been heeft gekregen. Juist door dit intensieve contact met de patiënten heeft ze een nauwe band met Markelo opgebouwd en zal ze Markelo gaan missen.

(meer…)