Njoy Spring Event

Aankomend weekend staat de lente centraal tijdens het Njoy Spring Event dat Two Living organiseert op zaterdag 10 en zondag 11 maart. Een event waar je volop inspiratie op kunt doen en de nieuwste trends op mode-, woon- en lifestyle worden getoond. Zo zullen modellen van Esch Pla zaterdagmiddag vanaf half  2 tijdens de ‘Modeflitsen’ de kleurrijke en veelzijdige collectie showen. Een stylist zal aanwezig zijn om te helpen op het gebied van styling. In de showroom van Voskamp Wonen & Slapen vind je een ruim assortiment gericht op de nieuwste trends. Meubelen, accessoires maar ook de nieuwe collecties op het gebied van raam decoratie en vloeren. Interieurspecialisten adviseren je graag en hebben speciale aanbiedingen tijdens het Njoy Spring event. De openingstijden van het lente-event zijn zaterdag van 9.30 – 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 

Netwerkvereniging voor Markelose ondernemers

Tijdens de Algemene Ledenvergadering die gisteravond plaatsvond bij Bistro de Tasca heeft Erna Bönhke de voorzittershamer van de Ondernemersvereniging Markelo officieel overgedragen aan Jan Thale Haanderinkman. Dit gebeurde nadat alle formeel nog zittende bestuursleden van de OVM afgetreden waren en de aanwezige leden ingestemd hadden met de voorgedragen kandidaten die een nieuw bestuur zullen gaan vormen. Een formele statutenwijziging om een doorstart mogelijk te maken naar Ondernemend Markelo kon niet worden doorgevoerd daar niet voldoende leden aanwezig waren om dit volgens de regels door te voeren. Hiervoor is een tweede vergadering nodig die zal plaatsvinden op donderdag 22 maart bij Zalencentrum De Haverkamp.  (meer…)

De Kroon leukste restaurant in de Hof

Grand Café De Kroon heeft tijdens de verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 zowel de meeste stemmen als met 9.43 de beste gemiddelde waardering gekregen in Hof van Twente en wist hierdoor twee awards in de wacht te slepen. Daarnaast wist de Markelose horecagelegenheid in de top 10 te eindigen in de eindstand van de provincie Overijssel met totaal 180 deelnemende restaurants. Naast De Kroon deden in Hof van Twente ook De Poppe, Het Witte Paard en ’t Oaldershoes uit Delden en Den Haller uit Diepenheim mee. De Poppe wist bij het aantal stemmen als tweede te eindigen en kreeg een gemiddelde waardering van 9.24. De winnaars per gemeente zijn vandaag tijdens de Vakbeurs Bakkersvak gehuldigd door Katja Schuurman. (meer…)

Ondernemend Markelo kiest nieuwe koers

Het interim bestuur dat eind januari gevormd is tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering blijkt nu als werkgroep de afgelopen weken niet stil te hebben gezeten. Hoewel een volgende bijeenkomst gepland stond voor half februari bleek dit door een aantal ‘hobbels in de weg’ niet haalbaar. Inmiddels zijn de toekomstige leden voor de ondernemersclub nieuwe stijl uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 6 maart vanaf 20.30 uur bij Bistro de Tasca. Deze vergadering zal vooraf gegaan worden door een Algemene Ledenvergadering van de voormalige OVM waarin een nieuw bestuur benoemd zal worden. Dit nieuwe bestuur zal vervolgens een wijziging van de statuten voorstellen waarin onder meer de naamswijziging in Ondernemend Markelo wordt vastgelegd. De voorgestelde statuten liggen momenteel tot 6 maart ter inzage bij Notariskantoor Geurts & Verbeek in Markelo.  (meer…)

Samenwerking de Kroon en Plus Blankhorst

Het assortiment van Plus Blankhorst is uitgebreid. Naast specialiteiten zoals het vlees van de Twentse Scharrel uit Markelo, vlees van slagerij Kastelein uit Diepenheim en rauwkost van Wiemerink de echte groenteman uit Goor wordt nu ook verse sushi aangeboden. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag zorgt de keukenbrigade van Grand Café de Kroon voor een standaard assortiment verse sushi. Vandaag werd daarom door Dennis Hendriksen en Robert Volkers in de winkel van Plus Blankhorst verse sushi bereid en werd er door de klanten al volop geproefd van deze dagverse producten.  (meer…)

Tijdelijk bestuurder Holterman aangesteld

Een hoog opgelopen conflict met zijn vader over de bedrijfsstrategie van staal- en betonfabrikant Holterman heeft Maikel Holterman doen besluiten zijn functie als algemeen directeur per direct neer te leggen, zo schrijft het Financieel Dagblad. De grondlegger van het bedrijf de 71-jarige Gerard Holterman droeg zijn bedrijf vijf jaar geleden over aan zijn zoon Maikel, die ook de aandelen in handen kreeg. Holterman sr. was sindsdien als adviseur nog steeds betrokken bij de bedrijfsvoering, wat uiteindelijk zou hebben gezorgd voor meningsverschillen tussen beide partijen. Echter is het besluit van Maikel tot stand gekomen in goed onderling overleg en is per direct interim-manager Klaas Wagenaar van adviesbureau Bold Capital Management, als tijdelijk bestuurder aangesteld. Holterman die onder meer een vestiging heeft aan de Industrieweg in Markelo heeft circa 450 mensen in dienst. Het bedrijf produceert wapeningsstaal en betonelementen in fabrieken gevestigd in zowel Nederland als ook in Duitsland. (meer…)

Lankamp Totaaltechniek 5 jaar

Het is alweer vijf jaar geleden dat Roy Lankamp besloot om voor zich zelf te beginnen en zijn bedrijf Lankamp Totaaltechniek op te richten. Zijn passie voor electro kan hij hier voldoende in kwijt. Tot zijn klantenbestand behoren niet alleen particulieren maar ook een groot aantal bedrijven die graag een beroep op zijn kennis doen op elektro gebied. “Het leek me dan ook een leuk idee om samen met clientèle en bedrijven het 5-jarig bestaan van mijn bedrijf te vieren aanstaande zondag van 18.30 tot 20.30 uur bij De Kroon”, geeft Roy Lankamp aan.  

Informatieavond over huwelijksvermogensrecht bij De Pot

Countus accountants + adviseurs organiseert in nauwe samenwerking met notariskantoor Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen een informatiebijeenkomst op donderdag 15 februari vanaf 19.30 uur bij Herberg de Pot in Markelo. Vanaf 1 januari 2018 is de wetgeving rondom huwelijk of geregistreerd partnerschap veranderd. De algehele gemeenschap van goederen bestaat niet meer. Tijdens de bijeenkomst zullen Ellen Caspers namens Countus en Olle Geurts namens Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen deze wijziging en de gevolgen maar ook de mogelijkheden hiervan toelichten.  (meer…)

Installateur Stegehuis failliet

De rechtbank Overijssel heeft vanmorgen Stegehuis Technische Installaties BV failliet verklaard. Het installatiebedrijf was naast de hoofdvestiging in Borne ook in Markelo gevestigd. Naast het installatiebedrijf werden worden er door de rechtbank Overijssel deze week vijf andere bedrijven failliet verklaard.

Dijkstra in hoger beroep gelijk bij Raad van State

De nieuwbouwplannen van Dijksta

Na een jarenlange strijd lijken alle lichten voor Autobedrijf Sjouke Dijkstra eindelijk op groen te staan. De Raad van State heeft vanmorgen een uitspraak gedaan in het door Dijkstra en de Gemeente Hof van Twente ingestelde hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Overijssel van 25 november 2016 in het voordeel van het autobedrijf. De rechtbank Overijssel oordeelde eind 2016 dat de gemeente onvoldoende onderzoek zou hebben gedaan naar de regionale behoefte in de ruimtelijke onderbouwing, de Raad van State zag geen gronden voor dit nader onderzoek naar bijvoorbeeld vestiging van het bedrijf op Zenkeldamshoek in Goor. Wethouder Meulenkamp gaf na ontvangst van het oordeel van de rechter al aan in hoger beroep te gaan. Met de uitspraak van vandaag heeft Dijkstra na 12 jaar eindelijk zicht op een nieuwe locatie voor zijn autobedrijf. (meer…)