Koeien helpen mee met fotoshoot

De wei van de Twentse Boerin aan de Stokkumervlierweg is morgen het decor van een heuse koe knuffel dag waarbij het mogelijk is om je met de koeien op de foto te laten vastleggen. Marian Waanders en Marjan Noteboom van Fotostudio Markelo maken die dag graag al wandelend tussen onder andere Corrie36, Jo75 en Bertha48 spontane foto’s van mensen op de trekker, in de kruiwagen of knuffelend met de koeien in de wei. “Doordat mensen vooral hun aandacht hebben gefocust op de koeienfamilie zijn wij in staat om ontspannen en ‘echte’ beelden vast te leggen. Niets wordt opgedrongen en niets wordt vooraf bepaald. Het is vooral de koeienfamilie die de mensen tijdens de reportage opzoeken”, aldus Marjan Noteboom. (meer…)

Uitgelicht: De Bloemerie

Waar creativiteit, passie en inzet in kunnen resulteren, wordt duidelijk als we bij De Bloemerie binnenstappen en in gesprek raken met Getty en Janet Eggink, eigenaren van de winkel aan de Noordachtereschweg. De winkel is sfeervol ingericht met snijbloemen, planten en daarnaast een groot assortiment aan woonaccessoires. Dit jaar bestaat de winkel 40 jaar en dit is een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met Getty en Janet.

In 1978 kwam de toen 18-jarige Getty net van de Middelbare Tuinbouwschool in Nijmegen, waar hij de richting Bloementeelt en Bloemsierkunst had gevolgd. Hij had zijn toekomst duidelijk voor ogen: eerst een tijdje werken in een bloemenwinkel en daarna voor zichzelf beginnen. Dat is allemaal wat anders gelopen, want toen hij net zijn diploma had behaald kwam het pand aan de Noordachtereschweg leeg te staan en besloot de jonge Getty om, met ondersteuning van zijn ouders, meteen voor zichzelf te beginnen. Dat ging niet zomaar, want in die jaren mocht je als minderjarige geen onderneming beginnen zonder toestemming. Bij de rechtbank in Almelo werd door de rechter handlichting verleend, ‘de toestemming aan een minderjarige om een bedrijf uit te oefenen’ en kon Getty zijn zaak Eggink’s Bloemenhal ‘Op den Es’ beginnen, samen met hulp van zijn ouders en één personeelslid. Het assortiment bestond in de beginjaren voornamelijk uit snijbloemen en kamerplanten. De buitenplanten die Getty en zijn ouders zelf opkweekten stonden in de tuin achter de winkel. (meer…)

Plus Blankhorst steunt verenigingen

PLUS Blankhorst draagt het lokale verenigingsleven al vele jaren een warm, sportief hart toe. Tijdens een langdurige sponsoractie waarbij klanten gratis sponsorpunten kunnen doneren aan hun favoriete vereniging wordt dat na de zomervakantie nog eens extra uitgedragen. Voor klanten de ultieme kans om hun eigen favoriete vereniging financieel te steunen. PLUS klanten ontvangen bij besteding van 10 euro aan boodschappen één PLUS sponsorpunt. Via de speciale actiekast achter de kassa’s schenkt de klant de PLUS sponsorpunten aan zijn of haar favoriete club of vereniging. Hoe meer sponsorpunten een vereniging verzamelt, hoe meer euro’s zij ontvangen! De sponsoractie duurt 10 weken en start op 17 september 2018. (meer…)

Ingrid Hofman met pensioen

Ingrid Hofman is geen onbekende voor vele Markeloërs, zij heeft namelijk 23 jaar lang bij Fysiotherapie Markelo gewerkt als fysiotherapeute. Maar hier komt een eind aan, want Ingrid gaat vanaf vandaag met pensioen. In de lange tijd die zij als fysiotherapeute heeft gewerkt, heeft zij veel verschillende collega’s zien komen en maar een enkeling zien gaan. Ingrids voornaamste aandacht ging uit naar ouderen met bewegingsproblemen. Zo kennen veel Markeloërs haar dan ook van haar bezoeken aan huis, waar ze met veel toewijding, kennis en een flinke portie humor menigeen weer op de been heeft gekregen. Juist door dit intensieve contact met de patiënten heeft ze een nauwe band met Markelo opgebouwd en zal ze Markelo gaan missen.

(meer…)

Markelose geitenboer succesvol

Markeloërs Anton en Arjanne Bultman van de Twentse Geitenhof aan de Scholendijk in Markelo hebben een geweldig resultaat weten te bereiken waarmee zij zijn uitgeroepen tot de beste geitenboer in de Fuite BV Genemuiden ranglijst. Deze geitenhouders die hun voer in 2017 betrokken van Fuite hebben erg goed gemolken. Maar liefst negen geitenhouders haalden een gemiddelde melkproductie van meer dan 1200 kg melk/geit (bron: MelkgeitenExpert). De gemiddelde productie over alle geitenklanten in 2017 was 1168 kg melk met 4,09% vet en 3,48% eiwit. In de ranglijst staan negen bedrijven genoemd die een gemiddelde melkproductie van meer dan 1200 kg melk per geit wisten te realiseren. De Twentse Geitenhof staat nummer 1 met 1452 kg melk en 111,3 kg vet en eiwit.

Uitbreiding ABZ wordt zichtbaar

De vergunningsaanvraag werd 3 jaar geleden al gedaan, de bouw is pas onlangs gestart. Bezwaren van omwonenden hebben voor de nodige vertraging gezorgd. Uiteindelijk kreeg de veevoederproducent groen licht om de plannen uit te mogen voeren. De contouren van de dakopbouw waarin ABZ Diervoeding haar vier perslijnen coatingsinstallaties wil plaatsen zijn inmiddels zichtbaar. Hierdoor wordt het mogelijk om de brokjes na het persen te coaten met een vloeistof. Directeur Marcel Roordink gaf hierover eerder aan dat door het coaten er minder stofuitstoot zal zijn en dat hij ook minder geuruitstoot verwacht.

Lezing Zoni Weisz bij Prins

Bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins wordt op woensdagavond 25 april om 20.00 uur een lezing gegeven door een zeer bijzondere Holocaust-overlevende: Zoni Weisz. Zijn leven als Sinto, ondernemer en overlevende heeft hij beschreven in zijn boek Zoni – De vergeten Holocaust. Het boek is een aangrijpende autobiografie van een man van twee werelden, namelijk Nederland en de Sinto-cultuur. Ongeveer een half miljoen zigeuners werden in de Tweede Wereldoorlog gedood door de nazi’s. Zoni Weisz overleefde. Tijdens de lezing zal hij ingaan over zijn jeugd als Sinto, over het verlies van zijn ouders, zusjes en broertje. Maar ook over zijn wonderbaarlijke loopbaan als topbloemist en arrangeur maar ook niet te vergeten als internationaal promotor van de Nederlandse bloemenindustrie. “Ik heb een bijzonder leven geleid, met een bizar en heel verdrietig begin. Nu kijk ik met voldoening terug. Als ik het over mocht doen: precies zo graag. Mijn verhaal, mijn volk”, aldus Weisz.  (meer…)

Univé Markelo gaat verhuizen

De Markelose vestiging van Univé Oost verhuist komend najaar van het Burgemeester de Beaufortplein naar de Taets van Amerongenstraat in Markelo. Markeloër Jan Thale Haandrikman, Commercieel Directeur van Univé Oost: “We vonden het kantoorpand aan het Burgemeester de Beaufortplein niet meer helemaal voldoen, en zijn op zoek gegaan naar een vervangende zichtbare locatie. We zijn blij met de Univé-winkel aan de Taets van Amerongenstraat 1 in Markelo, waar we naast ons vertrouwde assortiment ook nieuwe adviesbundels en slimme oplossingen kunnen aanbieden.” Het winkelpand was tot voor kort in gebruik van Twents Bed. 
(meer…)

Uitgelicht: Grill & Pizza Restaurant Mama Mia

Met de buren rondom zijn restaurant heeft hij goed contact, nu vindt hij het tijd worden om de rest van Markelo kennis te laten maken met hem, zijn bedrijf en zijn medewerkers. Aan het woord is Sukru Coga, sinds iets meer dan een jaar eigenaar van Grill & Pizza restaurant Mama Mia aan de Grotestraat 35a te Markelo. Coga woont zelf in Rijssen, is recentelijk 40 jaar geworden, getrouwd met Milia en vader van 3 zoons in de leeftijd van 9, 7 en 3 jaar.

Sukru Coga is van Syrisch Orthodoxe origine en geboren in het oosten van Turkije. In dat gebied woeden al jarenlang onlusten tussen Turken aan de ene kant en Koerden aan de andere kant. Vanwege die onveilige situatie zijn de afgelopen decennia nagenoeg alle Syrisch-orthodoxe christenen gevlucht uit Turkije. Zo ook Sukru met zijn ouders, 4 broers en 4 zussen. Sukru, de een na jongste in de rij, was nog maar 3 jaar toen hij met zijn familie in Rijssen terecht kwam en hier woont hij nog steeds, inmiddels met zijn eigen gezin. (meer…)

Heijcom neemt werkzaamheden Stegehuis over

De werkzaamheden van het voormalig installatiebedrijf Stegehuis Technische Installaties BV die eind januari failliet werd verklaard worden voortgezet door Heijcom Totaalinstallateur bv. Het Holtense bedrijf heeft Markeloër Hendrik Lodeweges in dienst genomen waardoor zij dezelfde vertrouwde service en installatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren. Hendrik zal vanuit zijn eigen thuisbasis ondersteuning krijgen van Markeloër Erwin Schorfhaar en Hilbert  van Doorn. Hilbert is vele jaren werkzaam geweest bij installatiebedrijf ten Hove en hierdoor zeker geen onbekende in Markelo.  (meer…)