Ergotherapie Hof van Twente opent deuren aan Holterweg

Aan de Holterweg 1 in Markelo heeft de praktijk voor ergotherapie Hof van Twente haar deuren geopend. Ergotherapie Hof van Twente richt zich op volwassenen en ouderen en is opgericht door Susan Nijkamp uit Diepenheim. Susan heeft ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut met ouderen en was al eerder werkzaam als ouderenadviseur bij Stichting Welzijn Ouderen. Ergotherapie ondersteunt mensen op een praktische manier. Dankzij ergotherapie kunnen mensen met een lichamelijke of cognitieve beperking langer zelfstandig thuis blijven wonen en de activiteiten blijven doen die ze belangrijk vinden. Hierbij kun je denken aan huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging, mobiliteitsproblemen (lopen, fietsen) en activiteiten ter ontspanning. De ergotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering en vinden plaats aan huis. Voor meer informatie kunt u de website van de praktijk raadplegen. 

Bruisende bruidsbeurs bij De Kroon

Een aantal trouwauto’s op de stoep voor de ingang bij De Kroon gaf vanmiddag en vanavond direct een entree in stijl voor de bruidsbeurs van 2impressu. Het Markelose bruidsmodeatelier dat de beurs organiseerde was zelf natuurlijk goed vertegenwoordigd met onder meer 3 modeshows waarin haar nieuwe collectie uitgebreid werd geshowd. Niets ontbrak en aan alles was gedacht. De bruidjes en de bruidskinderen wisten de show te stelen en gaven samen met de kleding voor bruidsmoeders een goed beeld waar 2impressu voor staat. De mannelijke mannequin stond zijn mannetje en liet zien dat het atelier ook prachtige maatpakken verzorgen kan. (meer…)

Fietscity Markelo wordt Profile Markelo

“Na zes jaar Fietscity Markelo wordt deze naam binnenkort gewijzigd in Profile Markelo’, vertelt Markeloër Marcel Driezes. Al die jaren was hij franchisenemer en mede-eigenaar van Fietscity Markelo. De franchise-keten Fietscity met 11 vestigingen in Oost- en Noord Nederland is per 1 oktober van dit jaar overgenomen door de Dynamo Retail Group. Fietscity ontstond tien jaar geleden als een samenwerkingsverband van Twentse fietsretailers en is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardige formule. Om verder te kunnen groeien, sluit het zich nu aan bij de Dynamo Retail Group. Als grootste winkelketen in de tweewielerbranche verzorgt Dynamo Retail Group een uitgebreid dienstenpakket voor bijna 800 winkels in Nederland, België en Duitsland met de formules Bike Totaal, Profile ‘de fietsspecialist’, Fietswereld en Dynamo Retail Service. “Door de krachten te bundelen en zo als een collectief te opereren, is Dynamo Retail Group in staat om grote voordelen te behalen waardoor een gezond toekomstperspectief geboden wordt”, aldus Marcel Driezes.  (meer…)

Veel belangstelling voor opening Bodyfit

V.l.n.r. Rita, Frans, Chantal en Cindy

Veel belangstelling vanmiddag voor de opening van Bodyfit Lifestyle, Bewegen en Therapie. Familie, bekenden en leden kwamen een kijkje nemen op de nieuwe locatie aan het Burgemeester De Beaufortplein. De eigenaren Frans en Rita Berghuis namen trots alle felicitaties in ontvangst en leidden de bezoekers rond in hun nieuwe sportschool. Naast Frans en Rita zijn Cindy en Chantal werkzaam bij Bodyfit. Cindy staat achter de bar en Chantal verzorgt de Zumba lessen. Vanaf morgen beginnen de vernieuwde gezondheidstrainingen, met onder andere specifieke trainingen voor jong volwassenen en senioren. Meer informatie over openingstijden en de aangeboden trainingen is te vinden op de website van Bodyfit.

(meer…)

Bodyfit opent de deuren

Na enkele maanden voorbereiden zal het nieuw Bodyfit Lifestyle, Bewegen en Therapie op zondag 1 oktober vanaf 14.00 uur haar deuren openen aan het Burgemeester de Beaufortplein. Waar op de oude plek de nadruk vooral lag op fitness is de focus nu meer op een gezondere lifestyle komen te liggen. Zijn naam werd genoemd als een van de mogelijke huurders in de voormalige Cobercofabriek. Frans Berghuis wilde niet wachten met het verhuizen van zijn sportschool vanuit sporthal De Haverkamp naar een nieuwe plek maar koos er voor om de voormalige apotheek te gaan betrekken.  (meer…)

Open Huis bij Osteopathie Markelo

Osteopathie Markelo bestaat 15 jaar. Daarom organiseren zij op zaterdag 30 september een Open Huis van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens het Open Huis worden er 2 korte workshops gegeven en zal Doors Wide Open aanwezig zijn om u informatie te geven over de activiteiten om stille armoede te bestrijden in de Hof van Twente. De eerste workshop ‘wil je gelijk of wil je geluk’ wordt gegeven door Corine de Croes van 13.45 – 14.15 uur en van 15.15 -15.45 uur. Corine is Touch of Matrixtherapeut en combineert dit met Geweldloze/Verbindende Communicatie in haar praktijk-in-oprichting. (meer…)

Nieuw atelier jubilerende modevakschool

Onder Modevakschool Ria begon Ria Nijenhuis in 2007 voor zichzelf met het geven aan cursussen om zelf mode te maken en het maken van kleding op maat. De naam is enkele jaren geleden gewijzigd naar Modevakschool Twente. Onlangs besloot Ria haar atelier te vergroten om meer ruimte te creëren voor onder meer haar cursisten en naaibenodigdheden. Het 10-jarig bestaan van de modevakschool wordt aanstaande zaterdag gevierd met de opening van dit vernieuwde en uitgebreide atelier aan de Stationsweg 12. (meer…)

Debby draagt Maarkelse Zoetigheden over

Wat als een hobby begon resulteerde op 1 februari 2012 in een eigen bedrijf. Het gezicht achter Maarkelse Zoetigheden is Debby Hargeerds. Met passie werden de afgelopen jaren en nu nog steeds heel veel verschillende taarten en cupcakes gemaakt maar ook voor het geven van workshops en het organiseren van kinderfeestjes draaide Debby haar hand niet om. “Ik ben enorm trots dat ik dit heb mogen bereiken en zelf heb kunnen opbouwen, maar met onze nieuwe plannen wordt het steeds moeilijker om het werk en het verwezenlijken van onze plannen te combineren”, geeft Debby aan. Een oproep op Facebook voor een opvolger leverde vervolgens genoeg enthousiaste reacties op. “Ik ben dan ook heel blij dat we in  Charissa Leeftink met aan haar zijde Jacqueline Kamphuis de voortgang van Maarkelse Zoetigheden hebben weten te waarborgen”, vertelt Debby. De komende tijd zullen de dames gaan samenwerken zodat de kneepjes van het ambacht voldoende door kunnen worden gegeven maar vanaf 1 januari 2018 zal Debby de garde definitief overdragen aan Charissa en Jacqueline. 

2Impressu organiseert bruidsbeurs

De nieuwste collectie bruids- en gelegenheidskleding van 2Impressu is binnenkort uitgebreid te bewonderen. “We organiseren op zaterdag 14 oktober van 14.00 tot 22.00 uur bij De Kroon in Markelo een complete Bruidsbeurs. In een gezellige setting zul je hier alles op het gebied van trouwen vinden” vertellen Anja Olthof en Nicolette Luttikholt enthousiast. De hoogtepunten van de beurs zullen de diverse modeshows vormen waarin 2Impressu de nieuwste collecties zal showen. Niet alleen bruidsjaponnen maar ook trouwpakken, kleding voor de bruidskinderen, accessoires en gelegenheidskleding voor bijvoorbeeld de ouders van het bruidspaar. “Op je trouwdag wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben en juist daarom organiseren we deze Bruidsbeurs. We hebben veel ondernemers bereid gevonden om mee te werken aan deze beurs zodat we een compleet plaatje op het gebied van trouwen kunnen presenteren”, vertelt Anja.  (meer…)

Uitgelicht: Buuf & Buur

‘Hoi Buuf’, ‘Hoi Buur’; zo begroetten Jant en Daphne elkaar als ze elkaar tegenkwamen op Buitencentrum Hessenheem, waar ze beiden wonen. Dat die begroeting ooit nog eens de naam zou worden van hun gezamenlijke bedrijf hadden ze toen niet kunnen bedenken. Jant Ziggers woont al 13 jaar heel tevreden op Hessenheem met haar man Martin en hun 3 kinderen. Jant (eind 40, maar nog geen 50!) heeft jaren gewerkt als sportinstructrice, maar voelde de laatste tijd wel behoefte om eens uit te kijken naar iets anders. Het vak van sportinstructrice wordt naarmate je ouder wordt fysiek steeds zwaarder en Jant was eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging.
Daphne Kool is 28 jaar, woont op het terrein samen met haar vriend Pieter Wallenburg en was tot voor kort werkzaam op de crediteurenadministratie van Euromaster. Ook Daphne had niet het gevoel helemaal op haar plek te zitten binnen dat bedrijf en oriënteerde zich op iets anders. Jant en Daphne konden het als buurvrouwen goed met elkaar vinden en tijdens hun gezamenlijke wandelingen in de bossen rondom Hessenheem groeide de vriendschap tussen hun nog meer.

Op het terrein stond het kampwinkeltje al jaren leeg en de eigenaren van Hessenheem, Robin en Liesbeth Wallenburg, hebben drie jaar geleden de buitenkant grondig gerenoveerd, door onder andere de voorpui helemaal te vervangen. Op Hessenheem staan ongeveer 400 recreatiehuisjes en daarnaast zijn er nog zo’n 20 luxe kampeerplaatsen. De behoefte aan een kampwinkel is daardoor minder dan jaren geleden en dat is de reden dat het pand leeg bleef staan. Als Jant en Daphne langs het winkeltje liepen, fantaseerden ze samen over wat je allemaal met die ruimte zou kunnen doen. Bij Bistro De Loep kunnen mensen prima terecht voor een heerlijk diner, maar overdag kan men nergens terecht voor een kopje koffie of een broodje. Daarom hebben Jant en Daphne samen met de eigenaren de knoop doorgehakt en gekozen om er een lunchroom van te maken. Over de naam van de lunchroom waren ze het snel eens: Buuf & Buur. (meer…)