Nominatie Hoestinkhof B&B prijs

20130506 hoestinkhofDe Hoestinkhof is één van de drie genomineerden voor de Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2018. De prijs is een initiatief van Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer. Naast de bed & breakfast in het bakhuis van De Hoestinkhof in Stokkum zijn een bed & breakfast in het Brabantse Asten en een bed & breakfast in het Limburgse Well ook in de race om op 30 oktober in Dordrecht kans te maken op de prijs. “De landelijke gastenkamers zijn voorzien van mooie landschapfoto’s, heerlijke grote bedden en comfortabele stoelen. De tuin is mooi verzorgd met bloemen, tuinkruiden, bomen en diverse zitjes. Een vers ontbijt met onder andere huisgebakken brood wordt geserveerd op een met mooi servies gedekte tafel in het Theehuis. Het is een fijn adres waar alles klopt, mede door de aardige, vriendelijke gastvrouw,” aldus de organisatie over de nominatie van De Hoestinkhof.

Nieuwe hondenschool in Markelo

Ramona en Wiebe Dijkstra openen hun eigen hondenschool in Markelo aan de Oude Rijssenseweg 20, een locatie die bekend staat als museum- en kampeerboerderij De Zwemkolk. De opening van hondenschool K9 Academy is zaterdag 1 september vanaf 10.00 uur. Ramona heeft al flink wat ervaring opgedaan in het trainen van honden. Ze heeft 2,5 jaar behendigheidsles gegeven op Hondenschool Markelo, tussentijds verschillende opleidingen op het gebied van honden trainen gevolgd en nu ziet ze een mooie uitdaging in het beginnen van haar eigen hondenschool. De lessen zullen starten met behendigheid en hoopers (soort hindernissen). Ramona hoopt de activiteiten in 2019 verder uit te kunnen breiden. Tevens worden er gedragsconsulten aan huis gegeven en zijn Ramona en Wiebe onlangs gestart met een ware honden-escaperoom.

(meer…)

Start kaartverkoop Proef Markelo

Op 1 september zal de kaartverkoop starten voor de 8e editie van Proef Markelo. Met dit jaar twee belangrijke wijzigingen, denkt de organisatie wederom een geweldig culinair evenement voor haar gasten neer te kunnen zetten. Ditmaal zullen niet negen maar liefst tien Markelose horecagelegenheden u culinair laten genieten in elk hun eigen karakteristieke sfeervolle ambiance waarbij tegelijkertijd een aanpassing is gedaan in de tijdsduur van het event. Vanaf  12 uur start Proef Markelo op zondag 11 november en niet tot 17.00 uur maar tot 18.00 uur heeft u de tijd om alle tien de adressen aan te doen waarbij De Kroon als laatste staat genoteerd voor alle gasten. Hier vindt namelijk dit jaar de afterparty plaats van Proef Markelo. Naast De Kroon waar het dessert wordt geserveerd wordt u gastvrij ontvangen bij Herberg de Kemper, ’t Wapen van Markelo, De Haverkamp, De Poppe, de Hoestinkhof, Bistro de Loep, de Herikerberg, De Vennebekken en Bistro de Tasca. Deze middag garandeert gezelligheid dankzij de veelzijdige kleine gerechten, bijpassende wijnen en bieren in combinatie met echte Twentse gastvrijheid.  (meer…)

PLUS verdeelt 15.000 euro met sponsoractie

Op 17 september start bij PLUS Blankhorst een speciale sponsoractie.  Gedurende tien weken kunnen de klanten van de Markelose supermarkt gratis sponsorpunten doneren aan hun favoriete vereniging in Markelo. “Achter de kassa’s komt tijdens de actie een speciale actiekast te staan waar de klant de PLUS sponsorpunten kan schenken aan zijn of haar favoriete club of vereniging. Lokale verenigingen en clubs moeten zich wel van tevoren aanmelden om deel te kunnen nemen aan deze sponsoractie. In totaal wordt er 15.000 euro verdeeld met deze sponsoractie”, vertelt Henry Blankhorst. Verenigingen en stichtingen die zich nog niet hebben opgeven voor deze PLUS sponsoractie, kunnen zich nog aanmelden bij PLUS Blankhorst door een mail te sturen.

Nummer 15 in Grotestraat geopend

Het Markelose winkelbestand is sinds vandaag uitgebreid met de komst van Nummer 15 aan de Grotestraat. Het sfeervolle pand heeft na een ingrijpende verbouwing een frisse look gekregen. In de winkel kunt u van alles vinden op het gebied van koffie, thee en kadoartikelen. Agnes Mensink vertelt graag over de koffie- en theesoorten met het private label van Nummer 15 die zij aanbiedt in haar winkel. Het private label herbergt dan ook een breed assortiment theesoorten die allen voorzien zijn van ‘zet’ advies. Het ruime thee assortiment heeft specifieke Markelo’s getinte namen mee gekregen zoals bijvoorbeeld ‘de Hulpe’, ‘Eungs Schöppe’ en de ‘Herikerberg’. In de winkel die ruim oogt en een gezellige sfeer uitstraalt worden bovendien veel aanverwante artikelen aangeboden. Maar ook klein meubelen, een beperkt assortiment wijnen en heerlijke bonbons. (meer…)

Nummer 15 krijgt vorm in Grotestraat

Grote posters op de etalageruiten verraadt al langere tijd de komst van een nieuwe invulling van het voormalige pand van Wibel Mode in de Grotestraat in Markelo. In februari van dit jaar kregen André en Agnes Mensink de sleutel van het pand en werd eerst het woongedeelte boven het winkelgedeelte grondig verbouwd. Maar al snel werd dit gevolgd door een interne verbouwing in het winkelgedeelte. “De muren zijn gebleven maar verder is eigenlijk alles opnieuw opgebouwd en hebben we zelfs een oud kozijn weer in het zicht gebracht”, vertelt Agnes enthousiast die haar eigen invulling zal gaan geven aan Nummer 15. Na een 13-jarig dienstverband bij de PAP in Holten op kantoor was het voor Agnes tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Door de combinatie van wonen en werken aan de Grotestraat 15 kan zij rekenen op de steun van haar gezin, maar zal zij hét gezicht worden achter Nummer 15. (meer…)

Ondernemersavond over Kaasfabriek

Op initiatief van het bestuur van Ondernemend Markelo wordt op vrijdagavond 7 september een informatieavond georganiseerd rondom de Kaasfabriek Markelo. Dit heeft het bestuur van Ondernemend Markelo gisteravond aan haar leden gecommuniceerd. De afronding van de Kaasfabriek nadert haar voltooiing en de opleverdatum aan de gemeente komt daarmee in zicht. Vervolgens zal de gemeente het beheer overdragen aan Stichting de Kaasfabriek Markelo. Dat is het moment dat de stichting actief nieuwe gebruikers kan werven voor de gemeente als verhuurder van het gebouw. Het bestuur van Ondernemend Markelo heeft gemerkt dat er veel vragen zijn bij ondernemers die geïnteresseerd zijn in huisvesting in het pand. Dit terwijl de gemeente op dit moment slechts met enkele partijen in gesprek is. Toch is dit aanleiding voor Ondernemend Markelo geweest om samen met de Dorpsraad op 7 september haar leden te informeren over de stand van zaken. “Tijdens deze avond zullen bestuursleden van de Kaasstichting aanwezig zijn evenals vertegenwoordigers van de gemeente Hof van Twente”, aldus Jan Thale Haandrikman.  (meer…)

ZomerOndernemer Amber Kistemaker

De Markelose Amber Kistemaker is geselecteerd om deze zomer deel te nemen aan het project ZomerOndernemer Twente 2018. Begin dit jaar startte Amber met het maken en verkopen van kinderjurkjes. Helemaal een vreemde keuze is dat natuurlijk niet als de liefde voor stoffen je min of meer al van jongs af aan met de paplepel is ingegoten. Mede geïnspireerd door het ondernemerschap van haar moeder en de enthousiaste reacties die ze kreeg op haar Facebookpagina besloot Amber om haar zomervakantie dit jaar heel anders in te gaan vullen en meldde zich aan voor het project ZomerOndernemer Twente 2018. Een bijzonder project voor jonge ondernemers tussen de 15 en 23 jaar die jongeren in 6 weken tijd  leert hoe je een echte ondernemer kunt worden en je eigen bedrijf kunt starten. Een compleet programma waarin alle inn’s en out’s aan bod komen op het gebied van ondernemen. (meer…)

Bijna 2.300 pashouders voor de Hofpas

Bijna 2.300 inwoners uit de Hof van Twente waaronder ook Markelo hebben inmiddels de Hofpas ontdekt. Gezamenlijk werd er van oktober 2017 tot en met mei 2018 al meer dan € 2.000 gespaard voor de ruim 70 aangesloten lokale verenigingen op de Hofpas. In alle 6 kernen worden steeds meer Hofpassen geregistreerd door de inwoners, en dit zorgt voor een steeds snellere groei van de spaarsaldi bij de verenigingen. Van de geregistreerde passen gaat namelijk van elke gespaarde euro € 0,25 naar de favoriete vereniging van de pashouder. (meer…)

Met Plus Blankhorst naar Food Goan

Het was het allereerste evenement dat vorig jaar plaatsvond op het nieuwe Kaasplein en meteen een overweldigd succes. Voor de organisatie achter Food Goan reden te meer om de formule voor het event uit te bouwen en de editie van Food Goan 2018, nog groter en gezelliger van opzet te laten zijn. Met als hoofdpijlers natuurlijk weer de diverse eetkramen, live muziek, kinderspeelplaats en een wijnbar maar dat zal maar een fractie zijn van wat er deze zomer allemaal tijdens Food Goan 2018 op zaterdag 4 augustus van 16.00 tot 22.00 uur op het Kaasplein te vinden zal zijn. Als een van de ondernemers die nauw betrokken is bij het evenement, was dat voor Henry Blankhorst voldoende reden om een speciale actie op te zetten. Een actie waarbij klanten van Plus Blankhorst kunnen sparen voor korting op Food Goan munten. Deze actie loopt zes weken lang en start op 18 juni en eindigt op 29 juli 2018.