Via camping de Borkeld naar Berlijn

Camping de Borkeld heeft gistermiddag een grote groep Engelse studenten uit Leeds mogen verwelkomen op hun kampeer terrein aan de Winterkamperweg in Markelo. Deze groep studenten fietst voor het goede doel, het Britse Rode Kruis van Leeds naar Berlijn. Afgelopen nacht hebben zij hun tenten opgeslagen op camping de Borkeld. Vandaag zal de Engelse groep fietsers hun fietstocht vervolgen richting de eindbestemming Berlijn.  (meer…)

Uitgelicht: Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen

Het bord met de nieuwe naam en het nieuwe logo staat sinds enkele maanden bij de voordeur van het pand aan de Schoolstraat 1 te Markelo. Toen notaris Heupink vorig jaar met pensioen ging, is Olle Geurts in juli 2016 toegetreden tot de maatschap als kandidaat-notaris. Daarmee werd ook de naamsverandering in ‘Geurts & Verbeek Netwerk Notarissen‘ een feit. In gesprek met de 45-jarige Olle Geurts wordt duidelijk dat we hier te maken hebben met een enthousiaste en bevlogen kandidaat-notaris. Hij voelt zich na een dik half jaar helemaal thuis in Markelo.

Geurts is geboren en opgegroeid in Groenlo, maar momenteel woonachtig in Deventer met zijn vriendin Marieke en zoontje Teije van bijna 4 jaar. Na zijn studie rechten in Groningen, waar hij koos voor de richting notarieel recht, begon Geurts zijn carrière bij een notariskantoor in Haaksbergen en hier heeft hij vier jaar gewerkt. Veel geleerd, maar toe aan een nieuwe uitdaging, kwam Olle terecht bij notariskantoor Keizer & Van Goor Notarissen in Wierden (tegenwoordig heet dit kantoor Van Goor Schuurman Notarissen). Een groot notariskantoor, waar Geurts 10 jaar heeft gewerkt en veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van personen- en familierecht. In die jaren heeft hij ontdekt wat het vak van notaris zo aantrekkelijk voor hem maakt en dat is het contact met de mensen. (meer…)

Twentsbed versterkt ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo is uitgebreid met een filiaal van Twentsbed uit Rijssen. Anneke en Albert Wermink hebben in het voormalig pand van Kistemaker welke tot half april gehuurd werd door de Sallandse Wegenbouw hun intrek genomen met een tweede filiaal van hun beddenspeciaalzaak. Twentsbed is een kleinschalige winkel die graag zijn klanten tot dienst wil zijn. In het uitgebreide assortiment van de beddenzaak vindt u naast boxsprings- ook een- en tweepersoonsbedden, zorgbedden, matrassen, kussens, bedtextiel, kasten, pvc vloeren en tapijt. De beddenspeciaalzaak is in mei 2003 onder de naam Trendbed gestart aan de Spoelderstraat in Rijssen. In 2007 verhuisde het filiaal naar de Kryptonstraat in Rijssen. De bedrijfsnaam werd in 2011 aangepast naar Twentsbed. 

Pinbox komt tegenover ’t Wapen van Markelo

De nieuwe pinbox van de Rabobank krijgt vrijwel zeker een plek aan de Grotestraat tegenover ’t Wapen van Markelo. Zowel gemeente als Rabobank bevestigen tegenover Maarkelsnieuws dat een tijdelijke vergunning voor de duur van 5 jaar is aangevraagd voor de locatie, waar de eerste werkzaamheden al zichtbaar zijn. De pinbox is een alternatief voor de pinautomaat welke eind april om veiligheidsredenen per direct werd gesloten. “In goede samenwerking met de gemeente richten we ons erop om omstreeks 1 juli de pinbox te hebben staan”, aldus directeur Gerard Kok van de Rabobank Noord en West Twente. In Markelo ontstond veel onrust na sluiting van de pinautomaat. De capaciteit van het alternatief – de inpandige pinautomaat bij Plus Blankhorst – blijkt vaak onvoldoende voor de vele pintransacties. (meer…)

Ondernemers laten zich volop horen bij De Kroon

“Na twee succesvolle avonden bij Bistro De Loep en Herberg De Pot, blijkt de behoefte ook vanavond hier bij De Kroon weer door een geweldige opkomst”, met deze woorden openden Rick Morsink gisteravond de derde editie van het Maarkels Business Event. Een derde editie die samen met Maarkelsnieuws werd voorbereid door een groep Markelose ondernemers en met Erna Böhnke voorzitter van de Ondernemersvereniging Markelo. Zij zien weinig toekomst in de huidige OVM en zijn van mening  dat de huidige OVM onvoldoende aantrekkingskracht heeft voor ondernemend Markelo. Dat bleek ook duidelijk uit de opkomst vanuit het bestuur van deze club. Frans Schuitemaker, voorzitter van het Ondernemersplatform Hof van Twente ging tijdens zijn presentatie in op het belang van een goede lokale belangenbehartiger voor ondernemend Markelo. Annemiek Post, die actief betrokken is bij het Ondernemersplatform Hof van Twente vanuit de gemeente, ging vervolgens de interactie aan met de aanwezige ondernemers door het lanceren van een aantal stellingen. Duidelijk werd in de zaal dat de OVM het roer om moet gooien willen zij een vertegenwoordiging zijn namens ondernemend Markelo. “Het huidige beeld van de OVM moet worden opgepoetst. Een frisse, nieuwe start is nodig”, verwoordde een van de aanwezige ondernemers.  De stelling ‘De ondernemersvereniging moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor ZZP-ers en agrariërs’ kreeg veel bijval vanuit de zaal. (meer…)

Nieuwe stap Schildersbedrijf Assink

Een nieuwe stap in een Markelo’s schildersbedrijf dat al bestaat sinds 1934. Dave Assink zet Schildersbedrijf Assink gezamenlijk voort met zijn vader. Peter Assink zal hierbij langzaam een stapje terug doen en zich volledig richten op het schilderen. “Het is fijn om te zien dat Dave de verfgenen van mij heeft geërfd. Met de komst van deze jonge generatie in het bedrijf krijg je allebei nieuwe inzichten en kun je van elkaar leren. Zo zijn we momenteel bezig met ‘groene’ verf. Naast het feit dat deze verf een goede kwaliteit heeft, is het ook goed voor het milieu en dat vinden wij beiden een must”, aldus Peter die enthousiast is over de toetreding van zijn zoon tot het schildersbedrijf. (meer…)

Hoofdprijs Schoenmakershelden in Markelo

Het Nederlandse Schoenmakers Gilde hield van 17 tot en met 23 april de actie ‘Schoenmakershelden’. Klanten werden in de gelegenheid gesteld na de reparatie van een paar schoenen een bon in te vullen en daarmee kans te maken op een paar  schoenen Van Bommel of Van Lier. Ook bij onze Markelose schoenmakersheld Eddy Schuurman werden veel bonnen ingeleverd. Gisteren tijdens de trekking in Waalwijk werd duidelijk dat de winnaar van een paar Van Bommel schoenen is gevallen op een klant van de Markelose schoenmaker. Uit handen van Eddy Schuurman nam de heer ten Brinke vandaag alvast symbolisch de hakken van zijn nieuwe schoenen, die hij binnenkort mag gaan uitzoeken, in ontvangst.   (meer…)

Familie Sligman wint Agroscoopbokaal 2017

Uit handen van Yvon Jaspers ontving de familie Sligman uit Markelosebroek, afgelopen dinsdag in Zwartsluis de Agroscoopbokaal 2017 voor hun uitzonderlijke resultaat in de vleespluimsector. Een pluim voor drie generaties die zich met elkaar inzetten om op hun pluimveebedrijf een zo goed mogelijke kwaliteit te produceren. De familie Sligman hanteert de stelregel in hun vleespluimbedrijf, dat je gezonde dieren nodig hebt om kwaliteit te produceren en handelt daar ook naar.  Ginie Sligman is samen met haar moeder Gerda en dochter Mayyra verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering op het vleeskuikenbedrijf aan de Rouwelaarsdijk. Al ruim een jaar hebben zij geen antibiotica gebruikt. De resultaten laten zien dat de kuikens over een goede gezondheid beschikken en dat er sprake is van een efficiënte voedselproductie. De gemiddelde technische resultaten over 2016 laten bovendien zien dat zij zeer goed scoren op duurzaamheid.    (meer…)

Welkoop nu ook UPS Access Point

Vanaf aankomende maandag is Welkoop Markelo officieel een Kiala / UPS parcel shop. Klanten kunnen hier hun pakketjes ophalen en retour zenden. “Het gaat hier vooral om de pakketten van H&M, C&A en 123inkt’, aldus Richard Landuwer. UPS heeft in 2012 Kiala overgenomen en het Kiala aanbod uitgebreid naar andere landen wereldwijd onder de naam UPS Access Point. Welkoop Markelo had al een GLS Pakket Shop Servicepunt. “Het is naast deze service een extra dienstverlening die we graag aanbieden en die gewaardeerd wordt door onze klanten. Zo is het ook mogelijk wanneer men de bezorger gemist heeft, na 17.00 uur het pakketje bij ons in de winkel af te halen”, aldus Richard.  

Plus Blankhorst kleurt Smurfenblauw

In de bioscoop draait momenteel de nieuwste Smurfenfilm ‘De Smurfen en het verloren dorp’. Plus speelt daar de komende weken op in met een Smurfenactie. Aankomende week kleurt het dan ook blauw bij Plus Blankhorst aan het Kerkplein in Markelo. Brilsmurf, Lolsmurf, Smurfin; vanaf aankomende week zijn ze allemaal te sparen bij Plus Blankhorst. Het is niet ondenkbaar dat deze blauwe wezentjes overal gaan opduiken want deze Smurfen hebben een zuignapje waarmee je ze overal op kunt plakken. Bij elke vijftien euro aan boodschappen ontvang je bij de kassa een zakje met gratis Smurf. En het gaat nog sneller wanneer je ook de wekelijkse actieproducten afrekent aan de kassa. Elke week zijn er acht aanbiedingen waarbij een extra zakje met Smurf wordt weggegeven.  (meer…)