Meer energie en lekkerder in je vel!

Osteopathiepraktijk Markelo organiseert op 1 februari  vanaf 19.45 uur een lezing met het thema: Meer energie en lekkerder in je vel! HR adviseur, trainer & coach Astrid Onijs vertelt tijdens deze interactieve lezing over de methodiek van ‘The Lab of Life’. Je wordt uitgedaagd om verder te kijken naar wat jij zou willen veranderen in jouw energiebalans. Jij weet immers zelf het beste wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten! Vanaf 19.30 wordt u in de praktijk ontvangen met koffie en thee. De entree is vrij toegankelijk, wel wordt gevraagd om u vooraf aan te melden door een mail te sturen onder vermelding van ‘lekker in je vel’. (meer…)

Doorstart OVM eindelijk in zicht

De Ondernemersvereniging Markelo maakt, als het aan het voormalige bestuur, sparringgroep en werkgroep ligt, op zeer korte termijn dan toch eindelijk een doorstart. Nadat in juni 2017 tijdens een Algemene Ledenvergadering meer dan duidelijk werd dat de huidige club niet meer gedragen werd door de leden hebben een aantal ondernemers de koppen bij elkaar gestoken. “Zij hebben samen met een aantal geïnteresseerden de toekomst van Ondernemend Markelo beschouwd en kwamen tot de conclusie dat het anders kan en moet dan het huidige kabbelende bestaan van de OVM, met een jaarlijks teruglopend aantal ondernemers dat lid is van de OVM”, aldus Rein Compagner namens de werkgroep. Samen met Jan Thale Haandrikman en Herbert Weekhout is Compagner benaderd door het oude bestuur van de OVM en de sparringgroep – bestaande uit ondernemers-  om als externe werkgroep, de mogelijkheden te onderzoeken op welke wijze een frisse doorstart gemaakt zou kunnen worden en een brede groep ondernemers geïnteresseerd te krijgen voor een nieuw ondernemersplatform in Markelo.  (meer…)

Ook Markelo ontdekt Hofpas

In Markelo doen Plus Blankhorst, De Kroon,Optiek Frank, Prins, Welkoop en Staopstoelwinkel.nl mee met de nieuwe spaarpas voor Hof van Twente. De Hofpas ging begin oktober van start en in bijna 3 maanden zijn er 1.500 passen geregistreerd, waarvan 350 in Markelo. De gemeente heeft gezorgd voor een enorme impuls aan het einde van het jaar door in plaats van een kerstpakket voor totaal circa 10.000 euro aan tegoed op de Hofpas aan medewerkers te geven. Een aantal deelnemende ondernemers, waaronder Plus Blankhorst, zijn de gemeente hierin gevolgd. Dit jaar is er totaal voor 15.000 euro aan kerstpakkettentegoed op de Hofpas besteld. (meer…)

Ruimere jas voor Vos Autotechniek

De nieuwe ontvangstbalie

Aan de rand van industrieterrein de Spechthorst in Goor heeft Vos Autotechniek onlangs haar deuren geopend van haar nieuwe locatie. De oude locatie blijft nog in gebruik voor bandenopslag, maar verder bood het te weinig ruimte. Zo is er in de nieuwe garage aan de Wheedwarsweg onder meer een vijfde brug geplaatst, waarmee ook grotere bedrijfsbussen kunnen worden onderhouden. “Dat paste in de vorige garage gewoonweg niet,” aldus Matthijs Vos. Door het verplaatsen van het bedrijf tegen het Markelose buitengebied verwacht Vos dat het naast klanten uit Goor ook aantrekkelijker wordt voor klanten uit Markelo en Enter om het bedrijf te bereiken. Matthijs: “We hebben hier meerdere uitvalswegen en het is een mooie zichtlocatie”. (meer…)

Il Campanile vermelding in Michelingids

Italiaans restaurant Il Campanile heeft opnieuw een vermelding gekregen in de Michelingids. In de Michelingids 2018 die vanmiddag werd gepresenteerd werd de benoeming voor het Italiaanse restaurant door inspecteurs omschreven als “Bereidingen met kwaliteitsvolle producten, een vakkundige chef. Gewoonweg lekker eten”. Krasnapolsky’s The White Room in Amsterdam heeft onder leiding van de 33-jarige Arturo Dalhuisen uit Holten zijn eerste Michelinster in ontvangst mogen nemen. Kenners voorspelden al dat het anderhalf jaar oude restaurant met de culinaire hoogstandjes van Dalhuisen en de trendy uitstraling en het uitzicht op De Dam van het restaurant een Michelinster zou gaan opleveren. Dalhuisen heeft als leerling gewerkt bij restaurant De Poppe in Markelo. Zo vertelde hij tegen een verslaggever van de Tubantia  “Ik kwam terecht bij De Poppe in Markelo, een restaurant bij een camping. Daar heb ik grote hoeveelheden verse producten snel leren verwerken, het was knallen in moordend tempo. 10 kilo boontjes doppen, bergen aardappels schillen, gehaktballen rollen en entrecotes afbakken voor massa’s mensen”.

Vlees Twentse Scharrel bij Plus Blankhorst

Plus Blankhorst en de familie ten Brummelaar van Twentse Scharrel zijn een samenwerking aangegaan. Het assortiment van de Markelose supermarkt wordt hierdoor uitgebreid met biologisch varkensvlees van de Markelose boerderij ten Brummelaar uit Markelo. Henry Blankhorst vertelt enthousiast: “We zijn inmiddels gestart met een assortiment van 12 soorten biologisch varkensvlees van de Twentse Scharrel, van karbonade tot schnitzel. Vlees van varkens die vrij hebben rondgelopen en hoofdzakelijk worden gevoerd met producten die uit Hof van Twente komen waarbij de verbinding wordt gelegd met de Stichting Maarkels Landschap”. (meer…)

Let’s Go Wild bij De Tasca

Het terrein van Bistro De Tasca is zondag 17 december het decor voor een intiem winterfestival. Op ‘Let’s Go Wild’ staan onder meer een aantal foodtrucks die koken met wild dat wordt geleverd door de Markelose jachtvereniging en zullen er ook een aantal stands met kerstdecoraties en interieurartikelen staan. Op het festival staan kwaliteit en luxe bovenaan. “Samen met Jan Willem en Miranda Lammertink proberen wij een gaaf winterfestival neer te zetten waar gezelligheid, borrelen en snacken bij de vuurkorf onder het genot van live muziek en de laatste kerstinkopen shoppen centraal staat”, aldus Carlijn de Jonge van Fingerfoody’s die Let’s Go Wild samen met De Tasca organiseert. (meer…)

’t Winkeltje sluit haar deuren

De creatieve groep achter ’t Winkeltje aan de Grotestraat in Markelo sluit op zaterdag 23 december voorgoed haar deuren. “Met enorm veel plezier hebben we de afgelopen jaren ’t Winkeltje gerund, welke mede dankzij een grote groep enthousiaste en creatieve kasthuurders een groot succes bleek te zijn. Maar door de verkoop van het voormalige Wibel pand kunnen we nu niet anders dan de deuren sluiten”, geven Yvette en Gina aan. ’t Winkeltje startte begin juni 2015 in het pand van Wibel waar zelfgemaakte en gepimpte producten werden verkocht. Ook werden met regelmaat workshops georganiseerd. De openingstijden van ’t Winkeltje zullen tot 23 december gehandhaafd blijven waardoor u op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag nog rustig kunt komen binnenlopen aan de Grotestraat 15 in Markelo.  (meer…)

Winters weer bij Magisch Markelo

De winterse weersomstandigheden met sneeuwbuien maakte Magisch Markelo in 2017 een frisse editie, maar de sneeuw maakte het ook iets magischer. Het decemberevenement in de Markelose dorpskern was enkele jaren geleden opvolger van de kerstfairytale, waarvan de lampionnenoptocht met ijskoningin is gebleven. Vanuit De Tasca – waar de sneeuwprinsessen met een treintje aankwamen – vertrok de stoet met ijskoningin, sneeuwprinsessen en kinderen met kleurige lampionnen richting het Kaasplein. Onderweg sprong ook de kerstman in het treintje. Nadat op het plein een verhaal werd verteld door voorleesoma Diny werden de lichtjes in de kerstboom door gezang aan gezongen. Er was volop vertier voor de kinderen, maar ook voor de ouders. In een korte voorbereidingstijd werd Markelo wederom omgetoverd in magische sferen, hierop kan in 2018 verder gebouwd worden. (meer…)

Candle-Light avonden bij De Bloemerie

De Bloemerie heeft afgelopen maand een metamorfose ondergaan en daarnaast wist het team de afgelopen weken ook nog eens de gezellige kerstsfeer de winkel in te toveren. Dit jaar zijn er dan ook weer volop verrassende items elk in een eigen sfeer te vinden aan de Noordachtereschweg 1 in Markelo. In de winkel zijn verschillende hoekjes gecreëerd zoals betonlook, hout en natuurtinten, ijsblauw en ook het klassiek rood is natuurlijk aanwezig. Het ruime assortiment zal u dan ook vast en zeker inspireren in de aanloop naar de feestdagen. Een mooie gelegenheid om deze kerstsfeer bij De Bloemerie op te snuiven zijn de Candle-Light avonden op vrijdag 24 november van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 25 november van 18.00 tot 21.00 uur. Een evenement die niet meer is weg te denken op de kalender van De Bloemerie, daar deze al jaren goed bezocht worden. Tijdens de Candle-Light avonden is het overigens ook mogelijk om in te schrijven voor een nieuw seizoen workshops in 2018. Viermaal in het jaar wordt onder begeleiding van Getty Eggink een workshop gegeven die is gericht op de tijd van het jaar. Tijdens de komende Candle-Light avonden zal hij er ongetwijfeld graag meer over vertellen.  (meer…)